MENI

Šalteri MUP-a počeli sa radom

Od ponedeljka, 11. maja ponovo rade MUP-ovi šalteri. Ova vest je zvanično objavljena na sajtu MUP-a: SAOPŠTENJE

Građani na šalterima mogu da podnesu zahtev za izdavanje vozačkih dozvola, registracije vozila, kao i da podignu ta dokumenta.

Šta bi ipak trebalo da se šalje poštom?

Međutim - MUP preporučuje građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim stanicama i upravama šalju preporučenom poštom.

Spisak neophodne dokumentacije građani mogu naći na sajtu MUP-a , a uz dokumentaciju potrebno je dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata.

Registracione nalepnice isključivo na tehničkim pregledima

U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila upisana u jedinstveni registar (kojima se produžava registracija), one će se do 1. jula 2020. godine, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

Do kada važe istekla lična dokumenta?

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

Maske i rukavice

MUP ističe da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite.


Pogledaj ostale vesti