Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Ford Kuga (2008 – 2012)

Izvor: RoClickMag / Shutterstock.com

Ford Kuga prve generacije

Ford je na evropskom tržištu relativno kasno ušao u SUV segment svojim adutom, ali je zato napravio prilično dobar auto. Klasičan krosover – porodično vozilo solidne prostranosti, sa opcionim integralnim pogonom, optimalnom motorizacijom, sigurno i stabilno na asfaltu, atraktivno... Ime modela nije najsrećije izabrano kada je balkansko tržište u pitanju, ali nadležni su smatrali da to neće negativno uticati na prodaju.

Prednosti Prednosti

vozne osobine na asfaltu
preglednost
zvučna izolacija

Mane Mane

loša van asfalta
udobnost (naročito sa većim felnama)
nedostatak automatika

Opis modela

Generalne informacije

Kao i gotovo svi drugi modeli iz klase, Ford Kuga je dostupna sa pogonom na prednjim i integralnim pogonom. Kod integralnog u normalnim uslovima vuku samo prednji točkovi, dok zadnji pomažu kada prednji prokližu. Sa 444 cm dužine smešta se u zlatnu sredinu, bez obzira na klasu. Nije prevelika za grad, a može da se obezbedi dovoljna prostranost za putnike i solidan prtljažnik. Prilično je atraktivna i nakon mnogo godina, kako spolja, tako i u kabini. Ford je Kugom napravio ozbiljnog igrača u ovom segmentu. Ipak, konkurencija je bila oštra kada je Kuga počela da se prodaje, a iz godine u godinu je sve oštrija.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: VW Tiguan, Nissan Qashqai, Toyota RAV4…

Unutrašnjost

Vozačko okruženje je prilično atraktivno izvedeno, naročito centralna konzola, mada to zavisi i od paketa opreme. Instrument tabla je odlično dizajnirana – u pitanju su detalji, ali detalji često presuđuju. Materijali su kvalitetni, mada ima izuzetaka. Generalno, atmosfera je prijatna. Završna obrada je solidna. Zvučna izolacija je dobra, tako da ni duža putovanja ne zamaraju.

Praktičnost

Kuga je svestran automobil. Odlična na asfaltu, snalazi se i van njega, ima solidan prtljažnik – od 410 do 1.405 litara kada se obore nasloni zadnje klupe. Teret se u prtljažnik lako ubacuje, ima relativno pravilan oblik tako da mogu da se iskoriste „svi ti litri“. Na vratima prtljažnika može da se otvori i samo staklo, što može da bude od velike pomoći u određenim situacijama. Ima dovoljno pregrada.

U vožnji

Kao pravi Ford, odlično se ponaša u krivinama, iako je reč o visokom SUV-u. Postoje i opcije za podešavanje reakcija upravljača. Generalno, upravljač je progresivan i precizan. Stoga se njime lako savlađuju krivine. Tu su i razni sistemi za izvlačenje iz nezgodnih situacija ukoliko vozač pretera. Van asfalta nije sjajan. Ima za nijansu manji klirens od SUV-ova koji se ponose svojim terenskim sposobnostima, pogon nije ni predviđen za teške terene, a i prednji i zadnji prepusti su takvi da postoji dobar rizik od oštećenja ako se penjete uz oštriju uzbrdicu ili silazite sa nizbrdice.

Iskustva drugih vozača

Trenutno nema iskustava vozača za ovaj model.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 235/55/R17:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 8.885 din do 21.076 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 7.330 din do 19.356 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 29.307 din do 36.320 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
4*
Pešaci:
3*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 189 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase