Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Renault Modus (2004 – 2012)

Izvor: RoClickMag / Shutterstock.com

Renault Modus

Sa svojih 3,8 metara dužine ne obećava mnogo, ali u kabini ima mnogo više mesta nego što i najveći optimisti očekuju. Tu su i razna vrlo praktična rešenja, među kojima je i mogućnost izbora da li želite veći prtljažnik ili više prostora za putnike na zadnjoj klupi. Dakle, pravi mali gradski auto koji može da bude izuzetno fleksibilan i da posluži za mnogo više od prostog prevoza od tačke A do tačke B.

Prednosti Prednosti

praktičnost
fleksibilnost
udobnost

Mane Mane

mali prtljažnik
instrument tabla na sredini
osetljiv na bočni vetar

Opis modela

Generalne informacije

Deli platformu, mnoštvo komponenti i motore sa trećom generacijom modela Clio. Postoje dve verzije – standardna i produžena, koja ne samo što ima ukupno veću dužinu za 24 centimetra, već ima i veće međuosovinsko rastojanje za devet centimetara. Uglavnom, reč je o prilično malom automobilu spolja koji nudi više nego dovoljnu prostranost u kabini. Generalno je pouzdan. Mnoge potencijalne vlasnike odbija i činjenica da nije prijateljski nastrojen prema onima koji žele da sami rade neke manje intervencije. Na primer, da bi se zamenila sijalica u faru, mora da se skine čitav branik. Čitav motor je „zabarakadiran“, tako da je nekim stvarima izuzetno otežan pristup. Inače, produžena verzija se pojavila prilikom redizajna 2007. godine.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Fiat Idea, Opel Meriva…

Unutrašnjost

Kvalitet materijala je dobar, kao kod modela Clio. Instrument tabla na sredini, prilično nepregledna i nepraktična - veoma loše obavljen posao. Prednja sedišta udobna. Zadnja klupa je konstruisana tako da može da se pomera po šinama napred-nazad, ali može i da se širi i sužava. Kada je u prednjem položaju, predviđena je za tri putnika, pri čemu putniku u sredini ne smeta ni centralni tunel koji nije previše izražen. Zatim možete da podignete centralni deo sedalnog dela i spojite dva preostala spoljašnja sedalna dela – zatim gurnete čitavu klupu unazad i dobijete prostor za dve osobe, ali one će sada imati više mesta da ispruže noge.

Praktičnost

Ima razna vrlo praktična rešenja za smeštanje tereta raznih dimenzija. U zavisnosti od položaja zadnje klupe, koja može po šinama da se pomera napred-nazad u rasponu do 17 centimetara zavisi i zapremina prtljažnika. Inače, zapremina nije ista kod verzije pre i posle redizajna, isto kao što se i razlikuje dužina čitavog automobila. Renault Grand Modus, logično ima i više prostora za putnike i veći prtljažnik.

U vožnji

Iznenađujuće udoban s obzirom na ono što očekujete kada ga gledate spolja, a isto važi i za vozne osobine. Naime, s obzirom da je visok i ima neobične proporcije, deluje kao da nije baš stabilan, te da vešanje mora da bude tvrdo da se ne bi previše naginjao u krivinama. Ipak, konstruktori su obavili solidan posao na ovom polju. Motorizacija je dobro poznata iz Clia i drugih Renoovih modela – bazni 1.2 benzinac i „slavni“ 1.5 dCi u više verzija.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 165/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.692 din do 10.086 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.968 din do 8.644 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 15.400 din do 26.350 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
4*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 106 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase