Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Volkswagen Polo četvrta generacija (2002 - 2009)

Izvor: TonyV3112 / Shutterstock.com

Volkswagen Polo

Polo Mk4 dužine je 3.916 mm, što znači da konstruktori nisu obavezno žurili da preskoče “magičnu” granicu od 4 metra. Tokom svog životnog veka konkurencija ga je sve oštrije i oštrije napadala, a posebno je ironično što mu je jedan od najozbiljnijih rivala bila Škoda Fabia, što je svojevrstan kanibalizam iako imaju različite ciljne grupe.

Prednosti Prednosti

udobnost
preglednost
prostranost

Mane Mane

komplikovana zamena sijalica u farovima
elektronika ume da pravi probleme
osetljivo oslanjanje

Opis modela

Generalne informacije

Dostupan kao hečbek sa troja i petora vrata, ali i kao sedan koji se izgledom solidno razlikuje od hečbeka pošto je on u suštini namenjen specifičnim tržištima. Postoji i kvazi off-road verzija nazvana Polo Dune - nema pogon na svim točkovima, ali tu su neki detalji i zaštitni elementi kako bi se “opuštenije” vozila van asfalta. Proizvodio se sa vrlo širokim izborom motora. VW Polo je redizajniran 2005. godine kada je dobio nove farove koji su mu dali mnogo ozbiljniji izgled. Kao polovnjak drži visoku cenu, iako mnogi konkurenti nude i više od njega. Nije se baš proslavio pouzdanošću. Razni problemi su rešeni prilikom redizajna.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Ford Fiesta, Škoda Fabia, Renault Clio…

Unutrašnjost

Radno okruženje vozača je vrlo ergonomično, praktično i funkcionalno. Naravno, po VW tradiciji deluje hladno i “dosadno”. Sedišta su udobna. Kabina je prostrana, mada ne možete da očekujete da pozadi udobno sedi troje odraslih. Kvalitet materijala u kabini je generalno dobar, mada tu često dolazi do sukoba mišljenja. Neki kažu da ima previše tvrde i nekvalitetne plastike.

Praktičnost

Zapremina prtljažnika je 270 do 1.030 litara. Po ovom pitanju Škoda Fabia ga nadmašuje za 30 litara u osnovnoj zapremini. Ima prosečan broj pregrada za sitnice. Opciono može da se dobije fioka ispod suvozačkog sedišta. Vozač može da nađe odličnu poziciju za upravljačem, mada mogućnosti podešavanja zavise i od paketa opreme.

U vožnji

Stariji vozači i dalje veruju da su VW modeli neudobni kao Golf “dvojka”, ali iznenadili bi se koliko je Polo udoban. Lako apsorbuje čak i ozbiljnije neravnine ili rupe. Putnici se ne zamaraju previše ni nakon dužih putovanja. Upravljač nije namenjen sportskoj vožnji - lagan je i ne baš precizan, što nam govori da je namenjen opuštenoj i udobnoj vožnji. Snaga motora ide od 55 KS, pa sve do verzija sa 1.8T motorom sa 150 ili 180 KS. Možda deluje i previše, ali podsetimo se da neki konkurenti imaju i snažnije sportiste. Tu je i obožavani 1.9 TDI sa 101 KS ili 130 KS. Štedljiviji vozači više vole trocilindarski 1.4 TDI, dok oni kojima je izdržljivost najvažnija najviše cene 1.9 SDI bez turbo punjača.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Pouzdanost Održavanje Potrošnja Motor

Vozi ga sin vec 3 godine a i ja po nekad [1.9 SDI] Jeste malo lenj u startu mada za normalnog coveka koji ne divlja je ok. Potrosnja je bas smesna ako se lepo vozi, Na otvorenom pri voznji od 70 km/h trosi bez klime 2.8 do 3 litre, kao neki moped xaxa

Mane Mane

Uz normalno odrzavanje nema mane

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 175/70/R14:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 10.805 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.432 din do 13.090 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 14.605 din do 32.726 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 409 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase