Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

[VIDEO] Miljenik koji nas je nervirao - Yugo 55 Test

Postavljeno 09.08.2018. u 13:15

"Zašto svi vozači 'Yuga' sigurno idu u raj? U paklu su već bili." Ovo je samo jedan od mnogobrojnih viceva ispričanih o nekadašnjem ponosu jugoslovenske auto-industrije. Automobil, koji se ne proizvodi od 2008. godine, pokušao je da osvoji i američko tržište. Ipak, jedino što je uspeo da osvoji jeste nekoliko titula najgoreg automobila svih vremena. I pored toga, pominjanje Yuga, pogotovo među starijom generacijom, pokrenuće sećanje na brojne muke sa, za mnoge, prvim automobilom za čiji su volan seli. U ovom testu polovnjaka provozali samo Yugo 55. 

Komentara: 33
Pregleda: 16880
Ocena: 4.6
 
Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik  | Auto Test Polovni automobili Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“?  | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

aleksandar

jugo je najbolji auto na svetu

Odgovori

Peđa iz Novog Sada

Vlasnik sam "Juga 55 koral" iz 1992. Delimo dobro i zlo skoro 27 godina. Obožavam ga! Vozio sam se u raznim vozilima, pa i nekim prestižnim, vozio se u "Audijima", "Škodama", "Renoima", "Sitroenima", "Pežou", "Mercedesu", itd, ali "Jugo" i 101 (vozio sam Skalu 1989-1992, a moj otac prvu generaciju 101 do 1975),su mi ostali u srcu i duši. Dok god može da prođe tehnički, drugi mi ne treba.

Odgovori

Ljubomir Lazarov

Da može da se kupi nov uzeo bih ga ponovo i bio miran do kraja života.Što se tiče ovih kapitalističkih pametnjakovića moram nešto da dodam.Jugoslavija je pravila avione ,kamione sve moguće .Srbija sada ne zna da napravi ni jedne čarape.Ti pametnjakovići koji su govorili da naše ništa ne valja su nas doveli dovde.Oni kada su došli na vlast ispravili to što ne valja ili nešto unapredili nego su sve razj...li i time se diče.

Odgovori

марија

Продавао се у САД за 2.000 УСД као најјефтије возило у историји.Какав му је квалитет можете просудити по томе да га амери возе и даље,свакодневно

Odgovori

Стеф

Мислим да се продава за 3999 долара, а не 2000.

Petar Petar

volim ove pametnjakoviće alo, auto najjeftiniji, zato i jeste takav. tačka. nije usavršavam, zato se i ne proizvodi više. ostao je i u dvehiljaditim isti da se proizvodi ali ja to ne računam, njihovo vreme je bilo '80.ih i '90. vozio sam 101 i Fiću pre mnogo godina i ostali su mi u lepom sećanju, zato ih nisam ni prodao. nikad nisam ostao na putu, i kad se desi nešto to se popravi lako. vi koji umete da pametujete da je neefikasan motor i šta sve još negativno, prvo se setite da je to auto iz '70.ih godina i sa tim modelima ga i poredite. ovaj što je više provodio popravljajući neka se zapita koliko zna to što je radio, jer ovaj auto je najprostiji mogući. i danas je to za početnike najbolji auto, na njemu se najbolje uči i oseti šta je brzina i opasnost baš zato što je takav i na tim autima treba da se polaže uvek.

Odgovori

Sale

Zasto sve sto je nase nevalja.Zasto Stbin Srbina nevoli.Mnogo je pitanja al mi polako nestajemo i ugasicemo se kao i jugo.Ostaje secanje i trag da je nekad postojao Srbin ,yugo ,SFRJ i da je nekad svega bilo i uglavnom svima bilo dobro.

Odgovori

Шоне

Додатак - Још једна веома, важна ствар. (Црвена) Застава застава је била политичка и (још важније) уцењена фабрика. Уколико су тражили кредити, исти су одобравани уз уцене. Може, АЛИ да уграђују (нпр.) амортизере из Приштине, Југопластикин ентеријер, босанске акумулаторе итд. Биле су им везане руке условљавањима. Понављам, мене је служио 8 година и прешао сам преко 70.000 км. Одржавао сам га врхунски, возио сам породицу и остао ми је у успомени као врло добар ауто. Приликом сервиса, само најбоље делове сам набављао, а то је било финансијски доступно и не прескупо. Наравно имао је неке глупе, али исправљиве, недостатке, али нико (па ни Југо) није савршен.

Odgovori

Šone

Имао сам Југа од 1990-1998-ме, значи у катастрофалним годинама за аутомобиле и нас. Звао сам га "Анте Марковић". Био је изванредан . Није он био јадник крив за "назови" бензин који смо сипали. Променио сам 3 резервоара, од "санкцијских адитива". Када сам га продавао, због деце која су порасла, био је у изванредно употребљивом стању. Купац се свима хвалио са мојим Југом. И сада је у употреби. Стављен је Ланчин мотор и вози се по неким тркама. Мени је остао у + успомени. И сада бих га возио да има климу.

Odgovori

Ludi maksonja

Mnogo bolji auto od juga je fiat panda-kockica,eto ideje za jedan video i o njemu. Zapostavljen auto ali jeftin za odrzavanje,simpatican,visok i za lose puteve a ima ga i u 4x4 izvedbi.Cak ga je i italijanska posta koristila do pojave nove pandice. S druge strane jugo je takodje fiatov i to model 127 koji se ni tamo nije proslavio.Kakvi jugoloslovenski strucnjaci,da su nesto razumeli ne bi jugo do 2008 koristio istu limariju i motor.

Odgovori

Stefan Rak

Ne zna o čemu govori, ništa protiv čoveka, al' se pitam otkud vi sa sajta da baš njega odaberete za saradnju. Juga nije razvila Zastava, baziran je na Fiatu 127, razvoj i dizajn karoserije za Zastavu je uradio Fiat.

Odgovori

benzin i samo benzin

Ne znam ko si i koliki si stručnjak ( mislim na "stručnjaka" iz videa ) da daješ ocenu o automobilu koji si video samo na polaganju i sada na ovom nazovi testu za koji si izabrao kršinu. Razmisli ali budi za promenu realan : auto koji se kod nas prodavao nov za 6,7 pa i više hiljada maraka u ameriku se izvozio po ceni od 2000 dolara - koja je njegova prava vrednost? Pa 2000 dolara. E sad na takav auto može da se postavi centralna brava univerzalna npr. pa će na ključu imati dugmiće koji tebi u videu hvale. Nedostaju ti police za odlaganje? Zamisli i to postoji univerzalno pa može da se ugradi. Loše plastike - može i to kvalitetnije ali kvalitet znači veću cenu. i šta sedešava kad neko hoće da podigne kvalitet? E tad vrednost juga neće da bude 2000 dolara nego malo više. A šta iko može da očekuje za 2000 dolara? Hoćete više platite više.

Odgovori

Polovni Automobili

Rekao je da je imao "jugića" u porodici - dakle, nije ga video samo na polaganju. Auto koji se izvozio u Ameriku solidno se razlikovao od domaće verzije, ali nije se ni prodavao za 2.000 dolara. Odakle Vam ta informacija?

Benzin i samo benzin

Prodajna cena na americkom trzistu je bila 3900 $, a obzirom da je nasa drzava uvek izvoz radila preko posrednika sa debelom provizijom znaci da mu je pocetna vrednost mnogo ispod toga. Vi sa sajta sami pominkete a i cinjenica je da je bilo potrebno oko 500 raznih prepravki da bi yugo mogao daae vozi po americi. Koliko su te prepravke-poboljsanja iznosila? Ne znam ali oduzmite od prodajne cene proviziju i vrednost prepravki i dobicete 2000$ koliko je bila prava vrednost yuga za nase trziste.

Benzin i samo benzin

Imao je juga i porodici?! I ? gurao ga po ulicama? Nije mogao u rikverc? Nije mogao da zatvori vrata? Ja sam imao u svom vlasnistvu nekoliko. Ali su bili redovno odrzavani i nijedan sa nijednim problemom koje strucnjak navodi. Isao u grcku crnu goru obisao celu srbiju i svuda stigao. NE MOZE NIKO DA IZNOSI MISLJENJE O NEKOM AUTU SAMO ZBOG JEDNOG KRSA KOJI JE VOZIO.

Dejan

Benzinac - kao da niko drugi u ovoj zemlji nije imao Juga i sad ti objašnjavaš kako je to bio super auto. Pa ja sam proveo više vremena popravljajući taj mrtvački kovčeg na točkovima, nameštajući proklete kočnice i milion drugih stvari nego što si ti vozio. Ti si svoje terao kod majstora i plaćao - ja sam to zlo upoznao u dušu. Jugo je trebalo da se ugasi pre mnogo decenija.

Dejan

Benzinac - pošto on nije stručnjak, objasni nama ostalima kako je to Yugo dobar - šta je to na njemu dobro? Udobnost, kočnice, kvalitet materijala u enterijeru, ležanje na putu, ubrzanje, potrošnja...??? Šta?

benzin i samo benzin

Dejane, ne znam šta si vozio da l kantu ili krša ali znam šta sam ja vozio - od prvih dana vozačkog staža uz mene je neki YUGO, u početku SKALA koju sam nasledio od oca , a zatim nekoliko prravih jugića - 45,55,60,65 i trideset godina tako. Menjali su se kod mene razni automobili - kvaliteniji od YUGA ( ALI I SKUPLJI I PO CENI I PO ODRŽAVANJU) ali je jedan YUGO uvek bio u rezervi. Da bi ti shvatio - YUGO koga sada imam od januara meseca do sada je petnaestak puta išao na duži put ( relacije po 500-700km) i za ovih 8 meseci samo mu je dva puta menjano ulje i filteri. Zašto? Zato što je jednom sređen kako treba sa delovima koje možeš kupiti bez ucenjivanja raznih dilera i za nikakve pare-raspitaj se o ceni delova u odnosu na druga vozila. Zašto tvrdim da je dobar? Nisam rekao da je odličan, nisam rekao da je bolji od drugih ( a od nekih jeste) .

benzin i samo benzin

E sad , Dejane, hoćeš da kažeš da je auto, koji vredi 200 evra , čije održavanje ne lupa po džepu , koji može da te odvede bilo gde na teritoriju bivše Yuge, LOŠ? Meni nije, tebi možda jeste... Ali to su moje i tvoje mišljenje i tome i služe ovi komentari. A taj jugo ispod koga si ležao ili kako si već rekao, popravljao, gubio vreme i sl. - doteraj ga kod mene - DA VIDIŠ ŠTA JE YUGO.

benzin i samo benzin

I DA DODAM: nisam ja Dejane terao ni jednog YUGA kod majstora , sam ih održavam. Sad... gledajući tvoj problem sa tvojim primerkom - da li je u pitanju YUGO ili majstor koji nije znao da ga sredi ?

Dejan

Imao sam ih i ja mnogo. U stvari, što se mene tiče, dao ti Bog da voziš jugića ili šta želiš još 100 godina, a ja u svom dvorištu više ne želim da ga vidim ni kad mi neko dolazi u goste. Od njegovog zvuka mi čir proradi. Rešio sam se tog zla i sad vozim auto star 20 godina koji ne može da se poredi sa jugom ni po jednom osnovu, a na delove trošim 10 puta manje. Na gorivo duplo manje.

benzin i samo benzin

živ bio i veliki poraso.

Maxi

Koji je to auto Dejane,koji je 20 godina star i jeftiniji za odrzavanje??

Милош

Мој Југо је лупан од претходног власника, али не смета у вожњи, заменио гуме, сервисирао и атестирао плин, сервисирао кочнице и мотор, прешао читаву северну Србију(Војводину), ауто ми служи као превозно средство за теренски рад, трошкови горива упола мањи него на бензин и брале за 1000 динара 180 до 200км могу прећи, за мене то је добро.

Srđan

Najlošiji i najnebezbedniji auto ikada koji vredi manje nego cena goriva koju potroši za mesec dana gradske vožnje. Ne postoji deo ovog automobila koji valja ni kad je nov, ne postoji opravdanje za kupovinu juga jer je jednostavno najlošiji automobil sa najneefikasnijim motorom, čiste statistike nema polemike. Jedina dobra stvar sa novim tehničkim je što će ove mašine smrti labavih kočnica da se potpuno uklone iz saobraćaja.

Odgovori

miladin

Bilo bi bolje da Srđan (i drugi njemu slični "stručnjaci") malo više čita o činjenicama. Nebezbedniji auto od jugića bio je jedan model USA proizvođača iz 70.-ih kod koga je i pri lakšim sudarima dolazilo do požara. Po broju prodatih primeraka u USA jugić je nadmašio mnoga "zvučnija" imena automobilske industrije od kojih su se neki i povukli sa tog tržišta. Koliko je poznato u USA nije postojao nijedan sudski spor da je neko tužio proizvođača jugića za saobraćajni udes koji bi bio uzrokovan konstrukcijskom ili drugom greškom proizvođača. Inače sam koristio više Zastava i FIAT modela i nijedan me nije razočarao niti sam imao većih problema sa njima a govoriti na ovaj nečin o automobilu čija je cena (a time i karakteristike) bila prilagođena najširem krugu kupaca je zaista neprimereno. Nismo svi u situaciji da kupujemo nova vozila marke BMW, Audi, Honda i sl. Malo više realnosti molim.

s mile

kupio otac novog jugića 55 još davne 1991, i dan danas ga vozi, skoro bez kvarova, pali ko mina, ima tng poslednjih 13god. ovo mu je poslednja registracija.... nikad ostavio na putu.... nama je odlično poslužio.... jedne godine sam radio kao komercijalista s njim, prešao 15000 za 6meseci, 3 puta menjao ulje.... inače generalno nije prelazio više od 5000km godišnje

Odgovori

Milan

Veoma dobre reportaze, sa dovoljno informacija, vrlo objektivne i bez preterivanja. Svaku emisiju sam ispratio na Youtube kanalu Auto analiza. Pored toga, smatram da bi zanimljivo bilo uraditi analizu jedne dosta dobre Honde Accord iz 1995 godine 2.0 benzin u mom vlasnistvu. Verujem da postoji veliki broj "Hondista" i ljubitelja japanskog samuraja. Ukoliko ste zainteresovani, vise informacija u emailu, poznatom redakciji Polovnih automobila.

Odgovori

Радоје

Одлична репортажа. Југо,Српски народни ауто. Имам Ауди 2.5 ТДи,преферирам само немачка возила,али Југо је нешто друго,технолошки је остао у 80-тим годинама и због ситуације у земљи ту је и остао до самог краја,а жао ми је што се више не производи. Југа волим,а немачке и јапанске аутомобиле поштујем,Југо није за сваки дан,него недељом да се провозаш и уживаш,наравно мора бити сређен и топ утегнут. Кад возиш Југа,то је нешто другачије,тотално другачије од осталих,као времеплов. Иначе,да се разумемо,возио сам аутомобиле скоро свих европских и јапанских произвођача,а Југа нисам возио 15ак година сигурно. Кад бих имао вишка времена,средио бих једног Југа за себе, и то 65EFi.

Odgovori

mika

Devedesetih polagah na jednoj 55ici. A 2013. zeni za grad uzeh jednog '89 godiste. Presli smo sa njim preko 40.000km i ukupno ulozih 1500 din u delove za vanredne popravke, zbog kojih nikada nismo ostali na putu. Nov je kostao ~3500EUR. Sada kupi neki auto za 3500EUR. Ako za 20.000km ne ulozis makar 1000EUR, secem kosu.

MixX

Motori prelaze od 30 do 300 000,limarija losa,udobnost i izolacija nula,delova ko zna dal ima jos i ako ima to je srpska mala privreda..auto za izbegavanje u sirokom luku.