MENI

Kako prijaviti sumnjiv oglas, tj. prevaranta?

Ako posumnjate da prodavac pokušava da vas prevari, na primer, tako što vas ubeđuje da mu uplatite kaparu da bi vam „rezervisao“ automobil, kako to najlakše da nam prijavite? Treba li da zovete telefonom, da šaljete mail ili je dovoljan jedan klik mišem?

Pošto nas je kontaktiralo nekoliko kupaca koji su naišli na prevarante i odlučili da ih prijave, dajemo kratko objašnjenje kako da nam najlakše date do znanja da je neki prodavac potencijalni prevarant.

Čak nema potrebe da nas zovete telefonom ili šaljete email, mada možete i to da uradite na adresu kontakt@polovniautomobili.com

Najlakše je da nas obavestite iz samog oglasa:

  1. uđete u uglas koji vam je sumnjiv
  2. ispod velike slike automobila je niz malih slika, a ispod njih grupa od 3 ili 4 sive „ikonice“ (HD, srce, trougao, štampač)
  3. kliknite na sivi trougao sa znakom uzvika unutar njega

  1. otvoriće vam se prozorčić u kojem imate listu raznih (potencijalnih) nepravilnosti u oglasu, pa i sumnju na prevaru – čekirajte upravo sumnju na prevaru (četvrto odozgo)

  1. zatim u polju koje smo označili na slici ispod opišite ukratko zašto smatrate da je reč o prevarantu ili zašto je oglas na drugi način sumnjiv

  1. vaš email ne morate da upisujete ukoliko ne želite

Da li je ovakva prijava anonimna i bezbedna?

Naravno – ne morate da ostavljate vaše podatke. Ipak, ukoliko želite, možete da ostavite svoj broj telefona i email adresu.

Šta ako ja nisam prevarant, a neko prijavi moj oglas da bi mi napakostio?

Ne brinite, obavićemo proveru. Čak i ako vam oglas nekim slučajem nestane, kontaktirajte nas i rešićemo situaciju – možda ste ga stavili u pogrešnu kategoriju, naveli pogrešne podatke, itd.

Pročitajte i ove tekstove kako ne biste bili prevareni

Samo kliknite na naslov teksta koji želite da pročitate:

Kako prevaranti „prodaju“ tuđ automobil i kako da prepoznate sumnjiv oglas?

Prevarant sa našeg sajta osuđen na 3 godine

Kako prevarant vara ljude na našem sajtu?

Nemojte uplaćivati kaparu nepoznatim licima bez prethodnog susreta

Kako sprečiti da neko zloupotrebi vaše lične podatke - Phishing (pecanje)

Dragan Romčević


Pogledaj ostale vesti