Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kada će biti popravljena ograda na Pančevačkom mostu

Kada će biti popravljena ograda na Pančevačkom mostu
Postavljeno 07.08.2019. u 14:34
Autor: Dragan Romčević

Ograda na Pančevačkom mostu je u veoma lošem stanju. Na nekim mestima je probijena. Trotoar je takođe u lošem stanju. Uostalom, slike dovoljno govore.

Problem sa Pančevačkim mostom traje decenijama i decenijama.

Mnogi su „prali ruke“ od njega, što zbog nejasnoća sa nadležnostima, odnosno ko će dati novac za popravke i obnovu, preko samog nedostatka novca i drugih prioriteta, do političkih prilika.

Najvaljivalo se prethodnih godina da će početi detaljna obnova

Međutim, krajem jula saznali smo da će kompletna i temeljna rekonstrukcija morati da sačeka završetak mosta na Adi Huji, kako bi sav saobraćaj mogao da se usmeri preko njega.

Jedino tako Pančevački most može u potpunosti da se zatvori, pošto pod saobraćajem nije moguće obaviti detaljnu rekonstrukciju.

Izgradnja mosta na Adi Huji počeće 2020. ili 2021. godine. Kada bi trebalo da bude gotov, ne zna se. Dakle, na kompletnu rekonstrukciju će se čekati najmanje tri-četiri godine.

Šta će se u međuvremenu dešavati sa Pančevačkim mostom?

Obratili smo se nadležnima sa pitanjem u vezi popravke i obnove trotoara i ograde.

Od JP „Putevi Srbije“ dobili smo sledeći odgovor:

„Povodom Vaših pitanja, obaveštavamo Vas da se oštećenja na pešačkim stazama i ogradi na Pančevačkom mostu permanentno popravljaju kroz redovno održavanje.

Radi Vaše informacije, Planom i programom radova za 2019.g. su predviđeni hitni radovi koje je neophodno izvesti na najoštećenijim delovima gornjeg i donjeg stroja glavne konstrukcije Pančevačkog mosta i prilaznih konstrukcija. Urgentnim radovima biće obuhvaćene i sanacije ograde i pešačkih staza.“

Takođe, kako su javili brojni mediji, JP „Putevi Srbije“ saopštilo je da će se 6. i 7. avgusta izvoditi radovi na sanaciji oštećene ograde na Pančevačkom mostu i to u periodu od 22:00 do 05:00 časova.

Da li je Pančevački most bezbedan?

Pančevački most je danas bezbedan, kako tvrde nadležni.

Projektant za čelične konstrukcije mostova, Siniša Mihajlović iz CIP-a, upozoravao je 2006. godine da je rđa zahvatila veliki deo konstrukcije i da je zaista neophodno hitno reagovati.

Most je nakon toga bio sređivan u nekoliko faza, mada kompletna sanacija nije nikada završena, iako je projekat za obnovu urađen je pre više od decenije.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 8
Pregleda: 3950
Ocena: 4.4
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Zoran

Na sanaciji mosta ne može da se uzme mnogo para, ali zato bi trebalo izgraditi novi Pančevački most to bi bilo prihvatljivije !!

Odgovori

Vlada

Most je mogao da se renovira za 3 miliona eur,i da potraje jos 20 godina najmanje..Ali..Gradske vlasti su smislile,ajd da uradimo fontanu sa muzikom i svetlosnim efektima..Ja sam mislio to ce biti fontana sa 10 spratova za te pare..Kad ono,nista se ne vidi ,a do nje mozes samo helikopterom..I da hoces da je pogledas ne mozes da pridjes jer zgazice te automobili,a cim dune vetar,voda se razliva unaokolo..Ponekad mozes izbliza da je osmotris ako je zastoj a ti sedis u automobilu i razmisljas,za sta lopurde dadose pare..Bar da su dali svoje pare pa da ih pamtimo kao zaduzbinare.A na Pa mostu,ne smes da se naslonis na ogradu jer odlete u smrt..

Odgovori

Zlatko Božović

Pa kad su oni vaši bili, oni nisu imali para ni za fontanu, ni za muziku, ma ni udarne rupe nisu mogli da okrpe. I sad nije lepa vest da će ovi moji da naprave nov most preko Dunava, već je vest da nisu popravili ogradu na starom mostu? A ta fontana je već samu sebe otplatila kroz one hiljade stranih turista koji svaki dan dolaze da je gledaju, da se pored nje slikaju, da uživaju.

slavko popovic

A nas najvaznije da vracaju sa tehnickog zbog nalepnica na staklima ili spojlercica na gepeku...

Odgovori

Ćomi

Ako se iz priloženih slika ovde, vidi, kako 'stručnjaci' tvrde, da je most bezbedan, onda su oni teški i to ozbiljni neradnici... žalosno za šta oni primaju platu.

Odgovori

Vlada

Bolna tema...Kada smo se pobunili pre desetak godina da leva obala Dunava Dobije sopstvenu opstinu,Dunavski Venac,opstina Palilula i drzavni vrh su demonstrativno odbili svaki pokusaj bilo kakve price..Zasto?Jer leva obala ima mnogo privrednih objekata,te daje ogroman novac u vidu poreza i doprinosa..Mi smo u odnosu na gradsku zonu gradjani drugog reda,i nama nista ne treba,nikakve rekonstrukcije puteva,a pancevacki most moze i da se srusi,nije vazno,sta ce nama most..Lazovi iz gradske vlasti su peskirali samo srednji deo nosece konstrukcije,a leva i desna traka su u katastrofalnom stanju..To se vidi ispod mosta..Sto se tice same ograde,slike sve same govore..Al nema veze bitno je da su dali 3 miliona e za beskorisnu fontanu na Slaviji..

Odgovori

Gandor

Leva obala radi, Beograd se gradi!

Oliver

Nazalost kod nas dok se ne desi neka nezgoda sa zrtvama nista se ne preduzima

Odgovori