MENI

U PKS-u održan prvi sastanak uvoznika polovnih automobila

Održan sastanak povodom inicijative uvoznika polovnih vozila da osnuju Grupaciju uvoznika polovnih vozila u okviru Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije (PKS)

Na sastanku u Privrednoj komori Srbije, održanom u četvrtak, 3. jula u Beogradu, uvoznici polovnih automobila izneli su svoje nezadovoljstvo raznim promenama u vezi kojih uopšte nisu konsultovani, a tiču se direktno njihovog poslovanja.

Takođe su istakli svoje nezadovoljstvo zbog toga što su prinuđeni da podižu cene vozila, iako je prodaja jako loša, zbog čega su direktno pogođeni i kupci. Pritom se velika šteta nanosi već ozbiljno ugroženim firmama koje se bave uvozom.

Ukratko, uvoznici kažu da su novi propisi otežali poslovanje njihovih firmi i unazadili poslovnu klimu. Stoga su potpisali inicijativu za osnivanje Grupacije uvoznika polovnih automobila i ušli u proceduru osnivanja.

Sastanak uvoznika polovnih automobila u PKS je, između ostalog, i održan povodom ove inicijative, a Grupacija uvoznika polovnih vozila biće osnovana okviru Udruženja za trgovinu PKS.

Privredna komora Srbije dala je tom prilikom punu podršku za unapređenje poslovanja u oblasti uvoza polovnih automobila.

Autor: tim sajta PolovniAutomobili.com


Pogledaj ostale vesti