Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Renault Kangoo (1997 - 2007)

Izvor: Art Konovalov / Shutterstock.com

Renault Kangoo prve generacije (1997 - 2007)

Napravljen na osnovi kompaktnog teretnog vozila, Kangoo prve generacije pokazao je da može da bude izuzetno praktičan porodični automobil, naročito kada su u pitanju vlasnici koji se “bore” za svaki milimetar prilikom parkiranja. Od ogromne pomoći su i zadnja klizna vrata, kao i mnoštvo pregrada i ostava u kabini.

Prednosti Prednosti

praktičnost
kompaktnost
pouzdanost

Mane Mane

osetljiv na bočne udare vetra
performanse na otvorenom putu
udobnost

Opis modela

Generalne informacije

Postoje putnička verzija koja se naziva “samo” Kangoo i teretna Kangoo Express. Takođe postoje produžene verzije i putničkog i teretnog, sa većim teretnim, odnosno prtljažnim prostorom. Kangoo i Kangoo Express imaju i verzije sa pogonom na svim točkovima, u skladu sa čim je izmenjeno vešanje, povećan klirens i hod točkova, a tu su i druge izmene. Kangoo je veoma kompaktan. Verzija pre redizajna dugačka je samo 3.995 mm, što je ispod “magične” granice za male gradske automobile kao što su VW Polo i Opel Corsa. Na primer, VW Golf 5 je dužine 4.204 mm. Tu je i širina od samo 1.663 mm, što znači da se lako parkira i provlači kroz gradsku gužvu. Tajna njegove praktičnosti je u visini - 1.885 mm (nakon redizajna). Zbog kompaktnih spoljašnjih dimenzija bio je veoma popularan kao gradsko dostavno vozilo, a bio je i izuzetno pogodan za osobe za invaliditetom pošto je zadnji kraj lako mogao da se prilagodi za ulazak kolica. Kompaktnost uz dovoljnu visinu, pristupačnost, dostupni automatski menjači i razne mogućnosti prilagođavanja čine ga odličnim izborom za osobe sa invaliditetom. Redizajnirana verzija predstavljena je marta 2003, sa drugačijim prednjim krajem, gde se najveće razlike primećuju na masci hladnjaka i farovima. Istovremeno je malo porastao - na 4.035 mm u dužinu i za nijansu u širinu.Drugi modeli u njegovoj klasi su: Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Fiat Doblo…

Unutrašnjost

Kabina nije luksuzna, ali je zato veoma laka za čišćenje i generalno održavanje, što će naročito znati da cene vozači sa malom decom. Materijali u enterijeru su uglavnom otporni na habanje i grebanje. Zadnja klupa nije naročito udobna, ali to ne može ni da se očekuje. Napred je znatno udobnije, mada vozač ne može da se “zavali” kao u nekoj limuzini. Komande su ergonomično raspoređene.

Praktičnost

Kangoo je s obzirom na malu dužinu i širinu izuzetno praktičan automobil. Klizna zadnja vrata i visoko postavljena sedišta u velikoj meri olakšavaju ubacivanje i vađenje dece iz dečjih sedišta. Ivica prtljažnika je prilično niska, a prag ne postoji tako da se teret veoma lako ubacuje. Putnička verzija ima 650 litara osnovne zapremine i čitavih 2.600 litara kada se preklopi zadnja klupa, pri čemu u zavisnosti od verzije postoji više načina da se to uradi. U kabini ima dovoljno pregrada i ostava za razne stvari, uključujući i fioke ispod sedišta, kao i pregrade na krovu. Teretna verzija nudi 2.750 litara.

U vožnji

Upravljač je lagan i dovoljno precizan, tako da je uz kompaktne dimenzije vožnja po gradu veoma laka, a isto važi i za parkiranje. Međuosovinsko rastojanje od 2.600 mm je postignuto time što su točkovi gurnuti u same krajeve karoserije, pa uprkos kompaktnim dimenzijama nije suviše osetljiv na veće neravnine. Uprkos relativno slabim motorima i nimalo impresivnim ubrzanjima do 100 km/h u gradskim uslovima je dovoljno živahan, zahvaljujući dobro odmerenim prenosnim odnosima u menjaču. Generalno ima veoma širok izbor motora, ali nisu svi bili dostupni u isto vreme, tako da kupci polovnih primeraka moraju da se prilagođavaju motorizaciji u zavisnosti od godišta određenog vozila. Najpopularniji su, naravno, dizelaši zapremina 1.5 i 1.9 litara, sa i bez turbo punjača, u “bezbroj” verzija po pitanju snage (što zavisi i od tržišta).

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Pouzdanost Održavanje Potrošnja Komfor

Prostor siguran stabilan

Mane Mane

Dizne

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 165/70/R13:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 4.603 din do 6.218 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.321 din do 10.036 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 18.400 din do 27.750 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Deca:
2*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 65 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase