Odlični refleksi!

Odlični refleksi!

Vozač Formule 2, Dino Zamparelli, uspeo je zahvaljujući neverovatno brzoj i prisebnoj reakciji da izbegne katastrofalan sudar na stazi Spa-Francorchamps.

Belgijska staza Spa-Francorchamps poznata je po ćudljivim vremenskim prilikama i letnjim pljuskovima koji mogu da stvore nepodnošljive uslove za vožnju.

Tako je bilo i za vreme takmičenja u kategoriji Formule 2, kada se zbog kiše iznad piste stvorila izmaglica od vodene pare koja je značajno umanjila vidljivost na stazi.

Devetnaestogodišnji Zamparelli kretao se brzinom od oko 240 km/h, kad se ispred njega iznenada našla grupa vozila koja se kretala znatno sporije.

Zahvaljujući odličnim refleksima i vozačkoj veštini, Zamparelli je uspeo da oštrim manevrom u poslednjem trenutku izbegne sudar sa katastrofalnim posledicama.

Pogledajte video snimak njegove reakcije koji je zabeležila kamera sa bolida:

Preuzeto sa b92.net

http://www.polovniautomobili.com/portal/content/Zanimljivosti/201207/odlicni-refleksi/1.jpg

Najčitaniji članci


Komentara: 4

Pregleda: 6029
4.9 21
Prepišite tekst sa sličice
 
Polovniautomobili.com Vam se zahvaljuje što učestvujete u komentarisanju sadržaja i time doprinosite poboljšanju ponude našeg sajta. Vaši komentari, mišljenje, pohvale i kritike su dobrodošli.

Polovniautomobili.com zadržava pravo moderiranja i neobjavljivanja komentara koji nisu vezani za temu teksta koji se komentariše, kao i psovke, direktno vređanje, nepristojno izražavanje, upisivanje jedne osobe pod različitim imenima i reklamiranje drugih sajtova, proizvoda ili usluga.
Pogledaj

 • Malo dobra reakcija, malo vise luda sreca... Legendarna Spa, po meni najzanimljivija staza na svetu...

  Slažem se: 0 Ne slažem se: 0

 • Dali iko zna (jeste da nije komentar na ovaj snimak) gde da pratim formulu jedan unapred hvala

  Slažem se: 0 Ne slažem se: 0

 • Ako se malo bolje pogleda onaj redar mase sa zutom zastavicom,ali svaka njima cast kad oni vide put...

  Slažem se: 0 Ne slažem se: 0

 • Svaka cast decko, nemam reci

  Slažem se: 0 Ne slažem se: 0