Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Kia Sportage (2005 - 2010)

Izvor: EditheVideo / Shutterstock.com

Kia Sportage druge generacije

Sportage je vrlo zanimljiv automobil, pošto je pogodan kao porodični auto za svakodnevnu vožnju, nije prevelik za grad, a ne plaši se ni silaska sa asfalta. Uprkos tome što nema atraktivan dizajn ili “plemenito” poreklo, postao je vrlo brzo popularan među vozačima. Toyota RAV4 je u njemu dobila oštrog konkurenta. Veoma je popularan i kao polovnjak bez obzira na verziju.

Prednosti Prednosti

zvučna izolacija
vozne osobine u svim uslovima
udobnost

Mane Mane

velika masa
neprecizan menjač
performanse

Opis modela

Generalne informacije

Druga generacija ovog modela iznenadila je konkurenciju svojom praktičnošću, upotrebljivošću u svim uslovima i time što su dobro pogođene želje i potrebe kupaca na specifičnim tržištima. Oštro je napao lidera u ovog klasi, a opet dizajnom i generalnim imidžom ne bode suviše oči. Konstruktori su napravili sjajan kompromis po pitanju voznih osobina na asfaltu i van njega. Dobro je pogođen i izbor motora - performanse su daleko od sjajnih, ali je zato potrošnja dizel motora primamljiva. Tu je i pouzdanost po kojoj je Kia odavno postala poznata. Naravno da ima određene mane, ali je Kia uspela da napravi odličan balans u odnosu na sveukupne karakteristike ovog modela. Konkurencija je definitivno shvatila da više nema igre sa korejskom “konfekcijom” - naprotiv...

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Toyota RAV4, Hyundai Tucson, Land Rover Freelander…

Unutrašnjost

Vozač sedi malo povišeno, ali prilično udobno. Komande su izvedene ergonomično. Instrument tabla je pregledna. Primenjeni su kvalitetni materijali, otporni na habanje. Završna obrada je prilično dobra. Pozadi ima dovoljno prostora za dva odrasla putnika - treći takođe može da se smesti, ali smetaće mu centralni tunel za stopala. Nažalost, položaj sedenja pozadi generalno nije baš najudobniji.

Praktičnost

Prtljažnik nudi od 470 do 1.886 litara kada se obore nasloni zadnje klupe, što je za jedan urbani SUV dužine 435 cm više nego pristojno. Kada se obore nasloni zadnje klupe, dobija se ravna tovarna površina. Teret se lako ubacuje zahvaljujući niskom tovarnom pragu i širokom otvoru prtljažnika. Prilično je korisna mogućnost da se otvori samo zadnje staklo na vratima prtljažnika kada ste pakirani negde na tesnom mestu a samo želite da ubacite nešto sitno u prtljažnik. Kabina nudi prosečan broj i zapreminu pregrada i ostava, kao i držača za čaše ili flašice. Generalno - Sportage je vrlo praktičan auto za svoje dimenzije.

U vožnji

Neočekivano dobro se ponaša na asfaltu. Nudi prilično udobnu, ali istovremeno sigurnu i stabilnu vožnju. Van asfalta se takođe dobro snalazi. Pogon na svim točkovima je izveden tako što u normalnim uslovima vuku samo prednji točkovi, dok zadnji priskaču u pomoć kada prednji proklizaju (na njih se prebacuje do 50% obrtnog momenta). Definitivno nije namenjen za off-road avanture, ali uz odgovarajuće gume uspeće da se izvuče i iz vrlo nezgodnih situacija.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost

Motor 2.0 crdi 83kw ide odlično za svoju snagu, pogon 4wd radi savršeno sneg ne oseća. Nije skup za održavanje. Potrošnja po gradu 9-10 litara a na otvorenom oko 6.5-7 litara što i nije mnogo jer je u pitanju suv vozilo. Sve u svemu auto za preporuku

Mane Mane

Osim sitnica za sad ništa

Pogledajte ostale utiske za:

Kia Sportage Džip/SUV (2005-2010)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/70/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 10.633 din do 16.345 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 8.422 din do 15.966 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 26.400 din do 33.000 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 5*

Odrasli:
93%
Deca:
86%
Pešaci:
49%
Sigurnosne asistencije:
86%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 56 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase