Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Cerada protiv grada – prevencija je najbolji lek

Cerada protiv grada – prevencija je najbolji lek
Postavljeno 05.07.2017. u 11:50
Autor: Dragan Romčević

Sezona grada je u punom jeku, a dovoljno je manje od minuta da led iz oblaka napravi ozbiljnu štetu na vašem automobilu. Podsetimo se samo juna prošle godine kada je u Pančevu padao grad veličine teniskih loptica i naterao mnoge vozače da nemoćno gledaju kroz prozor kako led udara po njihovom ljubimcu. Ni mnogi drugi gradovi širom Srbije nisu bolje prošli.

Ovako je to izgledalo prošle godine u Pančevu:

Već smo pisali o tome kako mogu da se poprave oštećenja od grada (Kako popraviti štetu od grada), ali uvek je bolje delovati preventivno. Zato kupovina posebne cerade koja štiti od grada može da bude veoma pametna investicija, čak i u slučaju vozača koji imaju garažu - nikad ne znate gde led može da vas zatekne.

Konkretno, na sajtu www.internet-prodaja-guma.com mogu da se kupe ovakve cerade, i to u raznim veličinama, kako bi bio pokriven što veći broj modela.

Postoje dve vrste:

  1. Od termo folije, sa zaštitnim slojem od višeslojnog materijala, tj. presovanom penom i tvrdim sunđerom na ugroženim delovima, odnosno krovu, gepeku i haubi. Cerada ima lastiš celim donjim delom i kaiševe za kačenje napred i pozadi.

Dostupne su u sledećim dimenzijama:

S - dužina 406 cm, širina 165 cm, visina 116 cm

M - dužina 430 cm, širina 165 cm, visina 119 cm

L - dužina 480 cm, širina 177 cm, visina 119 cm

XL - dužina 530 cm, širina 177 cm, visina 119 cm

XXL - dužina 580 cm, širina 177 cm, visina 119 cm

  1. Od poliestera sa unutrašnjim slojem od vate koja zadržava vlagu i štiti vozilo od vremenskih nepogoda tokom svih godišnjih doba. Imaju dva krovna otvora koji omogućavaju neometano strujanje vazduha, a tu su i dve elastične trake ušivene na prednjem i zadnjem delu za lako i brzo montiranje.

Dostupne su u sledećim dimenzijama:

S - dužina 406 cm, širina 165 cm, visina 116 cm

M - dužina 432 cm, širina 165 cm, visina 119 cm

L - dužina 483 cm, širina 175 cm, visina 119 cm

XL - dužina 533 cm, širina 178 cm, visina 119 cm

Kako da izaberem odgovarajuću veličinu cerade protiv grada?

Premerite svoj automobil - uzmite u obzir i dužinu i širinu i visinu, pa zatim njegove dimenzije uporedite sa dimenzijama cerade i procenite koja veličina cerade odgovara. 

Od kolikog leda ova cerada štiti?

Ukoliko je reč o komadima leda ekstremno velikih dimenzija, može ipak doći do oštećenja, ali će oštećenja u tom slučaju biti neuporedivo blaža nego da je do udarca došlo bez zaštite cerade. U skladu s tim će i popravka biti jeftinija.

Štite i od smole, sunca i prašine

Ako ste npr. prinuđeni da parkirate auto ispod nekog drveta, vrlo verovatno ćete po povratku na njemu naći ptičji izmet ili lepljivi „sok“. Ukoliko niste u mogućnosti da odmah operete auto, ne mora da dođe do negativnih efekata po lak, ali ako vozilo nakon toga ostavite na suncu, pa se sve to „zapeče“, moraćete dobro da se potrudite prilikom sledećeg pranja a možda čak i sami izazovete neko oštećenje raznim hemikalijama ili struganjem.

Zato je dobra ideja da prilikom parkiranja na rizičnim mestima, pokrijete auto ceradom. Pažnja - ceradu koristiti za povremeno pokrivanje isključivo čistog automobila. Nikako je ne stavljati na automobil zaprljan od smole sa drveta, katrana ili ptičjeg izmeta. Takođe, ukoliko je auto duže pokriven, potrebno je izvršiti skidanje cerade i provetravanje na svakih 10-15 dana ili češće.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 7
Pregleda: 36160
Ocena: 4.2
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Sale

Gde moze da se kupi ova masina https://www.youtube.com/watch?v=l82BA0_GEj8 hteo bi sam da napravim zastitnu ceradu za moj motor.

Odgovori

Moca011

Klasicna prevara !!! Oprez! Imao sam je , platio sam je 11700 din. a nikakvu zastitu nemate, ni od kise, ni od snega, a pogotovu od grada gde sam doziveo zesce ostecenje auta ! Na moju reklamaciju prodavcu ( jer je daleko od gospodina zbog ponasanja)Danijelu, vrlo drsko se ponasao i naravno vise se nije javljao ni na telefon ! Tako da od srca Vas savetujem....sacuvajte pare i zaobidjite u sirokom luku!!!

Odgovori

Sergio

Ja vozim Trabanta i ne bojim se grada, jedino se plasim da ne razbije siber a oplate od duroplasta nema teorije ni ekstremno veliki grad da osteti. Ovi noviji euromobili imaju tako tanak lim da ne smes ni da se naslonis na krilo.

Odgovori

kole

Ukrali bi je treci dan.

Odgovori

Branko Paripovic

Kako dati ocenu bez CENE

Odgovori

Milan Šošić

Koja je cena cerade

Odgovori

Stojan

Prikazite i cenu cirada

Odgovori