Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Opel Insignia prve generacije (2008 - 2017)

Izvor: RomanSt-Photographer / Shutterstock.com

Opel Insignia prva generacija

Greše svi koji misle da je Insignia „samo“ naslednica Vectre sa drugačijim imenom iz marketinških razloga. Insignia je napravila veliki korak napred u odnosu na Vectru. Kao da je prešla u potpuno drugu klasu. Mnogo ozbiljnije je napala konkurenciju, kako ponudom tehnologije, stilom, ponudom motora, sportskim verzijama itd.

Prednosti Prednosti

bezbednost
solidan izbor motora
prtljažnik

Mane Mane

prostor za glavu pozadi
nezgodna pozicija džojstika za navigaciju
volan osetljiv na habanje

Opis modela

Generalne informacije

Dostupna je u tri karoserijske verzije: karavan, sedan i tzv. liftback, što je praktično hečbek u obliku sedana - metalni deo poklopca prtljažnika se otvara zajedno sa zadnjim staklom. Te dve verzije se vizuelno praktično ne razlikuju i dužine su 4.830 mm. Karavan je sa 4.908 mm nešto duži. Prilikom redizajna 2013. unapređeno je oslanjanje, a u ponudu je ubačen i 1.6 dizel motor od 120 ili 136 KS, dok su ranije bili dostupni samo 2.0-litarski dizelaši snage od 110 do 195 KS. Istovremeno je došlo i do raznih izmena kod 2.0-litraša. Za dizelaš od dva litra i 110 KS kažu da je najpouzdaniji i da relativno malo troši. Benzinci su pouzdani, ali i dosta troše. Dostupna je i u verziji sa pogonom na svim točkovima. Kod redizajnirane verzije unapređeno je i oslanjanje.

Drugi modeli u njenoj klasi su: Toyota Avensis, Honda Accord, Ford Mondeo...

Unutrašnjost

Enterijer je urađen kvalitetno i lepo. Materijali u kabini su generalno otporni na habanje, ali to se ne može reći za volan koji relativno brzo strada, pa nisu retki primerci sa presvučenim volanom. Osetljive su i još neke ručice. Neke površine nisu izrađene od baš kvalitetne plastike. Redizajnirana je 2013. godine, kada je poprilično izmenjena centralna konzola. Između ostalog uklonjen je veliki broj dugmića. Kabina je komforna. Vozačevo sedište je vrlo udobno i ima široke mogućnosti podešavanja.

Praktičnost

Insignia je poprilično veliki automobil. Uprkos tome više osobe se na zadnjoj klupi neće osećati baš najprijatnije zbog nedostatka mesta za glavu. Prostora za noge ima dovoljno, ali problem pravi spuštajuća linija krova koja daje sportski (kupeovski) oblik karoseriji. Što se tiče prtljažnog prostora, karavan ima litara 540 ili 1.530 litara sa oborenim naslonima zadnje klupe, klasičan sedan 500 ili 1.010, a tzv. „hečbek“ 520 ili 1.465 litara. U svakom slučaju, pristojan prtljažnik.

U vožnji

Ponašanje u krivinama i udobnost u solidnoj meri zavise od podešavanja sistema koji kontroliše oslanjanje i druge parametre vožnje. Taj sistem je deo standardne opreme, osim kod baznih verzija. Generalno, ima dobre vozne karakteristike. Oslanjanje je izdržljivo i prilično dobro podnosi naše puteve. Preglednost nije najbolja, pa vožnja unazad može da bude nezgodna, a i retrovizori ne pomažu koliko bi trebalo.

Iskustva drugih vozača

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 205/60/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 7.296 din do 19.553 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 6.630 din do 20.551 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 25.043 din do 36.320 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
90%
Deca:
79%
Pešaci:
40%
Sigurnosne asistencije:
71%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 470 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase