MENI

Održano okupljanje ljubitelja VW automobila - Wagenfest (foto)

Okupljanje ljubitelja automobila marke VW pod nazivom Wagenfest održano je 7. juna na Autokomerc karting centru, gde je uz druženje održano Show & Shine takmičenje u stajlingu, a tu su bile i promotivne vožnje novih VW modela i trke kartinga.

Skrećemo sa autoputa i odmah vidimo veliki broj parkiranih vozila sa VW znakom, mada se tu našlo i više Audi oznaka nego što smo očekivali, ali i poneka Škoda.

Napravismo krug i odmah primetismo devojku koja markerom nešto piše po krilu „jedinice“. Na pitanje po čijem autu to žvrlja dobili smo odgovor: „Vlasnik auta je moj zet, a mi svaki put kad dođemo na neki skup napravimo neku novu foru – ove godine smo odlučili da to bude crtanje po krilu sa uljanim markerima. Sada je trend da se što više boja ubaci. Ima nas više i svako je napisao po neku rečenicu – tema je sve što je vezano za ovaj model“.

Zvezdana Travica kaže da je vlasnik automobila njen zet Mileusnić Ivan, čiji drugar Grk (kaže da je to dovoljno) dobacuje :„Ne kopirati druge, nego biti svoj“!  

Nastavljamo dalje i uočimo jedan VR6 Corrado sa nemačkom zastavom na krovu. Vlasnik Vladimir Perišić iz Smederevske Palanke kaže: „Auto je proizveden 1993, reč je o restilizovanoj verziji, pravljenoj za američko tržište, rađena je delimična restauracija, gume su 195/40 16, sređeno je oslanjanje... Ova verzija je izuzetno retka na našem tržištu. Ima veoma bogatu opremu. Ima klima uređaj, tempomat, grejače sedišta, šiber... Prepravljen mu je malo prednji branik. Uklonjeni su fabrički migavci i svetla za maglu. Ugrađene su Brembo kočnice sa 288 mm diskovima. Auto ima fabričkih 177 KS“.

Golf iz kojeg dopire snažan bas ne deluje naročito „opasno“, međutim, kako kaže njegov vlasnik Grubišić Darko iz Vladimirovca, ima felne od 17 cola, distancere i sportske opruge. Oko motora ništa nije rađeno.  „Vufer“ od 600 W u prtljažniku je ono što nam je privuklo pažnju.

Mujkanović Nedžad iz Obrenovca došao je sa devojkom kako bi ovu sunčanu nedelju proveo među ljubiteljima marke VW: „Pokušao sam da ga spasim od lošeg prethodnog vlasnika i za ovo kratko vreme koliko ga imam uradio sam mu svu mehaniku (koliko sam mogao). Ima sportsko vešanje. Zadnji „luk“ je sa R32 verzije. Auspuh je iz Italije. LED zadnja svetla. Aluminijumske felne od 16 cola. Sve gumeno što je bilo na njemu sredio sam, samo je ostalo još malo da se radi na limariji, ali i to će uskoro stići na red“.

Bilo je i automobila iz Hrvatske - Boris Fanđa iz Vinkovaca, „doterao“ je teretni Caddy sa čipovanim motorom na 120 KS, koji je spušten i ugrađeni su mu diskovi umesto doboša pozadi. Kako sam Boris kaže: „Hteo sam da izgleda lepo, da ima veće točkove, bolje kočnice i slično. U suštini najveći problem je bilo spuštanje zadnjeg kraja zbog gibnjeva. Ipak, nakon svih ovih intervencija, auto je danas tehnički 100% ispravan. Ispod haube je TDI motor – ide odlično, troši malo!“.

Pored fabričkih vozila, naišli smo i na jedan „bagi“ – ručni rad, delo Slavka Kolundžije iz Žarkovca, težak 720 kg, sa motorom od 1.3 litra (VW) snage 100 KS. Trebalo je oko 5.000 evra i godinu dana da bi ovaj automobil izašao na ulicu.

Još jedan VR6 Corrado privlači pažnju savršeno ušminkanim motornim prostorom. Međutim, ovde nije samo šminka u pitanju – ovaj ima R30 blok sa kompresorom ima oko 320 KS i podešavajuće oslanjanja (visina i tvrdoća). Enterijer je kompletno restauriran – izuzetno kvalitetno, kako naglašava vlasnik, što važi i za sređivanje ostatka automobila.



Kakva je atmosfera bila na okupljanju, možete da vidite u slikama ispod.

 


Pogledaj ostale vesti