Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

BMW X3 (2003 - 2010)

Izvor: Art Konovalov / Shutterstock.com

BMW X3

Nakon što je, uprkos svim “nevernicima”, BMW X5 prve generacije ostvario nezamisliv uspeh, Nemci su iskoristili njegovu popularnost da lansiraju manju verziju na platformi “trojke”, koja će takođe imati premijum imidž SUV-a, ali će biti više nego osetno pristupačnija, trošiće manje goriva, biće jeftinija za održavanje i osiguranje...

Prednosti Prednosti

upravljivost
imidž
ergonomija

Mane Mane

udobnost
potrošnja benzinaca
nedovoljno premium kabina

Opis modela

Generalne informacije

Iako je X3 hijerarhijski ispod X5-ice, od nje je kraći samo 10 cm, što realno nije velika razlika. Naravno, nije sve u dužini, ali X3 je uspeo sopstvenim kvalitetima da se izbori za svoje mesto pod suncem. Na primer, ima sjajne vozne osobine, pa u njemu mogu da uživaju i ljubitelji sportske vožnje koji žele SUV. Pored toga, uz X3 mogu da se dobiju i manji, ekonomičniji motori, ali i veći, vrlo snažni. Na primer, najpopularniji je 2.0d sa 150 KS, koji je nakon redizajna dobio 177 KS, što je u velikoj meri zadovoljilo one kojima je 150 KS bilo malo. Dakle, kupci su dobili kompaktan SUV premijum marke, sa ekonomičnim dizel motorom. Podsetimo se da je X3 prve generacije stigao 2003. godine, znatno pre nego što je počela aktuelna ofanziva SUV-ova i krosovera svih mogućih dimenzija, cenovnih rangova, oblika, klasa, marki... BMW X3 je generalno pouzdan, mada priličan procenat problema se odnosi na sisteme oslanjanja i upravljanja, pa treba reagovati na vreme čim se spazi nešto neobično u vezi ta dva sistema.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Toyota Rav4, Mercedes GLK, Audi Q5…

Unutrašnjost

U kabini su korišćeni kvalitetni materijali, mada kvalitet može da varira od godišta i paketa opreme. Generalno, mnogima nedostaje premijum osećaj kakav očekuju u SUV-u ove marke. Na zadnjoj klupi ima dovoljno mesta za dvoje odraslih, dok se treći ne bi osećao prijatno, slično kao u nekoj limuzini ovih dimenzija.

Praktičnost

Prtljažnik ima osnovnu zapreminu od 480 litara, a kada se obore nasloni zadnje klupe dobija se 1.560 litara. To znači da X3 može da bude pristojan transporter. Ergonomičnost je na zavidnom nivou. Kada prvi put sednete u njega imate osećaj da je sve na svom mestu. Nažalost, pojedine površine i delove nisu baš otporni na habanje, tako da ostaju tragovi čak i manjim kilometražama.

U vožnji

Na putu je veoma agilan. U krivinama se ponaša dinamično i spremno reaguje na komande upravljača. Dakle, kada naiđete na niz krivina, njime ćete ih vrlo lako savladati. Međutim, zbog toga je napravljen kompromis - X3 je prilično neudoban. Oslanjanje je tvrdo podešeno. Stoga savetujemo da ne stavljate felne 18-ice, već da ostanete na fabričkim 17-icama. Kada je reč o najpopularnijem 2.0 dizelašu, on je do 2007. imao 150 KS, da bi bio pojačan na 177 KS. Ko je hteo ozbiljnije performanse imao je na raspolaganju 3.0 benzinac sa prvo 231, a zatim 272 KS. Ne smemo da zaboravimo ni 3.0 dizelaš koji je u početku imao 204, a kasnije 218 KS. Međutim, od 2007. bio je dostupan i 3.0 dizel sa dva turbo punjača i 286 KS.

Iskustva drugih vozača

Bojan BOKI iznosi svoje utiske o
BMW X3 (2004 - 2011)

Prednosti Prednosti

Potrošnja Motor

Dobra upravljivost snaga s obzirom na tezinu

Mane Mane

Održavanje

Skupo odrzavanje jer je tesko naci korektnog majstora.

Pogledajte ostale utiske za:

BMW Serija X Džip/SUV (2004-trenutno)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 235/55/R17:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 8.885 din do 21.076 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 7.330 din do 19.356 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 29.307 din do 100.188 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
88%
Deca:
83%
Pešaci:
53%
Sigurnosne asistencije:
71%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 291 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase