Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Peugeot 207 (2006 - 2015)

Izvor: Basel Al seoufi / Shutterstock.com

Peugeot 207

Dizajnom nastavlja stil 206-ice, koja je promociji nove generacije takođe mnogo pomogla svojim imidžom. Ipak, 207-ica je solidno porasla, tako da se bukvalno može reći da nije reč o klasičnoj naslednici 206-ice, pošto je 207-ica bar za pola klase iznad. Generalno deluje kao mnogo ozbiljniji automobil.

Prednosti Prednosti

udobnost
zvučna izolacija
vozne karakteristike

Mane Mane

komande na centralnoj konzoli
prtljažnik
prostor pozadi

Opis modela

Generalne informacije

U odnosu na 206-icu, Peugeot 207 je duži oko 19 cm - ukupno oko 403 cm. Ovaj rast ne treba da čudi, pošto je to bio opšti trend. Porasli su i konkurenti, kao npr. Renault Clio u odnosu na svog prethodnika. Međuosovinski razmak je povećan za oko 10 cm, a širina za oko 7 cm. Peugeot 207 je dostupan kao: hečbek sa 3 i 5 vrata, karavan, kupe-kabrio (sa čvrstim krovom) i sedan (samo na specijalnim tržištima). Zanimljivo je da je Peugeot 207 morao da se na tržištu veoma dugo bori čak i sa svojom prethodnicom, koja je nastavila da se proizvodi do 2012. godine.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Renault Clio, Škoda Fabia, Ford Fiesta…

Unutrašnjost

Povećanje dimenzija u odnosu na 206-icu i veće međuosovinsko rastojanje nije donelo proporcionalno više prostora u kabini. Istina, 207-ica jeste prostranija, ali ništa specijalno. U kabini imamo kvalitetne materijale i dobru završnu obradu. Stil vozačkog okruženja je prilično zanimljiv ali volan deluje suviše obično. Instrument tabla deluje atraktivno i sportski. Što se tiče centralne konzole neke komande su lake za upotrebu, dok su druge prilično loše po pitanju ergonomije i odvlače pažnju tokom vožnje. Na zadnjoj klupi nema baš mnogo mesta. Može da se smesti troje odraslih, ali biće prilično tesno.

Praktičnost

Sa prtljažnikom od 275 litara ima 15 litara više od 206-ice. Korisno je što zadnja sedišta mogu u potpunosti da se uklone. Taj dodatni prostor može da čini razliku da li će vlasnik moći da ubaci neki kabastiji predmet ili ne. Karavan verzija 207-ica je duža oko 15 cm od hečbeka. Zadnji kraj je vrlo atraktivno dizajniran. Osnovna zapremina prtljažnika je 375 litara, a kada se obore nasloni dobija se 1.258 litara sa ravnom površinom i praktično bez tovarnog praga, tako da je lako ubacivati teže i veće predmete. Zadnje staklo može posebno da se otvori, tako da možete da ubacite stvari bez otvaranja kompletnih vrata prtljažnika.

U vožnji

Uprkos tome što je 207-ica prilično udoban automobil, u krivinama je siguran i ne naginje se suviše, mada ne bi smetalo da je upravljač progresivniji. Dobro se drži i pri iznenadnim manevrima, npr. kada neka životinja izleti na put. Preglednost je dobra, ali zadnji široki stubovi znatno kvare sliku. Mnogi smatraju da je optimalan pogon 1.6 HDI sa 110 KS, pošto je relativno mali potrošač, a ima sasvim dovoljno snage.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 185/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.105 din do 9.178 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.657 din do 11.678 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 18.344 din do 28.572 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
4*
Pešaci:
3*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 551 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase