Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Serbia RALLY RAID tim osvojio 1. mesto na BAJA 500 Romania

Serbia RALLY RAID tim osvojio 1. mesto na BAJA 500 Romania
Postavljeno 29.06.2018. u 16:51

Posle uspešnog takmičenja i 3. mesta na OFF-ROAD reliju u Grčkoj, u maju ove godine, „Serbia Rally RAID“ tim iz Čačka učestvovao je i na BAJA 500 Romania u Rumuniji od 22. do 24. juna, gde su uprkos problemima sa menjačem osvojili 1. mesto!

BAJA 500 Romania je takmičenje koje se vozi 520km u jednom danu i to po mešovitom terenu - blato, makadam, pesak, kamen. Takmičenje je organizovano u rumunskom gradu Buzau, 130 km istočno od Bukurešta. 

Naš tim, sa vozačem Vladimirom Vujoševićem i suvozačem Aleksandrom Đurovićem iz Čačka, od samog početka trke je dominirao, tako da su se već prvog dana na prologu izborili za prvo startno mesto. Inače, prolog je deo takmičenja koji se izvodi kao uvod u takmičenje i prema postignutom vremenu se određuju startne pozicija za takmičenje.

Konkurencija u Rumuniji bila je internacionalna. Pored našeg tima bili su prisutni takmičari iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Izraela i Italije. Vozilo se u više kategorija: Motor, Quad, UTV i Automobili. Vozila su uglavnom modifikovana.

Tako je i pobednički Jeep Cherokee XJ iz 2001. godine temeljno unapređen - počev od motora (RB25DET GT/R sa 650KS), diferencijala, menjača i vešanja - sve je nastalo testiranjem i usavršavanjem u zadnjih 5 godina.

"Serbia RALLY RAID" tim planira da ove sezone nastupi još na takmičenju u Turskoj početkom oktobra. Pošto su i u ovom sportu pored takmičarskog duha i želje za reprezentacijom naše zemlje na internacionalnim takmičenjima, odlučujuća i finansijska sredstva, nadaju se sponzorima koji će podržati njihov trud i napore, kao i da u nekom trenutku budu u mogućnosti da organizuju ovo takmičenje u Srbiji.

 

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 5
Pregleda: 6611
Ocena: 4.5
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Dajana

Bas si dobro rekao!

Odgovori

Igor

Svaka čast, samo napred! A valjda će se pojaviti i sponzori da vam olakšaju pobede, koje koliko se vidi znate da postignete za razliku od drugih sportista koji ne mogu ni sa sponzorima i velikom podrškom medija i naroda! BRAVO, prava šteta što nismo mogli da vas pratimo na tv programu i navijamo za vas!

Odgovori

Petar

Svaka cast majstori,mogla bi drzava malo da finansira kad vec ima 10 milja za fudbalere

Odgovori

aleksandar kovac

Vlado legendo, svaka cast! Srecko hepi :) 10 milja za fudbalere mislim da ce drzava ustedeti svakako….

Nemanja

Cestitke :)

Odgovori