Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Predstavljen motocikl BMW R1250 GS

Predstavljen motocikl BMW R1250 GS
Postavljeno 20.11.2018. u 12:27

BMW R1250 GS, motocikl koji postiže potpuno novi nivo performansi, stigao je i na naše tržište. Skoro 40 godina, u BMW Motorrad GS modelima dvocilindrični bokser motor garantuje moćan i pouzdan pogon.

Sada je sa najnovijom tehnologijom BMW ShiftCam postignut novi nivo snage i obrtnog momenta kroz ceo opseg broja obrtaja agregata.

Istovremeno je smanjena potrošnja goriva i emisija izduvnih gasova. 

Novi agregat radi "uglađenije", a ceo motocikl se ponaša preciznijie od prethodne generacije. Motoavantura na putu, a i “off road” će biti potpuno uživanje uz novi GS.  

Nova generacija bokser motora sa BMW ShiftCam tehnologijom odlikuje povećana snaga i obrtni moment: 100 kW (136 ks) pri 7 750 o/min i 143 Nm pri 6 250 o/min (na prethodnom modelu: 92 kW (125 ks) pri 7 750 o/min i 125 Nm pri 6 500 o/min). 

Radna zapremina je sada 1.254 kubika (ranije 1.170). 

BMW ShiftCam varira trenutak i visinu otvaranja usisnih ventila, a bregasto vratilo je dizajnirano tako da ih asinhrono otvara što povećava vrtloženje smeše goriva i vazduha što omogućava efikasnije sagorevanje. 

U skladu sa ovim sistemom redizajnirani su i lanac, izduvni sistem, podmazivanje i  ubrizgavanje goriva.

Sada u standardnoj opremi dolaze ASC i Hill Start Control, kao i LED prednje svetlo, dok su LED dnevna svetla opcija. Kada je konektivost u pitanju, multifunkcionalna instrument tabla sa Bluetooth-om i TFT ekranom od 6,5 inča su takođe deo standardne opreme. 

Riding Modes Pro, sa dodatnim režimima vožnje - Dinamic Traction Control DTC, ABS Pro, Hill Start Control Pro i Dinamic Brake Assistant DBC, dostupni su kao opcionalni sistemi.

Novi BMW Motorrad model u osnovnom paketu dostupan je po ceni od 16.690eur, a može se poručiti i testirati u BMW Motorrad salonu u Radničkoj 8 u Beogradu.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 4
Pregleda: 2620
Ocena: 5
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Dušan - UE

Najbolji motocikl na tržištu.

Odgovori

Debejko

...i najgori ovlašćeni servis na planeti Zemlji !!!

Dragan Mladenovic

Ubedljivo najbolji

Nebojša Nebojsa

da mu se skine znak bmw i da se ponudi trzistu,apsolutno svi bi ga proglasi za najruzniji pokusaj motora ikad napravljen,ali posto pise bmw onda je full..hahahahah