MENI

Kako izgleda kada otkažu kočnice?

Nakon nedavnog udesa koji se dogodio usled zaglavljivanja papučice za gas, u Južnoj Koreji je zabeležena još jedna saobraćajna nesreća izazvana kvarom na vozilu. Ovog puta, na automobilu su otkazale kočnice.

Prema rečima osobe koja je postavila video snimak nesreće na YouTube, do udesa je došlo kada su ženi koja je vozila autombil marke Chevrolet na jednoj nizbrdici otkazale kočnice na vozilu.

Žena je, uprkos sve većem ubrzanju automobila i malom manevarskom prostoru na uskim i krivudavim ulicama, uspela da skrene na jedan ograđeni parking, nakon čega se zaustavila udarcem u zid.

Na sreću, automobil nije udario u druga vozila na ulici niti u pešake, tako da niko nije nastradao, a žena je završila u bolnici, s obzirom da se vazdušni jastuci na njenom vozilu nisu aktivirali.

Pogledajte video snimak nesreće koji je načinjen kamerom iz Chevroleta:

Otkazivanje kočnica je jedna od najopasnijih stvari koja vas može zadesiti u vožnji. U takvim situacijama veoma je teško naći pravo rešenje, naročiti ako vas savlada panika.

Poenta je da pronađete način da se zaustavite pre nego što automobil dostigne veću brzinu, kao u slučaju sa snimka.

Da bi se vozilo usporilo i zaustavilo potrebno je pre svega upotrebiti ručnu kočnicu i kočenje motorom ubacivanjem u niži stepen prenosa (ako je reč o manuelnom menjaču).

Takođe, za usporavanje se može iskoristiti ivičnjak, parkirani automobil, ograda i slično, ali svakako je najbitnije reagovati na vreme, kako bi se izbegla teža nesreća

Preuzeto sa b92.net


Pogledaj ostale vesti