Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Ukoliko imaš poteškoću sa logovanjem, postavkom ili izmenom oglasa klikni na link i uloguj se ponovo.


Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

ISTRAŽIVANJE: Vozači se ne boje kazni, prvi nude mito

ISTRAŽIVANJE: Vozači se ne boje kazni, prvi nude mito
Postavljeno 09.09.2019. u 07:43
Autor: Polovni automobili

U prvih šest meseci 2019. godine na putevima u Srbiji stradalo je oko 300 ljudi, dok je prema podacima MUP-a saobraćajna policija napisala 680.000 prekršajnih kazni, od kojih blizu 200.000 zbog prekoračenja brzine.

Za samo sedam dana pojačane kontrole u avgustu, policija je zabeležila 25.000 prekoračenja brzine, napisala 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 400 zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a iz saobraćaja je isključeno 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Kako bismo proverili koliko se vozači pridržavaju Zakona o bezbednosti saobraćaja i kako se ponašaju u saobraćaju, sajt www.polovniautomobili.com sproveo je istraživanje u kojem je učestvovalo 18.118 osoba.

Želeli smo da saznamo koliko često vozači prave saobraćajne prekršaje, koji su to najčešći prekršaji koje prave, kao i da li je pooštravanje pojedinih kaznenih odredbi u Zakonu uticalo na njihovo ponašanje za volanom.

Takođe nas je zanimalo koliko često ih je zaustavljala saobraćajna policija, kolika je visina najčešće plaćanih kazni, kao i da li su pokušavali da izbegnu plaćanje kazne za počinjeni prekršaj.

Vozimo prebrzo, pričamo telefonom

Više od polovine ispitanika priznalo je da su u proteklih godinu dana napravili neki saobraćajni prekršaj - 52% vozača je u prethodnih godinu dana počinilo bar neki saobraćajni prekršaj (bez obzira na to da li ih je policija zaustavila zbog toga ili nije).

Od toga, 26% anketiranih navelo je da je bilo zaustavljeno zbog počinjenog prekršaja.

Prekoračenje brzine je prekršaj koji vozači najčešće prave. Čak 72% ispitanika, od onih koji su rekli da su napravili prekršaj, navelo je da je vozilo brže od zakonom propisane brzine.

Takođe, istraživanje je pokazalo da volimo da telefoniramo tokom vožnje. Polovina je navela da je tokom vožnje koristila mobilni telefon.

Ostali prekršaji koji se najčešće čine su nevezivanje pojasa, nepropisno parkiranje, vožnja tehnički neispravnog, ili vozila sa neadekvatnim gumama.

Podatak koji zabrinjava jeste da je 12 odsto ispitanika navelo kako je vozilom upravljalo pod dejstvom alkohola, a 11% da je prošlo kroz crveno svetlo.

Kazne nas ne disciplinuju, kamera se plašimo

Iako su u proteklom periodu pooštrene neke od kaznenih odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja (kao što su kazne za prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola, nevezivanje pojasa…), prema rezultatima naše ankete, to nije umnogome uticalo na ponašanje vozača. 

Jedno od pitanja u anketi bilo je i “Da li od pooštravanja kazni u Zakonu o bezbednosti saobraćaja ređe pravite saobraćajne prekršaje (bez obzira na to da li ste zaustavljeni od strane saobraćajne policije)?”

Najveći procenat ispitanika tvrdi da vozi isto kao i pre (oko 64%), dok je 34% njih izjavilo da sada ređe pravi prekršaje. Takođe, skoro polovina ispitanika smatra da oštrije kazne ne utiču na vozače, odnosno da zbog njih vozači ne poštuju saobraćajne propise više nego ranije.

Ipak, naše istraživanje je pokazalo da su saobraćajne kamere delotvorne, odnosno da utiču na ponašanje vozača. Da voze pažljivije tamo gde znaju da su postavljene kamere navelo je 65% ispitanih.

Oko 31% ređe obraća pažnju na kamere, a oko 6% ne može da proceni da li u tim momentima vozi pažljivije.

Čak 30% ispitanika navelo je da su u proteklih godinu dana jednom ili više puta platili kaznu.

Prosečan iznos kazne koja se plaća na našim putevima u poslednjih godinu dana je 5.000 dinara i nju je platilo oko 75% anketiranih koji su rekli da su platili neku kaznu.

Međutim, čak 46% tih ispitanika navelo je da nije promenilo svoje ponašanje u saobraćaju nakon plaćene kazne, dok je 38% izjavilo da nakon toga vozi pažljivije.

Vozači uglavnom prvi nude mito

Korupcija je jedan od najozbiljnijih problema sa kojim se suočava naše društvo, a ona je prilično izražena i u saobraćaju.

Čak trećina ispitanika je navela da su pokušali da izbegnu plaćanje kazne nakon što ih je zaustavila policija, 12 odsto njih nije želelo da odgovori na ovo pitanje, a 55 odsto je reklo da nije pokušalo to da uradi.

Najviše je onih koji su plaćanje kazne izbegli kroz razgovor (pričao/la sam o nekom razlogu zbog kojeg sam počinio/la prekršaj) – 40 odsto, dok je njih 28 odsto platilo mito. Nije zanemarljiv ni broj onih koji su se sa saobraćajnom policijom dogovorili da dobiju manju kaznu od one koju je trebalo da dobiju (17%).

Više od polovine onih koji su naveli da su platili mito istaklo je da su sami direktno ili indirektno inicirali plaćanje mita (53%), a u oko 37% slučajeva sami policajci su zatražili mito.

Najčešći iznos mita koji se daje je između 1.000 i 3.000 dinara (51% ispitanika koji su platili mito), zatim 1.000 dinara (28%). Od 3.000 do 5.000 dalo je oko 10% ispitanika.

Kao najčešći razlozi zbog kojih vozači pristaju da plate mito, navedeni su: davanje manje novca nego za kaznu (72%), izbegavanje privremenog oduzimanja vozačke dozvole (17%), izbegavanje kaznenih poena (7%).

Svega 2% ispitanika navelo je da je prijavilo policajce kojima su platili mito, dok je 51 % njih izjavilo da ne žele time da se bave, a 23% nije prijavilo policajca jer ne znaju kome bi trebalo da ih prijave.  

Nakon plaćanja mita oko 51% ispitanih osetilo je olakšanje jer nisu bili kažnjeni, njih oko 26% je sasvim ravnodušno, nemoćno se osetilo oko 9%, dok je svega oko 5% grizla savest jer su davanjem mita prekršili zakon.

Naslovna fotografija: N1

Ostali saveti i vesti

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Ocena:

3.2
Komentara: 20
Pregleda: 5068
   

Komentara: 20 | Pregleda: 5068

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Vojkan

Ograničenja brzine uglavnom su apsurdna i preterano restriktivna bez ikakve veze sa bezbednošću i postojećim uslovima na putu. Deluju negativno na bezbednost jer vezuju pažnju vozača na blagovremeno otkrivanje drumskih razbojnika sa radarima na putu.

Odgovori

Todor

Da nude mito a policija je bas gadljiva na pare. Kad im pogledas vozni park i firme privatne sto imaju, verovatno su zaradili od plate od 500e

Odgovori

Mare

U tekstu se pise o davanju, odnosno primanju mita kao da se pise o lepom vremenu, a ne o ozbiljnom krivicnom delu narocito kada mito primaju oni koji treba da stite zakon i pravni poredak. Naravno nije problem tekst, jer je tu receno samo ono sto je realnost, vec je tuzno sto imamo drzavu u kojoj je takoreci normalno i uobicajeno da policija prima mito, kao da je to u redovnom opisu njihovog posla. Sto je najgore, ljudi su prestali i da primecuju ovakve stvari, jer su toliko naviknuti na drustvene patologije da vise nisu ni svesni u kojoj centrifugi se nalaze. Vrte se na 2000 obrtaja i super im je, oni izbegli kaznu, a lopovi pune dzepove. Savrsen brak, jedni druge zasluzuju.

Odgovori

Aleksandar Pantović

naručen i totalno tendeciozan tekst... postoje drugi parametri kojima se meri sve ono što ste "želeli" da izmerite pitajući vozače...

Odgovori

sava

Ne verujem!

Odgovori

Stefan M

Ko kontrolise Policijske sluzbenike sto ne koriste sigurnosni pojas, nego vezi iza sedista. I pricaju na telefon tokom voznje?

Odgovori

Siniša Savić

Po zakonu, policajci i taksisti su izuzeti od obaceze vezanja pkjasa.

Vlada

@Sinisa Savic...Zakon je jednak za sve i prava i obaveze..Niko,/kao ucesnik u saobracaju/ni po kom osnovu,nije izuzet,od zakonskih odredbi..

Tomislav

Po ponasanju moze da se vidi koji je pravi policajac a koji je korumpiran. Trebalo bi da ih kontrolise njihov nacelnik ako nije korumpiran. Zakon vazi za sve ucesnike u saobracaju nema izuzetaka .

seljak

ne zakon nilje isto za sve , najvise policaljci krise pojas 90 % posto nekoristi , telefoniralju vozi preko pune linilje , vozi brize nego sme itd...

True Cam

https://www.youtube.com/watch?v=pablJ8y0dt4

Odgovori

Mehrudžin Kurtomuhamedabdulahović

Treba povećati kazne za 65% i ugraditi skrivene kamere u policijska vozila, pa koj primi mito primiće i otkaz.

Odgovori

posten

Boze dragiiiii, da me grizeze savest ako podmitim pandura koji radi za neku bednu platu? Pa mene savest zivog pojede ako to ne uspem pa platim kaznu onim lopurdama pri vrhu!!! Evropske plate evropske cene goriva a sto se zarada tice je.ite se! E pa gospodo dok god bude ovako bice i cika miteeeee.

Odgovori

Mare

Razlozi su jednostavni: 1)zato sto je najmanja kazna15% od prosecne plate,a mnoge su i nekoliko puta vece od prosecne plate 2)policajac preko mita zaradi bar jos jednu platu 3)da se zalis i ides na sud nema svrhe jer i ako nisi kriv osudice te jer je policajac uvek u pravu.meni je tako napisao da sam koristio telefon,a nisam vec ipod koji ni nema slot za sim karticu i koji mi je preko aux povezan na radio i preko koga pustam muziku.isao kod sudije kaze policajac je napisao da ste pricali na mobilni telefon i gotovo.platio 10000 i troskove,policajac me drzao pola jos sam izgubio vreme objasnjavajuci da to nije telefon i da nisam pricao,plus izgubljeno vreme za odlazak u sud itd...da sam odmah ko gospodin izvadio crvenu irekao ma u pravu si pricao sam na 5 telefona prosao bi 15x jeftinije i ne bi gubio vreme

Odgovori

Tomislav

Pa to je moglo da se proveri i da se dokaze ako si telefonirao u toku voznje. Ako nisi telefonirao nemoj da se predas.

Nevolem

U zemlji u kojoj jedan ministar ubije ženu u saobraćaju, gde sin tv mogula ubije devojku na pešačkom prelazu, gde supruga poznatog sportiste autom ubije na mostu mladića, gde sin lovarnog, podobnog 'bizmismena' ubije par osoba u tunelu u sred prestonice i slično zakon o saobraćaju je obična smejurija a pravosuđe komedija i tragedija istovremeno. Nemoguće je biti svetac na putevima. U saobraćaju je presudno poznavanje svojih sposobnosti i poznavanje svog vozila. Saobraćaj je prostor gde se koriste ne samo znanje i gomila metala i plastike nego prvenstveno kultura, tolerancija i zdrava pamet, čega baš nešto i nema kod nas. Drakonske kazne se izbegavaju ako se može dogovorno sa murijom a ako nemože eto glas manje za nelegitimnog predsednika na sledećim izborima. Zakon o saobraćaju su pisali ljudi kojima nije bio cilj bezbednost nego haračenje, što je isto kao i u svim drugim zakonima koji imaju za cilj da nas okupiraju sa problemima dok dripci u vlasti kradu nemilice.

Odgovori

Kosta

Ne pamtim kad sam platio bilo kakvu kaznu a trezan za volan jednostavno ne mogu sesti.

sart

Apsulutno tako! Dok cu ja ako me ukebaju na obilaznici (pupinov most) platiti vecu kaznu nego ovi sto su pobili neduzne ljude! Tvrdim i siguran sam da je tako da su zakoni upravo osmisljeni zbog legalnog reketiranja obicnog naroda a ne zbog bezbednosti!

Đoka

Ne boji se kazne onaj koji ima da plati, iz ličnog vozačkog iskustva mislim da više ima onih koji se becaju ili izgube čak i kad vide policijski auto (btw nisu ni popunjavali vašu anketu), jer znaju da ako ih zaustave mogu da im napišu kaznu za bar 3 nedostatka u/na autu (npr. prva pomoć, rez. sijalice, atest za plin...).

Odgovori

ime

pa sta i da napisu, ja jos nisam cuo da je neko ko je dobio kaznu uzeo istu da plati