Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Prvi servis - „Dokumentarac“ o najboljem majstoru na Balkanu

Prvi servis - „Dokumentarac“ o najboljem majstoru na Balkanu
Postavljeno 07.03.2017. u 12:23

Najbolji auto servisi nikada nisu bili u velikim gradovima, već u manjim mestima, gde rade majstori koji su detinjstvo proveli budžeći Tomose, „fiće“ i „jugiće“. Ne postoji ta mašina koju oni ne mogu da poprave – znaju šta od čega pasuje na nešto drugo, šta pritom treba da se skrati, izbrusi, dovari, nareže...

I đuntu sa sitnim nutom će da ubudže bez suvišnih pitanja. Nažalost, ovakvih majstora je sve manje, ali na sreću ostaju njihovi naslednici, šegrti okaljeni i prekaljeni u „humanim“ uslovima rada dok pod budnim okom majstora uče zanat improvizacije i maksimalnog poštovanja džepa mušterije.

Upravo jednog takvog majstora i njegovog pomoćnika smo našli i odlučili da ih predstavimo u „dokumentarnom“ serijalu „Prvi servis“. Reč je o satiričnoj komediji u formi dokumentarca – projektu u kojem učestvuju kreatori serijala „Državni posao“, Vrele Gume i sajt Polovni automobili.

H nije Honda, nego majstor Hranislav!

Majstor Hranislav – reli trkač, za dlaku postao prvak Jugoslavije u brdsko-planinskom reliju, ali zbog kiše je proklizao i... U ruci mu ostali samo volan, branik i instrument tabla.

Učio je da vozi i Dušana Borkovića, koji je potvrdio da je Hranislav bio legenda relija i da mu je budžio karting još davne 1994. godine. Takođe, od Hranislava je kupio i pravi biser – Opel Kadett GT/E, ali samo pod uslovom da ga tuđa ruka nikad neće dirati.

Eto, o takvom majstoru i automobilisti koji se povukao sa trkačke staze mi govorimo. Neki kažu da je to bilo nakon što je na reliju na Cetinju sleteo u provaliju i od silnog tumbanja se sabio 20 cm (sve mu u stomak otišlo). Nije ni čudo, do Muzovića su se kotrljali. Inače, vozio je i „keca“ na ekspediciji Kragujevac-Kilimandžaro 1975. godine.

Samo probrane mušterije dolaze kod Hranislava

Boškić, Čvarkov i Dragan Torbica upravo u ovaj servis dolaze da popravljaju kola, ali u ovoj alternativnoj dimenziji imaju druga imena, karaktere i zanimanja – nikada ne biste poverovali čime se Boškić bavi!

Međutim, i u ovoj paralelnoj dimenziji Torbica zna koji je najbolji auto na svetu, a čak ga i poseduje! Dizel, naravno. Nikad mu se ništa nije pokvarilo, samo je dva puta menjao motor, jednom karoseriju kad se zapalio, 2-3 puta letvu volana...

I Hranislav potvrđuje: „Golf. Dvojka. Dizel. Doviđenja. Najbolji auto ikad proizveden. Ni pre, ni posle neće biti takvog auta. Nepoderiv, neuništiv. I zato drži cenu“.

Poštenje je njegova najveća vrlina!

„Sreću“ da budu njegove mušterije imali su Nele Karajlić, kojem je Hranislav umalo upropastio sinovljevu svadbu, kao i Dragan Gligorić Cirkus, koji je dobio kaznu za brzu vožnju za vreme dok je auto bio u servisu.

Pomogao je i svojim starim prijateljima iz YU Grupe da nastave turneju, mada je, istina, kvar bio u vozaču...  A tek Gabor Sagmajster, šest puta završio Dakar reli i deset puta učestvovao –Hranislav mu je skinuo pomoćne točkiće sa bicikla kad je ovaj bio mali pošto je u njemu prepoznao veliki talenat... I za nedavno održan Dakar reli sređivao mu je motor.  Živa istina!

U seriji se pored njih pojavljuju i mnoge druge poznate ličnosti (Ljubiša Milišić, Staša Radulović, Višnja Obradović, Srđan Ivanović, Srđan Dinčić...).

Gde može da se gleda „Prvi servis“

Seriju „Prvi servis“ možete da pratite upravo na našem sajtu – samo na glavnoj stranici kliknite na dugme zaokruženo crvenim na slici ispod, a možete i putem zvaničnog YouTube kanala

Ne propustite da uživate u seriji koja je u prethodnih 35 epizoda stekla veliki broj obožavalaca.

Dragan Romčević

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 1
Pregleda: 35273
Ocena: 4.9
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Miroslav Adukovic

Vrh,vrhova pravi majstori

Odgovori