Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

I za izvoz starog Yuga mora posebna dozvola

I za izvoz starog Yuga mora posebna dozvola
Postavljeno 03.12.2018. u 10:53
Autor: Dragan Romčević

Ukoliko posedujete oldtajmera i nađete kupca u inostranstvu, ne možete tek tako da ga prodate. Morate da dobijete odobrenje od nekoliko institucija.

Ovakva procedura postoji kako bi se sprečilo da Srbiju napuste vozila od naročitog istorijskog ili kulturnog značaja.

Oldtajmerima se smatraju sva vozila starija od 30 godina. To znači da ukoliko u ovom trenutku želite da izvezete auto proizveden 1987. godine ili stariji, morate da tražite posebnu dozvolu, pa makar to bio i Yugo.

Prva adresa za izvoz oldtajmera

Prvo treba da se obratite Muzeju automobila u Beogradu (011/30-34-625, Majke Jevrosime 30, www.automuseumbgd.com/kontakt). Tu ćete zatražiti potvrdu da nije reč o kulturnom dobru, odnosno da muzej nije zainteresovan za taj automobil.

Ova potvrda košta 5.000 dinara.

Drugi korak – brza procedura

Nakon što uzmete nju, obraćate se Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture (www.heritage.gov.rs) u Beogradu. Zavodu je potrebno dostaviti sve podatke o automobilu, dve fotografije, kupoprodajni ugovor i u suštini što više prateće dokumentacije.

Za uslovno rečeno mlađe oldtajmere, iz 80-ih, 70-ih ili 60-ih godina, dovoljno je samo mišljenje Muzeja automobila. Rešenje se dobija za jedan dan - ukoliko danas podnesete zahtev, sutra će biti gotovo.

Za one starije, Zavod mora da konsultuje i Muzej nauke i tehnike. U tom slučaju procedura traje malo duže, dok se ne dobije mišljenje tog muzeja.

Cena rešenja je oko 2.000 dinara.

Treći korak – traženje špeditera

Što se tiče izvozne papirologije, morate po zakonu da koristite usluge špeditera, isto kao i kod uvoza. Špediterska agencija se ne bavi fizičkim transportom vozila, već sređuje uvozno-izvoznu papirologiju.

Međutim, nije lako naći špeditera koji se bavi izvoznom procedurom. Jednostavno, vozila se iz Srbije retko izvoze, pa malo ko želi da se bavi time.

A cene – od 40 evra pa naviše. Zato pokušajte da nađete više špediterskih agencija i detaljno ispitajte kolika će biti ukupna cena i šta sve podrazumeva njihova usluga, kako se ne bi kasnije ispostavilo da imate neke dodatne troškove.

Da li kupac/stranac mora da dolazi u Srbiju?

Vi možete da kod našeg notara u Srbiji overite svoj potpis na kupoprodajnom ugovoru. Kupac ne mora da bude prisutan.

Međutim, pre toga kupac iz inostranstva treba da proveri kakvi su propisi u njegovoj zemlji po ovom pitanju. Odnosno, da li možete da mu pošaljete taj kupoprodajni ugovor i da on zatim overi svoj potpis kod notara u svojoj zemlji?

Pošto propisi i procedure nisu isti u svim državama, a kupac ne želi ili nema vremena da dolazi u Srbiju, na njemu je da u svojoj zemlji proveri kakva je procedura.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 68
Pregleda: 15217
Ocena: 4.5
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Semi Medo

Ko moze pomoci oko uvoza Fice 850 Godiste 1985 iz Srbije u njemacku. Tu na carini su mi rekli samo izvozna deklaracija koju dobijes na granici, ugovor o prodaji i saobracajna. Auto nije registriran pa nema saobracajna ali ima potvrda iz MUP od policije da je Auto legalno odjavljen.i moze li se negdje dobit Coc Zertifikat za Ficu? Hvala puno svima ko moze da pomogne.0049 17671226832

Odgovori

Zoran Djordjevic

Ja sam,kao prodavac, pre 4 god iz Srbije u EU izvezao oldtajmera.Nisam imao problema jer sam se dobro raspitao za redosled poslova.Kupac je dosao na dan kad je zakazano kod speditera i za sat vremena sve zavrseno na carinskoj ispostavi u Dobanovcima.Samo mi je trebala punomoc kupca da u Poreskoj upravi otvorim njegov PIB za tzv.nerezistenta Prelistaj nadole...6,7,8 komentar ispod tebe.

Ivica

http://www.mbmlog.rs/home

Odgovori

Ivica

MBM špedicija se bavi izvozom oldtimera.

Odgovori

marko

Uvezo sam Pajera 2.5TD 1989god,garaziran i odlicno ocuvan. Špedicija iz Beograda koja je radila uvoz mi nije dala uverenje o ispitivanju vozila,ne mogu da ga registrujem. Spedicija kaze da trenutno ne rade ispitivanje za oldtajmere.

Odgovori

Polovni Automobili

Ukoliko nam pošaljete više informacija, možda možemo da proverimo o čemu je tačno reč. Konkretno - kada je to bilo, koja špedicija je u pitanju, da li ste kontaktirali AMSS i šta su Vam oni rekli, itd.

Polovni Automobili

Ukoliko nam pošaljete više informacija, možda možemo da proverimo o čemu je tačno reč. Konkretno - kada je to bilo, koja špedicija je u pitanju, da li ste kontaktirali AMSS i šta su Vam oni rekli, itd.

Zoran Djordjevic

Dakle,situacija je ovakva: Ipak se Braca Petkovic ugradio u deo 'haraca'.Prvo se iz njegovog muzeja uzima potvrda (5000 din-potrebna je ocitana saob. dozvola- tel.3034625),nosi se u Repub.zavodu za zastitu spomenika kulture i dobija odobrenje (2500 din-potrebne su fotografije vozila sa prednje i bocne strane u duplikatu tel. 2454786)potvrda iz AMSS Porecka 6 o proceni vozila (500 din-da te ne bi poreski organi 'premeravali' )..Sacinjavanje i overa kupoprodajnog ugovora kod notara (720 din. po stranici-treba najmanje 3 ugovora pod uslovom da sami sacinite ugovor a ne agencija(1000 din).Obicno kupac-stranac ne zna srpski jezik pa je obavezno prisustvo ovlascenog sudskog tumaca (70 evra po zapocetom satu,neki notari traze i prisustvo i dva svedoka?????),uplata takse za prenos apsolutnih prava u Poreskoj upravi na opstini prodavca (2,5% od cene po ugovoru tj.procene AMSS),i na kraju kod Speditora (50-70 eura).Za sve ovo je potrebno najmanje 5 dana i mnooooooogo zivaca. SRECNA PRODAJA!

Odgovori

Polovni Automobili

Hvala što ste podelili iskustvo iz prve ruke. :)

Zoran Djordjevic

E, tu nije kraj. Sad nastupa drzava i kaze: ne moze,goljo,crkni..ne moze to tako lako...moramo da te jos cedimo.Nego? Posto je kupac stranac,on je,kako kazu u Poreskoj upravi NEREZIDENT (sta to znaci nemam pojma, al' srpsko nije).On,kazu,nema PIB(poreski identif.broj) u Srbiji i mora da ga dobije.A to se dobija u PU filijali Savski venac ul.Zeleni venac 16 na prvom spratu.A za to ti treba:OBRAZAC PR-3 PORESKO PUNOMOĆJE OVERENO U SUDU (fotokopija na izvornom jeziku i prevod overen od strane sudskog tumača. Ukoliko je poreski punomoćnik advokat, punomoćje na srpskom jeziku se overava njegovim pečatom) OVERENA KOPIJA PASOŠA ILI LIČNE KARTE DOKAZ - IZJAVA ZBOG ČEGA JE NEOPHODAN PIB Kako to objasniti strancu, a da te ne bude sramota sto si Srbin? ....Ja vise nemam snage....neka istruli u zemlji Srbiji u kojoj je sve trulo, ili cu ga dati ciganima na otpad za 16 din/kg.

Zoran Djordjevic

Ovih dana se spremam da izvezem jednog starca od 60-tak ljeta.Od speditora Alfaprim sam dobio informaciju da ne treba potvrda iz Muzeja automobila iz ul.M.Jevrosime (platio sam je 5500 din pa mi je dir.Petkovic vratio novac),vec samo potvrda iz Rep.zavoda za zastitu spomenika kulture iz ul.Radoslava Grujica(bivsa Bozidara Adzije).Kontaktirao sam izvesnu,vrlo ljubaznu g-dju Vericu Stankovic koja se time bavi i sutra idem kod nje sa ocitanom saob.dozvolom i dve fotografije vozila.Cena je oko 2500 din.

Odgovori

Zoran

Kako se uvozi.limuzhna linkoln.kako se registruje.2000g euro 3 ili moze euro 4 .2004g.koja je cena reg.

Odgovori

Polovni Automobili

Godište nije važno, mora da bude najmanje Euro 3. Ako mu najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nema više od osam mesta za sedenje ne računajući sedište za vozača, registruje se kao B kategorija. Cena registracije zavisi od kubikaže, starosti, snage...

Polovni Automobili

Takođe mora da ima neophodnu homologaciju, odnosno atest za svaku prepravku da bi mogao da prođe tehnički pregled, inače ništa od registracije.

Žikica Petrović

Koje svoje kulturno blago ako ga nemac japravio neka bude tamo a jugo ok.

Odgovori

Žikica Petrović

Ja imam auto 35g. star. Ako u AMS dam licu ovlascenje on moze da ga vozi ili ja prodjem nasu granicu a on dalje ja de vratim busom. Kasnije i da me neko pita, pa na otpadu je.

Odgovori

vlada

Ziko,nisi dobro procitao tekst..Procitaj jos jednom da bi shvatio sustinu price..

vlada

Zamolio bih pilicare i ostale strucnjake,da nauce nas neuke kako se radi izvoz oldtajmera..Ovi koji imaju reg.aute,oni idu linijom manjeg otpora i izvezu ga na tockovima..Zatim,ovi sa manje srece,smisljaju nacin kako da izvezu nereg.krs..Dakle ubacuju pod ceradu sa drugom robom i prosvercuju preko granice..A neuki razmisljaju na drugi nacin..Idu legalno,ispostuju sve zakonske regulative,plate svima, a naravno i izvozno carinjenje,i prijave se carini neke zemlje odakle moze biti kupac..Ocarine vozilo,dobiju uvozne papire i tad su carevi..Mogu odmah da prodaju vozilo,ili da cekaju prigodnu aukciju,i ostvare debeo profit..Ovaj treci nacin je dosta naporan,ali i izvodljiv..Ukoliko neka nasa institucija ospori zahtev,opet postoji legalan nacin zalbe i ostvarivanja prava..I zato,strucnjaci,napred,pitajte mozda nesto i naucite.

Odgovori

Đorđe

Poštovani Vlado, mnogo toga ostaje nejasno nakon Vašeg komentara. Prvo, na osnovu čega da pretpostavim u kojoj zemlji je potencijalni kupac mog auta? Drugo, ne prodaju se svi automobili koji se ponude na aukciji, a učešće se plaća (kao i kompletna procedura koju ste naveli). Ako ne prodam auto na prve dve, tri aukcije, mogu da izgubim vreme, novac i živce. A ako oglasim auto pre izvoza na nekom evropskom sajtu, kako da objasnim kupcu da postoji mogućnost da neće moći da kupi auto iako smo se sve dogovorili, jer muzej možda neće dati saglasnost?! Zato mi pilićarske metode u ovom slučaju zvuče razumnije...

vlada

Djole procedura jeste komplikovana,zaista...Muzej moze da ne odobri izvoz ali postoji pravna zackoljica koja to ponistava..Naravno potrebno je vreme za to,i zato je svaka zurba kontraprodutivna..I vrlo bitno,potrebno je imati logistiku,recimo u De,ili okolnoj zemlji..Upravo zbog aukcija starih automobila..Uostalom,ne mora ni aukcija,vec oglas u specijalizovanom casopisu...Ipak Djole,znas da svaka roba nadje svog kupca...Potrebno je strpljenje i nista vise..I opet da naglasim,ne bavim se time,niti imam vremena niti volje,ali znam kompletnu proceduru,zbog posla kojim se bavim..A vidjao sam divne restaurirane primerke americkih fordova sa pocetka proizvodnjem,mercedese grbonje,reponje,itd,itd...

vlada

I djole opet da naglasim,veoma je vazno da imas nekog svog napolju koji sve to moze da prihvati,ocarini na svoje ime,pricuva,itd,itd...Zato sam napisao da je to ozbiljan posao sa velikim ulaganjem i velikom dobiti..SVE ti je jasno,nije potrebno dalje objasnjavanje..

vlada

Pohvalio bih gospodina Romcevica sto se potrudio,da detaljno opise sta je sve potrebno za legalan izvoz oldtajmera..Ovo su stavke koje su nephodne,jer bez odgovarajucih potvrda nema smisla uopste predavati papire za izvoz..Carina ne priznaje licna dokumenta i saobracajnu,te kupop.ugovor bez ovih potvrda..G,Romcevicu,samo nastavite sa zanimljivim temama,pravo je zadovoljstvo citate vase informacije iz prve ruke..Odusevljen sam koliko profesionalno radite svoj posao..Pozdrav..

Odgovori

Stefan

Šta se dešava ako muzej hoće da otkupi oldtajmer, a nudi cenu manju od kupca koji je u inostranstvu. Šta raditi u tom slučaju kada muzej neće da da potvrdu o izvozu vozila?

Odgovori

vlada

Postoji nacin...

Mali_Prdojica

"Međutim, nije lako naći špeditera koji se bavi izvoznom procedurom. Jednostavno, vozila se iz Srbije retko izvoze, pa malo ko želi da se bavi time." Svaki spediter se bavi izvoznom procedurom.

Odgovori

Polovni Automobili

Mnogo špeditera nam je reklo da ne rade izvoz automobila.

vlada

Svi rade izvoznu proceduru,ali su retki koji rade izvoz automobila..

steva

za jugo je skuplji spomenik od kulturnog dobra pa on nije bio dobro ni kad je bio nov a kamo li posle 30 godina nemojte se sekirati taj auto u svetu nikom ne treba

Odgovori

Е

А мало у основну школу да наратиш?

Marko

Prodajem juga jos malo pa oldtajmer 91 godiste pali radi ide dokle ce ne znam...Za svega 250€ P.S rezervoar BMB 95 je do cepa...

Odgovori

Aca

Izem ti državu u kojoj za prodaju automobila moram da se obratim zavodu za zaštitu spomenika kulture i muzeju nauke i tehnike. Sto nato nije bombardovao ove dve lopovske institucije uopste mi nije jasno.

Odgovori

DOHC VR6

А јес чудна та наша држава, најбоље ти лепо да напустиш ову државу и биће један паразит мање. Преселиш се лепо ко човек у Хрватску или још даље на запад што даље од нас, биће теби боље а и нама овде. Ако неволиш запад, онда иди на југ нпр у Аљбанију, мсм да они немају музеј науке и технике, па можеш извозити олдије без икакве процедуре. Тај нато којег величаш и призиваш је побио на милионе људи ове планете, па сад види на којој фреквенцији ради твој мозак. Најбитније од свега је то што ти сигурно никад ниси, нити ћеш извозити било шта, а знаш да пљујеш државу у којој живиш.

Magyar

E jbg nemaš sreće! ahahahahah :D

vlada

Vrlo pazljivo procitaj sta ti je napisao DOHC,mozda nesto i naucis..Procitaj vise puta da bi shvatio..A posle toga idi u neku od tih zapadnih zemalja,kupi neki raritet,pa pokusaj da izneses iz te zemlje..Neces znati sta te je snaslo,koliko ces dobiti po dzepu..U uredjenim zemljama se zna procedura,koju svi postuju,ne sto su dobri fini i kulturni,vec zbog drakonskih kazni...

Rifat Kulenović

Zašto mislite da je Muzej nauke i tehnike lopovska institucija?

pavle ristić

Super savet!!!

Odgovori

Иван

За ДХЦ ВР8 Није он пљувао своју државу, него наопаку лоповску власт. Која користи сваку људску потребу да га што боље одере. Пошто су државу оглодали сад је остала само стока за јахање, шишање и мркање.

Igor Pavlovic

Da rezimiramo. 1. Prodajete auto i na Vas se nakaci neki strani placenik iz inostranstva. 2. Taj covek, nesvestan svoje srece koja ga navede u najnapredniju zemlju sveta, treba da Vama da novac. Vi sa njim overite ugovor i pretpostavljam platite uzviseni porez na promet (ipak je Vama auto pao s' neba i nije u redu da sav profit od prodaje zadrzite za sebe). 3. Onda sa tim ugovorom idete u neki muzej da Vam kazu kako nisu zainteresovani za Vas tehnoloski dragulj. A postoji mogucnost da jesu ili ce jednog dana biti, te Vam zapravo i ne izdaju tu potvrdu, sto sigurno ima neku cenu, ruke radi. Time kupac ostane sa autom koji ne moze da izveze. Ako to nije napredno, ja ne znam sta jeste.

Odgovori

Magyar

Vrištim.... alal ti veronka za komentar. ahhaahahah :D

vlada

Svaka zemlja postuje svoje kulrurno blago..Zato i postoje propisi...Kod nas su malo komplikovani,ali na kraju i znate sta moze,a sta ne...Tu nema ljutnje...Sto se tice naprednih ideja,ne branim nijednu stranku,politicari lopurde od kako je veka..

Jovanka Nikolic

dovoljno je da je automobil registrovan isterate ga iz srbije na tockovima i kraj price kakvi muzeji i spedicije i ostalo. govorim konkretno o nemackoj dovoljan je sa sajta mobile.de kupoprodajni ugovor i kopija dokumenta vlasnika vozila i kupac gore sve sam zavrsava. ovo nepricam napamet vec iz svog licnog bogatog iskustva sa ovom tematikom. pozdrav

Odgovori

Magyar

Dobar si ala ti vera i ja bih tako radio. Ispred volana oldtimera a iza mene ili ispred da ide prazna prikolica trajler, prođem obe granice i samo ga navozim na trajler i piči po u EU gde čeka budući vlasnik tog oldtimera. hehehe :D P.S. Jadan Romčević ubio se od rada da napiše članak. hehehehe :D

Desa

Tako je. Samo da dopunim, od tog lika tražite da vam vrati tablice i saobraćajnu da bi ih odjavili ovde (saobraćajna i ne treba, može sa ličnom) . Neki nisu ni odjavljivali, jednostavno pustili da istekne . A izvozili su ih ljudi i na prikolicama, kao staro gvožđe i slično. Niko nije lud da plaća reket ovim "državnim" parazitima.

Markoni

Definitivno tematika kojoj treba posvetiti vise paznje i reghulisati po uzoru na EU, nakon ulaska u EU preplavice nas kupci i tragaci za oldtajmerima u Srbiji... I dalje ih ima po supama cekajuci restauraciju.

vlada

Jovanka,dakle u Nemackoj ne postoji carina,i ne trebaju nikakvi izvozni papiri.Odes u Nemacku i vozis automobil sa stranom registracijim,i policija sve to blagonakolno gleda,jel tako..Pricamo o zemljama van unije,kao sto je nasa..Dakle Nemac je kupio automobil sa srpskim tablama,vozi ga po svojoj zemlji i kada mu istekne registracija,samo ga registruje na nemacke table,i na svoje ime..Naravno sve sa kupoprodajnim ugovorom i kopijom licnih dokumenata bivseg vlasnika..Ljudi navalite,vidite kako je to prosto i jednostavno na zapadu...

Jovanka Nikolic

vlada@ procitaj ponovo tekst pa onda komentarisi lepo ti pise da kupac gore sve zavrsava sam sa kupoprodajnim ugovorom nigde nepise da vozi automobil sa srpskim tablicama. poz.

vlada

Jovanka pazljivo sam procitao tekst..Kupac da li vozi ili ne,auto sa srpskim tablama i nije bitna stavka..Ali pitao sam da li u De postoji carina,i kako ona na sve to gleda..A carina kao carina,bilo gde u svetu,trazi izvoznu carinsku deklaraciju,za bilo koju robu,a u to spadaju i polovni automobili..Kupac u toj zemlji ne moze da registruje automobil bez izvozne car.deklaracije.zemlje odakle dolazi taj automobil...

vlada

Jovanka,...Takav automobil ne moze vise cak ni kod nas da se registruje.a tek u zemljama EU je misaona imenica zbog ranoraznih ekoloskih normi i propisa..Razumem da imate bogato iskustvo u tom poslu,ok,svako se bavi onim sto zna..A sto se tice izvoza na prikolici kao otpada,to tako nikada nije moglo kao sto vi pricate..Javno ne,u svakom slucaju..Ono ostalo necemo da pominjemo..

Aleks Knez

Ocigledno da Vlada nikada nije uvozio/izvozio automobil... Izvozna carinska deklaracija iz Nemacke na primer nije potrebna da bi se uvezao automobil u Srbiju (olaksavajuca je kod umanjenja iznosa carinskih dad\bina ali nije neophodna),dovoljan je kupoprodajni ugovor. Isto tako kada se uvozi vozilo iz Srbije u Nemacku. Ne znam zasto se na svaku temu nadje da komentarise neko ko nema cak ni teorijsko predznanje a kamoli pratkicno... Jovanka Nikolic je lepo napisala i objasnilai, da, tako se i radi, licno sam ih u nemacku uvezao nekoliko (fice iz 70ih uglavnom)....

vlada

Hteo bih da odgovorim Aleksi..Da tacno je da se ne bavim profesionalnim uvozom automobila..U zadnjih 10 godina kupio sam 2 automobila u De..Vrlo ocuvane automobile uzeo od firmi,ostvario povrat pdv,sto je vrlo bitna stavka na skuplje automobile,a samim tim i morao da odradim,izvozne papire nemacke carine...Carinske deklaracije overio na Madjarskoj carini,i te papire poslao nazad...Naravno pedantni Nemci uplatili na racun povrat pdv,i svima lepo..Sa izvoznom nemackom deklaracijom, u nasoj carini,dobio sve moguce popuste,tako da je taj nemacki povrat pdv,zavrsio sve moguce troskove..Toliko sto se tice mog prakticnog i teorijskog neznanja,a automobile sam uvozio kao FIZICKO LICE..Naravno nikakva prodaja vec iskljucivo za familijarne potrebe...A sto se tice samog teksta..OVDE JE REC O LEGALNOM IZVOZU AUTOMOBILA oldtajmera /marka nebitna/i o tome tako treba da se raspravlja..Ja sam ovako neuk,tako shvatio..Dakle svako moze da sedne u reg.auto i odveze gde hoce..

vlada

Ali ne moze svako,legalno da odradi,kao sto je naveo g.din Romcevic,i izveze oldtajmer,iz nase zemlje..Na stranu propisi drugih zemalja,ali u De,bez legalnog papira,kolekcionar ne moze da ga registruje,recimo za voznju veterana,tj,voznju do izlozbe ili tako negde...A sto se tice,redovne registracije,o tome moze samo da sanja iz raznih razloga..Dakle Aleksa,ja uopste ne polemisem sta i kako moze,pa moze sve,naravno,i opet iznosim svoje misljenje sta bi ja radio..A ja bih radio drugacije,ne kao vi pilicari,vec kulturno,malo se pomucis,ali umes pristojan novac..Bar da se ne mucis za sitnis...

vlada

Generalno se slazem sa vecinom,sto se tice raznih dazbina koje kakvim institucijama,pa dok docekas sve to,skoci ti pritisak dvaes puta..Ali se ne slazem sa mnogima koji po zapadu prodaju u bescenje stare automobile,koje kakvim manipulantima,umesto da sednu i razmisle kako za taj auto uzeti sto vise novca..Mogucnost postoji,ali vrlo malo ljudi zna kako...Ja recimo znam,ovako neuk,ali glupo bi bilo vama pametnima da pricam...Ali ne bavim se time i ne interesuje me...A sto se tice uvoza automobila...Jaooooj kakvi su to prevaranti,svetski...

ljubitelj oldtaljtemara

Ni uvoz oldtaljmera nilje lako , zasto izvoz da bude lako ha ha

Odgovori

George

Ima li ko neko licno iskustvo da napise ovde

oldtaljmer

Ja teo da uvezem oldtaljmer Kampera , ali odustao mozes uvesti ,mozes da ocarines ( oni oceni kolko to vredi a ne kolko si platio ), da iz places porez , i ostalo i na kralju sve papiri ide u Agencilju za bezbednost i oni te mogu dozvoliti registracilju i mogu te odbiti ( i ako si platio carinu i pdv i ostalo )

Mare

Sta ce tebi vozilo? Bolje kupi neku knjigu, i obrazuj se malo...

vlada

Sve je lako na recima,samo jos kad bi neko poverovao u sve to..

vlada

Sve je lako na divlje,tad sve moze.. I obozavam ove strucnjake kad pocnu da daju savete..

Semi Medo

Zamolio bih ovoga Aleksu Kneza da mi se javi jer zelim da uvezem ficu koji je godiste 1985 zastava 850 Treba mi prava informacija ili da se javi ili mi posalje na Whats App broj. ili bilo ko ko moze pomoci 0049 17671226832 Hvala

miro

Problem je ako nije registrovan, a ako je registracija u toku, samo ga fizicki izvezes iz zemlje i posle vratis tablice na odjavu. U evropi je mnogo jednostavnija procedura za uvoz oldtajmera, do te mere da u nekim zemljama auto uopste ne mora da ima papire, nego se kao ulazni papri priznaje izjava novog vlasnika da on garantuje da nije ukraden!? Ja sam izvezao jedan oldtajmer u Poljsku i novom vlasniku nije ni trebao ugovor, ni odjava, ma bukvalno nista. Samo daj saobracajnu(ako imas) i ćao. Ako ne moze po ovim uslovima u druge zemlje EU, onda se uveze tamo gde moze, pa se onda preregistruje u zemlji u kojoj nije moglo.

Odgovori

Sasa

Da li je i dalje popularan izvoz Zastava 750 nasim ljudima u dijaspori? Koji automobili se najcesce izvoze ima li zvanicnih podataka.

Odgovori

Polovni Automobili

Nema nekih specifičnih trendova po ovom pitanju. Generalno je izvoz oldtajmera vrlo slab, tako da ni zvanični podaci nisu od velikog značaja.

Ivan

Ja gluplju stvar u zivotu nisam cuo nas jugo oldtajmer i bogastvo sacuvaj boze novog kad ga kupis nije za k.... a zamisli 50godina nas jugo konzerva

Cako

Kontrasi su masovno isli u Nemacku jedno vreme.

DOHC VR6

@Ivan Па добро, тај наш Југо је такав какав јесте, а претпостављам да ти производиш далеко моћније и савременије аутомобиле од тог нашег Југа.

milOvan

@Ivan Dobri moj covece,da li postoji neka stvar da si je ti napravio pa da komentarises? Verovatno nisi u stanju ni sazidati poljski WC a koamoli da znas sta je stvar od 50.000+ delova.

Semi Medo

Hallo Sasa , i meni treba ta informacija jer mi je Sura u Krusevcu kupio jednog ficu 850 pa sad neznam kako da ga tu uvezem.Ako nesto znas ili neki Kontakt javi na Whats App 0049 17671226832 pozdrav i hvala svima