Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Od 15. juna obavezne nalepnice za el. trotinete – poznata cena

Od 15. juna obavezne nalepnice za el. trotinete – poznata cena
Postavljeno 10.04.2024. u 09:19
Autor: Dragan Romčević

Od 15. juna 2024. u saobraćaju na putu smeju da učestvuju samo električni trotineti koji imaju odgovarajuću nalepnicu.

Zahtev za izdavanje nalepnice podnosi se na jednom od 150 mesta (80 gradova i opština), a spisak možete da vidite klikom na ovaj link. Na istom mestu obavlja se prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice.

Uz zahtev se podnosi tehnička dokumentacija dobijena prilikom kupovine električnog trotineta, očitana lična karta, izjava na posebnom obrascu i dokaz u uplaćenoj naknadi za izdavanje nalepnice u iznosu od 2.060,00 dinara, od čega cena usluge izdavanja nalepnice iznosi 1.560,00 dinara, a cena obrasca nalepnice iznosi 500 dinara.

Prilikom obrade zahteva, na tehničkoj dokumentaciji upisuje se serijski broj nalepnice, datum izdavanja, potpis lica koje izdaje nalepnicu – obrađivača predmeta, dok će se dijagonalno preko prednje strane stavljati pečat sa oznakom „IZDATA NALEPNICAˮ.

Nalepnica se postavlja na lako uočljivo mesto, u gornjem delu nepomičnog stuba upravljača lakog električnog vozila, u zavisnosti od konstrukcije upravljača, nakon čega se fotografišu vozilo i mesto na kome je postavljena nalepnica.

Sve dodatne informacije o načinu podnošenja zahteva, potrebnoj dokumentaciji i detaljnije informacije o lokacijama na kojima može da se preda zahtev, možete dobiti preko emaila [email protected], kao i putem kol centra AMSS na broj 1987.

Podsetimo se, poslednjim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima uvedena je definicija LAKOG ELEKTRIČNOG VOZILA, tj. električnog trotineta, koji predstavlja motorno vozilo sa najmanje dva točka, sa mehaničkim upravljačem, bez mesta za sedenje, čija trajna nominalna snaga elektromotora nije veća od 0,6 kW, čija najveća konstruktivna brzina ne prelazi 25 km/h i čija masa praznog vozila ne prelazi 35 kg.

Važno je napomenuti da se pod terminom laka električna vozila podrazumevaju isključivo trotineti sa po jednim točkom napred i nazad, bez mesta za sedenje i sa navedenim karakteristikama po pitanju snage, mase i brzine, dok se ne podrazumevaju bilo kakvi monocikli, bicikli, mopedi, samobalansirajuća sredstva, skejtovi i slično.

Foto: Shutterstock.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 4677
Ocena: 5
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.