Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako da produžim registraciju kada ne rade šalteri zbog korone?

Kako da produžim registraciju kada ne rade šalteri zbog korone?
Postavljeno 17.03.2020. u 16:00
Autor: Dragan Romčević

Nakon što je objavljeno da se zatvaraju svi šalteri državnih službi, mnogi vozači su se zabrinuli kako će da produže registraciju svog automobila.

Na sreću, ovo nije nikakav problem.

Možete sve da obavite na samom tehničkom pregledu. Istina, ova opcija je postojala i ranije.

Dakle, zakažete tehnički pregled, odvezete auto i tamo završite kompletnu proceduru – nema potrebe da idete na šalter u policiju.

Na tehničkom obavljate sve:

  • uplaćujete sve neophodne takse
  • kupujete polisu obaveznog osiguranja
  • dobijate registracionu nalepnicu

Pre toga ipak prvo telefonom proverite da li zaista može kompletna registracija da se završi na tehničkom pregledu na koji planirate da idete. Prvenstveno problem može da bude zbog registracione nalepnice.

Zvanično saopštenje MUP-a

Ovo saopštenje je izdato 17. marta:

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da građani produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavlјati isklјučivo na tehničkim pregledima.

Šta ako mi treba novi dokument – saobraćajna, vozačka, tablice...

U tom slučaju, treba da pošaljete email na adresu [email protected] i čekate odgovor sa instrukcijama šta dalje da radite.

Ovo obaveštenje je takođe zvanično objavio MUP. Prenosimo ga u izvornom obliku:

Ukoliko imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta molimo ih da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na imejl-adresu [email protected]  i sačekaju dalјe instrukcije.  

Šta ako menjam registarsko područje pa mi trebaju nove tablice?

Isti odgovor: pošaljite email na adresu [email protected] i čekajte odgovor sa instrukcijama šta dalje da radite.

Foto: Dragan Romčević

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 72
Pregleda: 42614
Ocena: 4.7
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Zoran Majdevac

Znači ukinuto vandredno stanje i odem ja da vidim da li rade šalteri da bi registrovao auto/invalid ne mogu na tehničkom/ i kažu ne rade šalteri možda u ponedeljak nisu sigurni, ej oni nas vraćaju u normalu svi da rade da pravimo distance ali svi da rade, ali oni oni ne moraju da rade oni su drugi oni privilegovani ali šta da se radi tako je kako je, ajd reko samo da javim ljudima koji imaju isti problem možda na vašoj opštini radi ali čisto sumnjam.

Odgovori

Marko

Zna li neko mozda sta raditi i kako produziti registraciju ukoliko sam sa kolima ostao preko granice i ne mogu uci u Srbiju da je produzim ? Ne mogu da budem u karantinu 30 dana da bi produzio reg pa ponovo toliko u povratku u zemlju gde sam trenutno. Pisali smo Mupu ali niko nista ne odgovara.

Odgovori

Vera

Postovani,isti slucaj. U inostranstvu sam, istice mi registracija i dodatna komplikacija -moram menjati saobracajnu i tablice jer imam diakritiku. Da li ste dobili neku instrukciju vezano za ovakav slucaj? Hvala inapred

Marko

Vera dobio sam odgovor iz Mupa ali nista posebno nisu pomogli. Tehnicki pregled se mora odraditi u Srbiji i to je to. Ocigledno nisu smislili sta u tom slucaju.

Albert Andiev

Kao što i uvek situacija sa ovim vladinim službama, država prikazuje rećeno za stvarno. Nemam pojma više kada će se ova sprdnja sa narodom završiti. Toliko o onima koji su nas u jeku korona virusa u Italiji slali u šoping u Milano, jer kako su rekli "korona virus je mnogo smešan i postoji samo na fejsbuku".

Odgovori

Bole

Ovo je sramota sta se radi oko registracije vozila. Stalno pricaju na tv da se pridrzavamo nekih pravila kako bi se smanjilo sirenje virusa. Naime, istekla mi je registracija, odem na tehnickom i prodjem a ostatak procedure zavrsavam u dunav osiguranju na kome radi jedan salterski radnik za ceo pcinjski okrug. Zamislite ti guzvu. 5 sati se ceka u redu da bi taj jedan covek zavrsio dnevno oko 100 registracija vozila. Kako da se pridrzavamo tih pravila koja se uvode kad nas teraju da poceo dan ceksmo u redu na obaveznu registraciju vozila?

Odgovori

Milan Zrenjanin

Kupio sam auto u kikindi sredio sam sve papire platio porez dobio potvrdu iz poreske saobracajna vazi do aprila a registracija do krajem maja da li mogu da vozim auto dok je vanredna situacija

Odgovori

djordje stojkovic

Imam prikolicu za prevoz automobila ., kupljena nova u Srbiji prva registracija prosle godine u aprilu. Posto je nova ne treba da radim tehnicki pregled, ali NA TEHNICKOM KAZU DA MORAM I NECE DRUGACIJE DA IZDAJU NALEPNICU..KONTAKTIRAO SAM SUP ONI KAZU DA MORAJU I NAZVALA JE GOSPODJA DOTICNI TEHNICKI DOK SAM BIO NA VEZI . NAKON RAZGOVORA MI REKLA DA NE ZNA STA DA RADIM ,A TEHNICKI NECE I DALJE DA REGISTRUJE ...KO JE OVDE LUD.!!!

Odgovori

svrca

Niko na imel adrese koje ste dali ne daje istrukcijeniti to uopste i ne funkcinise

Odgovori

Dragan

Ja sam im se obratio 18.03.i jos nema odgovora

Odgovori

Bane

Super savet, ali su u Kikindi zatvorili i tehničke preglede. Sada već imamo stotine vozila u saobraćaju neregistrovane jer su ljudi ono "svi istekli dokumenti su važeći" tako i shvatili.

Odgovori

dejan popovic

Zdravo,zna li neko informaciju kako da taxi vozilo registrujem tokom vanrednog stanja? Hvala unapred

Odgovori

Rade

Automobil se vodi kao vlasništvo preduzetnika-mene. Korisnik je moja radnja. Na tehničkom su mi uredno sve naplatili ali su mi na kraju rekli da ne mogu da izdaju nalepnicu pošto sistem ne prepoznaje preduzetnike. Samo fizička lica i pravna lica D.O.O. Rekli su mi da slobodno vozim sa dokumentacijom a nalepnicu ću dobiti u Mupu nakon završetka vanrednog stanja. Da li su u pravu.

Odgovori

dejan

A kako da registrujem automobil ukoliko u gradu, konkretno registracija je KM, a u Raški ne postoji tehnički pregled koji izdaje registracione nalepnice? Registracija ističe 10. aprila.

Odgovori

Aleksandar

Mislim da ste temu (admin) slabo obradili sve vec informacije smo mogli cuti i na tv a mislim da svi posetioci sajta makar od Vas kao jedine ozbiljnije ljude su mogli ocekivati neki adekvatan odgovor.Nadam se da cete se zaista posvetiti ovoj temi i svima razresiti nedoumicu.

Odgovori

Zoran Bosiokovic

Tehnicki i ostalo mogu samo po nalepnicu u Vranje.

Odgovori

Aleksandar

Da li tehnicki pregledi koji koji su ovlasceni od MUP-a mogu da vrse tehnicke preglede samo za vozila registrovana samo na odredjenoj teritoriji, odnosno da izdaju nalepnice samo za ta registraciona podrucja. Konkretno, auto za VR tablicama je u Leskovcu, roditelji imaju tamo kuću i ukoliko mogu - tamo bi obavili sve oko registracije, i izdavanja nalepnice, saobraćajna važi još nekoliko godina. Ukoliko je to nemoguće - moraju da dođu za Vranje da registruju auto.

Odgovori

đole

Šta raditi kada osoba 24.03.2020 puni 65 godina i ističe mu vozačka dozvola?

Odgovori

Pedja

S obzirom da je na snazi zabrana kretanja u toku celog dana za lica koja imaju više od 65 godina, ne vidim potrebu za vozačkom dozvolom (osim ako nije u sredini gde je granica 70 godina). Takođe, rečeno je da se sva lična dokumenta automatski produžuju do prestanka vanrednog stanja. Lice kome je istekla vozačka dozvola ima rok od godinu dana da je produži.

Asmir

Auto mi nije registrovan a treba da se prevede,zbog nastale situacije nemogu da ga prevedem a ni registruje(nerade),dali ja mogu da vozim auto neregistrovan dok traje vanredno stanje u Srbiji Hvala

Odgovori

Polovni Automobili

Ne smete da vozite neregistrovan auto bez obzira na vanredno stanje.

Slobodan

E ovako na tablicama ima slovo dj treba u indjiji da vratim tablice i da predam u staroj pazovi da predam za nove sta da radim a auto mi je potreban zbog posla

Odgovori

Polovni Automobili

Zaista ne možemo da pomognemo - jedino da se obratite MUP-u na email iz teksta.

Eugen

3.4.2020god mi istice registracija automobila. U auto sam ugradio plin, atestirao sam uredjaj, uradjen je tehnici pregled.U ponedeljak 16.03 uplacene su sve takse i u utorak su mi sa tehnickog dali dokumenta da predajem u MUP zbog izdavanja nove saobracajne dozvole gde bi se upisao plin koji je ugradjen u auto. Koja je sad proceura posto salter MUP ne radi? Poslao sam mail na datu adresu ali jos nema odgovora.

Odgovori

Polovni Automobili

Ostaje jedino da čekate odgovor.

Srđan

Poštovani registracija mi ističe 26.03. automobil treba prvi put da registrujem na moje ime platio sam porez za prenos vlasništva i dobio sam potvrdu, šta dalje da radim za registraciju jer treba da dobijem novu saobraćajnu a Sup ne radi? Pisao sam im na mejl koji ste naveli ali ne odgovaraju ništa.

Odgovori

Polovni Automobili

Ostaje jedino da čekate odgovor.

Mića

Srđane, da li ste dobili odgovor? Ja sam u sličnoj situaciji.

Nikolic radisa

hteo bih informaci mome sinu na koga se vodi auto i koji se trenutno nalazi u ITALIJI i nemoze doci istekla je registracij auta 26,02,2020god a ja sam mu napravio tehnicki pregled pre isteka roka koji vazi 30 dan dali bih mogao ja kao roditelj uraditi nesto ili ne hteo bih znati.hvala

Odgovori

Polovni Automobili

Bez ovlašćenja ništa.

Aleksandar

Ne treba ovlašćenje da bi se poslao mail MUP-u, može i sin iz Italije da mailom pošalje upit i skenirana sva dokumenta. Ukoliko šalju dokumenta na kućnu adresu ni tu neće trebati ovlašćenje. Pošaljite mail mup-u i sačekajte odgovor. Polovni automobili su Vam šturo i nepotpuno odovoril. Sad ne postoji lično preuzimanje - pa nema ni ovlašćenja.

Vesko

Kako da registrujem auto kada je na Prištinske tablice Sup izmešten u Nišku Banju, da li mogu i dalje da vozim?

Odgovori

eda

A invalidi koji zbog umanjenog poreza moraju na salter Mup-a?

Odgovori

Polovni Automobili

Nemamo informacije - obratite se MUP-u.

Zoran Majdevac

Poštovani, u Dunav Centru u Kruševcu , moguće je registrovati vozilo , ali se moraju uplatiti troškovi kao za svako drugo vozilo. Nismo u mogućnosti da Vam umanjimo iznos taksi na osnovu invaliditeta. Nakon ukidanja vanrednog stanja možete da podnesete zahtev za povraćaj novca koji ste uplatili , a na osnovu popusta koji imate kao invalid Uredba vlade koja je retardirana ali šta da radimo mi kad je tako У случају да је власник возила важећим прописима ослобођен плаћања трошкова или дела трошкова регистрације возила, захтев за повраћај средстава може поднети након престанка важења Одлуке о проглашењу ванредног стања, To je odluka kojom moraš sve da platiš pa posle vandrednog stanja da tražiš pare nazad,

Vesko

Meni ja Auto registrovan u Sup Priština izmešten u Niškoj Banji, a sada mi ističe registracija, kako ja da registrujem na tehničkom pregledu kada oni nemaju nalepnice za Prištinske tablice?

Odgovori

Polovni Automobili

Nemamo informacije. Obratite se na email iz teksta.

Ivan

Pa posle 20 godina bi trbalo da prebacite auto na Srpske tablice! Dosta vise povlastica.....,raznih!

Vax

Sram te bilo Ivane, srbendo. Prištinske tablice izdaje još uvek MUP Srbije tako da su i to srpske tablice. Sramota koliko nepoštovanja svoje države. Ti si jedan od onih koji za Pazar kažu Sandžak, za sever Vojvodina, za Banjaluku Bosna, za ljude sa Kosova Kosovari..Loš smo narod.

Vladan Vladan

@Vax Moze to vama i nama da se svidja ili ne svidja ali tako jeste- cista forma, zna se ko se drzi za ciji rukav.

Nenad

Poštovani, Kakva je situacija sa registracijom vozila lica koja imaju preko 65 godina i imaju zabranu izlaska?

Odgovori

Polovni Automobili

Ne znamo. Poslali smo pitanje MUP-u.

Polovni Automobili

Dobili smo odgovor od MUP-a, ali bez konkretnog rešenja ili detalja. Ništa više od toga ne možemo da Vam kažemo.

Polovni Automobili

Dobili smo odgovor od MUP-a, ali bez konkretnog rešenja ili detalja. Ništa više od toga ne možemo da Vam kažemo.

Cvetkovic Vladimir

A šta se dešava kad vlasnik vozila je stariji od 65 god. i nesme da izlazi iz kuće,jer od danas vazi to pravilo. U mom konkretnom slučaju,moj otac ima 83 god. i vlasnik je vozila. Registracija je istekla pre deset dana,ali ima pravo 30 dana posle isteka da produži registraciju bez vraćanja tablica. Da li se ovom zabranom izlaska za starije od 65 god. sve stopira i da li će moći kad prođe zabrana izlaska za starije od 65 god. da nesmetano produži registraciju bez vraćanja tablica i dodatnog troška za iste?!!!

Odgovori

Polovni Automobili

Zaista ne znamo. Poslaćemo pitanje MUP-u.

Polovni Automobili

Dobili smo odgovor od MUP-a, ali bez konkretnog rešenja ili detalja. Ništa više od toga ne možemo da Vam kažemo.

Mile

Postovani, Da li znate sta se desava u slucaju da su kola trenutno u BiH, a vlasnik kola je sprecen novonastalom situacijom da ih doveze, jer se trenutno nalazi u EU i ne moze doci u Srbiju (a ni u BiH), a da ne bude u izolaciji. Hvala unapred.

Odgovori

Polovni Automobili

Nažalost, ne znamo kako rešiti tu situaciju.

Korona 20

Doso mi je danas penzioner koji nije smeo da odveze auto na tehnikom pregledu zbog vanrednog stanja, prihvatio sam da mu zavrsim sve ali mup ne prima predmete mora bih da idem iz kursumlije do prokuplja da bih zavrsio, razdaljina 40 km. U toplickom okrugu Pk samo jedan tehnici izdaje nalepnice Sramota

Odgovori

Dragan

Juče mi je tehnički pregled uredno naplatio kompletnu registraciju ali nisu hteli na mi izdaju registracionu nalepnicu jer je saobraćajna dozvola istekla (i ako je rečeno da se ne mora menjati za trajnu).Danas šalteri Mup-a ne rade,na mail koji su tako ljubazno ostavili ne odgovaraju,registracija važi još desetak dana a posle šta?

Odgovori

Nebojša

Ja na mom šalteru produžavam takve uz preporuku da se saobraćajna zameni posle vanrednog stanja.

Polovni Automobili

Da nemate možda u registarskoj oznaci neko od problematičnih slova: Č, Ć, Ž...? Možete li da nam pošaljete na email [email protected] o kojem tehničkom pregledu je reč. Pokušaćemo da ih kontaktiramo i da vidimo u čemu je problem.

Zvonko

Šta se dešava ako je taxi vozilo.

Odgovori

Milan Radanovic

Nista do daljnjeg bar u NS. Bio sam na tehnickom pregledu pre 2 sata(18.3.2020) gde su mi rekli da se javim za dan dva.

Igor

Šta se dešava kada nije odrađen prenos vlasništva,posedujem ovlašćenje a tablice su iz drugog grada.Hvala!

Odgovori

Polovni Automobili

U ovlašćenju uglavnom piše da možete da produžite registraciju. Ako to piše, možete da odete u taj drugi grad i da obavite sve na nekom tehničkom pregledu ukoliko ne možete na nekom tehničkom u svom gradu. A prenos vlasništva obavite kada se završi vanredno stanje.

sajo

uredio sam kupoprodajni ugovor(overen kod notara)ali upreva prihoda ne radi kako da prevedem i registrujem auto?

Odgovori

Polovni Automobili

Obratite se MUP-u putem emaila koji smo naveli u tekstu. Ništa više od toga ne možemo da Vam kažemo.

Bojan

Moze mala pomoc? Istice mi registracija za mesec dana,a nakon toga moram Za drugi grad kako bih uradio ugovor u poklonu i posle platio porez u svojoj opstini. Pored toga nemam to gde da odradim kao i tablice. A ako prepustim sve slucaju,znate i sami da nakon isteka registracije svakako moraju tablice da se odjave u roku od mesec dana!! Koje je resenje?

Odgovori

Polovni Automobili

Zašto morate da uradite ugovor o poklonu?

Goran

Zašto SUP nerade a , mi radnici na Tehničkim pregledima i dalje radimo jesu li oni povlašteni

Odgovori

Стева

Неко мора да ради њихов посао.

benzin i samo benzin

Zato što su oni plaćeni i preplaćeni (u odnosu na svoje (ne)sposobnosti i svoj (ne)rad ) da čuvaju one na vlasti, a ti nisi.

dzordz

da povlasteni su .uvek. vi morate da radite da biste imali prihod i od prihoda isplacivali sebi platu, i naravno njima te oni ne moraju da rade iako primaju platu..i doprinose naravno.cinovnik recimo ima 50.000 +oko 40.000 doprinosa.

Bojan

Zato sto imaju verovatno pametnija posla sada, pritom zene rade u 90% slucajeva na tim salterima a sada su dobile slobodno da bi cuvale decu kuci a svakako u ovim situacijama imaju manjak ljudi, vi na tehnickom lepo jednog po jednog i ni sa kim be morate da budete u bliskom kontaktu,rukavice na ruke, masku neku sami sašite jer ih nema i lagano

Dragan

A sta da radimo mi kojima istice registracija a imaju strane tablice i ne mogu da izadju iz zemlje

Odgovori

Polovni Automobili

Možete li da pojasnite pitanje?

Bojan

Covek je od preko dosao na odmor sa autom od preko...sada sedi i uzivaj jer vam za to 99,9% niko nece praviti problem,mozda mozete online da kupite osiguranje bar...pa tehnički naknadno da uradite

Nemanja

Covek kaze, da mu je automobil registrovan u stranoj drzavi ima inostrane tablice, i da mu registacija istice ali je onemogucen da napusti Srbiju zbog pandemije i vanrednog stanja

Polovni Automobili

Po kom osnovu ste u inostranstvu? Ako imate odobren duži boravak, a pretpostavljamo da imate pošto vam je auto tamo registrovan, onda bi trebalo da možete da se vratite u zemlju u kojoj (privremeno) živite. Ovo smo našli u jednom od tekstova na tu temu: "Merkel je rekla da izuzeci treba da se odnose na državljane trećih zemalja koji imaju pravo dužeg boravka u EU..."