Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Renault Megane druge generacije (2002 - 2009)

Izvor: ben smith / Shutterstock.com

Renault Megane druge generacije

Megane druge generacije po dizajnu se drastično razlikuje od prethodnika, naročito kada je u pitanju neobičan zadnji kraj, koji je u startu oštro podelio javnost. Nagradu Evropski automobil godine osvojio je 2003. godine. Bio je prvi automobil u svojoj klasi koji je osvojio pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti.

Prednosti Prednosti

Udobnost
Originalan dizajn
Cena

Mane Mane

Pouzdanost
Komplikovana zamena sijalice u desnom faru
Otvor prtljažnika

Opis modela

Generalne informacije

Prvi u svojoj klasi je usvojio ključ-karticu. Nažalost, upravo ta ključ-kartica se naknadno pokazala kao slaba tačka kad je krađa vozila u pitanju, a i popravka neretkih kvarova nije bila baš jeftina. Što se tiče karoserijskih verzija tu su hečbek sa troja i petora vrata, sedan, karavan i kabrio-kupe sa čvrstim krovom. Redizajn je usledio 2006. godine. Izmene su pretrpeli enterijer, oprema, prednji kraj, a preuzeto je i prednje vešanje od sportske verzije i naravno prilagođeno “civilnim” uslovima, tako da su poboljšane vozne karakteristike. Navodno, nepouzdanije su verzije pre redizajna, dok su one nakon redizajna mnogo bolje, pošto je u međuvremenu proizvođač rešio razne probleme. U suštini, mnogo toga zavisi od izbora motora, ali ima Megane i svoje bubice sa elektronikom, kao i neke druge karakteristične probleme. Ipak, mnogo je zadovoljnih vlasnika koji ga hvale. Njegova pouzdanost je problematično pitanje oko kojeg se lome koplja. Antikorozivna zaštita je dobra.

Drugi modeli u njenoj klasi su: Fiat Stilo, Ford Focus, Opel Astra, VW Golf …

Unutrašnjost

Radno okruženje vozača je prijatno i donekle originalno. Ergonomija je dobra. Položaj za upravljačem je dobar i lako može da se nađe idealna pozicija. Prednja sedišta su udobna. Broj ostava za sitnice je zadovoljavajući. Izdržljivost materijala u kabini se do sada pokazala dobrom. Uglavnom najbrže strada lak na unutrašnjim rukohvatima. Prostor pozadi je prosečan.

Praktičnost

Postoje razlike između karoserijskih verzija što se tiče prostora za putnike na zadnjoj klupi. Sedan i karavan imaju duže međuosovinsko rastojanje i to je iskorišćeno kako bi se putnicima pozadi obezbedilo više mesta za noge. Hečbek ima međuosovinsko rastojanje 2.625 mm, a karavan 2.686 mm. Hečbek je dužine 4.209 mm, a karavan 4.498 mm. Što se tiče prtljažnika, hečbek ima 330 do 1.190 litara, a karavan 520 do 1.600 litara.

U vožnji

Kod oslanjanja je postignut dobar kompromis udobnosti i ponašanja na putu. Iako je primetno naginjanje, siguran je u brzim krivinama i pri oštrim manevrima. Redizajnirana verzija ima bolje vozne karakteristike zahvaljujući izmenama na prednjem vešanju. Generalno, vožnja je udobna i putnici se ne zamaraju ni prilikom dužih putovanja.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

1.9dci 2003 120hp 6brzina manual uvezao sam iz AU megana kupe u jako dobroj opremi samo je panorama nedostajala za full opremu , keyless sistem, projektirajuci xnenoni , cabasse auditorium za to godiste i tog proizvodjaca zavidna oprema, prosto ne znam sta bih navao kao prednost ovog auta posto maltene da ih i nema sva ta oprema koju je ima ne radi ako auto ne radi. s obzirom da je to socijalno auto u svakom smislu isto tako je i sklapan socijalno. ide dobro , torsi prosecno ,

Mane Mane

Pouzdanost Komfor Motor

socijalno sklapan ali ipak vrv bolja opcija od alfe losa izolacija da bi zamenio sijalicu moras da skines ceo branik u sustini jako lose visegodisnje iskustvo sa autom

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.554 din do 8.395 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.980 din do 10.627 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 21.964 din do 36.320 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 268 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase