Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kia XCeed dobio dizajnersku nagradu Red Dot

Kia XCeed dobio dizajnersku nagradu Red Dot
Postavljeno 02.04.2020. u 15:31

Urbani krosover Kia XCeed osvojio je dizajnersku nagradu Red Dot za 2020. godinu. Nagrada za dizajn proizvoda znači da je XCeed četvrti predstavnik porodice Ceed sa Red Dot nagradom. 
 
S novom nagradom za XCeed broj Red Dot nagrada za Kiju se od 2009. godine, kada su prvi put dobili ovo priznanje, popeo na 25. Prošle godine nagradu su dobili Ceed, Ceed Sportswagon i ProCeed, koji su svaki pojedinačno nagrađeni zbog izuzetnog dizajna. 
 
Karim Habib, vođa Kijinog dizajnerskog centra, rekao je: "Kia već dugo vremena radi na unapređenju kvaliteta svojih vozila i sve više unapređuje korisnička iskustava. Krosover XCeed predstavlja tu našu novu viziju. Veoma sam ponosan da naše napore cene kupci širom sveta." 
 
To je druga glavna dizajnerska nagrada za XCeed i celu gamu modela Ceed, jer je ovaj novi model već početkom ove godine dobio nagradu "iF". XCeed je takođe nedavno osvojio i prestižno nemačko priznanje ‘Zlatni volan’ (Das Goldene Lenkrad). 
 
Kia XCeed je novi urbani krosover (CUV), koji kombinuje praktičnost kompaktnog sportskog terenca (SUV) sa sportskom upravljivošću hečbeka. Radi se o vozilu, namenjenom rastućoj potražnji evropskih kupaca za vozilima koja su emocionalnija i dinamičnija od SUV-ova, kako po izgledu tako i po pitanju voznih svojstava. 
 
Novi CUV, koji je nastao kao sportska alternativa tradicionalnim SUV-ovima, nudi uporedivu prostranost putnicima i njihovom prtljagu. Auto oduševljava vozače sportskom upravljivošću, udobnošću i bezbednom vožnjom, dok zbog višeg položaja sedenja vozačima nudi bolju preglednost na drumu u odnosu na klasični hečbek. 
 
XCeed, koji je u prodaji isključivo u Evropi, dizajniran je u Kijinom dizajnerskom centru u Frankfurtu. Od početka prodaje u jesen 2019. prodato je više od 20.000 primeraka. Uskoro stiže i elektrifikovana verzija modela - XCeed Plug-in Hybrid. 
 
Nagrade Red Dot dele se u tri kategorije (dizajn proizvoda, brand i komunikacije, kao i dizajn koncepta). Žiri je sastavljen od 40 međunarodnih eksperata, koji čine nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.  
 
Žiri ocenjuje na osnovu sledećih kriterijuma: inovacije, kvalitet, funkcionalnost i ekološka prihvatljivost. Ove godine su kompanije iz 60 zemalja na takmičenje prijavile čak 6.500 proizvoda. Dizajnerski centar Severni Ren-Vestfalija još od 1955. dodeljuje nagrade Red Dot, koje su postale jedne od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na svetu. 

Ostali saveti i vesti

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Ocena:

4.3
Komentara: 2
Pregleda: 3015
   

Komentara: 2 | Pregleda: 3015

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Nevolem

Što bi rekli po naški: čim sam ga vid'o odma' sam ga spazio! Izvanredan, skladan skoro klasičan dizajn. Meni nisu bitne bogzna kakve karakterisike ali unutrašnji i spoljni dizajn mi je baš bitan. Biće ovo najbolji dizajn iz Kie još dosta godina. E sad, što se mene tiče a verovatno i ostalih 70% srbijanaca stvari stoje ovako: nešto novo nema šanse, staro do 6 godina jok, deset godina staro teško bogme ali stisnućemo se ali najbolje je nešto oko petanestak godina, to se podnosi mnogo lakše! Kia, vidimo se sledeće decenije osim ako me ova druga ženska(a baš lepo ime, Korona) ne pokupi ranije.

Odgovori

Milan Simic

Aj ne pricaj gluposti o koroni nego kupi taj auto kad ti se vec svidja.