Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Konferencija Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici na Zlatiboru

Konferencija Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici na Zlatiboru
Postavljeno 09.04.2024. u 12:15

Od 17. do 19. aprila na Zlatiboru će se održati 19. po redu međunarodna konferencija "Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici".

I ove godine okupiće se veliki broj eksperata iz ove oblasti, naučnih radnika, kao i predstavnika gradova i opština, uz aktivno učešće i predstavnika državnih institucija, Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tokom tri dana biće predstavljeno preko 50 radova, a tradicionalno će se održati i brojni paneli i okrugli stolovi. Jedna od glavnih tema zasigurno će biti nedavno usvojena Nacionalna strategija bezbednosti saobraćaja do 2030. godine, kao i akcioni plan koji treba da bude realizovan u naredne dve godine.

Razgovaraće se takođe i o strategijama na nivou lokalnih samouprava, ali i o problemima finansiranja bezbednosti saobraćaja. Podsetimo, izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, od septembra prošle godine promenjen je način dodele sredstava lokalnim samoupravama, gde je veću ulogu u odlučivanju dobio MUP.

Na ovoj, veoma značajnoj međunarodnoj konferenciji koja će okupiti preko 350 učesnika, sajt Polovni automobili biće drugu godinu za redom medijski pokrovitelj.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 356
Ocena: 0
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.