Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Renault Laguna Čitaj detalje 2001. godište

Opšte informacije

Stanje:
Polovno vozilo
Marka
Renault
Model
Laguna
Godište
2001.
Kilometraža
224.000 km
Karoserija
Hečbek
Gorivo
Benzin
Kubikaža
1998 cm3
Snaga motora
103/140 (kW/KS)
Fiksna cena
NE
Broj oglasa:
23949796

Dodatne informacije

Emisiona klasa motora
Euro 3
Pogon
Prednji
Menjač
Manuelni 5 brzina
Broj vrata
4/5 vrata
Broj sedišta
5 sedišta
Strana volana
Levi volan
Klima
Automatska klima
Boja
Siva
Materijal enterijera
Štof
Boja enterijera
Smeđa
Registrovan do
03.2025.
Poreklo vozila
Domaće tablice
Vlasništvo
Vodi se na prodavca
Oštećenje
Nije oštećen

Više informacija o ovom modelu Sadržaj sajta polovniautomobili.com

Renault Laguna (2001 - 2007)

Video test ovog modela, troškovi održavanja, tehničke specifikacije modela

Iskustva vozača koji trenutno imaju ili su vozili ovaj model

Reklama

Sigurnost

Airbag za vozača
Airbag za suvozača
Bočni airbag
Child lock
ABS
ESP
ASR
Kodiran ključ
Centralno zaključavanje

Oprema

Metalik boja
Branici u boji auta
Servo volan
Putni računar
Električni podizači
Električni retrovizori
Sedišta podesiva po visini
Svetla za maglu
Aluminijumske felne
Radio/Kasetofon
Radio CD
Naslon za ruku
ISOFIX sistem
Elektro sklopivi retrovizori
Kožni volan
Podešavanje volana po visini
Držači za čaše
Rezervni točak
Indikator niskog pritiska u gumama

Stanje

Rezervni ključ

Opis

Onaj ko ima Lagunu 2 benzinca stvarno bez dinara ulaganja znajte da je ni za živu glavu neće prodati.
Svaka Laguna koja je na oglasu mora imati ili očiglednu ili skrivenu manu (ili je u jako lošem vizuelnom stanju, ili nije dinar uložen u nju pa se sada svaki deo raspada). Pre kupovine sam pogledao 10-tak laguna "bez ulaganja" o ovom cenovnom rangu i bolje da ne pričam. Ili sastavljene od 3 auta, ili prepakovani Englezi, ili dimi na sve strane i to sve moguće boje dimova, ili lupa i trese, ni sam ne znaš sa koje strane. Pocepani enterijeri, pala neba, tovarene cigle i blokovi, ili neregistrovane, a tehnički svakako ne bi prošla ni za živu glavu jer vlasnik nije ulagao ni dinara, a istekla registracija i sada može da ide samo u presu. O preprodavcima da i nepričam. Ne zna ni kada su servisi rađeni, ni da li su ikada rađeni. Ima i odličnih primeraka, ali su od 2700 -2800 pa na gore i vlasnici nisu ludi što traže tolike iznose (prvo sam mislio da jesu, ali sada shvatam da su u pravu i ne treba ih prodavati ispod te cene).

Ova Laguna je relativno kratko kod mene (oko dva meseca), mehanički - bezbednosno je potpuno ispravna. Trapovi su utegnuti, nema lupkanja, trešenja i slično). Motor je odličan, nema dimova, ne troši ulje, ide kao vetar.
Enterijer je očuvan, nema krckanja plastike i sve je na svom mestu. Jedino je vozačevo sedište malo oštećeno na levom boku od ulaženja i izlaženja - ništa strašno i koža na ručici menjača sa desne strane oljuštena (500 dinara košta nova kožica).
Spolja je takođe očuvana za svoje godine, postoji po neka ogrebotina od gradske vožnje. Lak nigde nije popustio niti se oljuštio.

Kao što sam napsao na početku, svaka Laguna koja je na prodaju ima po neku manu, pa tako i ova.

1. Skinut je katalizator i ostavljeno samo kućište (ne pravi nikakve probleme, samo pri jakom ubrzanju ima metalni zvuk koji mene lično mnogo nervira).
2. Kvačilo je visoko i ponekada se pri šaltanju čuje druk ležaj - kažem ponekada jer je ovo skrivena mana. Ne čuje se uvek.
3. Desna klapna klime ne otvara tako da klima radi samo na vozačevoj strani (nisam primetio kada sam je kupio) - vizuelno mi se jako svidela, pa nisam obraćao pažnju na detalje.
4. Skrivena mana - motorni računar u problemu. Na otvorenom putu može da se vozi neograničeno sati bez prestanka bez ikakve greške. Jedino kada je preforsirate sat-sat i po vremena u kreni stani gradskom špicu, upali safe mode. Morate da je ugasite i ponovo upalite da bi izašao iz Safe moda. Užasno me nervira. Kupio sam dijagnostiku da bih je hvatao kada brljavi da vidim šta je u pitanju i uvek pokaže motorni računar. Ovako kada je nakačite na dijagnostiku ne pokazuje nikakvu grešku.

Da rešavam jedno po jedno nemam vremena ni živaca. Čekam red kod svog mehaničara koji će mi rešiti sve odjednom.

Novo kvačilo je oko 150 evra, motorni računar je 60 (lako se menja), klapna klime je 1000 dinara (ne skida se instrument tabla, samo kaseta), i katalizator je 85 evra zamenski, a može i lonac da se stavi za mnogo manje para, a koga ne nervira metalni zvuk ne mora ništa da dira. Mene lično izluđuje.

Vozim je svaki dan, ali van gradskog špica i vikendom kada idem van grada, jer me izluđuje kada računar počne da brljavi (zapalio bih je). Na otvorenom može do Japana da stigne. Sa njom sam prešao oko 3000km do sada. Potrošnja je oko 7,5 - do 10 litara u najgorem kreni stani špicu. Na magistralnom putu troši ispod 7 litara.

Čim sam je kupio, zamenio sam ulje u motoru, ulje u menjaču, svećice, sve filtere i PK kaiš (jer je na njoj bio neki kineski najgori mogući). Zupčasti kaiš je proveren nije ispucao. Po rečima prethodnog vlasnika još oko 15000 ima do velikog servisa što je moj mehaničar i potvrdio.

Gume su zimske prosečne.

Prodajem je jer me užasno nervira sve što sam naveo. Moj mehaničar je potvrdio da je auto dobar, nije havarisan, nigde truo i motor odličan. Trenutno ne možemo da uskladimo termine da rešimo sve nedostatke tako da je trenutno na prodaju. Čim dođem na red za zamenu svega navedenog, skidam ga sa oglasa. Ako ga budem prodao, pošto obožavam lagunu 2, izdvojiću duplo više novca za stvarno dobar primerak, a ima ih takvih i kreću se od 2800 evra, pa na gore.

Eto. Smatram da je korektno da napišem sve iskreno. Ili kupite Lagunu (ili bilo koji auto) ispod 2000 evra "bez ulaganja" pa čekajte iznenađenja, ili već unapred znajte sve mane, kako one vidljive, tako i one koje se pojave s vremena na vreme (skrivene), ili što bi neki rekli gremline koje jedva uhvatite. :-)

Imajte u vidu da je auto često prljav iznutra, jer deca kako ga operem, naprave haos pozadi sa grickalicama, a ne mogu svaki čas da idem na usisavanje. Dva sata posle pranja i slikanja je izgledalo kao da ga nisam ni prao.

Za dodatne informacije poziv ili sms, Viber, whaatsupp.

Opis zamene

Do moje cene. Ponudite šta imate

Ponuda keš kredita

bank logo

6.507,57 RSD mesečna rata

0% naknade za puštanje kredita

Uskoro više banaka

Iznos kredita

 

Period otplate

 

*Kalkulator je informativnog karaktera i kreiran je u promotivne svrhe.


Renault Laguna Čitaj detalje 2001. godište | 1.750 €
Izračunaj ratu keš kredita
Pozovi prodavca
Telefon 1: 0646506824