MENI

Jugo sa akvarijumom, strobovima i laserima

Beograđanin Nikola Đorđević je gledajući emisiju “Pimp My Ride” došao na ideju da nešto slično pokuša i sa svojim Jugom starim 28 godina. Plavi Jugo i dalje ima originalnu farbu, ali i nekoliko ekstravagantih dodataka.

Tu se nalaze strobovi, laseri, izuzetno jako ozvučenje, 20 vrsta sirena pa čak i akvarijum sa 10-ak ribica na prednjem sedištu, koji je, naravno, hermetički zatvoren.

Nikola za 24 sata kaže: “Kada sam video šta oni rade sa automobilima, pomislio sam što ne bih i ja s “jugom”. Inače jugo je iz prve serije iz 1981. godine, još je s prvom farbom, ali nije u voznom stanju”, i nastavlja:
“Auto nisam radio odjednom, nego postepeno. Prvo sam ugradio 20 sirena koje oponašaju zvuke policije, sirene vozova i brodova, ali i zvuke životinja kao što su konj, kokoška, krava i druge. Muzika je jačine 2.000 vati, a auto ulepšavaju i brojni svetlosni efekti, neonke, led-diode, strobovi, laser i balon mašine. Ima akumulator kamiona, ventilator spolja je takođe ulepšan. A onda sam se dosetio da bih mogao da ugradim i akvarijum. Akavarijum se nalazi kod suvozača, u njemu ima oko 10 ribica. Vodu menjam uz pomoć creva, a ima i hermetički poklopac tako da voda ne može da se prosipa kad se vozi” kaže 29-togodišnji mladić.

Prema Nikolinim rečima auto izaziva pažnju gde god se pojavi, a prošle godine je dobio Tunning & Styling nagradu.

“Ljudi mi uglavnom čestitaju, iznenade se kad vide šta sve ima u “jugu”. Pitaju koliko mi je trebalo vremena i para da ga sredim. Prošle godine na takmičenju Tunning & Styling dobio sam pehar za najbolji stajling automobila. Voleo bih da još negde da ga izložim. Planiram da nešto slično radim na oldtajmerima.”

 

Preuzeto sa srbijanet.rs


Pogledaj ostale vesti