Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako bogati rešavaju problem sa parkingom?

Kako bogati rešavaju problem sa parkingom?
Postavljeno 08.12.2017. u 08:52

Parking mesto je u Beogradu često veoma teško naći, a još češće gotovo nemoguće. Tu su javne garaže, mada su i one neretko pune – ako je petak/subota uveče, neki događaj je u blizini i slično, ostaje vam jedino da čekate svoj red u koloni ispred spuštene rampe. Vozačima koji žive u zgradama u zoni sa manjkom parkinga je verovatno najgore – svakodnevna agonija traženja slobodnog mesta može da utiče i na zdravlje.

Zato su najbolje rešenje  privatne garaže. Mogu da se kupe ili iznajme. Koliko koštaju? Koliko hoćete - zavisi od toga na koliko atraktivnoj lokaciji se nalaze. A taj problem pogađa i ljude koji ne žele da prenoće u hotelu, već iznajmljuju stanove ili apartmane na dan, dva ili više, u zavisnosti od potrebe.

Iznajmljivanje apartmana na kraći vremenski period odavno je postalo veoma prisutno u Beogradu. Međutim, šta kada rentirate apartman i onda shvatite da morate da se parkirate nekoliko ulica dalje? Zato je dobra ideja da izaberete neki apartman u blizini javne garaže ili da proverite postoji li zakupljeno parking mesto uz taj apartman.

Luksuzni apartmani sa parkingom u Beogradu postali su deo života bogatih i poznatih kod nas, baš kao i u ostatku sveta. Ovi apartmani svoje goste rešavaju glavne brige - gde parkirati? Parkiranje skupog i lopovima privlačnog automobila je još teže, jer ne možete da ga ostavite bilo gde.

A postoje i stanovi, ako ih tako uopšte možemo nazvati (možda super-luksuzni stambeni „prostori“) u koje bukvalno možete parkirati svoj automobil. Pa šta, reći ćete, svako može da dogradi garažu uz kuću, napravi malo veća vrata i eto automobila parkiranog u kući.

Međutim, šta kada se stan nalazi na 10. ili 20. spratu?

Apartmani koji imaju lift za automobile

Kada se iznajmljuju luksuzni apartmani, obično se traže dodatni sadržaji kao što su balkon sa atraktivnim pogledom, kupatilom sa džinovskim đakuzijem i slično, ali šta mislite o garaži na nebu? U Njujorku postoji luksuzna zgrada sa apartmanima u kojima odsedaju najbogatije ličnosti, a posebna pogodnost omogućena samo njima jeste garaža na vrhu zgrade. Naravno, nema potrebe da se vi penjete na vrh zgrade - vi treba samo da pritiskate dumgiće.

Princip „parkiranja na nebu” je sledeći:

  • Dođete ispred zgrade, uđete u garažu i dođete do lifta za automobil
  • Uparkirate se u lift i izaberete svoj sprat
  • Kada stignete ispred svog stana, izađete iz auta, uđete u stan
  • Pritisnete dugme i pošaljete auto u garažu na vrhu zgrade
  • Kada vam je auto ponovo potreban, „pozovete“ ga na isti način
  • Auto stiže i spreman je da se sa vama spusti do prizemlja, odakle možete nastaviti svoj put

Naravno, u ovim apartmanima ima još mnogo skupih i „egzotičnih“ stvari u kojima gosti mogu da uživaju. Ukoliko vas zanima cena jednog ovakvog apartmana, ona je neverovatnih 23 miliona dolara. Čekajte malo... Neverovatnih 23 miliona! Pa koliko košta iole pristojan trosoban stan od recimo 150 kvadrata u centru Beograda? A koliko košta isti takav potpuno renoviran, luksuzno uređen, sa kulturnom garažom koja ima čuvara? Pritom, ovaj 23-milionski se nalazi u Americi i to u Njujorku. Sasvim realna cena ako poredimo sa Beogradom...

Apartmani koji vam omogućavaju da „parkirate na balkonu“

Ideja koju je smislila jedna nemačka kompanija trebalo bi da vas reši noćne more parkiranja, ali, naravno, samo ukoliko ste bogati. Pravljenje ove garaže košta oko 7,5 miliona evra, što je ništa u poređenju sa onim novcem koji će zaraditi vlasnici ovih apartmana.

Sigurno parkiranje je osmišljeno tako da se u sklopu zgrade se napravi lift - u njega uvezete auto, izaberete sprat, a kada stignete na „odredište“, auto ćete lagano isparkirati iz lifta na vaš balkon, na kojem ima dovoljno prostora i za vašeg ljubimca i za vas da uživate u ležaljci pored njega.

Luksuzni dizajn je ključan za ovaj projekat, jer balkon i dalje treba da bude lep, luksuzan i da ne izgleda kao obična garaža. Balkon nije odvojen zidom od ostatka apartmana, već staklom, što daje dodatnu dozu luksuza. Kada dođu gosti, moći će iz fotelje da se dive i automobilu, pored ostalih stvari.

 

Sponzorisan sadržaj od strane NKP GROUP DOO

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 2
Pregleda: 6712
Ocena: 3.3
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Marko

Parking servis ima opciju rezervacije parking mesta. 1000 din za dan i nije puno u krcatom gradu.

Odgovori

Budjoni

Resenje jednostavno. Bogati kupe JKP ili ti "parking servis" ! Samo se treba setiti !

Odgovori