Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako proveriti da li je skinut DPF filter?

Kako proveriti da li je skinut DPF filter?
Postavljeno 06.02.2020. u 14:32
Autor: Dragan Romčević

Tehnički pregledi će za godinu i po dana zagorčati život brojnim vlasnicima automobila, naročito dizelaša. Jedna od stavki koja će u mnogim slučajevima biti problematična je DPF filter.

Stoga smo se pozabavili pitanjem koje muči sadašnje i buduće vlasnike dizelaša - kako i gde proveriti da li je DPF skinut ili ugašen?

Jedan od glavnih problema za potencijalne kupce dizelaša sa DPF filterom - DPF može da se onesposobi tako što mu se izvadi saće, a kućište praktično ostane netaknuto, tako da prostim pregledom ne može da se otkrije da je DPF u stvari uklonjen.

Dakle, i stručnjacima može da bude veoma teško da otkriju da li je DPF skinut (uklonjen, „obrisan“...), a kamoli prosečnom vozaču koji npr. planira da kupi auto i želi da proveri da li je skinut DPF filter.

Ako kupite takav auto, sa skinutim DPF-om, verovatno neće biti problema na sledećem ili na sledeća dva tehnička pregleda. Međutim, od 5. jula 2021. godine situacija može da postane vrlo ozbiljna.

Odgovore smo potražili kod profesionalaca

Razgovarali smo sa Ivanom Nastasijevićem iz servisa  „Turbo Centar Nastasijević” koji se između ostalog bavi čišćenjem i zamenom DPF filtera.

1)     Da li je i kako moguće pouzdano proveriti da li je DPF filter skinut ili ugašen?

Osnovni problem je u tome što iz DPF filtera može da se izvadi saće i da se prazno kućište vrati na mesto, tako da vizuelnim pregledom ne može da se utvrdi nikakva nepravilnost.

U tom slučaju jedina opcija je da se provera obavi tako što će se preko dijagnostike proveriti određeni parametri vezani za DPF.

Može da se koristi metoda merenja diferencijalnog pritiska. Tako se inače proverava stanje DPF-a, odnosno utvrđuje se koliko je zapušen nečistoćama.

Međutim, stanje utvrđeno na ovaj način ne mora uvek da bude validno. Najrealnija procena DPF-a može da se obavi kada se on stavi na mašinu namenjenu specijalno za ovu svrhu.

Uglavnom, preko dijagnostike mogu da se prate senzori koji se nalaze pre, posle i u samom DPF filteru i na osnovu podataka sa tih senzora možda može da se posumnja da je DPF uklonjen.

Naglašavam da pouzdanost ove metode zavisi od mnogo faktora - od modela automobila, od znanja i iskustva osobe koja obavlja proveru, dijagnostičke opreme, od toga da li je i kako modifikovan softver kada je DPF skidan, da li je nešto i šta rađeno sa senzorima koji prate rad DPF-a…

Takođe, možda DPF nije uklonjen, ali je saće fizički oštećeno i slično. Stoga je teško dati univerzalan odgovor po pitanju provere da li je bilo nekih manipulacija bez skidanja samog DPF-a. 

Da bismo bili 100% sigurni, DPF mora da se skine i da se obavi provera.

Međutim, kod nekih automobila provera može da se obavi i bez skidanja DPF-a ukoliko postoji mogućnost da se oslobodi prostor kroz koji se zavuče kamera koja stigne do samog filtera. Uz pomoć ove kamere serviser može vizuelno da utvrdi da li je saće DPF-a izvađeno, oštećeno i slično.

2)     Kako proveriti stanje DPF-a (kada znamo da nije uklonjen)?

Kao što smo već rekli, DPF filter je kompleksna stvar i nije problem samo u tome da li je zapušen i koliko. Njega prate razni senzori, kao lambda sonda i senzori za temperaturu i pritisak.

Svaki od tih senzora može da se pokvari i da zbog toga kompjuter dobija pogrešne informacije.

Dakle, sam DPF filter može da bude čist i potpuno ispravan, ali da problem pravi neki od senzora, zbog čega između ostalog može da dođe do učestalih nepotrebnih regeneracija u toku vožnje, povećane potrošnje goriva, itd.

Problem može da izazove i neprofesionalno čišćenje. Neki DPF ispiraju „puškom“ pod velikim pritiskom, pa oštete saće u filteru. Vrlo često nam dolaze na čišćenje ovakvi „pocepani“ filteri. Još jedna mana čišćenja filtera „puškom“ je to što ostane voda u njemu, pa zimi može da se zaledi i takođe izazove oštećenja.

Cena čišćenja DPF filtera kod nas je 100 evra za putnički program.

Naglašavam da se filter prvo ispituje, pa ukoliko se utvrdi da nije potrebno čišćenje, tj. da nije problem u samom filteru već u nekom senzoru ili nekom drugom delu automobila, onda se plaća samo ispitivanje (40 evra).

Isto važi i ukoliko se utvrdi da je filter oštećen, pa nema svrhe da se uopšte čisti.

3)     Polovan DPF filter - da li se isplati ugraditi polovan ili je bolje kupiti novi DPF?

Ako se nađe dobar polovan DPF, isplati se uzeti ga i poslati na kontrolu i eventualno čišćenje ukoliko je potrebno.

Novi DPF filteri koštaju od 50.000 dinara pa naviše. To je okvirna cena - zavisi da li govorimo o originalnim ili zamenskim DPF filterima. Mnogo toga zavisi i od samog automobila.

Kod nekih je DPF ekstremno skup. Kod drugih skidanje i montaža predstavljaju pravu agoniju pošto je filter na nezgodnom mestu.

Zavisi i od toga da li su DPF i katalizator u istom kućištu ili su odvojeni. Uglavnom su zajedno, naročito kod iole novijih automobila, ali postoje i vozila gde su odvojeni.

4)     Kakva je procedura ako se utvrdi da je DPF uklonjen?

Ovo može da bude komplikovano zbog toga što se DPF ne uklanja samo fizički, već se rade izmene i na softveru. Dakle, treba vratiti softver u fabričko stanje. Treba proveriti i da li je nešto rađeno sa senzorima koji su vezani za funkcionisanje DPF-a.

Mi se nikada nismo bavili uklanjanjem DPF filtera, pa ne mogu ništa detaljnije da kažem na tu temu. Međutim, s obzirom na to da će ovaj problem uskoro postati vrlo aktuelan, odnosno da će mnogi vlasnici automobila kojima je DPF skinut morati da ga ugrade, planiramo da obučimo naše radnike da budu u stanju da vrate automobil u fabričko stanje - odnosno da fizički ugrade DPF, provere stanje svih senzora i pratećih komponenti i srede softver.

DPF je vrlo kompleksan deo automobila, naročito kod novijih modela, tako da i vraćanje vozila u fabričko stanje po tom pitanju može da bude prilično komplikovano u zavisnosti od modela i načina na koji su skidanje DPF-a obavili oni koji su to radili.

5)     Da li ste imali slučajeve sa uklonjenim DPF-om, a da vlasnik to nije ni znao?

Bilo je i takvih slučajeva. Konkretno, nedavno je u servis došla mušterija sa kombijem koji često vozi na relaciji Srbija-Nemačka. Trebalo je da očistimo DPF filter, ali kada smo ga skinuli utvrdili smo da je kućište DPF-a u stvari prazno.

Sve je bilo urađeno tako profesionalno da kada se gleda odozdo iz kanala nije moglo da se uoči ništa što bi ukazivalo da je nešto rađeno sa DPF-om.

Tek kada smo ga skinuli videli smo da je filter odozgo isečen i zavaren - bez skidanja taj „ožiljak“ je bilo nemoguće primetiti.

Zapušen DPF može  da izazove i druge probleme

Neispravnost bilo kojeg dela na savremenom dizelašu lako dovodi do nastanka drugih problema.

Kako kaže Ivan, zbog zapušenog DPF filtera turbina trpi veliko opterećenje, pa je ona je prva na listi stradanja kao posledica blokiranog DPF-a.

Svi udišemo isti vazduh

DPF filter ima veoma važnu funkciju. Da spreči izbacivanje veoma otrovnih čestica čađi, a ne smemo da zaboravimo ni katalizator koji nas takođe štiti od otrova.

DPF i katalizator su obično u istom kućištu, što znači da i katalizator „odlazi“ kada neko odluči da „ugasi“ DPF filter. Tako dobijamo auto koji predstavlja pravu fabriku otrova.

Taj vazduh udišemo mi, naša deca i svi ostali. Posledice nisu odmah vidljive – dugoročne su i veoma ozbiljne.

Stoga apelujemo na vlasnike dizelaša da ne skidaju DPF filtere, već da:

  • održavaju motor i prateće komponente u ispravnom stanju pošto je otkazivanje DPF filtera vrlo često posledica nekih drugih kvarova
     
  • da očiste DPF kada se zapuši umesto da ga u potpunosti uklone
     
  • da ugrade drugi DPF (zamenski ili polovan) ukoliko čišćenje ne može da pomogne (nisu kod svih kola ekstremno skupi)
     
  • da nauče što više o pasivnoj i aktivnoj regeneraciji DPF-a, pošto će im to znanje pomoći da značajno produže životni vek DPF filtera i odlože iskušenje da ga uklone/skinu/ugase

Foto: Pixabay.com

Ostali saveti i vesti

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Ocena:

4.4
Komentara: 81
Pregleda: 37539
   

Komentara: 81 | Pregleda: 37539

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

duduk

Lopovska država.Nema veze sa DPF,ali eto morao sam da napipeš.Evo recimo primer folije na staklima.Pera i Žika odrade folije na svojim automobilima u radnjama koje imaju dozvolu za to.Potpuno identične folije,koje su pre ugradnje,naravno ispitane i uz koje se dobije sertifikat.Pera ne želi da plaća harač državi,dok Žika nastavi sve kako je propisano novim zakonom.Plati državi još 100-150e i sad je njegov auto tehnički ispravan,a Peri nije.Ma dajte molim vas.Isto važi i za kuku.Zamisli,auto koji ima kuku je tako tehnički neispravan automobil,da ja ne znam...Nemam reči.Prost primer kako nas država jaše.Baš me živo interesuje,kako će posle tog famoznog datuma izgledati gradski i međugradski prevoz?Oni svi zajedno čure i zagađuju vazduh kao i neke poznate fabrike i firme u našoj lepoj Srbiji.Ali kad smo već kod dpf,ajde da pitam,pošto sam duduk,da li neko zna (možda i redakcija) da li se ugrađivao u toyoti corolli e12 2003 2.0 d4d?Hvala na ljubaznim odgovorima.

Odgovori

Tadija

Sve je rešivo veoma jednostavno. Kao kada vam se istroše kočione pločice, vi odete u radnju i lepo kupite nove, tako i kod DPF filtera, kada odradi svoje kupite novi i zamenite. Sasvim je drugi problem što veliki broj ljudi kupuje vozila koja ne može da održava. To je osnovni problem usko povezan sa mentalitetom gde je cilj kupiti neki premium automobil, a to što taj isti automobil ne možete kvalitetno održavati koga briga. Tako na ulicama viđamo automobile iz premium segmenta sa lošim gumama, jer vlasnici nemajući novca za nove kupuju polovne, skidaju filtere, ugrađuju loše delove i sl. Na pumpama redovno sipaju za 1.000 RSD, tako da im se u gornjim delovima rezervoara verovatno nahvatala mahovina. Protegni se druže koliko si dugačak i nećeš imati problema, jer niko nikoga ne bije po ušima da leti više nego što može.

Odgovori

Veljko

Ovo je jedan retko dobar komentar. Zbog nabedjenih "bogatasa" sam i otisao iz Srbije. Kad bi svi vozili ono za sta imaju pare, mnogo bi se vise prodavalo bicikala.

Milan

Da li ima neko preporuku za servis koji vrsi ciscenje dpf filtera?

Odgovori

Ivan M.

prisustvo dpf filtera na autu je vrlo jednostavno utvrditi.. papirnatom maramicom za nos. ukoliko imate dizelski auto euro 5 i više, ispušna cijev na svom kraju (ispod zadnjeg branika) mora biti čista, na njoj ne smije biti čađe, pošto čađu filter zaustavlja. cijev ispravnog dizela može imati ostatke pepela (sive) ali crne čađe nikako.. evo slike kako izgleda auspuh od 2.0 tdi sa ispravnim dpf i sa skinutim dpf. https://i.imgur.com/DM0zmIz.jpg https://i.imgur.com/y5ExJfb.jpg

Odgovori

nenad protic

Drzava i Lobi uvoznika novih automobila stoje iza ovih panicnih napisa u medijima i zastrasivanja ljudi da nece moci da koriste svoja motorna vozila. Isti onaj lobi koji cine bivsi direktori auto kuca iz vremena tranzicije i privatizacije kad su do kosti oglodali i opljackali te firme, a onda ih opljackanim novcem jeftino kupili i postali ugledni privrednici. Bas da vidim onih stotinak hiljada autobusa, traktora i kamiona u Srbiji dali ce da smanje izduvne gasove i zadovolje ekoloske standarde nekakvom uredbom. Hoce da zastrase vlasnike koji mozda imaju para, ali nisu zainteresovani za kupovinu novog auta, jer ne prelaze veliku kilometrazu i ne zele da drze na ulici malo bogatstvo.

Odgovori

Karan Z.

Moram da izrazim sumnju u servisere, svaka cast izuzetcima ali ako vam neko kaze ostavite auto jer vi radite od 8-16 isto kada i servisi, pa cekate jos dan dva da stgne deo,.a u stvari ne znamo KOLIKO NAM DELOVA “ode’.. Kako da znate sta vam u stvari menjaju a sta samo popravljaju a kad nista od toga vec sam uzmu ono sto vredi na trzistu!

drOctagonapus

Godinu dana nakon kupovine auta sam saznao da mi je DPF skinut. Sada sam u dilemi da li da prodajem auto i kupujem drugi ili da li da popravljam tj. stavljam novi DPF. Ako prodam auto i ne naglasim činjenično stanje - samo sam unesrećio sledećeg vlasnika kao što je neko unesrećio mene, a ako naglasim stanje - neću prodati auto nikada ili ću ga prodati po mnogo nižoj ceni od one po kojoj sam ga kupio. Prosto ne znam šta da radim. Ne daje mi se 500+ (možda i 1000+) evra za vraćanje u fabričko stanje, a isto tako mi se ne ulazi ni ponovo u proceduru kupovine auta, a da ne kažem da ako želim da budem pošten (a iskreno želim), već sam tu sumu i izgubio. Katastrofa. Vozio sam auto kod mehaničara na proveru pre kupovine i DPF kućište je tu, sve uredno... Naravoučenije za sve - manite se mehaničara, vozite auto na specijalizovanu dijagnostiku u neki chip tuning centar na proveru i kupujte benzince. :) Ovo mi je prvi dizel auto u životu i pokajao sam se jako.

Odgovori

Pazite se prevaranta iz Babusnice

Kod Spica nema filtera,samo vozis i dimis.Sad ima u ponudi mercedes ali ovaj put benzinac,video i on da dizeli slabo idu.

Odgovori

Laki

Ja verujem da ce nasi "strucnjaci" poput skutera,mopeda ,na isti nemilosrdan nacin resiti problem starijih dizela!!uuuu,jezim se i plasim!nemilosrdni su!

Odgovori

kole

Ako vozite dizela u cije izduvne gasove sumnjate, pred tehnicki pregled nabavite desetak litara kerozina i kad vam se isprzni rezervoar, sipajte ga. Prodjite tehnicki i nastavite sa normalnom voznjom na dizel. To je avionsko gorivo za mlazne motore, hemijski je isto kao obican dizel, ali nema aditive za podmazivanje pokretnih elemenata SUS motora, pa je sagorevanje cistije. Imao sam japansku pec na kerozin i radila je u zatvorenoj prostoriji bez ikakvih mirisa, stim sto je soba morala da se provetri svakih sat-dva.

Odgovori

Dejan

Jel ovo neka fora da se nekome unisti auto ili stvarno funkcionise?

kole

Dejane, moj kum je radio na aerodromu i svakog dana su uzimali uzorak kerozina radi provere u laboratoriji. Za ispitivanje je trebalo manje od pola litra, ali su uvek sipali u kanticu od pet litara, a bogami i vecu. Kolege koje su vozile dizele i ziveli dalje su uzimali to gorivo (greota da se baci) i godinama vozili bez ikakvih problema, prelazeci na desetine hiljada km. Raspitaj se , ali ovo je pod garanciju.

MarkoNS

To da ce DPF biti problem na tehnickom zaboravite. Na tehnickom pregledu se meri koncentracija ugljen monoksida a ne koncentracija cadji za sta je odgovoran DPF. Ako neko ima drugacije podatke molim da me demantuje

Odgovori

Dejan

Ne znam da li se meri kod dizelasa koncentracija ugljen monoksida, ali meri se dimnost ili kako se to vec naziva - bukvalno koliko je providan dim. A DPF je zaduzen otprilike za one najcistije cestice koje ne mogu ni da se vide, tako da ako je motor ispravan nece moci oni sa tom sondom nista da provale.

Pedja

To je još jedna fabrika love, ja sam očistio dpf i merio zagadjenost i sve je više nego dobro u odnosu kako je čadio dok radi regeneraciju, pravi Černobil ali to njih ne interesuje, oni naplaćuju to sto ti nemaš dpf, zagadjenje nije ni bitno.

F

Druže, kod dizela se meri dimnosti i samo to, tj bukvlano gustina dima. Dok su kod benzinaca primarni ugljenmonoksid i hlorovodonici.

Vladimir

Ova država je sve samo ne država. Uvode neke nebulozne norme a prvo gorivo nemamo kvalitetno, neka nam država prvo obezbedi normalno gorivo bez vode pa onda neka mere izduvne gasove. Neka nam povećaju plate pa ću prvi da vozim nov automobil. Ovo kod nas neće nikada zaživeti, ko ne prođe zbog izduvnih gasova platiće neku ekološku taksu 5-10.000 din. na god. nivou. i tako će država da nas pljačka kao po običaju a najmanje 70% vouila neće proći tehnički....

Odgovori

Dejan

Ma nije ni gorivo vise toliki problem. Samo je vazno da ne sipas na malim divljim pumpama, kradeno gorivo i na jednom odredjenom lancu koji je povezan sa odredjenim licima... Posto njih naravno niko ne sme da kontrolise.

Vladimir

@Dejane, ja sipam iskreno na OMV samo 100-tu pošto vozim benzinca, mislim da OMV pumpa ima najkvalitetnije gorivo kod nas, mada ni to nije skroz bez mane. Jedno vreme sam sipao na Shelly i prijavio mi grešku zbog lošeg goriva i od tada nikad više tamo. A da ne pričamo o drugim pumpama, svi muljaju pogotovo vikendom kada nema tržišne inspekcije.

dragan

imaju li astre g i h dpf filter god 2002 i 2006 inace motori su 1.7 dti i 1.7 cdti poz i hvala na odgovoru

Odgovori

Dejan

Ova mladja nema sigurno, a ova starija moze da ima a moze i da nema. Najsigurnije da proveris u ovlascenom servisu po broju sasije i paralelno sa tim kod nekog majstora.

Milan

Stacemo sa autima koji si 87 godiste tipa golf dvojka na koji kompijuter da ga stavim

Odgovori

Dr...

Na novi model kompjutera a zove se --Reciklaža--samo taj model prihvata golfa 2.

Dejan

Na Amigu ili Atari. Moze i Komodor 64 da posluzi.

kokot

golf 2 se kaci direktno na kompjuter Dr, i to na njegov glavni i jedini kabal

Dr...

Gosn..Kokot-objasnite nam malo više oko toga,niste baš bili jasni.Hvala unapred.

kokot

Dr hteo sam da budem direktniji, nego sam se plasio da mi nece objaviti komentar. Ipak sam te postedeo zbog toga.

moskvic

ovo postravanje zakona svake godine sve gore i gore i za mopede i motore i automobile i tehnicki pregledi ,kuke za vucu atest,folije atest,zamena motora nocna mora sa papirologijom,tek merenje izduvnih gasova ,da ne pricam o promeni boje na autu,to je haos ,onda motocikli mopedi ,zute bele tablice,hocu da kazem Pustite ovaj narod malo da zivne ubise ste nas propisima i zakonima ,mi sa nasim automobilima nacemo da letimo na mesec pa nam trebaju tolika ispitivanja .pozz

Odgovori

Dejan

Pa mopede su upropastili - oni su idealan nacin da se smanje guzve po gradu, ali sad ako hoces moped moras da placas preskup tehnicki svake godine. Ok, za osiguranje se slazem, mora neko da plati ako udaris pesaka ili auto, ali bar je drzava mogla da se odrekne malo poreza i da tehnicki bude jeftiniji zato sto nema apsolutno nikakvog razloga da toliko kosta. I pritom nisu svi mopedi dvotaktni, oni koji dime da pojasnim onima koji ne znaju, vec ima i cetvorotaktnih.

Budjoni

Automobil star 40 godina, nema nikakav EURO, katalizator, landsondu, elektroniku već samo auspuh sa dva lonca ! Dok je bio nov koristio olovni benzin, sada ekosuper ! Kvalitet goriva u Srbiji pod znakom ? . Mesečno predje jedva 600 km u proseku radi 1 sat. za to vreme Visoka peć železare, radi non-stop i ispušta gasove više nego 1/2 miliona vozila, sagorevajući koks ! Stručnjaci ćute,dok ozareni idioti hoće da nametnu zabrane i namete ! Saobraćaj učestvuje samo 6% u zagadjenju vazduha; Statistika ! Ima li kraja ovom ludilu ? Dipl. ing.

Odgovori

nenad

Sta ako atomobil fabricki nema dpf filter, da li ce morati da ga ugradjuje ili koje ce posledice imati on? Vozim fiat stilo 2003 1.9 jtd, nema DPF. DA LI CU MORATI DA GA NABUDZIM ILI NESTO DRUGO ?

Odgovori

Polovni Automobili

Ne - ako ga fabrički nije imao, ne mora da se ugrađuje.

Budjoni

U pravnoj Državi, kad vam prodavac polovnog automobila proda auto koji ima skrivenih mana (skinut DPF filer ili katalizator), za koji savestan kupac nije mogao znati, odgovara prodavac ! Zato sve troškove do fabričkih karakteristika treba da snosi prodavac i stvar rešena ! Uz to prodavac mora biti i kažnjen zbog prevare od strane nadležnih organa ! Dal je zemlja Srbija "Pravna Država" ili Država AV-a, procenite sami !

Odgovori

Igor Mladenović

Ne samo skrivene mane nego je duzan i da popravi sve sto se pokvari o odredjenom roku, oko godinu dana. E sad isti taj automobil recimo Golf 5 iz 2007 sa garancijom u Nemackoj za nemca se prodaje po ceni od 5000 eura sa garancijom od 12 mesici. Ja pitam sto je tako skupo on kaze moze za 2000 eura export za Srbiju bez garancije naravno. Kapiras razliku?

Milos Oparusic

Ti jadni ,,savesni,, kupci sto hoće auto 8-10 godina star ali da je fabričko stanje, i to sve za 3.000-5.000e mogu da odu pa kupe lepo nov u salonu kada su tako pametni. Lepo stoji u kupoprodajnom ugovoru ,, vozilo kupljeno u vidjenom stanju,, nakon isplate kupac postaje vlasnik i snose sve posledice. A ti ga proveravaj pre toga koliko hoćeš, vozi u tri servisa što se mene tiče. Kada razmenimo pare i ključeve završili smo. Kako ja mogu da dokažem da je neko pre mene skinuo, da ni ja nisam znao...?

Vlada

@Igor Mladenovic..Ja imam jedno pitanje uopstenog tipa..Ko od nas kada prodaje polovan automobil,moze da,da garanciju od godinu dana?Za bilo sta na automobilu..Zato je nenormalno traziti od prodavaca da ti daju garanciju,jer svi znamo da su ta vozila drasticno jeftinija nego u inostranstvu..Za to postoji debeo razlog zasto je tako..Mozes li ti Igore dati garanciju nekom za tvoj polovni automobil,makar bio i nov?Ne mozes naravno..Mogu samo neki ovl.servisi uz paprenu cenu automobila..

ivan

@Igor Mladenovic. To sto pises nema veze s istinom al ajd malo da pametujemo. Prvo kad kupujes auto ili bilo sta u Nemackoj ako je cena za Nemca kako ti kazes 5000 za nas je onda cena 5000 i nemacki pdv pa to izadje 4000 jer se a sve sto se izveze ne placa pdv.Na tih 4000 svi spuste jos koju stotinu tako da mozes da prodjes s 3500. Al ono garancija ili sta vec pa dajte prekinite da pisete vise rekla kazala i da bunite narod.Niko tamo ne poklanja vozilia.

Sajky

sta vam je ljudi? pa kod nas ljudi lazu sami sebe, i odkud posle da ocekuju da ne budu prevareni od drugih? ako prodajes auto star 15 godina a ostavis mu na satu na pr 350.000 km (sto je premija ako se nadje samo sa toliko predjenih tog godista) niko nece da ti ga kupi, ali ako si resio da varas pa skines na oko 200.000 km, e tu se vec mnogi prime! ... e da, umalo da zaboravim, obavezno napisati nooooooov nooooov!

Trosmi xxx

Tako je budjoni,ziveo tajkun Djiki.

Aleksandar

Izvinjavam se, a koga briga da li su DPF i katalizator skinuti ako auto prolazi proveru izduvnih gasova? Zar nije jedino bitno u celoj priči da auto emituje veće zagađenje ili ne? Ukoliko merenje pokaže da je sve u zakonom propisanim granicama zbog čega dalje maltretiranje ljudi? Da nije poenta naterati ljude da popune malo kase uvoznika delova i automobila?

Odgovori

Dejan

To je zato sto ne razumes sta tacno radi DPF filter.

Dejan

A i merenje je problematicno i ne moze da izmeri to sto bi DPF filter u stvari trebalo da zaustavi.

Dragan

Skupa je to igra danas dizela voziti,mislim na ove novije.Golf 7 dpf kosta 1500eura nov i originalan,bio sam dve sedmice da gledam pa sam odustao zbog takvih cena.Nije mi nuzna takva parada u zivotu.Nekad je auspuh kostao pedesetak eura,prednji zadnji lonac i to je to.Danas auspuh kosta vise nego motor,katalizator,dpf,ovaj senzor onaj senzor bla bla.Benzinac i nista drugo.Najveci problem u Srbiji sto to niko nece platiti,nego iskljuce softverski samo da ga ne kosta nista.

Odgovori

Dalibor Vukić

Ako hoćeš novijeg VAG benzinca, koji su pretežno sa direktnim ubrizgavanjem, nećeš proći bez filtera čestica. Jeste nešto manji, ali nije ni on besplatan. Ima Srbi da se šlogiraju kad saznaju za GPF. Nego mene zanima kako da se sa električnim automobilom pravdaju troškovi prevoza? Računom za struju?

Vlada

@Dragan..Jos od 2000. godine se ugradjuju katalizatori u auspuh benzinca..Imao sam jedan takav,jedino sto se mnogo sporije prlja nego na dizel gorivo..I benz.katalizator je sklon zapusavanju,sto zavisi uglavnom od stanja motora..I predjene kilometraze..Kada se zapusio katalizator promenio sam ga zamenskim,a od cene originalnog je zabolela glava..Dakle nema preteranog radovanja,katalizatori za benzinca su takodje vrlo skupi..Ko god ga je imao,a nije hteo da odstrani/kao ja/zna da je to tako..I kao sto neko rece Srbe ce zaboleti glava,kada budu morali da stavljaju benz.katalizatore..

jozsef farkas

za gospodina dalibora:elektricni automobili morace da plate i RTS pretplatu!!! ;)

kole

Normalno da cu da iskljucim sve zivo. Ako je dozvoljeno da se voze i registruju Golfovi dvojke i medjedi 123 i 124, sto ja a glumim budalu. Iznad nas je jedan od najfrekventnijih avio koridora gde dnevno predje po par hiljada aviona., koji u proseku trose oko 4 tone goriva na sat. Vec sam objasnjavao da je kerozin obican dizel. Oni nam prospu vise cadji na glavu za jedan dan, nego svi dizeli za mesec dana. Medjutim drzava ima korist od tih preleta, pa cute. Da se dizeli potpuno ukinu, garantujem da bi vazduh bio max 1% cistiji.

Samo benzin

Samo neki ocuvan benzinac i nema glavobolje oko filtera,dizni,turbina,pumpi,zamajaca...evo prijatelj je uzeo hyundai getz 2008 za 2000e.Autic bombona i jos od prvog vlasnika a inace nije uvezeno sa otpada vec kupljeno u Srbiji u autosalonu.

miki

Proveru,da li automobil ima DPF filter ili nema ,jednostvno mozete utvrditi samo jednim pogledom na auspuh.ako je cist auspuh,bez ikakvog gareza ,automobil ima DPF,ako je auspuh crn ,taj automobil nema DPF filter

Odgovori

Aleksandar Petrović

To nije tačno, može biti čist izduv baz dpf-a (ako je dobro sagorevanje i vozi se u višim obrtajima, bez naglog stiskanja pedale) a može biti garav sa dpf-om (kada je neispravan ili kada radi regeneraciju)

Vlada

@Miki,Moras ti mnogo toga da naucis pre nego sto budes spreman da dajes komentare tog tipa..

Ivan

Sta je covek lose rekao. Ako vozilo ima crn auspuh njemu svakako ne radi dpf ili ga nema. Ko kako vozi moze i da opere auspuh ali kod automobila sa ispravnim dpf om ne sme da bude crnog dima ili garezi u auspuhu.

Dejan

Nisi svestan koliko nisi u pravu. Na taj nacin nema sanse da se provali ni otprilike da li ima DPF ili nema.

Ivan M.

upravo tako provjeravaju njemački policajci na cestama..

PaJa

Sad su svi pametni kada počnu da kritikuju one koji skidaju DPF filter i katalizator sa vozila jer, kako možemo sebi to da dozvolimo da udišemo otrovne izduvne gasove, a do pre desetak godina, a i sada niko se ne osvrće na problem starih dizelaša "TAM" i "FAP" i ko zna kakvih sve još ima, a koji se uveliko voze i kod nas u svetu negde. Neka prestanu sa prpizvodnjom Dizelaša i sve će biti u redu.

Odgovori

Zoran Bosiokovic

Kako radi dpf filter, imam u autu, imam tecnost u posudi za dpf, ne signalizira nikakva lampica, dali uopste radi?

Odgovori

Miki

Ne bi bilo lose da se pozabavite malo i benzincima i sa njihovim katalizatorima. Isto podležu ispitivanjima izduvnih gasova kao i dizelasi.

Odgovori

Polovni Automobili

Hoćemo.

Filip

Benzinci uglavnom prolaze test izduvnih gasova ako imaju katalizator, kod dizelaša je gomila drugih stvari pored katalizatora i DPF-a. Radim na tehničkom pregledu i tvrdim da 90% dizelaša ne zadovoljava norme koje treba, dok je kod benzinaca to nekih 20%.

Filip

U tih 90% računam Euro 3 i Euro 4 motore, 5 i 6 su dosta mlađi te je kod njih sve ispravno uglavnom ali ih i mnogo manje ima. Ako želite da znate koje norme vaš auto mora da zadovolji imate na proizvođačkoj nalepnici/pločici kvadratić u kome piše srednji koeficijent apsorbcije svetlosti (npr. 0,6), doduše te informacije nema na svim vozilima, najviše ima na nemačkim, ako nemamo tu infu uzimamo granicu iz pravilnika o podeli vozila...

Dr...

Filipe...Čini mi se da ćeš ti ostati bez posla ako 90% vozila neće proći tehnički.Nemoj plašiti ljude ovakvim komentarima,naćiće te vi sa tehničkog način kako da svi prodju..Ipak je ovo Srbija.

Filip

Ja samo kažem činjenično stanje, ne plašim nikoga. Svi oni to znaju ako su bili na tehničkom, a da će nešto da se muva, naravno da hoće nikome ne odgovara da se 90% vozila ne registruje, možda se i odloži za još koju godinu kao što je video nadzor odložen.

Dr...

Tako je Filipe,dobro si razmislio i sad već pričaš priču koja je realna.Treba objasniti ljudima da ono što se priča i piše u Srbiji ne treba uzeti-zdravo za gotovo.A ovakvi tekstovi samo prave konfuziju.

Sava

Prvo treba uvesti Dušanov zakonik, pa onda tražiti katalizatore...ukraden mi katalizator koji najjeftiniji košta 320 eura. I šta sad, da li opet treba kupovati drugi katalizator, pitam ja vas. Pozabavite se vi iz polovnih automobila s tim, pišite malo o tome, kako država može da traži nešto, a ne sprečava krađu sa parkinga. Dokle više maltretiranje i ponižavanje radnog čoveka.

Acko Ignjatović

Pre desetak dana naši mediji, posebno elektronski, u Srbiji su danonoćno brujali o zagadjenju vazduha, pre svega u Beogradu, ali i nekim drugim gradovima. Glavni izvor zagadjivanja vazduha, spominjan je kao izduvni gasovi automobila, naročito dizelaša, toplane, individualna ložišta itd. Sada, u zadnja dva dana (5. i 6.febr.2020) više niko ne spominje zagadjivanje vazduha. Zašto ? Zato što su se promenile klimatske prilike. Dunula je košava, pao je sneg i naravno više nema "smoga" i ako se u ova dva dana zbog niskih temperatura loži više nego pre toga. Dakle, to je nesumnjiv pokazatelj da glavno zagadjivanja vazduha NE POTIČE od automobila i loženja, nego je isključivo posledica loših vremenskih uslova. Zbog toga se jednom moramo opametiti, naročito ovi u medijima, da izvor zagadjenja vazduha nije posledica uvezenih starih automobila, nego isključivo atmosferskih prilika, i da se zbog te činjenice okanu kritike na račun starih automobila i njihvog uvoza. Svako bi volio nov auto.

Odgovori

Miki

Greska, najveci problem lozenje, toplane i termocentrale. Slovima TACKA. Nije isto kada ti komsija podlozi kotao sa 20 plasticnih flasa i jos zacini kofom uglja ili recimo koristi pelet, toplotnu pumpu... Razmisli o tome?!

Sasa

GREŠKA. Ovako loš vazduh je samo zimi, znači zbog grejanja. Ako ste pešaka prošli pored kuća koje se greju na čvrsto gorivo onda znate o čemu pišem, ako niste prošetajte malo pa će vam biti jasno. Leti toga nema. Pozdrav.

Sava

To zagađenje je samo bila mala proba. Zagađenja iz Termoelektrana koja jesu visoka idu na gore putem visokih dimnjaka, ali laki metali u većoj koncentraciji koji su bili izbačeni iz aviona tih dana, nisu dozvoljavali štetnim gasovima da idu u atmosferu, već su se zadržavali u nižim slojevima. Tako da je priča oko zagađenja Euro 3 motorima čista laž. Setite se nekadašnje industrije, i Ikarusovih autobusa, i Fapova, koliko je sve to dimilo pa nam ništa nije falilo. Narode otvori oči, i pogledaj gore.

Dejan

Problem bi se u ogromnoj meri resio kada bi se veci broj kuca prebacio na grejanje na plin. Ali iz nekog razloga plin je kod nas toliko skup da cak i oni po vojvodjanskim mestima koji su ga davno uveli, da su prestali da se greju na njega. A zasto je u Srbiji toliko skup kad na svetskom nivou spada medju najjeftinija goriva i pritom je cist, mislim da je to vise politicko pitanje nego prakticno.

Stefan

Tek ce da bude problema sa tim na tehnickom, kad ni mnogo manje stvari nisu ljudski uredili

Odgovori

skendo

Imam audi a6 2005god.2.0tdi 103kw neynam da li imam DPF to je PD motor čuo sam da je od juna 2005 god.počeo da se ugrađuje DPF da imam samo katalizator.Imam ga 5god.nikada mi se nije palila bilo kakva lampica da traži regeneraciju ili sl.Tačnije auto je dec.2004.ali je prva reg.2005.Ako neko zna odgovor unapred hvala.pozz.

Odgovori

blabla

To je najverovatnije motor oznake "BKD", nije se ugradjivao dpf na taj model. Budite na oprezu sa zupcastim kaisem I velikim servisom. Meni je preskocio zupcasti na takvom istom motoru dva dana posle kupovine auta, jer je prodavac garantovao da je licno nedavno odradio veliki servis.

Aleksandar Petrović

Ako je auto ispravan, i povremeno se sipa aditiv za dizne i radi dekarbonizacija motora, na merenju gasova biće sve u redu, barem za euro 3 i euro 4 normu. Za novije euro norme nisam merio...

Odgovori

Miroslav

Po pravilii, uvek plaća za sve u životu pa i ovde oko ovij DPF-filtera, zadnji vlasnik-radnik i seljak!

Odgovori

Miki

A zašto taj radnik i seljak žudi za skupim nemačkim automobilima? Zar za seljaka nije npr. neka Dacia 1.4 MPI ? Nee... mora gedžo da se pokaže, da vozi to i to....

Ivan

Kakva glupost. Bolje je bilo pre dok se zakon nije izmenio, Sad vise ne znaju kako da ljudima uzimaju pare, pa izmisljaju svakakve gluposti, mada nije ni cudo, ko nam je ministarka saobracaja...

Odgovori

djordje djordjevic

Sedite vi kuci i kuckajte po forumima a nemoj nikom da padne na pamet slucajno da izadje na ulicu i da se bori za za nesto od ovoga o cemu pisete . U drugim zemljama ljudi pale gradove zbog ovakvih stvari a ovde se kuka po forumima . Moji prepametni Srbi

Ivan Bacic

Ekologija vecina komentara je vrlo realna i upotrebljiva, narocito vremenski uslovi i to je to. Medjutim odjednom neverovatna povika na Euro3-4 a o tome se u evropi prica vec 5 godina i za to vreme smo uvezli zadnje dve godine preko 500.000 polovnjaka. Gde su bile nase vlasti da na vreme upozore-kazu nema vise uvoza? Nego sad preko kolena ko i uvek. Zgrnuli pare za carinu poreze spedicije itd. Ipak od svega je najgore automobili a jos gore kamioni dizelasi stariji od 1995/97 stari i po trideset godina to je pravo zagadjenje ukljucujuci sve zastave svih tipova privatnik i teretnih itd. To treba zabraniti dalje da se koristi u saobracaju i resen problem.

Vlada

@Ivan Bacic..Tacno tako,drzava je sama dozvolila,uvoz prastarog voznog parka,zgrnula ogroman novac na ime carine,poreza,registracije.taksi,a sada hoce sav teret te katastrofalne odluke da prebaci na gradjane..Naravno za rad socijalnog mira u zemlji..Da se razumemo,mi novca nemamo,i dobro nam je to staro,ali neki parametri su morali da se uvedu,prilikom uvoza..Ali zna drzava,da je lako Srbina zadovoljiti sa malim,pa se tako i ponasa..

kole

Nas predsednik je nedavno rekao da ce moliti svoje evropske prijatelje da nam dozvole da zabranimo uvoz EURO 3 motora. Ljudi, dali vi shvatate do koje smo mi mere porobljeni i bez ikakvog suvereniteta posle kumanovskog sporazuma. Mi bukvalno bez dozvole zapada ne smemo nesto da uvezemo, ni da izvezemo, ni da otvorimo svoju banku, ni da razvijamo medije... Problem je sto se vlast u kontinuitetu od vise decenija prema narodu ponasa nemilosrdno kao zapad prema njima.