Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako radi plivajući zamajac - najveći neprijatelj vlasnika dizelaša?

Plivajući zamajac je među vozačima toliko omražen, da se u oglasima za prodaju automobila često u opisu kao prednost stavlja „nema plivajući“. Stvar je u tome što njegova zamena može da bude vrlo skupa, a mnogima se pokvari relativno brzo nakon kupovine vozila. Objasnimo stoga čemu služi, kako radi, zašto se kvari i zašto je zamena toliko skupa?

Da bismo stigli do plivajućeg zamajca, krenimo od samog motora. Smeša goriva i vazduha koja eksplodira u cilindru gurne klip na dole. Klip zatim gura klipnjaču, a ona zahvaljujući tome što je vezana za posebno koleno na kolenastom vratilu, okreće kolenasto vratilo, koje nazivamo i radilicom.

Isto to naizmenično rade svi klipovi, kao što možete da vidite na ovoj animaciji ispod:

Dakle, na radilicu ne deluje konstantna sila koja je tera da se okreće, već praktično dobija udare koje nakon eksplozije u cilindru sa klipa prenosi klipnjača. Stoga se javljaju vibracije i nemiran rad motora.

Da bi se dobilo ravnomernije okretanje radilice, tj. da bi se „ispeglali“ udari klipova, na kraj radilice se postavlja zamajac. On praktično funkcioniše kao teg koji svojom masom ne dozvoljava nagle promene u brzini okretanja radilice.

Što je zamajac teži, to bolje obavlja svoj zadatak, ali ni tu ne sme da se preteruje zato što se onda javljaju drugi problemi - npr. motor bi imao više muke prilikom ubrzavanja.

Lamela

Na zamajac se naslanja frikcioni disk – lamela, koju možete da vidite na slici ispod.

Spoljašnji prsten (sivi deo), tj. frikcioni deo lamele naslanja se na zamajac - on konstantno ostvaruje pun kontakt sa zamajcem, bez obzira da li je menjač u nekom stepenu prenosa ili u neutralnom položaju i dok motor radi vrte se istom brzinom.

Kada pritisnemo papučicu kvačila, mi u stvari razdvajamo lamelu i zamajac, što nam omogućava da promenimo stepen prenosa u menjaču. Kada puštamo papučicu kvačila, dolazi do ponovnog kontakta frikcione površine lamele i zamajca.

Da bi se uspostavljanje kontakta i izjednačavanje brzine njihovog okretanja obavilo što mirnije, dolazi do određenog proklizavanja između frikcione površine lamele i zamajca, a i sam frikcioni prsten ima dva sloja između kojih se nalaze amortizacioni elementi.

Kako bi se ovaj proces obavio uz još manje vibracija ili trzanja, sama lamela ima posebnu konstrukciju. Vidite li zelene opruge u središnjem delu lamele na gornjoj slici lamele? Te opruge služe da ublaže vibracije prilikom rada u leru (prazan hod), prilikom oštrog ubrzavanja ili kočenja motorom.

Naime, lamelu čine dve celine:

  1. Spoljašnji prsten, tj. deo sa frikcionom površinom koja naleže na zamajac
  2. Manji deo u sredini, sa otvorom sa zupcima kroz koji prolazi osovina koja ide u menjač

Ove dve celine mogu u određenoj meri da se pomeraju jedna u odnosu na drugu, a pomeranje ide upravo preko tih opruga. Dakle, opruge nisu tu samo za ukras, već se u stvari preko njih posredno prenosi sila sa frikcione površine na osovinu koja ide ka menjaču.

Kakve ovo veze ima sa plivajućim zamajcem?

Razvojem novih tehnologija koje su omogućile da motori mogu da, što je naročito slučaj kod savremenih turbo dizel motora, veoma brzo i „oštro“ razviju veliki obrtni moment pri malom broju obrtaja, došlo je do potrebe da se nađe način za obuzdavanje navale tolikog obrtnog momenta, pošto dolazi do ogromnog opterećenja svih komponenti u sistemu prenosa snage/obrtnog momenta iz motora na točkove.

Stoga su konstruktori razvili zamajac sastavljen iz dva dela, međusobno povezana oprugama, slično sistemu koji se koristi kod lamele. Naziva se plivajući ili dvomaseni zamajac, pošto ima dve „mase“ (na engleskom „dual-mass flywheel“.

Primarni deo plivajućeg zamajca je veliki disk sa zupcima na spoljašnjem delu (kao na klasičnom zamajcu). Sa njegove unutrašnje strane nalaze  se kružni kanali u kojima su dve opruge.

Preko te dve opruge sila se sa primarnog prenosi na sekundarni disk plivajućeg zamajca, na koji se naslanja lamela. Upravo zahvaljujući oprugama amortizuju se vibracije prilikom startovanja i zaustavljanja motora, prilikom njegovog rada, ali se i ublažavaju sile koje nastaju kod oštrog davanja gasa ili usporavanja motorom. 

Uprošćeno rečeno, imamo dva zamajca, pri čemu se sila sa jednog na drugi prenosi oprugama koje amortizuju vibracije i udare.  

Ova animacija može to mnogo bolje da objasni:

Postoje i komplikovanije verzije

Pošto su zahtevi vozača za što tišim i „mirnijim“ automobilima sve veći, proizvođači plivajućih zamajaca konstantno rade na unapređenju ovog sistema. Tako danas imamo naprednije vrste plivajućih zamajaca, ali objašnjavanje njihovog funkcionisanja bi oduzelo mnogo prostora.  

Koliko može da traje plivajući zamajac?

Od 150 do 200 hiljada kilometara, ali to u velikoj meri zavisi i od načina vožnje. Po nepisanom pravilu, originalni plivajući zamajac trebalo bi da traje mnogo duže od zamenskih verzija. Zbog niže cene, uglavnom se ugrađuju zamenski.

Kao i kod svih drugih skupih delova na automobilu, postoje razne predrasude o njegovom roku trajanja, pošto ne znate koliko je u stvari kilometara automobil prešao (skidanje kilometraže), ne znate kada je zamenjen plivajući, kako je auto vožen pre nego što ste ga vi kupili, itd.

Na njegovu trajnost može da utiče čak i nepravilan rad motora, pa plivajući zamajac trpi veći stres, tj. mora da amortizuje više vibracija. Nenamerno gašenje motora prilikom kretanja iz mesta takođe izaziva snažne udare na zamajac. „Potapanje“ papučice gasa, kada pri malom broju obrtaja pritisnete papučicu gasa „do daske“ nikako mu ne prija i ukoliko to često radite, naročito ako je reč o snažnom motoru sa velikim obrtnim momentom, plivajućem zamajcu će brzo doći kraj.

Dakle, ako vozite normalno i sve komponente vezane za plivajući zamajac su ispravne, on može da traje zaista dugo. Međutim, ukoliko ga zlostavljate, životni vek može da mu bude izuzetno kratak.

Koji su simptomi pokvarenog plivajućeg zamajca?

U zavisnosti od toga koliko je istrošen i u kakvom su stanju razne komponente u njemu, naročito opruge, na kvar plivajućeg zamajca mogu da ukažu sledeći simptomi:

  • zveckanje, pojačane vibracije i lupanje u leru
  • stresanje i udari prilikom startovanja i gašenja motora
  • trzanje i lupanje prilikom kretanja ili jačeg dodavanja gasa

Nivo buke i stresanja se menja sa različitim brojem obrtaja prilikom dodavanja i puštanja gasa, pritiskanja i puštanja kvačila:

„Lažni“ simptomi

Neretko se slični simptomi javljaju kada „ode“ nosač motora, pa prvo treba proveriti nosače motora. I kvar nekih drugih delova može da navede vozača da pomisli da je reč o kvaru plivajućeg, iako je on sasvim ispravan. Stoga je možda pametno posetiti dva ili tri servisa pre odluke da se menja zamajac, kako se ne bi desilo da plaćate nepotrebnu popravku.

Kako sačuvati plivajući zamajac?

Ne „potapajte“ papučicu gasa pri malom broju obrtaja. Ako nekoga pretičete, obavezno ubacite menjač u niži stepen prenosa i obavite to u višim obrtajima, iako znate da on sasvim lepo „povlači“ i sa malog broja obrtaja.

Nemojte ni generalno da vozite na suviše malom broju obrtaja – drugim rečima, ako vam se pojavljuju one strelice (na instrument tabli) da prebacite u viši stepen prenosa zbog ekonomičnije vožnje, ne morate baš slepo da ih pratite.

Ne držite pritisnuto kvačilo dok čekate zeleno na semaforu, u koloni, na usponu i u sličnim situacijama. Ne „potpisujte“ auto, ne driftujte i slično. Ne kočite motorom pri visokim obrtajima pred krivinu kao da vozite trke.

Da li i benzinci imaju plivajući zamajac?

Neki imaju, i to već dugo, a sve ih je više i više. Naime, zbog trenda da se smanjuje radna zapremina motora bez žrtvovanja performansi, turbo benzinci polako ali sigurno potiskuju atmosferske benzince. Gde je turbo punjač, tu je i veći obrtni moment na nižem broju obrtaja, pa se javljaju isti problemi kao kod dizelaša, mada u mnogo manjoj meri; bar tako pokazuju dosadašnja iskustva.

Da li je neophodno menjati plivajući čim se primete prvi simptomi kvara?

Ako su simptomi blagi, neki majstori će vam reći da može još tako da se vozi dok se ne pogoršaju, a tada više ne treba čekati. Sa druge strane, čim počnu blagi simptomi, navodno neće proći mnogo vremena dok mu definitivno ne dođe kraj, mada i to u velikoj meri zavisi od načina vožnje.

Stoga je najbolje ne odlagati zamenu, pošto neispravan plivajući zamajac utiče negativno i na druge delove, a u ekstremnim slučajevima može da pukne radilica, što sa sobom nosi čitav niz drugih delova koji stradaju...

Koliko košta zamena plivajućeg zamajca?

Uglavnom „mnogo“ stotina evra, sve do hiljadu i više, u zavisnosti od toga da li ugrađujete originalan deo u ovlašćenom servisu ili zamenski u neovlašćenom. Nećemo navoditi konkretne primere, pošto cene mogu da se razlikuju i po više stotina evra za određeni model.

Da li plivajući zamajac može da se remontuje?

Može. Postoje dve opcije. Prva je da odete u ovlašćeni servis i pitate da li postoji mogućnost da kupite polovan, remontovan plivajući zamajac, pri čemu biste ostavili svoj stari i koliko bi to koštalo. Za neke marke automobila to može da se uradi, za neke ne može...

Druga opcija je da odete u neki servis koji se bavi remontom. Recimo da je cena oko 200 evra, u zavisnosti od toga gde se radi, šta treba da se uradi i slično. Treba uzeti u obzir i garanciju koja se daje na remontovan plivajući zamajac. Naravno, osnovno pitanje je u kakvom je stanju zamajac i može li uopšte da se remontuje.   

Ugradnja običnog zamajca umesto plivajućeg?

Ovu temu ćemo obraditi u sledećem tekstu, pošto je sve više vozača koji umesto plivajućeg zamajca ugrađuju poseban fiksni, koji svojom konstrukcijom „imitira“ plivajući.

Dragan Romčević

Ocena:

4.7
Komentara: 583
Pregleda: 217783
   

Komentara: 583 | Pregleda: 217783

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mejl.

Najčitaniji članci

Ivan

Postovani, Pozdrav svima na forumu,. Zanima me da li Audi A6 2.0, 08.2007 god, ima plivajuci zamajac? Meni se konkretno desava da kada krecem pri malom gasu da motor malo trese? Da li je to znak da je Zamajac ili nesto drugo :) ........ Hvala unapred, Ivan

Odgovori

Slobodan

Odlican tekst ali dajte sto pre i taj drugi deo. poz.

Odgovori

Darko

Zdravo nisam bas siguran kada se neki auto obilayi da treba da ga spusti u niyu bryinu jer se i tada yamajac plivajuci cima napred pa nazad kada se pusta kvacilo a gas daje po nekoj logici mojoj bolje je u vecem stepenu prenosa da se obidje jer zamajac

Odgovori

DRAGAN

imam kombi vw t5 1,9 tdi interesuje me ima li plivajuci zamajac?

Odgovori

Polovni Automobili

Postavite to pitanje na forumu www.mojagaraza.rs - neko od vlasnika ili majstora će Vam tamo odgovoriti.

Maks

Jel moze neko da mi objasni sta znaci blokiranje zamajca!I jel moze da se blokira na motoru 1.9 tdi na audi a3?Unapred hvala!

Odgovori

SavoJ

Nema tog sklopa kojem Srbin ne dohaka. Svaka cast covi iz okoline Sapca. Bice bogatiji od Andreja V. Kad sam prodao stila jtd 2003 g. na satu je pokazivao 328000 , nit sam mu radio turbinu,niti kvacilo niti je se cuo plivajuci zamajac. Mozete dislajkovati

Odgovori

Dule

Molim za broj telefona tog majstora

Laki

Vozim Touran 1.9 2005, nema šta nisam radio do sada. Pre sm vozio lagunu 6 godina bez najmanjeg kvara

Momcilo Strosic

u Čemu je poenta? Ne shvatam. U automobili? U načinu vožnje? U slučajnosti. Svi ti automobili dobijaju iste delove - Audi, Wv i Škoda, Seat.....od istog proizvošača.

mirko vidic

taj majstor iz sapca...jel spava on uopste, pored ovoliki zamajala sa plivajucim zamajcima...? nikad nisam bio u sapcu, al oticu da ga vidim, majke mi...

Odgovori

Novo

Interesuje me da li Toyota Verso 1.8 benzinac 2014 godiste,automatski menjač ima ugradjen plivajuci zamajac...hvala na odgovoru.

Odgovori

milivoj

Molim za broj majstora iz okoline Šapca i hvala unapred milivoj013@yahoo.com

Odgovori

novko

Hvala na savetima veoma su korisni kao i video klipovi ,svako dobro i puno uspeha u radu

Odgovori

milos savic

Da li Alfa ima plivajuci ? 120ks 1.6

Odgovori

SavoJ

Ima!

SASA

Tezina obicnog zamajca zavisi od broja cilindra. Jednocilindricni motori imaju najveci zamajac jer kod cetvorotaktnog motora tri takta su beskorisna i to nadoknadjuje masa zamajca. Sto je broj cilindra veci zamajac je laksi.

Odgovori

Aleksandar

Pozdrav svima, procitao sam sve komentare vezane za plivajuci zamajac i definitivno shvatio da je blokiranje istog najbolje resenje. Vozim pezo 307 2005( noviji model)1.6hdi 80kw. Hvala vam za objavu doticnog majstora iz okoline Sabca koji radi blokiranje

Visnja

Molim da mi neko posalje broj telefona majstora iz Sapca koji remontuje plivajuci zamajac na broj 0646876788. Hvala unapred

Odgovori

Goran GTC

"majstor iz Sabca" je sam sebi odlicnu reklamu napravio ovde. :D

Odgovori

Ime Prezime

Ne držite pritisnuto kvačilo dok čekate zeleno na semaforu, u koloni, na usponu i u sličnim situacijama. Kakve veze ovo ima kad se pritiskanjem kvacila odvaja lamela od zamajca, dakle treba izbaciti auto u tom slucaju lamela i zamajac se spajaju ali se i

Odgovori

ljuba

Tacno tako. Ali, uvek postoji ali. Ako se dugo drzi pritisnuto kvacilo , strada druk lager

Mare

Da li neko moze da mi posalje broj majstora iz okoline Sapca na msimke91@gmail.com ili na 064/4615551. Hvala

Odgovori

stefan mitic

Moze da se zavari, pa se nosi na centriranje

Odgovori

NemixBg

Planiram da kupim Ford Focus 1.8 dci i verovatno ima plivajuci zamajac sa predjenih 135.000 km. Auto je iz 2008. Da li bi bilo dobro da ja po kupovini tog Focusa odmah blokiram zamajac dok je jos u funkciji preko tog lika iz okoline Sapca?

Odgovori

Mareko

Dobar dan, zanima me info u vezi ovoga... Nista nisam siguran da li moj auto ima plivajuci zamajac, u pitanju je Renault Megane 2 1.5 dCi, 101ks (5 vrata)? Cuo sam da to ima ako je veci od 100ks? Hvala unapred

Odgovori

Zdravko.

Ima i to dva komada

Denis

Moze li neko od vas da mi posalje broj od majstora u sapcu? Hvala vam themulic@hotmail.com

Odgovori

Denis

Molim vas ako mozete da mi posalje neko od vas na mail broj od majstora u sapcu. Hvala vam.

Odgovori

stevislav

dali mogu dobiti broj majstora u šapcu unapred hvala

rale

Moze mi neko poslati broj tog majstora iz sapca? iracko88@gmail.com .Hvala

Odgovori

Maksimovic Dusan

Poceo sam da se bavi blokadama plivajucih zamajaca ako nekom treba da se blokira zamajac tu sam.

Odgovori

Muwa

Koliko izadje blokada za fiat stilo JTD zamajac je vec jednom remontovan

Maksimovic Dusan

Ukoliko nije ostecena centralna biksna 80 evra

Zdravko.

Mislim da je to jaka cena za blokadu

ahmet

koliko košta blokada plivajučeg zamajca Polo 1,4 TDI 2005 72 KW

Lakicevic Veljo

Ja sam u Sabac blokirao zamajac na moj BMW E 90 2.0 dizel i sve radi bez greske. Dakle nije istina sto blavori iz ovlascenih servisa morogaju da se ne moze blokirati i da mora samo novo.

Odgovori

Limenko

Blokadu zamajca sad rade mnogi ali je to uglavnom kratkotrajno resenje. Prodao sam poprilicno polovnjaka na kojima je set kvacila bio pri kraju.Posto su u pitanju jeftinija vozila zamena seta kvacila je neisplativa pa je blokada jedino resenje. Kod nas

Odgovori

Zimba

Ja sam blokirao zamajac kod Proke i motor se toliko tresao da sam imao osecaj da ce izleteti ispod haube.Posle sam taj zamajac uradio u sapcu i evo treca godina radi bez problema

nehte

Set kvacila sa plivajucim zamajcem sam platio 1500 evra i evo fercera vec dve godine bez greske dakle neka potraje jos toliko i ja zadovoljan.Ko nema godisnje da izdvoji 350 evra za set kvacila neka proda auto i ide pesaka

Liuz

Moj ceo auto ne vredi 1500 evra ali sta da se radi ko me je tukao po usima da gakupim

Best

Da li bi ste mi poslali kontakt majstora iz Sapca best.is.tosamja@gmail.com. Hvala

Mimi

Veliki pozdrav.Jel moze kontakt telefon il adresa majstora iz Sapca na 0616669506

Aljosa

Svaka cast. Odlican tekst.

Odgovori

astor

Iz ovog teksta se bas dosta toga moze nauciti

Duško Grbić

Ajde da Vas zamolim za kontakt tog majstora iz Šapca,na mejl dusko.grbic0501@gmail.com Hvala unapred

Odgovori

Gremlin

Pre dve sedmice sam blokirao zamajac u sapcu na fiat Bravo 1.6 mjt i sve radi bez greske.Moj savet je da se niposto ne ceka da se zamajac skroz razdrma jer to znacajno podize cenu blokade.

Miklos

Najbolje je kupiti sve novo i iz originala. Nema od tih remonta nista dakle samo novo i miran si par godina

Nemirko

Najbolji auto je nov auto dve tri godine ga vozis i sut zamena za novo.Uvek sam vozio samo nove automobile i nikada nisam drzubovao sa majstorima.Evo sad sam zamenio svoju kiu tri godien staru doplatio sedam hiljada evra i opet vozim novu

Muze

Ko nema kintu za nov auto taj je osudjen da krpi i da se pati

Balinth

Nema lepseg auta od novog ozis ga dve godine pa opet nov i nema greske

Abe

Pametna tema, potrebno bi bilo da ih ima više, jer ovi novi mladi vozači ne znaju ništa o mehanici no samo da sednu i voze, a kad dođe do kvara, bože pomagaj.

Odgovori

Zdravko.

Da to treba vozaci da znaju sigurno bi se o tome i ucilo.

dewa

Po auto skolama rade sve same dileje i sad ti ocekujes da te oni nesto nauce daj ne budi smesan.

Instruktor

Ja ne mogu nikoga obuciti i nauciti za ovaj novac koliko sam placen.Jednostavno nemam interesa i motiva da se patim sa svakojakim lupezima za ovu kintu koju dobijem.Dakle iskuliram i samo odbrojavam vreme do kraja radnog dana.

balsa

Svako ko je normalan i realan nece sebi dozvoliti ponizenje da radi za smesnu platu. Ja savetujem svakom da ode u inostranstvo cisto turisticki i vidi kolika je plata.Ja sam otisao u Sloveniju pre tri godine da vozim kamion i dobio sam 1500 evra platu.U

SavoJ

Kako da naucim kandidata u auto-skoli kad je cas 250 din. Jos mi vlasnik kaze: "zasto si otvorio haubu prvi cas? Teraj to i vozi i ne mrsi mnogo" I sta ja treba da radim? Za 250 din po casu da se ukokas ko je sve dosao do para i ko je sve privatnik.

Hektor

Ja sam izbacio plutajuci zamajac i na njegovo mesto sam stavio fiksni.Motor se posle toga sav rastresao i pukao mi je zupcasti kais .Posle sam u sapcu fiksirao moj stari plivajuci zamajac i evo dve sezone sve fercera bez greske

Odgovori

Nuko

Fiksni zamasnjak samo ide za uvalu i prodaju

Kuleza

Fiksiranje zamajca kad se odradi propisno ne moze da naskodi nista

Grekos

Samo ima kvaka da blokadu retko ko osim majstora iz Sapca moze da uradi valjano. U Batajnici majstor Slavko je unistio moj zamajac .Toliko mi se tresao auto da sam mislio da ce motor da se raspadne. Dva puta je skidao zamajac i balansirao ga i nista nij

Nuko

Ja jos ne videh da se iko navozao sa fiksnim zamajcem koji ej stavljen umesto plivajuceg. Druga je stvar kad se plivajuci zamajac popravi to je vec nesto drugo ali fiksni umesto plivajuceg = rasulo

Kuzer

Ja sam stavio fiksni zamajac na pasata i pukla je radilica.

Herabricum

Meni je preseo fiksni zamajac zbog glupandera majstora koji ga je namestio ubedjujuci me da to moze.

Jole

Molim Vas za kontakt od majstora u Šapcu koji radi blokadu plivajućeg zamajca. Hvala

Kister

Taj majstor nije iz Sapca nego iz mesta koje je pored sapca

Mare

Jel moze kontakt tog majstora iz Sapca na msimke91@gmail.com. Hvala

goran vidić

vrh

Odgovori

Dimitrije

Dosta zamajavanja

Odgovori

Jugoslav

Ceo tekst je zamajavanje

Mrkinu

Ceo zivot je zamajavanje pa opet nikom nista

Mikulas

To zamajavanje je specijalnost ovog rezima sve ce da bude al sutra to jest malo sutra

saca

hvala ..vrlo poucan tekst..

Odgovori

Milan Smiljanic

dali svi motori konkretno dizelasi preko 100 ks imaju plivajuci yamajac odnosno oni ispod 100 ks recimornemaju. ja konkretno voyim audi a2 2002 god.koj r i nema plivajuci yamajac.Interesuje me dali recimo reno clio 4 iz 2013 dizel koji je novije generacij

Odgovori

Nikolo

Sva nova auta imaju plivajuci zamajac

Meliori

Sve nove masine imaju plivajuci zamajac ali to vise nije bauk popravi se sve i cepaj dalje

Mudrisha

Zamajac je jedan od jeftinijih izdataka na novim vozilima.Dpf filter je visestruko skuplji a gde su dizne pumpa i trista cuda

VUK

Italijanski dizel motori sa oznakom 1.3 multijet nemaju plivajuci zamajac...Fiat Panda,Idea...Lancia Muso,Ipsilon...

Kider

Ja imam grande punto 1.3 mjt nov kupljen 2010i kod mene je fabricki ugradjen plivajuci zamajac tako da Vuce nemoj ljude lagati

estro

Na mom puntu grande iz 2007 je takodje ugradjen plivajuci zamajac tako da mislim da ovaj Vuk zesce truje

Zakili

Zamolio bih nekog od dobrih ljudi da mi posalju kontakt telefon ili adresu ili e-mail majstora iz Šapca na e- mail: micic053@gmail.com ili na telefon: 060/7652694 ! HVALA LEPO

Odgovori

Zakili

Hvala za broj

Jelke

Zamolio bih i ja za adresu i broj majstora iz Sabca na mail: jelke84@gmail.com

Sambizgovic

Zakili daj posalji i meni broj od majstora

Sambizgovic

Hvala za broj Zakili javljam rezultate kad se obavi blokadisimo

Sambizgovic

Hvala Zakili care

Jelke

Hvala sto mi niko nije poslao broj majstora na mail,bas ste ljubazni!!!

Sambizgovic

Da li treba da ti se posalje adresa od majstora?

Markić

Žakili da li bi i meni mogao poslati broj čuvenog majstora iz Šapcana mail: marko86markovic@gmail.com? Ubi me treska... Hvala unapred

Darko

Da li neko moze da mi posalje broj majstora iz okoline Sapca, koji radi blokiranje plivajuceg zamajca. E-mail ix0712ceni@yahoo.com ili SMS na tel: 063/314-232. Unapred hvala!

Kikota

Majstor se ne javlja na mobilni ima samo fiksni broj i na njega se javlja samo u toku radnog vremena.Cudan covek ali je vrh ,majstor

Misko Zarkovic

Ja sam u Sapcu uradio blokadu zamajca na pezou 508 hdi.Bez greske sve radi i prezadovoljan sam uslugom. majstor jeste malo cudan i tezak je kao covek ali mu ej rad vrhunski.posto vidim da niko ne daje broj evo vam kontakt0638768011

kite

Nikad ne bih stavio na svoj auto koji nije fabrika propisala

Kikota

Meni je fiksiranje zamajca resilo problem .Ja se vec dve godine lepo vozim bez ikakve muke.Majstor iz sapca koliko ja znam jedini to za sad radi uspesno.

trsko

Kad bih imao novca nikada ne bih vozio polovan auto

Zijad

Polovno auto je ko i polovna zena dakle nikad srece i zadovoljstva

Miloš

Takođe..treba mi broj telefona majstora za blokadu zamajca iz Šapca na mail : bandera76@gmail.com hvala unapred

Odgovori

Brendon

Poslao sam vam kontakt a nisam dobio ni najobicnije hvala.Toliko od vama a meni za nauk

Lupiga

Valjda si sad shvatio koliko se ceni besplatna pomoc

Igor22

Ova lamela tj frikcioni disk se ne ugradjuje u plivajuce zamajce, ugradjuju se lamele bez zavojnih opruga.

Odgovori

Dragan Romčević

Tako je, ali ta slika je u delu teksta u kojem se govori o tome kako radi i čemu služi običan zamajac.

Biber

Zamajac mi se raspao ima li iko ideju sta da radim a da ne bude klepetusa po usima.

Odgovori

Lojko srtmojko

uzmes dobar konopac pa se obesis o jacu granu ...ilkodeb

Miksator

Moze da odsece pojas i da se sa njim posluzi

pavle ristić

Svaka čast na objašnjenju!!! Izvanredan tekst!!!

Odgovori

zoki

za prevare se krivicno odgovara

Kiklop

Od prevare se da lepo ziveti

Zema

Tekst o zamajcu nije prevara kome ne pase neka ga ne cita

krompa

Teks je zaista konfuzan i pun je protivurecnosti

Anrad

Molio bih br. telefona majstora za blokadu zamajca iz Šapca na mail an.rad@eunet.rs Unapred hvala

Odgovori

Anrad

Hvala za broj&&&&&&&&&

Anatolije Radovic

Ne znam ko se u moje ime zahvalio ali nikakav broj majstora iz Šapca nisam dobio.

Nikola Mislojcic

Zasto ne objavis taj broj od majstora ? gde si se to zahvalio?

Anatolije Radovic

Hvala vam za broj

Kowalski Gsp

Odličan komentar o funkciji i svega oko plivajućeg zamajca

Odgovori

Ilija Sindjic

Gospodine, Romcevicu, svaka vam cast na ovako razumljivom, jasnom i krajnje preciznom objasnjenju o radu plivajuceg zamajca. Prosto sam odusevljen kako se "narodskim" jezikom moze sve lepo objasniti bez ubacivanja stranih reci i izraza. Jos jednom, odlicn

Odgovori

Kiselikrastavac

Ukoliko si hteo da budes sarkastican bravo.

Uzun Mirko

Ja nisam ni rec razumeo o cemu se tu radi

Lajko

Ja konkretno ne mogu da rastumacim nista po pitanju tog zamajca o kom je napisan pravi primer visoko strucnog teksta koji je namenjen samo inzenjerima.

Kreza

Sve mi je jasno i sad znam da mi nista nije jasno.

Marko

Molim vas ako može broj čoveka iz Šabca veliko hvala 064 3000215 markobajevac@gmail.com

Odgovori

Jufke

Taj majstor nije iz Sapca nego je iz mesta koje se nalazi u okolini Sapca

zrekisa

Ni meni nije jasno zasto sve vreme govorite o Sapcu kad se majstor ne nalazi u gradu nego u mesto koje je pored Sapca.

zvd vs

Daj druze sta je tu normalno set kvacila sa zamajcem 314000 normalna cena..pa za te pare si mogao zamajac od srebra da stavis...sada ce na red da dodju dizne koje su oko 400 e ..ali u ovlascenom su 1200..pa pumpa i tako u krug ima da te izadju 3 dela vise

Odgovori

kiklopko

Ti sigurno imas neki bicikl pa spram toga cenis da sve ostalo vredi par hiljada dinara.

kuzma

Do bickila on jos nije dobacio al ima nameru za jedno par decenije da uleti u pedalirajucu makinu

zvd vs

Druze tebi vise stoji nego sto se vozi..pa na toj kilometrazi ne bi smeo nista sem ulja da menjas..pa meni vektra 90 godiste predje 20000 godisnje..sada ima 420000 na satu od toga kod mene od 128000 i nisam imao kvarova sem 2 puta alternator..ne znam sta

Odgovori

Bekic Dragan

Ne znas ti nista novi auti su komplikovaniji imaju vise elektronike u vratima neg ceo taj tvoj krs koji u normalnim zemljama bi odavno otiso pod cekic i da se od njeg lije staro zeljezo.

Herabricum

Bas tako te fosilizovane tralje sto ih voze lupezi na zapadu vise ni u staro gvozdje ne primaju..Ovde se nadju lupezi koji jos smeju da se hvale kako te njihove olupine nesto vrede i porede ih sa novim automobilima.Ne mogu im prici po sigurnosti i ud

Živan

Vidim da su neki dobili kontakt sa majstorom iz Sapca pa bih zamolio ako se nadje neki dobar covek da i meni posalje e-mail ili broj telefona na e-mail: micic053@gmail.com ili SMS na telefon 060 / 7652694

Odgovori

Urkestar

Posalji i meni adresu tog lika koju si dobio urkestar@gmail.com

Urkestar

Hvala vam za broj od majstora cuo sam se sa covekom saljem posle vikenda zamajac na blokadu.

Urkestar

Blokada uradjena u Sapcu i za sad sve fercera bez greske.Moja laguna 2.0 dci sad radi bez ikakve buke .Nema vise trzanja kod menjanja brzine iz vise u nizu niti onog groznog klaparanja kad se motor gasi. Ogromna je razlika u radu na leru motor se jednost

Barnabera

Koliko vremena treba da se zamajc izblokira kod tog servisera u sapcu?

Odgovori

Karanuba

Ja sam zavrsio blokadu u Sapcu za jedan dan.Dakle ujutro sam odneo zamajac i pred vece je sve bilo gotovo

Barnabera

Kako si zadovoljan sa blokadom da li je sve ok

Karanuba

Blokada se dobro pokazala kvacilo sad hvata bez trzanja

Barnabera

Ja sam uradio prosle sedmice u Sapcu blokadu zamajca na mom bendzaminu 525 tds i evo za sad da kucnem u drvo sve radi bez greske.

Pokoje

Treba mi broj telefona majstora iz sapca koji remontuje zamajce.pokoje@gmail.com

Odgovori

Pokoj

Hvala za kontakt cuo sam se sa majstorom krecem u blokiranje

Jugoslav

Ako moze i meni posaljite broj tog majstora iz sapca sto remontuje zamajac jugoslav@gmail.com

Jugoslav

Hvala rajcugo za broj majstora

Pokoje

Blokada se kod mene pokazala kao fenomenalno resenje jer sam konacno resio problem sa kojim sam kupio automobil.Megan 1.9 dci se sav rastresao, Naime kod mene se menjac na leru sa otpustenim kvacilom toliko cuo da sam imao osecaj da u njemu nesto melje.

nikola

tel majstora

Petar Jokić

Ma koji majstor is Šapca kad ja moram iz Vranja da platim 2 x više od njegove usluge. Logiku ni rada zamajca niti fiksiranja ne razukeme a viskoko sam obrazovan. Tačno je, najboljhe kupiti novi auto na kredit koji su sada povoljni, ali....ima nas koji h

ILIJA ZIVOTIC

Čestitam uredniku sajta uspeo je zahvaljujući izmišljenom majstoru iz okoline šapca da pokrene veliku diskusiju.Ali nie fer prema ljudima koji su se ponadali da taj čovek postoji i da će ih spasiti troškova.

Odgovori

Mister Sajko

Gde se Ilija nalazi taj majstor iz okoline Sapca kod kog si nosio zamajac za blokadu.Zanima me da li si zadovoljan sa opravkom

Zahter

Ja posle praznika idem u sabac da blokiram zamajac pa ako bude valjalo postavljam adresu majstora

Dresina

Koliko taj lik iz sabca naplati sto izblokira zamajac

Kumovaslama

Napalati koliko hoces da das

Losmi

Ako moze kontakt ili adresa majstora iz sapca koji blokira zamajce thanks.063 4367534

Odgovori

Losmi

Hvala vam ljudi za kontakt nemojte vise da mi saljete poruke ubiste me :)

Bane

Pozdrav Milose. Da li mi mozete proslediti kontakt od majstora na drmator1@ymail.com Hvala

Losmi

zasto bih vam dao broj ?

Lato bisevac

Super ste, saveti su veoma dobri ,strucni i korisni...

Odgovori

Dynamics

Sve pohvale za temu. Procitao sam komentare i svasta procitao,sad sam malo obrazovaniji.Slicnu stvar, Srpska posla,sam uradio pre 6-7 godina na Astri G 1.6 Benzin gde je bio blokiran Egr ventil. Podrzavam Domace inovacije jer mi,koje muka natera, ce da sm

Odgovori

Zeljjko

Molim Vas posaljite mi kontakt majstora iz okoline Sapca, nemam pare za novi, a svi kazu da blokada funkcionise, kontakt mi posaljite na mejl zpokrajac9@gmail.com

Milivoj Pesterac

Nisu vise ni novi plivajuci zamajci tako skupi.Eto ja sam kupio ceo set kvacila za mog pezova za 800 evra .Dakle sad su cene pale

Dynamics

Sve pohvale za temu. Procitao sam komentare i svasta procitao,sad sam malo obrazovaniji.Slicnu stvar, Srpska posla,sam uradio pre 6-7 godina na Astri G 1.6 Benzin gde je bio blokiran Egr ventil. Podrzavam Domace inovacije jer mi,koje muka natera, ce da sm

Odgovori

Pista

Poslao sam vam kontakt

dragan

Svaka čast na extra objašnjenju i prilozima!

Odgovori

Kumbara

Pitanje je dana kada ce se umesto kvarljivog plivajuceg zamajca ponovo ugradjivati fiksni jer su proizvodjaci zasigurno videli da je to omasaj i da kupci izbegavaju nova auta koja ih imaju.

Odgovori

Nenad

Jeste, videli su da kupci u Srbiji to izbegavaju pa ce promeniti...

M139

Sve pohvale za tekst, najveci neprijatelj srBskog naroda odmah posle promaje. Pitanje za administratora, zasto dozvoljavate ovoliku kolicinu trolovanja u komentarima ? I tako smo tehnicki neobrazovana nacija jos fali da neko poveruje u ove budalastine.

Odgovori

Zdenko Frank

dobra stvar za normalne vozace za rejsere preporuka fiksni zamajac.

Odgovori

ceki

Fiksni zamajac je prevazidjen sad sva vozila imaju plivajuce zamajce.

Drakce

Treba mi hitno broj telefona od tog majstora iz Sapca sto bokira zamajce posaljite mi ga na drakce@gmail.com ........hvala

Odgovori

Drakce

Hvala za imformaciju najjaci ste

Pesic Zivko

Takodje i meni je potreban kontakt telefon od majstora iz sapca koji se bavi blokdaom zamajca pesiczivko@gmail.com

d.i.a. Paul Kersey

Gospodo draga, tekst je odlično napisan i zvanično je objašnjenje pronalazača, ali služi da se maskira prava namera . Pronalazač je - ko drugi nego pošteni i ekološki svesni VW tj. njihov inženjer ( https://www.google.com/patents/US7082855) - namera po

Pesic Zivko

Hvala vam dobri ljudi za kontakt poslao sam zamajac na blokadu javljam rezultate

Pesic Zivko

Zamajac izblokiran u Sapcu nisam menjao svoj stari set kvacila jer majstor kaze da je ok i da moze preci jos podosta.Utisci su izuzetno pozitivni.Nemam vise udarce koji su se javljali kad se otpusta kvacilo motor radi bez kloparanja na leru.Sve je za sa

NemixBG

Drakce ili Zivko moze li i meni taj kontakt od majstora iz Sapca...hitno mi treba. email : nemixbg@gmail.com

Zimzelen

Zamolio bih nekog od clanova ove diskusije koji su nosili svoj zamajac na remont u Sabac da mi posalju adresu ili broj telefona od tog majstora kako bih ga mogao kontaktirati. zimzelen@gmail.com

Odgovori

Zimzelen

Hvala vam na ekspeditivnosti i na kontaktu *+++++++++++ za sve one koji su mi poslali kontakt.

Milan Petrovic

Reko bih da ste se stvarno potrudili da ucinite tekst shvatljivijim za citaoce,medjutim i dalje mislim da je obicno kvacilo moglo da ostane na svim vozilima Pa da napomenem da su i ranije postojali turbo dizeli i da to nikom nije smetalo oko vibracija,od

Odgovori

Laki

Novi dizeli su potpun promasaj tu vise nema nikakve ustede jer su toliko iskomplikovali sve da je pouzdanost tih sklopocija ravna nuli.

Kliketa

Novi dizel motori su sve samo ne stedljivi.Prvo ubijaju sa cenom odrzavanja delovi su im kao otrov a potrosnja daleko visa od deklarisane.

Samovar

Nema uopste smsila a kamoli ustede kupovati nove automobile sa dizel agregatima.Prvo nema ni pomisli da su potrosnja u deklarisanim parametrima a zatim idu sline nevolje sa dpf filterom koji je toliko komplikovan i prigusen da je stalno u regeneraciji.T

Vesic Stanislav

Kupio sam nov citroen C4 1.6 HDI.Taj auto je takvo smece i krs da sam se zaprepastio kad sam video za cega sam ja dao novac. Toliko se stvari na tom motoru pokvarilo da sam se zakleo da vise nikada necu uzeti nista od tih francuza.Motor se po isteku gara

Milovanovic Goran

Sve novo u auto industriji sto je napravljeno ima za cilj ekologiju i sve je tome podredjeno.Naravno profit je na prvom mestu i nemojte se zavaravati da ce neki proizvodjac imati samilosti za vas dzep jer su zakoni trzista nemilosrdni.Ja sam cenu odrzav

Juke Box

Ko nema love da odrzava svoje auto kako bog zapovijeda neka se ne prci uvijek moze opaliti jedan cipel cug .:)

Mrcina

Ja licno ne poznajem nikoga ko odrzava svoj auto onako kako treba.Svi karabudze krpe i gledaju da usparaju.Takav smo narod sklon improvizacijama i sistemu ja tebi ti meni po sistemu dodjem ti ili placam kad budem imao( dakle nikada)Tako se ponasaju i oni

ciric dusko

Plivajući zamajac je žvaka za ludaka kao i sve novotarije koje su dodate na automobil da bi posle prodaje fabrika imala od čega da zarađuje novac. Vrlo sam iskusan, automehaničar po struci i uvek imam dobar automobil velike kubikaže. Sada imam mazdu 6 201

Odgovori

Bekic Dragan

Nema nista bez novog auta nije dzaba ona stara hvali staro novo vozi.Ja sam kupio novu daciu Logan i da kucnem u drvo za pet godina sam se navozao bez velikih muka i nevolja.Progoreo mi je dva puta zadnji lonac auspuha i menjane su zadnje gurtne i cilindr

Greskaros

Dragane bas si se "navozao" ja tu kilometrazu sprasim sa BMW-om za tri meseca i do sad nisam menjao nista od izduvnog sistema a za te gurtne i cilindre nikad nisam ni cuo.Kvacilo i sajle koje se mazu moj auto ne poznaje kao problem pre 300.000 km ,Dakl

Aishi

Nova vozila sa dizel agregatima nisu namenjena za one sa plitkim dzepovima

Burek

Sve novo po pitanju auto industrije u eksploataciji kosta poprilicno .Tako mora biti vise je senzora delova koji su kompleksni mnogo elektronike dakle pomiris se sa tim nadjes pouzdan servis placas i cutis.Cenu odrzavanja kalkulises u trosak posla i cao

Frankopan

Plivajuci zamajac sam zamenio u ovlascenom servisu kao i ceo set kvacila dodatno je radjen i veliki servis i pripadajuce periodicno odrzavanje.Ford mondeo je star 3 godine i planiram ga voziti jos tri Sve ukupno izaslo me je 314.000 din .Za mene je to nor

Odgovori

ciric dusko

Normalan ti trošak za polovnu fordinu 314000 din. Prijatelju nemoj molim te, il ne znaš šta pišeš ili glumiš mangupa.

Dusko Arsenovic

Vozim Ford Mondeo 2.0TDCi, kraj 2003.god. restyling. Kupio sam ga 2008.god. sa predjenih 105.000km. Sada je na satu 225.000km i jos uvek nema nikakvih simptoma da je pivajuci zamajac "pri kraju". Smatram da Mondeo moze da predje 250.000km bez zamene pliva

Frankopan

Vozilo sam kupio novo u grand motorsu sve vreme ga kod njih odrzavam i nemam primedbe jesu jaci sa cenama ali to je ipak original deo i ovlasceni servis tako da to mroa da kosta.Znam sta pisem servis me je izasao 314.000 dim zamena seta kvacila zamajac s

Jezdimirovic Branislav

Frankopan Bravo za vas ako imate te mogucnosti da sve platite ali mi koji smo vecina nema sanse da izdvojimo toliki novac.Meni su u grand motorsu samo za zamajac za moj focus tdci trazili 95.000 din a gde su jos lamela korpa druk lezaj pa jos i rad majs

Finke

Samo novo i samo Ford.ja redovno menjam kod njih vozila i stvarno je milina voziti i odrzavati nov auto.Firma sve placa kao gospodin ostavim auto u grandu gde se unapred termin zagovori sacekam servis da izvrse potpisem racun sednem i cepaj. Ford je mn

Miroljub Milenkovic

Prijatelju, ako si ti pokidao zamajac na 150.000, onda nemas pojma sa voznjom. Bez uvrede. Ili to ili su te izvacarili za taj zamajac, kao los je, mora da se menja, samo da bi ti uzeli kintu. Prosto, na toj kilometrazi moras da budes "EXPERT" pa da unisti

Jevrem Kolakovic

Gospodo Forda sam novog vozio pre dvadeset godina i tada je bio boze pomozi,ja ne kazem da je i tada bio sjajan ali se dalo naci opravdanja da ga pazarim novog.sad ga ne bih kupio taman da je upola cene VW jer su toliko losi i tako su nepopularni kod d

predrag mijailovic

Branko da li mozes da mi posaljes kontakt majstora kod koga si blokirao zamajac na mail peca.9@hotmail.com u napred hvala

Pista

Poslao sam vam kontakt adresu i telefon od majstora

Branko Stamenkovic

Blokiran mi je zamajac na Fiat Freemontu prosle godine i dajem najpozitivniju ocenu za taj poduhvat.Nema apsolutno nikakve stete i ono sto je odusevilo je da je sad povlacenje masine iz mesta bez ikakve zadrske dakle mnogo je direktnije i to se bas oseti.

Odgovori

Branko Stanimirovic

Gde ste izvrsili blokadu zamajca posto se i na mom freemontu zamajac vec dosta rasklimao. Vidim da svi majstori remont zamajca rade u Sapcu pa me zanima da li ste i vi tamo uradili remont i za koje vreme su vam ga blokirali.

Branko Stamenkovic

Zamajac je majstor poslao u Sabac da se blokira a redovan set kvacila smo uzeli od Sachs-a jer je bio najpovoljniji

Simeun Cveticanin

Zanima me da li je moguce fiksirati zamajac sa freemonta koji je vec jednom remontovan.Uradio sam remont u Ostruznici ali se sav rsklimao posle tri meseca, opet je poceo da lupa pa mi se ne isplati vise remontovati ga .

Branko Stamenkovic

Pozovi coveka pa se raspitaj zaista nisma upucen u problematiku.Mozda je jos bolje da odes do Sapca pa neko on to pogleda

Simeun Cveticanin

Hvala za kontakt cim uhvatim mog mehanicara skidam zamajac i saljem ga u sabac cuo sam se sa covekom rekao je da je moguce blokirati ga

Simeun Cveticanin

Sve zavrseno montiran zamajac na vozilo radi bez greske.Dakle vise nemam ono sokocalo zvano plivajuci zamasnjak.Blokirani zamajac radi bez pogreske.

Ljubisa Glisic

Ja sam zamajac koji je postao nesnosljivo bucan uspeo da sredim samostalno i dovedem ga u funkciju da se auto moze prodati.Ideju sam dobio tako sto sam kod majstora video rastavljen zamajac i sta to zapravo klapara i zbog cega izgubi funkciju. Kod mene

Odgovori

Heljda

Da li sa uljem moze da se umesa grafitna mast posto imam dve velike konzerve grafitne masti koje mi stoje bog zna od kada a plivajuci zamajac mi grozno udara svaki put kada gasim auto.

Ljubisa Glisic

Nisam probao grafitnu mast ali mislim da ne bi bilo problema jer koliko ja znam ona je slicne koezistencije kao i tovatna samo u sebi ima plus grafita koji je odlican za lezaje koji su u luftu.Obavezno zagrejte ulje i mast pre nego sto ga sipate da moze

Heljda

Dakle krecem u operaciju pa ti javljam rezultate

Kresterac Kornelije

Bakarna mast je ubedljivo najbolja za sklopove koji imaju tendenciju zaribavanja.Odlicno trpi visoke temperature i bez premca je u zastiti od korozije.Mislim da b s e za taj posao ona najbolje pokazala.

Heljda

Sve sam nafilovao sad cekam da se ocedi samo slabo istice jer nocu bas hladno vreme

Gertrudio

Koliko treba ulja i masti za taj poduhvat?

Heljda

Kod mene je stalo 5 litara ulja i dve kile masti.Ulje moze i neko staro dakle ne mora biti novo jer se svedno ispusti

Heljda

Operacija uspela zamajac ne klapara vise svaka vam cast za upustvo.Ne znam koliko ce da drzi ali ova fora je do jaja.Tacno je u pitanju da se zamajac rasusi i ostane suv bez maziva pa se zato pohaba.

Serijalis

Realna cena tog plivajuceg zamajca ne bi smela da bude preko 30 evra jer koliko vidim tu ima samo dve opruge i dva tanjira dakle prosto kao pasulj a kosta kao da je satelit.

Odgovori

Chapo

Kako se niko od malih privrednika nije dosetio da proizvodi te plivajuce zamajce .Zar je toliki porblem uraditi na strugu te dve ploce i dva federa.Mislim da njih to ne bi kostalo ni par hiljada dinara pa neka i udare zaradu jos toliko to mu dodje opet mn

Kish Robert

Pored takvih sveznajucih "kupaca" koji toliko cene rad nije ni cudo da se niko od nasih privrednika nije odluci na samoubilacku investiciju zvanu izrada plivajuceg zamajca za par desetina evra.

Balinth

Nemoj sad da si strog platili bi oni mozda ceo zamajac i 60 evra al sve sa rukama hahhhahaaaa

Benzinac

Kako da ne, platio bi ali sa tudjim parama.Gde se samo javljaju ovakve face.Ljudi niko vas za usi ne vice da kupujete novije strane automobile.Eh da je srece i pameti Zastava bi i dalje za vas stancovala te Yugice koji su bili krojeni za naseg coveka.A

Zora

Svaka čast.Odličan text.

Odgovori

Vukovic Dragisa

Ceo tekst vam je konfuzan i protivurecan na kraju kad sve covek procita ostaje u jos vecoj dilemi i nepoznanici

Odgovori

Dragan Romčević

Šta je protivurečno?

Misic Kosta

Ja ne mogu da shvatim bukvalno nista ovo kao da je pisano namerno da covek ne moze nista da ukopca.

Saksofonista

Ja sam pet puta procitao i zaista je ceo tekst pun strucnih izraza i nekih zamrsenih pojmova tako da uopste ne znam o cemu se tu radi.

Milenko Matic

Ja sam uz sve duzno postovanje autoru ovog teksta shvatio da nista ne shvatam.Ceo tekst je toliko konfuzan da se pitam da li je to pisao neki inzenjer za njemu slicnu populaciju ilis e neko sa nama laicima samo salio i zamajavao nas.Nista meni tu nije jas

Jezdic Svetozar

Ceo tekst u vezi plivajuceg zamajca je pisan iskljucivo za neke vrlo upucene ljude Ovo je za obicnog coveka potpuno nerazumljivo

Juketa

Da su hteli zamrsenije i komplikovanije objasniti ne bi uspeli

kreka

Meni je sad posle desetog citanja apsolutno jasno da mi nista nije jasno

Branislav Stevanovic

Pisac teksta se ocito dokazivao u svojoj strucnosti i zelji da nas lakonsku citalacku publiku ponizi i da nam do znanja da smo neznalice.

Dragan Romčević

Lično poznajem autora teksta i jednom prilikom se hvalio u kafani da je dobio 30.000 evra u kešu i Golfa trojku u ful opremi od direktora firme koja proizvodi plivajuće zamajce da napiše ovaj tekst kako bi se zbunili vozači i da bi se prodavalo više pliva

kreka

Dakle zato nas zamlacuje i pravi komplikacije

Misika

Nista ja ne razumem o cemu autor naklapa taj zamajac ispade ko svemirski leteci tanjur

Marsovac

Leteci tanjir mogu da razumem ali ovaj plivajuci zamajac nikako

Kile Terijer

Gledao sam kako se taj plivajuci zamajac moze samostalno fiksirati sa tvrdim silikonom koji treba ubrizgati u unutrasnjost zamajca.Bilo je postavljeno na You Tube covek je detaljno pokazao kako se to radi samo sto je on imao neki dvostruki pistolj za s

Odgovori

Kusta

Gledao sam i ja taj klip samo je fora da je ono bio neki dvokomponentni materijal za koji nije rekao ko ga proizvodi.to je zapravo bila reklama za taj materijal koji se prodavao u setu za 140 $.Potrebno je bilo izbusiti rupe kroz koje bi se aplicirao taj

Uzengija

To sredstvo se koliko sam ja razumeo aplicira samo u ispravne zamajce dakle u one koji nemaju lufta i sluzi da se zamajac ukruti i daje mu se otpornost na udare kojima je izlozen kod naglih startova i kocenja motorom.Na tom klipu su oni prikazali test op

Dragan Mirkic

Ja sam moj zamajac sredio sa dvokomponentnim lepkom za sofersajbne. Gledao sam taj klip i rekoh sebi sto da ne probam nema sta da izgubim ionako je zamajac prolupao.Izbusio sam tacno sedam rupa kroz koje sam ubrizgavao lepak posle sam urezao navoje i uba

Gumigelenk

Najbolji materijal za tu svrhu je nesto na bazi polistirena koji se odlicno aplicira dobro ocvrsne i popuni i najmanju supljinu.Ja sam kod mene u firmi sebi zamajac napunio sa polistirenom i popravka je uspela.Radi bez greske Jedini je problem sto se ne m

Djenka

Imate modelarsku glinu ona se razedjena staklenom vodom moze odlicno aplicirati u taj zamajac koji se posle toga treba samo ispeci u rerni na nekih 250 stepeni oko sat vremena. Ja sam na taj nacin sredio na Focusu zamajac koji se bukvalno raspao.Evo au

Gradimir Kostic

Zamajac se ne greje na veliku temperaturu tako da je u njega moguce naliti i bitumensku smolu koja bi isto odradila posao i fiksirala ga da ne lupa.

Oliver Markovic

Moze se zamajac fiksirati i sa lepokom za plocice ali samo onaj sa oznakom CM 14 .Razmutis ga da bude redji i kad ga nacentriras ulijes smesu u njega .Visak koji se prelije moras jos dok je onako na pola suvo da sklonis i kad se sve stvrdne montiraj i cep

Misa Kovacevic

Postojao je pre lepak za vinas plocice koji se sastojao od dve komponente i koji se grejao i aplicirao direktno na podlogu.To cudo kad bi ocvrslo bilo je neunistivo. Ja sam sa njim lepio kater na tamicu posle sam sa njim izolovao ceo patos na stojadinu .i

IlijaMatic

Da li se i sad moze nabaviti taj lepak za vinas plocice probao bih da sa njim fiksiram svoj zamajac.

Misa Kovacevic

Pogledaj po farabarama

IlijaMatic

Nasao sam u farbari samolivi lepak za industrijske podove pa sutra krecem u operaciju blokade zamajca

Kusta

Moze da se nabavi i dvokomponentna guma ona je najbolja za taj posao

Zaki

Moze li neko da posale neki kontakt sa majstorom iz Šapca na e-mail micic053@gmail.com unapred HVALA!!!

Odgovori

Slankamenac

Covek koji remontuje zamajce nije u sapcu on je u mestu koje je pored sapca.

ILIJA ZIVOTIC

Čovek bez imena u mestu bez imena

Romisa

kako ih taj u sapcu majstor fokusira nista mi nije jasno kako se mozu raspadnuti zamajci fokusirati da vise ne drmadu cime ih blindira da vise ne tresedu

Mladenovic Milos

Ja mislim da se ta blokada zamajca najvise isplati onom ko zeli auto da proda pa gleda da se sto manje istrosi a ne mari za potrese ili cimanje koje svakako mora da nastane.Ne mogu da verujem da ce se tako blokiran zamajac bolje ponasati od onog sto ima h

Jovan Milovanovic

Da li moze preko racuna da se plati ta blokada zamajca kod tog majstora u Sapcu posto imamo u firmi vise vozila koja su sa plivajucim zamajcima.

Kiseli

Gde se tacno nalazi ta firma u sapcu ja cesto idem do sapca pa bih mogao da odmesem i moj zamajac da ga blokiram?

Blagojevic Veran

Bio sam kod tog majstora iz Sapca kog toliko hvalite i preporucujete.Kao prvo covek mi se uopste ne svidja.Nije me saslusao a ni udostojio da mi objasni sta ce to on uraditi sa mojim zamajcem koji bih mu eventualno ostavio ga ga blokira.Sve se svodi na

Kiseli

Videcemo kako ce zamajac biti uradjen.

Ljubisa Zavisic

Imate u Segedinu Zoltana koji radi blokade zamajca.Sve se zavrsi u danu dakle odneses zamajac u 9 njegov covek ga preuzme na parkingu metroa i zamajac vam bude gotov do 17 casova.Mozete ici autobusom za 20 evra povratna od Novog Sada odete procunjati p

Silvester

Zoltana bih svima preporucio jer se kod njega sve zavrsi u jednom danu.Odete ujutro predate zamajac zatim polako u soping onda posle podne lepo do bazena iskupate se osvezite i pred vece podignete zamajac koji vam je izblokiran.Osvezite sebe i popravite

Kiseli

Blokda uradjena sad samo da uhvatim majstora da mi montira zamajac.Na oko sve lepo deluje ceo je ispeskiran ima i broj koji je ugraviran naknadno dakle deluje mi profi

Bertonio

Kiseli jer si zadovoljan sa blokadom i kako ti se cini sada , dali se oseti razlika?

Kiseli

Zamajac je sad necujan posle blokade nema vise podrhtavanja.To je ono za sad sto se primeti

moma

koja budala trazi garanciju i atest za blokadu,pa jos i damu objasni nacin popravke mozda treba daga poduci kako da uradi sam.covek verovatno ima toliko posla damu zabavljanje budala nije primarno

Blagojevic Veran

Sta bi falilo da mi da atest i garanciju ipak sam ja to njemu platio .Nebitno je sto je u odnosu na novo povoljno ja ipak zelim atest Plus je majstor izuzetno cutljiv da kazem neusluzan nije hteo nista da mi pokaze ni gde i kako je to uradio.Ok za blo

Mikulas

Svaki zanat ima svoje tajne zato se oni pravi majstori i cene jer njihovo znanje se stice godinama a nekima je to generacijski nasledjeno.

Blagojevic Veran

Ja ga sigurno ne bih kopirao i ne vidim poentu da mi ne dozvoli da vidim gde se radi ta blokada mislim cemu tolika tajnovitost.

Britanica

Znas kada bih ja pustio nekoga da gleda nesto sto radim a da znam da sam ja to izmislio pa nikada.Ustvari da ne budem iskljuciv pustio bih ga ali bih lepo pre toga trazio da mi uplati milion evra pa braso izvoli gledaj uci i kradi zanat

Julijus Sandor

Ni jedan ozbiljan servis ti nece dozvoliti pristup radnom delu.Posebna prica su masinske radionice tu tek nema sanse da ti dozvole pristup niti imas mogucnost da bilo sta gledas i da cunjas.

Jeremija Simic

Nije taj zamajac neki bauk eto ja ga cujem vec nekoliko meseci da zvoni ali ga sigurno necu zameniti meni ne smeta ta buka i ljudi mi nisu jasni sto na svaki sum trce u servis.Bas me briga neka zvoni ja i dalje normalno saltan nista ne proklizava.,A to st

Odgovori

Steva

Kad se otkaci i udari u menjac ti samo pojacaj muziku i pun gas.

Francuski Legionar

Kad ti otkine radilicu bice te bas briga

sumko

Kad zamajac pocne da lupa njemu je dosao kraj.Menjaj to sto pre da ne bi bilo posle kuku i jao kad otkine radilicu.

Miodrag Rakocevic

Zamajac i treba da se cuje kada se gasi auto jer je to znak da je odradio balansiranje i kontrirao obrtanju radilice cime je izvrsio balansiranje .Zato se i zove plivajuci zamajac zato sto nije fiksni nego se stalno drma i balansira.Nema potrebe da se me

joksa

Kad se zamajac ne daj boze otkaci a ti ga odnesi kod masjtora da ga izblokira i cepaj pun gas.

Gedora

Ja sam do sada u sapcu za dizel vagene izblokirao preko 50 zamajaca i ni jedan se nije batalio, Dakle to sluzi i fercera.Nikakve probleme nije blokada napravila ni na golfu 3 a ni na golfu 6.Svi su imali klimave zamajce koji su lupali manje ili vise .P

minja

Blokirani zamajac vise nikada nece stradati dakle to je trajno resenje i samim tim je najisplativije.Ja sam moj zamajac blokirao i nema nikakve stete po motor i menjac.Ko vas u drugo ubedjuje ili valja plivajuce zamajce i od toga masno profitira ili pojm

Juseka

Kad se zamajac blokira problem je trajno resen

Gligoric Ljubinko

Nisam ni znao da to smece od zamajca moze da kosta kao pola mog polovnog automobila.Nema sanse da cu dati za zamenu preko hiljadu evra makar se sve raspalo.Da sam znao da mi je to ugradjeno u vozilo nikada ga ne bih kupio.

Odgovori

Lalic Sima

To se zato covek pre kupovine auta treba dobro raspitati i pregledati detaljno da li ima takav deo da posle ne bi bilo kuku i jao.Nije mi jasno da nesto od par kila gvozdja moze da kosta vise stotina evra gde je tu logika.

Nenad Hristic

Mozda su kinezi poceli da rade kopije tih zamajaca .Oni sve mogu da urade za sitnu lovu pa je mozda i taj zamajac kod njih iskopiran .Treba procunjati po netu sigurno je vec nesto smisljeno.Ja sam preko ali ekspresa pazario kopiju telefona Samsung S5 i ne

cevka

Onaj ko je izmislio taj zamajac imao je na umu samo zaradu za proizvodjace i praznjenje dzepova vozaca

Borko Smorko

Da li moj yugo ima taj plivajuci zamajac?

Zivanovic trajko

Mora da ima i yugo svi auti imaju zamajac jer brez njega motor ne moze da zamanjuje i da startuje jer nema sta da ga zalaufa kad oce da ga pali

Cakara

Zastava nije imala taj plivajuci zamajac on je koliko se secam ugradjivan samo na yuga koji se izvozio za americko trziste

Kaloperovic Dragutin

Umesto originalnog plivajuceg zamajca koji se razdrmao ugradio sam zamenski Valeo set koji je u kompletu sa fiksnim zamajcem.Ta pogresna odluka me je kostala visestruko jer mi se ubrzo radilica prepolovila i polupala mi blok motora pa sam morao da kupim

Kraguj

Zastava nije imala plivajuce zamajce osim u Yugo amerika modelima

milan

Naravno da nemaju svi automobili plivajući zamajac. Astra H 1.4 benzinac je nema. Nema ni kaiš, nego lanac. Samim tim nema ni nečeg što zovemo velikim servisom.

Sima Kosmos

Svi automobili koji su izradjeni posle 2010 imaju plivajuce zamajce dakle to je neminovnost koja se mora prihvatiti.

Branimir Firaunovic

Dakle ne treba kupovati nista sto je proizvedeno posle 2010

zumbul aga

Nije mi jasno da su na Fiat stilo 1.9 JTD stavili taj zamajac koji nov kosta kao pola automobila. Mislim koja je tu logika.Namenjao sam se polovnih zamajaca i nijedan nije sastavio preko 20.000 km .Sad vise nisam pametan sta da radim da li da ga blokira

Odgovori

Stevan Trifkovic

Ja sam na mom stilu izvrsio blokadu kod majstora iz Sapca i prezadovoljan sam.Moj savet ti je da ne bacas vise dzabe novac na te polovnjake nego da lepo odes i da ti to covek blokira i da budes trajno oslobodjen te gluposti zvane plutajuci zamajac.

Radenkovic Dragorad

Fiat ima uzasne setove kvacila.Kod nas u auto skoli su nam se raspali bukvalno svi u prvoj godini obuke.Sredili smo ih u Sapcu i posle blokade nijedan set nije stradao a sibamo ih vec cetiri godine.Bravo za majstora skidam mu kapu covek je genije.

Ceric Stanoje

Kod mene na fijatu sva sreca nema tog klimajuceg zamajca fabricki je ugradjen onaj normalan i pao mi je kamen sa srca kad je majstor rekao da se menja samo lamela i druk lezaj.

Tasa

Postoje i sad vozila koja su nova pa nemaju taj plivajuci zamajac.To fabrika ugradjuje samo za nasa siromasna trzista da nas oklepaju.Sipak bi oni to smeli da rade tamo gde su jaka udruzenja potrosaca i gde se oni stite od tih otimacina zakonom.

Britvoje

Video sam ja taj zamajac kako izgleda on se ustvari razdrma i mislim da je tu moguce to sve lepo izvariti i fiksirati.Nema tu neke velike mudrosti dakle samo pogoditi gde je tacno centar i polako ga izvariti sa svih strana.Kad ga tako zablokiras nema sans

Valjevac

Svaki put kada gasim auto mislim da mi je nesto otpalo ispod masine.Da li je to mozda nesto opasno i da nije to mozda taj zamajac. Kad sam kupio auto nije bilo te bude ili je ja barem nisam cuo.Dok je bilo snega nisam opazio da nesto lupa ali cim se sne

jezda

Zar nije bolje da se kupi auto sa menjacoim koji je automatski i nemas problema sa zamajcima kvacilom i ostalim glupostima.

Muharem

Kako je moguce da taj kurafte dafte zamajac moze da izadje ko cevo avuto.Koj mu cenu taku dao da naarod ne moze da se vozi

Milisav

Postoje kopije tih zamajaca i one mogu da rese problem dok se auto ne proda.Dakle ima resenja i nema potrebe upustati se u improvizacije.

Urke

Mislim da kineske kopije tih zamajaca nisu bas neko resenje ipak je to nova tehnologija a Kinezi uvek kaskaju za novitetima.

Belisimo

Nema potrebe sebe izlagati trosku zamene necega sto je toliko skupo ukoliko vec postoji alternativa u vidu blokade.Da se razumemo u polovan automobil je zaludno bacati novac na tako skupe poravke pa je svaka alternativa dobrodosla.Mozda nije ok iz ugla se

Keslerovic Stevan

Gde ima da se kupe ti kineski zamajci i kolko su trajni , mislim koliko se isplati kupiti ih i po kojoj su ceni.Ako je to recimo u trecinu cene ja bi se uvek odlucio za tu kopiju.Imam kopiju makita brusilice i kostala je 40 evra za te pare se zaista ispla

Stevan Trifunovic

Ja sam kupio neki ITN plivajuci zamajac sa setom kvacila.Ljudi moji reno megan se toliko tresao sa starim zamajcem da sam pomislio da ce se raspasti.Nisam imao love za nesto bolje pa sam ugradio ovaj set jer je najjeftiniji.Popravka je delimicno uspela

Živan

Hoce li neko reci kako stupiti u kontakt sa "Majstorom iz okoline Sapca" H V A L A L E P O ! ! !

Odgovori

ILIJA ZIVOTIC

Castim pivo ako neko stvarno poznaje tog u "okolini šapca "

ILIJA ZIVOTIC

Gomila vas je to fixirala zamajac u Sapcu za par hiljada dinara a niko nema ime i broj telefona majstora ?!

kikiriki

Fiksiranje zamajca Ilija ne kosta par hiljadarki ali zaista vredi .Nije taj covek iz Sapca nego iz mesta koje se nalazi pored Sapca.

ILIJA ZIVOTIC

Pa kikiriki koliko god kosta zasto zaludjujete narod ?zasto ne ostavite kontakt tog majstora ?

Mijatovic Goran

Da li se u tom servisu u Sapcu za zamajce moze ostaviti auto da mi ga oni demontiraju i remontuju zamajac po sistemu kljuc u ruke i koliko naplacuju tu uslugu?

kikiriki

Svaki put kad ovde postavim adresu majstora ona ne bude objavljena verovatno sajt ne dozvoljava reklamu

Kajganic Dragoljub

Molim vas da mi posaljete kontakt ili adresu tog majstora hitno mi je potrebna blokada zamajca za mazdu nigde ne mogu naci polovan zamajac a nov je skup kao otrov. kajganicdragoljub@gmail.com

Seleus

Poceo je i majstor Cakara iz Dolova da blokira zamajce .Blokadu radi cetiri pet dana ako on skida zamajac a ako mu se donese on ga blokira za tri dana.Nece nikom da pokaze kako i na cemu ih radi Mada neki kazu da ih on salje nekom drugom ko ih za nje

ILIJA ZIVOTIC

Seleus jedini koji ppznaje lično majstora !

Kajganic Dragoljub

Hvala vam kikiriki za adresu saljem sutra zamajac za sabac i nadam se da ce biti kako treba.

Drekavac

Seleus majstor Cakara provereno ne radi te blokade on salje zamajce da mu ih blokira lik iz Sapca.To znam iz prve ruke jer mi je sestric bio kod matorog Cakare na praksi i kaze da ih Cakara salje kurirskom sluzbom za Sabac. Cakarin sin je metalo strugar

Mester Silvio

Majstor Cakara je meni zablokirao zamajac na mitsubishi outlanderu 2.0 TDI za sad sve radi normalno i nema vise lupanja .Najvise zamerke imam na njegov traljavi rad sve mi je izmazao i zamastio pa sam morao auto da oteram na kompletno dubinsko pranje.Ko

Ljubinko Zarkovic

Sa Cakarom iz Dolova ne treba saradjivati ni po kom osnovu.Ne kazem to slucajno jer covek jednostavno receno nije normalan.Dao sam mu novac da mi uradi osvezenje motora i dogovor je bio 300 evra sve sa delovima.Kad je rasklopio motor zove me i kaze da ne

Marinko Bosnic

Ljubinko dobro si ti prosao jer da te je uhvatio sin od Cakare sa onim njegovim pajdosima ne bi se ti ovde ogalsavao.Mirisao bi ti cvece odozdo.Dolovci su opasni ljudi ne kaze se dzaba da sto Dolovaca ima 200 nozeva i da groblja u Dolovu za msukarce nem

Miroljub Milenkovic

KIKIRIKI, Hajde ostavi i na ovaj mail adresu ili telefon tog iz Sapca za zamajac: miroljub66@gmail.com Pozz

Mirkovic Dragance

Ja sam uradio blokadu zamajca u Sapcu i evo treci mesec ganjam auto bez ikakvih nevolja

Mirotvorac

Kikiriki daj ne budi sikiriki posalji mi adresu tog cove sto blokira zamajce mirotvorac@gmail.com

Mirotvorac

Hvala Kikiriki za contact , saljem karabajlu na blokadu pa cu da napisem report

Mirotvorac

Karabajla zvana plivajuci zamajac blokirana kod coveka u Sapcu i sve sam sam namontirao( ubio sam se od posla)Evo auto fercera bez greske milina jedna nema vise onih udaraca kod gasenja kvacilo lepo odvaja ja sam prezadovoljan.

Zub

O susu ti je... Ko je bre taj najstor iz sapca,imali ko broj tel.ime bilo sta..neka javi na 0641813897/

kikiriki

Ako nekom treba broj neka se javi

Nenad Ivković

Posaljite meni broj od tog majstora iz sapca utrebami za mazdu 6 na ivkovic69@gmail.com ili na 0653778397 unapred hvala

Milos Pantovic

Ja sam prosle sedmice u sapcu blokirao zamajac i evo insignia salta kao u sir .Nema vise drhtavice niti lupanja kad se auto ugasi. Majstor je digao cenu blokade ali sta da se radi opet je jeftinije nego da se kupuje novi set kvacila.

Nuko

Aman ljudi dokle vice da objasnjavam taj majstor nije iz Sapca on je iz mesta pored Sapca

Red Bull

To mesto je deo Sapca

bob

Lamele ,kod vozila sa plivajucim zamajcem nemaju opruge koje bi amortizovale udare...zato ih ima zamajac koji to radi i petnaest puta je skuplji...I ranijih godina su motori mirno radili ali pohlepa auto industrije ne miruje! Zasto menjati lamelu od 20 eu

Odgovori

maksim

Da li mogu da se ugrade naknadno opruge u lamelu da bi se spasao zamajac.

urke

Ne vidim problem zasto se ne bi mogle ugraditi dodatne opruge u lamelu koja je bez opruga .treba samo naci majstora koji bi ti izrezao lamelu i u te rupe ubacio federe.

Mirsad

Opruge u lameili sluze da ublaze trzaje kod saltanja.Pre su vozaci bili losi nije imo ko d aih obuci Toga vise nema na novim lamelama njih fabrike ne stave jer su sad vozaci naucili da pravilno menjaju brzine i odvajaju kvacilo.Samo za auto skole se jos

Greb greb

Lamele su se i pre radile bez federa ali su isle samo na neka teska vozila ili vojnu tehniku tipa tenka ili onog oklopnog transportera. Ko ume da salta i pravilno odvaja kvacilo njemu ne trebaju federi u lameli .Ti federi sluze da se ublaze udarci kada

Gumigelenk

Na nova vozila vise ne stavljau opruge u lamele to je prevazidjeno resenje.

Dobrica

Ja sam kod zamene seta kvacila izbacio lamelu bez federa i stavio sam lamelu sa federima.Razlike nema nikakve dakle niti je sta bolje niti je sta losije.Djavo bi ga znao cemu ti federi zapravo sluze.

mitar

svaka cast na ovako lepo opisanom i objasnjenom tekstu, samo tupan ovo ne moze da razume

Odgovori

Nemanja Senicanin

Meni ovde apsolutno nista nije jasno tako su sve zakomplikovali da nemam pojma o cemu oni to pricajuzasto ne objasne to nekim jednostavnim recima i u kratkoj formi nego pisu ceo roman.

Tadic Aleksandar

Da li se taj plivajuci zamajac nalazi i na motociklima i skuterima.Planiram uskoro da kupim neki motor ili skuter pa me zanima da li i kod njih to pravi probleme.Mislim da bi me to zakovalo da kupim motor za 500 evra a da treba posle platiti zamajac 100

Pastrovic Trajko

Sad se ti zamajci stavljau u sva vozila tako su sigurno stavili i u motocikle.Proizvodjaci na sve moguce nacine zele da profitiraju i posle prodaje

Sanko Belic

Sad dakle u sve zivo trpaju te plivajuce zamajce cista otimacin

Sveta Kojic

Sad sve motorne masine imaju te plivajuce zamajce cak i kosilice za travu dakle nagraisali smo .

Juri zuri

Za taj pliajuci zamajac sam cuo da moze da se blokira i da se na taj nacin trajno resi problem.Zna li neko majstora koji se time bavi i koliko kosta ta intervencija posto mi ni kraj pameti ne pada da dam 1000 evra za novi set.

Odgovori

Horacije

Majstor koji blokira zamajce ti je u okolini Sapca covek jedini to uspesno radi i zamajac ti je posle njegove blokade trajno sredjen .Nikada vise nece te zezati niti ces imati te glupe troskove koje ti pravi ta budalastina.

Grekos

Zamajac sam blokirao pre pet godina na meganu 1.5 dci i nikakav problem nemam.Dakle jos jedna podvala proizvodjaca kojoj se moze doskociti.

elstudentos

Imas coveka u Sapcu koji to radi provereno dobro i posle blokade nema vise nikada problema sa zamajcem.

Savica

Nema vise bacanja love na te gluposti od plutajucih zamajaca.Ja sam vec tri komada nosio da mi ih taj lik iz Sapca blokira i sad samo cepanje.Sve automobile sam preradio i spasao sam se te bede koju su izmislili alavi proizvodjaci da nas klepaju

ILIJA ZIVOTIC

@savica jel moze neki kontakt za tog majstora

Nikola

Da li mi moze nego objasniti konkretnije to blokiranje zamajca? Kako to da se blokiranjem otklanja problem? Posto vidim u komentarima da su neki radili dok drugi kazu da moze otkazati radilica. Hvala unapred

Grekos

Zaista se isplati blokirati zamajac jer se posle te intervencije iskljucuje znacajna stavka u odrzavanju.Ja prelazim godisnje preko 50 000 km a taj zamajac u gradskim uslovima nema sanse da sasatavi vise od stotke dakle bilo bi klepetuse po usima svake

Sasa Tanasic

Toyota Rav 4 sa dizel agregatom ima uzasno slab set kvacila.U garanciji sam ga zamenio na 50 000 km .Taj drugi set nije sastavio ni 40.000 kom i sve je opet pocelo da lupa.Posto je u medjuvremenu istekla garancija imao sam soluciju da platim preko hilj

Trajkovic Dejan

Vec treci polovan set menjam na mom Opel signumu .Mislim da nema vece podvale od tog zamajca to su smislili namerno da nas pljackaju i otimaju novac.Koliko kosta ta blokada i da li se moze raditi na signumu.

Drumadzija

Blokiran mi je zamajac na crafteru dok je jos bio u garanciji i nista na servisu nisu primetili. Pre toga sam imao lose iskustvo sa zamenom jer su mi u garantnom roku uvalili zamenski set koji se rastresao za pola godine.Smorili su me sa otezanjem i nat

Milos Radeta

Pozdrav svima, rubrika je sjajna, zamolio bi ove ljude sto su radili blokada zamajca kod tog majstora u Sapcu, da nam daju neki kontakt broj ili na mail> milosradeta@yahoo.com. Unapred zahvalan.

Aleksandar Stasic

Meni je u Sapcu majstor blokirao plivajuci zamajac na pasatu i nikakvih vise problema nemam sa zamajcem.Tu glupost auo industrije su ipak uspeli preduprediti pametni ljudi.Ko zna koliko bise jos slicnih gluposti moglo izostaviti samo kad bi medju majsto

ILIJA ZIVOTIC

Mogao bi da podelis kontakt sa ostalima

nenad

dajte broj od tog lika u sapcu?

Jovan Soldatovic

Plivajuci zamajac na dizel vagenima je tesko smece i na mom paji b7 je poceo da zveci vec posle predjenih 40.000 km.Imao sam garanciju koja je cista laz i bukvalno su me zavlacili samo da istekne.Kad je istekla gle cuda onda su rekli da je potrebna zame

Tanasic Petar

Sabac je zakon resio sam se plivajuceg zamajca na Roveru i auto me sluzi bez problema ,Tamosnji ljudi su uvek bili ispred vremena.Secam se radio Sapca prvi su pustali narodnu muziku .Prvi su imali otpade za auto delove evo i sad su se prvi oduprli ovim

kikindjan

Meni je taj lik iz Sapca uspesno remontovao plivajuci zamajac na dsg menjacu od pasata. Isto je uradio blokadu ali je morao da mi doda jos jedan segment tako da je kostalo nesto vise od redovne blokade.Zaista je covek veliki poznavalac i profesionalac.

Rudnicki Dragan

Cim je poceo da mi kod gasenja moje mazde 6 lupka zamajac znao sam da nece jos dugo.Nisam ni slutio da tako brzo dodje do stradanja seta kvacila.Mislim da su to namerno uradili tako kilavo jer je nelogicno da tako vazan sklop otkaze na 150.000 km.Nisam

Stevan Nikolajevic

Kad zamajac pocne da daje prve simtome treba odmah reagovati i menjati ga.Meni je otkinuo sve srafove na radilici i razbio mi zvono menjaca.Pezo 407 hdi ima uzasan zamajac koji su toliko namerno oslabili da je pravo cudo kako to uopste i radi a da se ne

Stojce Stoleski

Bolje da si zamajac fiksirao u Sapcu i zadrzao svoj pezo ipak je to autina u odnosu na prastarog kadeta

Treking Maniac

Taman da moram za zamajac raditi celu godinu ne bih se odrekao pezoa 407 i vratio se na kadeta iz proslog veka.Mogu misliti srecu onog ko se docepao tog auta .Bas ga briga ako je i pri kraju zamajac eventualno ako strada odnese ga kod tog lika u Sapcu

ILIJA ZIVOTIC

Sada kazete sajt ne dozvoljava da se objavi broj majstora iz Sapca a na sajtu hiljade polovnih delova i ostalih majstora...okej evo posaljite meni na ilijazivotic@gmail.com a ja cu proslediti ostalima

Stojce Stoleski

To sam i ja rekao ja bih taj zamajac posla da se fiksira u Sabac i cepaj bato.Ovako sad ima prastarog kadeta koji je kanta u odnosu na pezo 407

Kodiak

Meni je skodi octaviji 1.6 tdi stradao set kvacila na 134000 km.Set iz originala usi otpadaju zamenski set nesto manje ali nista znacajno ako se uzme u obzir da je kopija.Izbokiran zamajac u Sapcu i auto gazi bez ikakve muke na satu 270000 km Usksoro ide

Milinko

U Sapcu sam kupio polovan menjac koji mi se raspao nakon hiljadu kilometara.Pozovem otpad i kazem sta se desilo.Taj covek kaze da je menjac skinut sa stranca i da mu slobodno posaljem nazad dobicu drugi i sve o njegovom trosku ce biti.Nisam imao poverenj

Zabaljac Sreten

Zamolio bih vas da mi neko posalje adresu i kontakt tog majstora iz sabca sto blokira zamajce. zabaljacsreten@gmail.com

Zabaljac Sreten

Hvala za kontakt sad samo da zamajac spakujem i saljem ga kurirskom sluzbom.

Milinko

Ako nije problem moze i meni kontakt od tog majstora iz sapca milinko@gmail.com

Julijus Sandor

Sreten daj adresu od taj covek iz sabac sto zablokira zamajace juliussandor@gmail.com

Milinko

Hvala vi za kontakt majstora neojte da mi vise saljete napunili ste mi inbbox:) lol

Julijus Sandor

Stigla adresa od majstor hvala za informaciju

Zabaljac Sreten

Blokada uradjena menjac namontiran na auto. Prvi dan odmah voznja do Beca auto bez greske vuce nema podrhtavanja koja sam imao ranije kad se pusta kvacilo i nema onog treskanja na leru na koje sam se navikao. Kad se gasi motor nista ne lupi dakle bez gr

Slobodan

Pozzz svima,citao sam sve komentare slazem se u potpunosti sa vecinom. Zamolio i samo da mi neko posalje kontakt tog majstora u sabcu. Na, sloba.devil@gmail.com.Hvala unapred.

Zub

Jel moze br tel od tog majstora iz sapca sto ga niko nepoznaje,ako moze pisalji te na davorm.ru@gmail.com

Greb greb

Nije majstor iz sapca on je iz mesta koje je pored Sapca

Nikola Radakovic

Slažem se da plivajući ima funkciju smanjenja sila koje deluju na radilicu ali mislim da se isto to moglo postići i sa malo izmenjenom i kvalitetnojom lamelom koja bi koštala 30-50% više u odnosu na standardnu... Ali kako bi onda LuK, Sachs, Valeo i sličn

Odgovori

Bugarcic Dragoljub

Bilo je i pre motora i vozila pa nisu imali potrebe za tim plivajucim zamajcima.Dakle sve je to smisljeno da se uzme novac od vozaca.Sto je najgore sad od toga prave citave teorije i nauke satro bez toga se ne moze i to mora .Plase ljude da ce se desiti k

ciklon

Mnoge stvari koje se sad ugradjuju na motore savremenih vozila su cista izmisljotina da bi se klepila kinta.Vozila imaju sve vise funkcija koje nemaju blage veze sa voznjom i sto je najgore ljudi se opako loze na to.

Nenad Damjanovic

Nema nepotrebnih delova na vozilu a svako ko iskljuci ili eliminise neki deo trebalo bi da se zamisli i preispita sta je uradio.Nije tu samo pitanje funkcije ima tu i ekologije i bezbednosti a to je vrlo bitno ako ne i vaznije od proste ustede

Jole

Kad god gasim auto lupanje je uzasno.sad lupa i kad ga palim dali je to znak da je mozda taj zamajac u problemu?

Ilija Kolakovic

To su simptomi lufta u zamajcu i sad ti ej najbolej da ga fiksiras jer ce te fikasiranje kostati daleko manje neg da kupis nov zamajac koji ce opet stradati.Trajno resenje ti radi covek koji je pored sapca odneses zamajac i dobijes drugi blokiran i tera

Velja Krevelja

Meni se otkacio auspuh pa sam mislio da mi lupa zamajac kad ono sva sreca otpao gumeni nosac od lonca.Vec sam se isekao da cu morati traziti taj zamajac.Bio sam srecan dok sam imao zajdzu na njoj se svaki kvar resavao sa domacom crvenom sad bez zelene n

Gavrilovic Nebojsa

Ne smem ni da pomislim na taj trosak zamajca jer sam se finansijski prenategao da bih kupio moj citroen C5 hdi.Rata kredita mi pojede pola plate a treba je placati jos tri godine.Zamajac lupa odavno i svakim danom sve vise ali ja jednostavno ne mogu izdvo

Klepsi

Opusti se kad rikne zamajac imas uvek soluciju za blokadisimo

Darko

Plivajuci zamenjen posle 200k km i ugradjen fabricki fiksni jer su i oni valjda skontali da je tako bolje. Jedina razlika je sto ima stresanja kad se gasi auto, nije strasno ali ja ga primetim. Sa druge strane, nema vise glavobolje.

Odgovori

ercov

Nije dobro izbalansiran taj fiksni, laksi je on braso dvostruko od plivajuceg .Zato bolje da si u Sapcu uradio blokadu plivajuceg i resio problem trajno.Ja nemam nikakvih stresanja prilikom gasenja na mom mondeu znaci miran rad na leru i ubrzanju kad ga

Ilija Hadnadj

Meni je zamajac na mondeu karavanu blokiran u Sapcu i vec sam dva seta lamela i druk lagera spalio ali zamajac ne diram.Teglim prikolicu pretovaram njakam po usponima ali zamajac ne mrda.To se zove trajno resen problem

Stevan Jovanovic

Balans zamajca koji se izblokira je najbitniji i u tom delu je sva fora.Taj lik iz Sapca sto ih blokira nista ne bi postigao da nije ovladao tehnikom balansa.Tu je sva mudrost i u tom grmu lezi zec.Nije mi dozvolio da vidim na cemu to radi ali garantujem

Popovic Sladjan

Moj zet je nosio zamajac da se radi u sapcu i uradjen mu je dobro mada vise nije onako jeftino kao sto je bilo pre.Dakle majstor se iskvario poceo je da klepa po usima mada se i dalje isplati blokada kada se gleda na duze staze .

Stojkovic Zoran

Zamajac mi je na ford kuga blokiran u Sapcu Funkcija kvacila je potpuno ista razlike nema ali se oseti da je potezanje vozila kod naglog ubrzanja direktnije pa mi se cesto cuje skriputanje guma koje proklizaju.Kada se normalno startuje toga nema ali

Sarajlic Osman

Zamajac me je ubijo na mojem opelu jos od kad sam ga kupijo znao sam da ne valja al reko mozda ce i potraje pa kad je cijena povoljna neka bude poso.Majstor rece da moze da posalje da se izblokira i da se vise nece drmati i cuti kad se salta u visu iz niz

Talijanu

Osmane skolu si izgelda izbegao uspesno ili si i nju izblokirao.:) Lolchina "ubijo, kupijo, poso......

Sorin

vredi pogledati

Odgovori

aca aca

Došao sam do zaključka pre 15-tak godina unazad da je plivajući zamajac dobar samo nov i to kada se ugradi u fabrici. Prvi put sam ugradio zamenski (pre 15 g) u Audija 1.9tdi 96kw (5 brzina) skinut sa starog modela. Korpu malo obradio a lamelu kupio nov

Odgovori

Gligoric Zdravko

Strugar mi je upropastio zamajac na astri i zbog njega sam umalo ostao bez motora. Taj posao ipak mora da radi neko ko zna i ko ima potrebnu opremu.Majstor mi je posle odneo zamajac kod coveka koji se time bavi i tek tada je bilo ono pravo.Taj lik je neg

Freestajler

Znas kao to ide neko se namuci i smisli resenje a onda krene horda onih koji kopiraju i svi misle da mogu i znaju sve.Tako se prvo upropasti posao ili se cene spuste do besmisla.Zato ja razumem tog lika iz Sapca sto nikome ne dozvoljava da gleda sta i kak

Dragan Jovanovic

Meni je takodje zamajac na citroenu C 5 blokiran kod tog lika iz sapca i skoro dve godien se vozim bez problema iako su me svi plasili da ce mi se motor raspasti.Nikakve razlike nema naprotiv sad jos lapse na leru radi a brzine saltam bez muke.Dakle sl

Ugho

Plivajuci zamajac vise ni u ludom besu ne bih nov kupovao dakle samo blokada i cepaj.Covek iz Sapca to majstorski odradi i tu stavku jednostavno odmah izbrisete iz buducih troskova

Zaharije

Imate coveka u okolini sapca koji ce vam izblokirati vas plivajuci zamajac i spasiti vas trajno te budalastine .Braco zato nemojte vise da se stresirate i nervirte mogu oni da traze i hiljadu hiljada evra za nov plivajuci zamajac ali to im nece niko norma

Dragoljub Petrovic

Ne bih ja dao nikad vise ni jednog evra za taj zamajac jer to djubre uspesno moze da se blokira i vise nikada nece da te majmunise.

Mircha

Kod nas u Pancevu je jedan poceo da blokira zamajce ali nije nesto uspesan .Vidim da mi se kolege zale da im lose izbalansira pa ima vibracija.Ja i dalje sve zamajce saljem za Sabac drzim se proverenog coveka i do sad nisam imao ni jednu reklamaciju.

Trifu Doru

Ne radi taj u Pancevu vise blokade ja sam dva puta morao da skidam zamajac i da mu ga nosim da ga iznova uravnotezi .Napatio sam se sa njim jer je covek do zla boga aljkav i tezak za saradnju.Svaki put naplati iznova nema reklamacije Na kraju sam poslao

petrohemijac

Nije problem u radu i blokadi koji radi nas Proka iz Panceva.Covek jeste malo traljaviji ali su mu i takve musterije.Kad bi oni platili koliko teba i on bi covek uzeo bolje masine i imao bi radnike i objekat koji je primereniji.Ovako kako jeste ja sam z

Darko Spanovic

Mislim da je velika greska sto ljudi slepo veruju proizvodjacima i ovlascenim servisima koji ih dovode pred svrsen cin i iziskuju striktno zamenu celog seta kvacila i tog zamajca.Ja sam se preracunao i odustao od zamene jer je cena bila preko hiljadu evra

Vesic Elektricar

Ja sam prijatelju na ford focusu 1.8 tdci 2003 godiste sredio taj plivajuci zamajac. Zamajac je toliko lupao i podrhtavao da je bilo nemoguce prodati automobil.Demontirali smo ga i odmah se videlo u cemu je problem.Dakle taj deo ima veliki aksijalni i

Grunfika

Umesto gipsa moze u zamajac da se nalije tecna guma.Bolje se ulije plus je kompaktija.Ima i dobru otpornost na temperaturu mada naravno nije ni priblizna gipsu.Ja sam pre par dana uradio sa tom gumom kolegi zamajac i auto ne lupa vise ni najmanje potrefil

Omoljica

Proka iz Panceva radi blokade zamajca .Meni je ublokirao zamajac i spasao me deracine na koju sam se vec spremio jer sam mislio da nema spasa i da mora novi posto polovnog ne nadjoh za mog rovera.Evo da kucnem u drvo dve sezone taksiram i sve jos uvek drz

sava krstic

Moj reno senic sa dci masinom je unistio plivajuci zamajac odmah posle kupovine dakle za par sedmica od necujnog postao je kloparalo.Odem do majstora kojeg znam da je ok ,covek posle skidanja zamajca pozove i pokaze mi koliko se sve razdrmalo.kaze cena p

Ostruznicacity

Na mom Opelu Proka je uradio blokadu letos i meni je po volji.Zamajac je ubijao kako je klaparao a sad ni da zujne sve radi normalno i bez pogreske.Ja ne osecam nikake vibracije dakle kod mene se potrefilo sve da valja.

Ladislav Pesterac

Kod Proke u Pancevu sam uradio dva zamajca i rekao sam nikada vise .Covek je nemoguc za saradnju primi posao pa ga ne obavi.Ej danima ga zovem on se ne javi, posle kad ga nadjem laze izmislja i baronise . Prosli put sam ga cekao da se vrati sa pecanja

Tikvara

Proka je nas najdarovitiji majstor za sve i svasta u Pancevu ali i okoliniSteta sto nije na vreme napustio drzavni posao i postao privatnik sigurno bi do sad bio milioner. Ostrio mi je nozeve za abrihter kad to niko nije ni znao ni umeo .Popravljao je

ILIJA ZIVOTIC

@ladislavpesterac zasto ne ostavite kontakt za sabac

Tikvara

Ja naseg Proku smatram za iszuzetnog majstora i znam ga dosta dugo.Mislim da je sam vas pristup kljuc za losu komunikaciju.On ne voli ljude koji su nervozni i koji ga pozuruju.On je pravi lala kod njega je sve klaj klaj i bez galame.Kad ti sta obeca to

Ladislav Pesterac

Proka je mozda nekad i bio masjtor ali se sada mnogo iskvario i zapustio je totalno posao.To sto sada on radi daleko je od poslovnosti i nekog ozbiljnog rada.Covek jednostavno ne postuje tudje vreme i uopste ne shvata da je sad veliki problem za svakog ma

Stevanovic Velimir

Zamolio bih vas da mi posaljete broj telefona od tog majstora iz sabac sto blokira zamajce. 0638768011 hvala

Birtas Paja

Kad vec pominjete Prokopija to jest naseg Pancevca Proku mogu vam reci da se ja divim tom coveku.Sta je on sve preziveo i kome je sve i sta radio i sa kakvim se sve ljudima susretao pravo je cudo da nije zamrzio sve ljude u svim pojavnim oblicima.Radio sa

Stevanovic Velimir

Hvala Ladislave za kontakt kad se posao obavi ako sve bude kako treba imate pivo:)

Pendrekas

Znam ja tog Proku kao zlu paru.Taj je vecito nesto muvao i bavio se sumnjivim poslovima. Iz vremena devedesetih se on opario i napravio je radionicu dok je posten svet radio za dve marke.Odakle njemu sve ono osim ako nije krao i varao.Tu sam u komsiluku

Postar Sreten

Proka je izuzetan majstor i prakticar.Otac mu je bio cuveni masinista i radio je kao masinovodja i servisirao je lokomotive.Proka je od njega sve naucio Covek je u svoje vreme bio pojam za mehaniku za ceo region.Radio je svakojake prerade i resavao je on

Stevanovic Velimir

Operacija blokade uspesno izvrsena ja zadovoljan a dzep jos vise :) Sad mi srce na mestu vec sam mislio da mi odose zelenke iz dzepa za ono plivajuce sokocalo al sva sreca moze mu se doakati

Limenko

Koliko je kostala blokada zamajca u sapcu i da li je radi jos ko da je blize Krusevcu.

Stevanovic Velimir

Mene je Limenko sve izaslo 150 evra sa rukama mehanicara dakle tuto kompleto 150 evra zamajac druk lezaj lamela

Limenko

To je znaci sve tuto kompleto pa to je bas povoljno moram i ja poslati svoj zamajac u sabac da se izblokira poceo je grozno da lupa kad ga gasim.

Limenko

Zamajac blokiran utisci pozitiva

Dalibor

U radnom prostoru se ne dešava eksplozija, već proces sagorevanja. Razlika je u brzini širenja fronta plamena odnosno udarnog talasa. Pretežna uloga plivajućeg zamajca je da spreči zamor materijala u radilici, koja je na novim motorima olakšana radi poveć

Odgovori

Kuper Gari

U radnom prostoru motora se naprotiv desavaju eksplozije.Sagorevanje je u furuni ili kotlu i to je koninuirani proces dok su eksplozije ono sto se desi i prekine dakle povremeni a ne ucestali proces.Dalibore sedi na klupu imas keca kao vrata.

Marko

Imam audi a6 1.9TDI 81 kw u cuje se pomalo zamajac vec 100000km sigurno i ide,i golf 4 imam sa 6 brzina 85kw tako da ne znaci ako malo trese da je zamajac otiso.

Odgovori

Miro

Bravo za clanak, opis I metodologiju. Bravo!

Odgovori

Kiza

Dokle god mi dozvoljavaju da vozim moj stari Audi 80 jaje 1.6 tdi nece mi pasti na pamet da gledam ovo klepetanje za pare sa plivajucim zamajcom

Odgovori

šiki

Jeste skup,ali nije loše remontovati stari,menja se šta propada.Imam Volvo 945 i znam kako se ponašaju sklopovi kao kardan,kada se naglo ubzava,češće daje i oduzima gas,za razliku od prethodnih,740,760.Veoma korisna naprava,a sve što je novije je skuplje

Odgovori

Slobodan

Saka cast za tekst. On ce mozda da spase gomilu plivajuci kada pojedini vozaci procitaju ovaj tekst. Snestrpljenjem o;ekujem Vas sledeci tekst

Odgovori

bane

molim za broj majstora za blokadu zamajca..nije mi jasno da niko ne napise javno broj i cenu usluge...mozda nije po propisu sajta?hvala unapred

goran

Koje Je Godine u Auto Industriji Uveden kod Dizelasa Tzv.Plivajuci Zamajac?

Odgovori

Simke

Plivajuci zamajci koliko sam ja cuo prvo su bili napravljeni za camce i brodove jer je kod njih potrebno da zamajac pliva u vodi a ne da tone.E sad zasto treba to da se nalazi u automobilu koji nema potrebe za plutanjem verovatno je u pitanju usteda u tez

Brendon

Zamajac se zove plivajuci zato sto je potopljen u ulju u kom pliva to jest okrece se u uljnom kucistu koje ga okruzuje.

Kalicanin Zeljko

Niste u pravu zamajac se zove plivajuci zato sto unutar njega imaju tegovi koji su okaceni na federe koji se klate to jest zargonski receno plivaju.Dakle ti tegovi se zalecu i oni zapravo prenose snagu motora na menjac kalteci se u nekim intervalima koje

Brendon

Ima sigurno i ulja unutar zamajca jer se ipak to vrti pa se samim tim mora i podmazivati.Ulje iz motora ga sigurno podmazuje a ti tegovi mu sigurno daju neku masu koja zalaufa motor da moze lakse da vrti menjac.

maksimilijan

Zamajac se zove plivajuci zato sto nije u direktnoj vezi sa motorom kao onaj fiksni nego je spojen sa sistemom opruga koje plivaju u ulju tako da nema diretnog dodira radilice i zamajca

Kujica

Plivajuci zamajc pliva u vodi kad ga bacis do onaj fiksni po tome po tome ce se najlakse prepoznati i razlikovati jedan od drugog

Joksan

Negde se taj zamajac naziva i plutajuci bas iz tih razloga sto ej olaksan i samim tim moze da pluta po vodi.Sva nova tehnologija ide u pravcu smanjenja mase svih delova vozila.

miksajlo

Da li to znaci da ce moj plivajuci zamajac ostati na povrsini vode kad ga u nju bacim

Joksan

Naravno da hoce jer se zato i zove plivajuci dakle pliva u vodi

miksajlo

Moj zamajac je potonuo kao kamen kad sam ga bacio u vodu dakle moj nije plivajuci

greska

Plivajuci zamajci su izradjeni od laksih materijala pa samim tim mogu da plivaju po vodi

skakac

Zamajac, pumpa visokog pritiska, dizne, turbina, fap filter. Sve navedeno je nenormalno skupo, svi servisi skuplji. Sto se mene tice nikad vise dizel...

Odgovori

novica

Ako si uzeo nekog krša onda te razumem, a čim si sve to menjao bio je krš.Ne verujem da je imao na satu ispod pola miliona km ako je sve to otišlo. Ko ne plati na mostu plati na ćupriji...

Gile

Mondeo 2.0TDCI 330 000 km i tako prodat,kupljen je nov i vecim delom vozen na otvorenom putu.Zamajac i lamela nisu menjani,redovno odrzavan.Nije vozen penzionerski,gas i samo vozi,normalno samo kad se moze.

Odgovori

ivke

malo je i vise postalo bauk nego sto se prica, novi set kvacila sa zamajcem nije vise toliko skup za odredjene modele motora ( tdi od 300 do 400 e za CEO SET ne samo zamajac, licno sam menjao na tdi 110 ks i platio ga 34000 a usput se raspitao i za ostale

Odgovori

kole

Svaka lamela ima opruge. Sto manje znanja, to vise samopouzdanja.

ivke

NE, lamele koje idu na plivajuci zamajac nemaju opruge, gore na slici je lamela koja ide na fiksni zamajac

Nikola Z

@ivke, nisi u pravu. Skoro sam menjao set na alfi 159 1.9 jtdm. Lamela ima opruge, i to 8 njih. Mada mozda postoje i one koje nemaju opruge...

Gradimir Kostic

Taj zamajac moze da se izbaci i da se vozi bez njega to je izvodljivo kod svih auta samo treba naaci majstora koji to hoce i koji to ume. Taj deo nicemu ne sluzi a kosta kao pola auta

Odgovori

Slobodan

Gradimire ocigledno da nisi pazljivo procitao tekst.Plivajuci je koristan e sad sto je skup to je druga prica.

alamunja

Plivajuci zamajac je izmisljen da bi se klepala lova i nista vise namerno je projektovan da se kvari .Uspesno sam ih na starijim vozilima izbacio i umesto njih stavljao obicne zamajce..Sad na novijim vozilima uradim blokadu i resena stvar blokirani zam

Simpson

Meni nece izbiti ni prebijene pare ja cu moj zamajac na opel astri blokirati jer vidim da su to i drugi uradili.

yosamiti sam

Slobodno ga blokiraj ja sam blokirao zamajac na astri pre tri godine i nema nikakvih problema.

Dragoslav

Ja sam isto odradio blokadu na svom citroenu i nema apsolutno nikakvih problema.Licno sam odneo zamajac do sapca i covek ga je sredio par ekselans.Jedino je problem kad ima dosta posla onda moras da sacekas par dana da ti ga uradi.

sachsman

Nista mi jasni vi koji stalno trazite neke gulanfere da vam skarabudze i improvizuju. Ljudi zar vi mislite da je tako nesto pametno raditi razmislite malo o svojoj bezbednosti.zar je trosak od hiljadu evra vredan da rizikujete svoj zivot ili vreme kad ta

Bulic Dragorad

Ja sam blokirao zamajac jos dok je bio ispravan jer se desavalo da mi ponekad zadrhti kod vucu velikog tereta u prikolici. Posle blokade to se vise nikada nije desilo motor tecno potegne nema podrhtavanja i zaista je sve onako kako treba da bude.

Jovanovic Darko

Meni je zamajc blokiran u sapcu pre dve godine a u ovlascenom servisu u kom sam pre odrzavao auto su odbili da izvrse ugradnju tog zamajca i insistirali su samo na novom setu koji je bio skoro pa hiljadu evra. Zahvalio sam im se i od tada me vise videl

Trnancev Oleg

Zamajac kada je ispravan ima svoju pozitivnu funkciju i sve dok je tako ne dirajte ga.Ali kad pocne da trese i da lupa nema vise odlaganja to mora odmah da se resi.Solucije su ili da se kupi ceo set nov ili da trazis polovan ili zamenski fiksni.Sve ima p

Jovanovic Darko

Oleg znam i ja da su potresi zamajca opasni po sve sklopove bas zato sam i blokirao zamajac u Sapcu da bi ih eliminisao.Ispravan plivajuci zamajac nema te vibracije on ima samo minimalno kretanje i to prilikom rada na leru ili kod ubrzavanja.Dakle u svim

Destrukcija

To je istina plivajuci zamajac kada se pravilno blokira ne gubi nista od funkcije a benefiti su brojni.Ja sam na Alfi 159 blokirao zamajac onda sam je nacipovao na preko 220 ps i evo odvaljujem je od zivota i nista nije stradalo

Dejan Stojanovic

Dobar članak! Puno hvala na ovako korisnim informacijama. Pozdrav redakciji!

Odgovori

Gregorije

Kad bih jos mogao bilo sta da shvatim sta su pisci hteli reci mozda bih se i slozio sa vasom pohvalom ovako ostao sam u konfuziji jos vecoj i zbog njih ali i zbog vase pohvale. Svaka im cast ala su iskomplikovali tacno da su hteli komplikovanije ne bi

kole

Proklizavala mi je lamela pa sam morao da menjam set kvacila na Silu, a cuo se i plivajuci pa sam zamenio i njega. Plivajuci je ustvari velika prevara proizvodjaca, jer pojacavaju snagu jednog te istog motora, a ostaje isti menjac iz osnovnog modela. Da s

Odgovori

Kupresanin Djoko

Lamela kada prokliza moze da se pripomogne sa pepelom od cigara koji se polako sipa u prorez na menjacu.Taj pepeo oblozi lamelu i mozes da se nastavis voziti .ja sam tako uspeo da se navozam jos celu sezonu pre nego sto sam je skinuo i sredio.Nalepio sam

Vesic Rajko

Stari soferi su znali da sa pepelom od cigarete oblajznute srafove fiksiraju.Za proklizalu lamelu sam cuo da se moze spasti ako se po njoj prospe pivo i kad se saceka i pivo se osusi lamela vise nece da kliza.

jovic dragoljub

potpunoste upravu jase slazem savama postosamautomexanicar delimo isto misjenje veliki pozdrav

Odgovori

Kozlina Dragoljub

Moze da se blokira zamajac i vise nikada nece da strada.To se sve odradi za par hiljada dinara i teraj na kraj sveta.Ja sam tako uradio i evo nema vise trzanja niti lupanja.

Odgovori

Branko

Kako se blokira,je li ne gubi funkciju i nepravi neki drugi problem.

BUCA

bas me zanima na koju foru si to uradio prijatelju I na kom autu predpostavljam da ne moze na svakom

Kozlina Dragoljub

Moze na svakom automobilu da se odradi ne gubi funkciju ni malo vise nema klaparanja i u balansu je 100 %.Fora se ne odaje ona se prodaje

Konstatinovic Slavoljub

Ja sam blokirao plivajuci zamajac i nema vise trzanja niti lupanja kada se gasi.Moze da se uradi na svakom LUK zamajcu vrlo jednostavno ali za SACHS je potrebna prerada dok za Valeo zamajce nije moguca blokada.Radio sam blokade na vecini novijih vozila i

zarko delibasic

Meni je majstor predlozio blokadu zamajca ali se ispostavilo da nije moguce jer je kod mene neki francuski zamajac .Morao je da mi ga zameni i stavi polovan nemacki set koji je blokirao i od tada vise nema nikakvih problema.Evo tri godine ga gazim i zais

Trinaestica

Ja sam na reno laguni 3 1.5 dci blokirao zamajac i nema apsolutno nikakve razlike. Sad mi auto mnogo tecnije povuce i nema onog cimanja koje sam redovno ranije osecao. Takodje je nestalo i tandrkanje kada se motor gasi.Majstori namerno nece da odrade b

Strahinja Kovacevic

Blokirao sam zamajac na 508 2.0 hdi i auto se preporodio .Izmenjena mi je i mapa ubrizgavanja sad bukvalno auto povlaci kao nenormalan.Dobio sam 20 konja plus bolji obrtni moment tako da kida na nizim obrtajima.

Zagubica

Ja sam blokirao zamajac na fordu focusu 1.8 tdci palo je i cipovanje.Sad ga gazim sa dve noge po gasu nema vise frks i paniks samo gas u patos.

Uros Preradovic

Zamajac sam blokirao pre dve godine i nema nikakvih problema .Moj BMW sad poteze kao iz pracke i ne moze se uporediti sa onim prethodnim radom na leru koji je uvek bio pracen lupanjem .

Dr. Mr.

Kad ti okrene lezajeve na radilici, onda se zahvali tom sto ti je blokirao zamajac

Juzbasa Velimir

Meni je blokiran zamajac na Toyoti avensis 2012 2.0 d4d .Vozim auto vise od 85000 km nikakve probleme nemam.U ovlascenom servisu su me plasili da ce mi se sve raspasti i da to ne moze ali eto ipak moze dakle hteli su da me oklepaju. Njihov originalni

Jokic Danilo

Cuo sam da ima covek iz Sapca koji blokira zamajce ali nikako da nadjem ko je taj .Majstori ne zele da otkriju gde nose zamajce verovatno se debelo ugradjuju.

Fistika

Zamajac moze da se remontuje ali to nije uvek uspesno zato je bolje da se blokira to kad se uradi nema greske.Moj megan evo vec treca godina radi sa blokiranim zamajcem a svi su me plasili da to nece moci.Dva puta sam ga remontovao u ostruznici i uvek je

Smuki

Zaboravi Ostruznicu oni ti opet ostave da se zamajac moze bataliti sad da li za pedeset ili sto hiljada ali duze nece trajati Dakle nije trajno resenje ovj lik iz Sapca te spasava trajno dakle zamajac se vise nikada nece zeznuti i tu je kraj price o toj

Savanovic

U Ostruznici sam remontovao zamajac na signumu i batalio se posle dva meseca.Mislim da je taj remont jedino dobar kad trreba prodati auto inace se uopste ne isplati raditi ga,E sad vidim da ima solucija te blokade zamajca i to mi deluje da je najbolje r

Zablacanski

Originalni plivajuci zamajci traju sigurno 100.000 km sto i nije mala kilometraza.Dakle ne vidim razlog da se bilo sta preradjuje i improvizuje.Ko nema novca za nov zamajac mozda treba da razmisli da proda automobil i poredje na bus ili bicikl.

Branko Bajic

Ja sam u moj plivajuci zamajac od pezova koji se razleteo ubusio rupe sa borerom i kroz njih sam unutar zamajca ubrizgao pur penu. Posle toga sam na deset ravnomernih odstojanja obodom izvrsio svajsovanje po jedan cent.Evo sluzi me skoro godinu celu i n

Hleba i igara

Svako sredstvo koje moze da fiksira zamajac i koje se stvrdne posle aplikacije moze da resi problem mada je pur pena slaba i mislim da ne moze dugo da drzi.Bolje su solucije silikoni ili neki acetatno gumeni miks preparati koji se mogu pod pritiskom apli

Granicar

Nije to obicna pur pena to je sigurno ona sundjerasta sto je mnogo gusca i koja kad ocvrsne ostaje elasticna.Sa takvom je penom meni moj majastor izblokirao zamajac i zaista radi posao.Poenta je da se mora izbusiti vise rupa da moze iz svih pravaca da se

Beli Mis

Kako se zove ta sundjerasta pena i gde moze da se nabavi .Moj zamajac se rastresao pa bih pokusao da ga saniram.

Zuba

Zove se sundjorpen ima je u prodavnici koja prodaje sundjorpene

Frikomko

E sad si mu ga bas objasnio

Stefan

Benzin je svetinja ;)

Odgovori

Marko Obradovic

Zasto? Zbog plivajuceg? Pa jeste ako ces da vozis auto star 20godina. Svaki mladji benzinac ti sad ima i plivajuci...Krenuvsi od naseg tj u Srbiji najpopularnijeg vozila tzv VW.

Laki

Дођи да намажем ту светињу на 'леба :)

Stefan

E pa ovako kad već prozivate, vozim Nissan-a nebitno kog da ne reklamiram, 2002 godište, 1.8 16v već 5 godina, prešao sam 70 000 km za 5 godina i promenio 7 ulja i filtera, i jedne svećice za tih 5 godina, hvala lepo. NEMAM plivajući, turbinu, egr, zup

veljko

na nekim autima se menja lanac. skoto kao i zupcasti kais, ima interval. pa ne bi bilo lose proveriti da li i na tvom automobilu je to preporuceno. ne bih se slozio da je "benzin" svetinja. benzin-gas je bolja opcija :)

Laki

Ми ћемо са турбо тракторима да се возимо као људи а ти и твој бензинац певајте заједно :)

popke

da li vectra b , 2001 1,8 16v 92 kw ima plivajuci zamajac ? ja sam do sad isto menjao samo ulje i filtere uradio jedan veliki servis i sredio trap do sad :D vozim je evo osma godina :D

kikiriki

Ima majstor u okolini Sapca koji radi uspesno blokade plivajuceg zamajca.Svaki zamajac koji mi je uradio evo i dan danas sluzi besprekorno i nijedan auto koji sam prodao nema reklamaciju.Najbitnije od svega je da se zamajac pravilno centrira i da bude 100

klodovik

Benzin i gas su recept za nesrecu.Plin je za sporete a sve te krseve koji su nabudzeni na gas bih poslao pod presu.Nijedno vozilo sa gasom ne bih primio na servis to je sve budzevina i ogroman je rizik voziti se u tim sporetima.

Petrolhead

Nije da se hvalim ali moj bmw e90 330xi je metak za te vase turbine i ostala tandrkala. A problema nemam. Ulje filteri i ponekad svecice. Tako da nadovezujem se na to da je benzin svetinja!

Laki

@Petrolhead.... Стави за почетак моторе у исту класу снаге па се јави. До тада иди вози се од пумпе до пумпе :)

ILIJA ZIVOTIC

Pa ljudi ostavite kontakt ostalima kome da se jave za blokadu zamajca da ne bacaju pare.Majstor u okolini Šapca ? Isto kao čuo sam negde od nekog..

Dellija

Meni je isto taj majstor iz Sapca uradio blokadu na Ford Focusu i nema problema dve godine samo kidanje

predrag mijailovic

jel moze neko da mi posalje br tel od majstora za blokade zamajca 0646173885 hvala

Nikola

kikiriki daj kontakt tog majstora ako moze, hvala

Popaj

Ja sam takodje u Sapcu blokirao zamajac na mom Volvo dzipu i evo prodje godina bez muke i nevolje a vec sam mislio da ce mi iz dzepa odleprsati tauzenka.Isekao sam se kad sam cuo koliko kosta nov zamajac tacno nisu normalni sa tim cenama.

Uzun Mirko

Ja sam takodje blokirao moj zamajac kod majstora u Sapcu i nema greske .Cuo sam da je covek otisao da radi negde u inostranstvo i da je tamo preselio biznis.

Western

Svi koji nesto znaju i umeju beze iz ove zemlje tesko li se nama ostace samo penzosi i budale .Odem do mog proverenog majstora za servis kad ono sve zatvroeno lik se odselio za Austriju .Odem do drugog koji je takodje dobar obradujem se vidim otvoren se

Zoran Stevanovic

Kupio sam peugeot 407 hdi na auto placu u Sapcu sa blokiranim zamajcem pre dve godine i nemam nikakvih problema.Radi mnogo uravnotezenije od onih koji imaju tu budalastinu jedina je razlika sto mi je ler gas veci i motor radi naa oko 900 obrtaja.meni to

Fajter

kikiriki zasto ne dozvoljava da se gleda kako to uradi tu blokadu zamajca mislim da nije korektno na taj nacin postupati i drugim ljudima ne dai mogucnost da nesto korisno saznaju i nauce.

daca

gde okolina sapca

Jutrolek

Verovatno ti Fajteru nisi cuo da se svako znanje stiti patentom ili time sto se tajni recept ne odaje nego prodaje.I kola se parvi od secera vode i jos par sastojaka pa nema sanse da te puste da vidis kako se i sta radi a kamoli da ti pokazu tacnu recep

Sakela

Nije dzaba ona narodna da je znanje najvece bogastvo.Pametni ljudi se svagde cene osim kod nas.Ovde se na pemetne gleda sa prezirom i uvek se nadje neka hajducija koja ce da oglobi ili otera pametne a posle kukamo kako kod nas nista nemamo i kako nista ne

Popescu

Meni je u sapcu uradjena blokada zamajca i ono sto sam ja mogao da vidm tu se ustvari unutar zamajca ubrizgava guma i ona sprecava klaparanje i prekomerno pokretanje zamajca.Vidim da su po zamajcu izbusene jos neke dodatne rupe po obodu i da je skinuto o

Galika

Ja sam prvi za znanje ali ovde je velika sirotinja pa nije lepo da neko pravi ekstra profit na nasoj sirotinji.U najmanju ruku nije korektno da se bogatis na tudjoj muci i nesreci,zasto on zloupotrebljava neciju muku kad mu strada taj zamajac da ga opelje

Fajter

Ja ne volim umisljene majstore koji kriju svoj rad i glume naucnike.Ko ne zeli da mi pokaze sta je uradio i kako se to radi necu da mu platim nista.

Tugomir

Plivajuci zamajac je sad postao redovna stvar na svim autima hteli mi to ili ne moracemo da se pomirimo i da to platimo kad se batali. Dobra je solucija sto ima alternative pa se moze to blokirati ali cim to ne rade ovlasceni servisi tu ce biti problem j

Kineska Cetvrt

Zamajac koji ima lufta mozete i sami da sredite .Potrebno je unutar njega das e nalije poliesterska smola u tecnom stanju.Onda se zamajac okrece u svim pravcima dase ta smola razlije.Kad se smola stegne pristupa se drugom delu posla.Tada morate da napravi

Igor Bajic

Da li se moze u potpunosti eliminisati zamajc i da se motor veze direktno na menjac.Nesto sam razmisljao da to predlozim majstoru posto meni ne treba taj zamajac jer meni ne bi smetale vibracije ukoliko bi sve ostalo radilo normalno.Dakle eto ideje da se

Zdenko

jel neko moze da da telefon i adresu tog coveka svi samo pisu okolina sapca bre brate daj adresu hvala

Los Mandjelos

Koliko je moguce puta da se okrene pre nego sto strada taj plivajuci zamajc bas me zanima da to proizvodjac napise.Zasto se recimo ne ugradi neki merac koji bi odbrojavao koliko je jos vremena ostalo do stradanja pa da se lepo pripremis i znas da li ces

Kraul

Svaka čast Vučiću što je za tako kratko vreme izmislio tog majstora iz okoline Šapca koji uspešno blokira zamajce!

Jekic Dubravko

Zamajac je projektovan da traje taman koliko i garancija dakle 120.000 km do 150000 km.Meni je na laguni 1.9 dci stradao na toj kilometrazi.Blokirao sam ga u Sapcu i jos ne pokazuje simptome otkaza a auto gazi 400.000 km.Dakle ispade blokada trajnija o

Listerin

Plivajuci zamajci su napravljeni sa greskom koja je smisljena sa namerom da deo strada. Ja sam isekao jedan zamajac i kad sam video sta ima unutra jasno mi je bilo da je to cista prevara.Ej dva federa se sabijaju i oni kao nesto balansiraju a nov kosta

Karabajla

Zamajac slobodno blokirajte bez obzira sta vam budu govorili i cime vas budu plasili u ovlascenim servisima.Moj fiat Bravo 1.6 mjt iz 2012 je razvalio zamajac na 120.000 km.Zamena u fiatu je bila prognozirana na 1200 evra.? Blokadu sam uradio mimo njih k

Frikomko

Da li se moze samostalno blokirati taj zamajac i kako se to radi bilo bi lepo kad bi neko okacio detaljno video upustvo pa da se to moze odraditi.Pokupio sam preko neta dosta znanja o majstorisanju po stanu umem sad sam da okrecim izgletujem a naucio sa

Besni Fok

Mene takodje zanima kako se radi blokada nisam neki velemajstor ai mislim da bi se tu mogla maknuti lepa kinta posto je sve vise auta sa tim zamajcima.Znam coveka koji je tako poceo sa lepljenjem folija na stakla i danas ima svoju firmu.Mozda se i meni po

Sedmi Putnik

Na mom Seat leonu je zamajac blokiran prosle godine u sapcu i da kucnem u drvo sve radi bez greske.Tek posle blokade sam mogao da ga nacipujem i osetim koliko dobro TDI povlaci , Znaci masina prosto kida koliko ima jak obrtni moment tako da nije ni cudno

Milisav

I ja bih voleo da pogledam negde upustvo kako se blokira zamajac mislim da se vidi onako direktno kako se to radi i sta sve treba od materijala i alata.Ako nije komplikovano to bi bila odlicna ideja za biznis.

Boban Antic

okolina sabca,u sabcu,lik iz sabca aman kazite vise ime tog famoznog lika iz okoline sabca i telefon naravno

Jasar

Gde ima da se vidi upustvo i ceo postupak kako se blokira plivajuci zamajac ?

Kajganic Dragoljub

Zamajac sam na astri blokirao u sapcu i za sad da kucnem u drvo nema problema.Majstor me je ubedio da je to najbolje resenje jer je i on sebi tako uradio.Cuo sam da ima i novih auta bez tog zamajca pa mislim da je to fabrika ubacila cisto da eksperiment

Kremenko

Evo vam tacne adrese i telefona majstora koji se bavi blokadom zamajca.( tekst uklonjen jer krsi pravila oglasavanja sajta)

Drestoni

Kremenko molim te posalji mi adresu majstora koji blokira zamajce na drestoni @gmail.com

Zakili

Moze li neko da mi posalje kontakt sa majstorom iz Sapca na e-gmail: micic053@gmail.com HVALA!!!

Uske

Kremenko posaljite mi kontakt telefon tog majstora iz Sapca sto blokira zamajce 063 438 3252

JOF

DA LI MI TO IMAMO NOVOG NAUCNIKA IZ SAPCA ILI MOZDA AGENTA NEKE TAJNE SLUZBE,KAD NIKO ILI NE ZNA ,ILI NE SME DA KAZE NJEGOVO IME I ADRESU.MI OD SVAKOGA I SVACEGA NAPRAVIMO MIT,PA NIJE CUDO STO SE TAKO PONASA I STO UDARA PO USIMA.LJUDI SAZNAJU BROJEVE TELE

Milos Pantovic

Ako moze broj tel od coveka iz Sapca sto radi blokadu plivajucih zamajaca na mail pantovicmiloskv@gmail.com Hvala puno Ziveli...

Milovanovic Goran

Takodje je i meni potreban kontakt tog majstora sto se bavi blokdaom milovanovicgoran@gmail.com

Jakopinac

Koliko je vremena potrebno da se izblokira zamajac u Sapcu i da li moze da se saceka da ne dolazim dva puta

Milos Pantovic

Hvala vam dobri ljudi za kontakt

Milovanovic Goran

Hvala za adresu majstora , nema sta stvarno ste ziske.

slobo

Pasat b5.5 2,0 benzinac 85 kw koji zamajac mu je fabrika propisala plivajuci ili fiksni?

Krokan

Ja imam istog pasata uzeo sam ga sa dve godine i kod mene je na njemu bio plivajuci zamajac koji se rastresao.Stavio sam mu fiksni zamajac od starog tipa pa je menjac ubrzo otisao u majcinu i rastresao mi ej nosace motora.Posle sam kod Slavkovica u Pal

Birtovan

Na mom pasatu koji je 2.0 benzinac navodno je bio plivajuci zamajac ali su mi ga" majstori" sverceri pre prodaje izbacili i ugradili fiksni.Toliko sam imao kvarova zbog toga da to nije normalno.Sve nosace motora sam menjao po tri puta dok nisam ugradio p

Anrad

Kikiriki može li kontakt majstora iz Šapca?

Pajko

Svaki pasat benzinac od 1999 pa na dalje ima plivajuci zamajac

Zdravko Kujundzic

Molim sve dobre ljude na sajtu da mi neko posalje kontak za coveka iz Sapca koji radi blokade plivajuceg zamajca . Potreban mi je za Ford C-max koji bas i nema jeftinu verziju plivajuceg zamajca. Hvala unapred

Kiselikrastavac

Prodaj auto ako nemas za odrzavanje

Anrad

Hvala kikiriki za broj cuo sam se sa majstorom saljem zamajac na blokadu

Zdravko

Pozdrav svima . Da li moze neko da posalje adrsu , kontak majistora iz Sapca za blokadu plivajuceg zamajca na mail 2602970@ gmail.com il na 060 577 4760

Zdravko

Havala vam za broj od majstora nema potrebe da mi vise saljete adresu

Zdravko

Ko se ovo zahvalio u moje ime !??? ( administrator molim Vas da izbrisete ovaj komentar) . Ovo je ovde ocigledno neka prevara jer kako neko moze u moje ime da napise neku poruku uopste !! Ja NISAM dobio broj od nikaoga ovde na forumu I ovo ovde sve meni d

Urosisus

Daj Zdravko posalji adresu od majstora ili je javno objavi

Julijus Sandor

Zdravko gde si nosio zamajac na blokadu da li si ga uradio kod Zolike?

ILIJA ZIVOTIC

Mene su ovde muntali za adresu od majstora kao da je u pitanju tajna sluzba,Na kraju sam otisao do Sapca i nasao coveka uradio blokadu zamajca i resio problem.Iz tog razloga ja je namerno necu nikome dati kome treba neka se sam potrudi da je nadje.

Trsa

Sta ovaj ovde mitinguje prvo se zahvali pa posle larma apa se izvinjava ? kao da je on jedini zdravko goluzdravko ili se folira pa nece da pomogne drugima i da im adresu od majstora

Gligoric Zdravko

Sta ovaj moj imenjak mitinguje?Izgleda ga jos drzi praznicno raspolozenje.Nije alkohol za svakoga cas se zahvali pa onda gundja pa se opet zahvali pa sve jovo nanovo.

Juseka

E svasta ima ovaj Zdravko se izgleda dobro nacvrcao za prvi maj pa ni sam ne zna sta pise cas tvrdi da jeste dobio broj pa onda napise da nije nista napisao pa onda pogleda inbox i tvrdi da jeste.Lolchina koji lik ajd u turu piva da ce opet da tvrdi d

Sambizgovic

Zdravko ti ni sam vise ne znas sta pises tvrdis da nisi seo za racunar ????U pravu si jedino da je sve smesno ali u tvom tekstu .Evo umro sam od smeha kad sam tu tvoju odvalu procitao jer sam te vec zamislio kako krotis besni i divlji racunar poput mus

kasimir

Evo pojavio se novi frik Zdravko , lik sam sebe demantuje .Da to nije onaj Zdravko iz slagalice koji je antologija sa minus bodovnim skorom

Öklahoma

Prvi simptomi senilnosti su kad se ne secas sta si juce pojeo .Desava se da se takvi likovi poput Zdravka ne secaju ni sta su rekli ali je sve to i u neku ruku tragikomicno kad covek sam sebe osporava za ono sto je napisao.E tu je vec situacija daleko ozb

Barnabera

Koja je faca ovaj Zdravko pa to je za strip.

Frikomko

Polako ljudi sa osudama mozda Zdravko nije kriv.Eto mozda je u pitanju greska recimo najeo se bunike a mislio je da je to zelena salata.

Jaric T Zivadin

Dakle dobili smo novu maskotu Zdravka borca protiv svih nepravdi i dezinformacija

trkuljas

Kad sam ovde redom trazio porukom kontakt od majstora samo mi je Zdravko trazio novac za tu informaciju .E zato od mene najnegativnija ocena za tog lupeza.Hvala svima koji ste mi poslali adresu majstora

Drombi

Dakle Zdravko je negativac

Grecios

Dajte ljudi ostavite Zdravka na miru.Covek se malo zaigrao vise i sad mu to nabijate na nos. Ok je da ga malko potkacite ali nemojte da preterujete.Ljigavac je sigurno cim zeli da naplati ono sto je njemu neko javio tipa adresa od majstora.To je bas dno

Drombi

Dakle I ja sam Negativac

Barnabera

Ljudi moji mislim da sam ja veca faca od ovog Zdravka

Boban Popović

dali moze neko da mi posalje broj telefona od majstora iz Sapca za blokadu zamajca na AUDI A4 2.0 tdi 103kw ''06 god.... moj broj tel. 063/749-3422.. UNAPRED HVALA.....

ILIJA ZIVOTIC

Za hvala nema ni casa vode

Zdravko.

Odes licno kod majstora u sabac i dogovoris posao ja sam tako uradio i evo sve radi bez greske.Okani se posrednika.

Kister

Zdravko sto sad ti ne objavis broj od majstora pre si gundjao i larmao asad se i ti pravis Tosa pa ne dajes broj

Zdravko.

Nista se ne daje badava

Grekos

Bas ima nezajazljvih ljudi i karaktera recimo poput Zdravka koji ono sto je ovde dobio besplatno zahvaljujuci dobrim ljudima sada zeli da unovci.

Milance

U sadasnjim okolnostima gde se sve placa i naplacuje zaista nema vise mesta besplatnim uslugama bilo kog tipa.

Mirta

Koliko para toliko i muzike , nista lova nista informacija jasna stvar