Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

BMW Serije 3 četvrte generacije (1998 - 2005)

Izvor: AIVRAD / Shutterstock.com

BMW Serija 3 četvrta generacija

Neki ljubitelji kažu da je ovo poslednji pravi BMW, odnosno poslednja prava trojka, pošto pruža odličan osećaj u vožnji, bez obzira da li je u formi kupea, limuzine ili karavana. Naravno da su generacije koje su usledile naprednije, brže, stabilnije i možda mogu brže da prolaze između čunjeva ili brže da prođu kroz neku krivinu, ali ne mogu da ponude isto zadovoljstvo pri vožnji.

Prednosti Prednosti

vozne osobine
preglednost
kvalitet

Mane Mane

mali prtljažnik
osetljivo prednje vešanje
pouzdanost

Opis modela

Generalne informacije

Posedovanje ovog modela može da bude zaista veliko zadovoljstvo, ali ga treba održavati u ispravnom stanju – dakle, vešanje mora da bude besprekorno, da ima dobre gume i kočnice i tek onda može da se oseti pravi duh BMW-a E46. Poznavaoci kažu da je kod ovog automobila najveći problem kupovina lošeg i jeftinog primerka, nakon čega sledi davanje mnogo novca na popravke i generalno sređivanje stvari u koje prethodni vlasnik nije želeo ili nije znao da treba da ulaže. U septembru 2001. predstavljene su redizajnirane verzije sedana i karavana. Drugačiji farovi, zadnja svetla, maska hladnjaka, hauba, prednji branik... U martu 2003. predstavljene su redizajnirane verzije kupea i kabrioleta.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Audi A4, Mercedes C klase, Alfa Romeo 156…

Unutrašnjost

Enterijer je kvalitetno izrađen, prilično otporan na habanje, mada s obzirom na starost većine primeraka ne može se očekivati da je sve baš besprekorno. Unutrašnjost je dobro urađena, komande su funkcionalno i logično raspoređene, instrumenti pregledni. S obzirom da je reč o starijoj generaciji nema ni potrebe za suviše mnogo dugmića i podešavanja raznoraznih sistema.

Praktičnost

Sedan i karavan imaju praktično istu osnovnu zapreminu prtljažnika – 440/435 litara. To je praktično na dnu klase, ali konstruktorima je verovatno na prvom mestu bio sportski duh automobila. Tu je zadnji pogon, niža, sportska pozicija sedenja i slično, a sve to zauzima više prostora. Kada se karavnu obore nasloni zadnje klupe, dobija se karavan 1.345 litara, što je opet dovoljno za prevoz i kabastijih stvari.

U vožnji

U vožnji je agilan, brzo i rado odgovara na okrete upravljača, nudi odlične povratne informacije sa točkova na volan. Prilično je udoban, mada se oko toga lome koplja. Ako se pretera sa veličinom felni i nižim profilom guma onda postaje neudoban. Takođe, tu su i verzije sa sportskim vešanjem. Pogon na svim točkovima mogao je da se dobije samo u sedanu i karavanu i to uz motore od 2.5 i 3.0 litra (325xi, 330xi and 330xd). Oko oznaka motora vlada velika konfuzija, pošto je dolazilo do raznih promena, pa se dobro informišite pre kupovine.

Iskustva drugih vozača

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 205/55/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 15.202 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 5.437 din do 14.390 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 21.592 din do 31.684 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 382 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase