Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Škoda Octavia najprodavaniji novi automobil u Srbiji

Škoda Octavia najprodavaniji novi automobil u Srbiji
Postavljeno 22.03.2021. u 12:55

Godina iza nas bila je veoma teška za uvoznike i prodavce novih automobila. Posle nekoliko dobrih godina u kojima se u Srbiji beležio rast prodaje novih automobila, u 2020. zabeležen je značajan pad, na šta je najviše uticalo izbijanje pandemije korona virusa. 

U 2020. prodato je čak 21% manje novih automobila nego 2019. godine. 

Da ni ova 2021. neće biti laka, pokazuje i podatak o prodaji novih automobila iz januara, kad ih je prodato 1.099 što je za 19% manje nego u istom mesecu prošle godine. 

Uz sve to, zbog epidemije korona virusa ni ove godine neće biti održan tradicionalni sajam automobila, koji već godinama nije samo mesto gde ljubitelji automobila mogu da vide brojne novitete iz auto-industrije, već je i za mnoge prilika da do novog automobila dođu jeftinije i uz brojne pogodnosti. 

Upravo zahvaljujući ovom događaju, mart i april su bili meseci u kojima su se već tradicionalno beležili dobri prodajni rezultati novih automobila.

Počeo „Online sajam novih automobila i motocikala“

S obzirom na to da se ove godine neće održati Sajam automobila, „Polovni automobili“ odlučili su da organizuju Online sajam novih automobila i motocikala.

Pored posebne stranice, svi oglasi iz ove ponude su u rezultatima pretrage označeni plavom trakom koja se nalazi ispod cene oglašenog vozila, a detalji i opis svih pogodnosti za kupce nalaze se među detaljima oglasa.

Šta se najviše prodavalo u 2020. godini? 

Škoda već godinama važi za najtraženiji brend među novim vozilima, a njen model Octavia bio je najprodavaniji automobil u prošloj godini. Još dva Škodina modela nalaze se među deset najprodavanijih.

Na drugom mestu po broju prodatih novih automobila je Renault Clio, a zatim slede: 

Fiat Tipo, Fiat 500L, Škoda Fabia, Opel Astra, Škoda Superb, Dacia Sandero, Nissan Qashqai i Hyundai Tucson.

Kad govorimo o pogonu, benzinski agregati su najtraženiji kod kupaca novih automobila.

Čak 61% prodatih novih automobila u prošloj godini bili su benzinci, 32% dizelaši, a u preostalih 7% su automobili na druge vrste pogona.

Tako je u 2020. godini prodato 999 hibridnih automobila i 34 električna automobila.

Privredni subjekti su i dalje značajniji kupac novih automobila u Srbiji u odnosu na građane. Od ukupnog broja prodatih novih automobila, u 58% slučajeva kupac je bio pravno lice, a u 42% fizičko.

Foto: Shutterstock.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 6
Pregleda: 14173
Ocena: 3.8
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

SU-57

Ponovo se komentari svode na to ko je za i protiv VW, a tekst nema veze sa tom temom. Ako govorimo o cinjenicama, skoda je definitivno u hijerarhijskoj strukturi koncerna pozicionirana za stepenicu ispod VW. Tacno je da su golf i oktavija uradjeni na istoj platformi, dele agregate itd...ali platforma je samo okvir oko koga se gradi automobil. To se najbolje vidi po tome sto oktavija u svim verzijama ima torziono oslanjanje pozadi, a samo RS ima multilink". To kod golfa nije slucaj. Sa druge strane, cinjenica je da prosecan Srbin ipak hoce "auto na metar, a sa te strane skoda bolje zadovoljava potrebe srpskih vozaca. I da ne bude zabune, niti sam fan VW, niti ga vozim, cak mislim da je golf 8, pa cak i oktavija promasaj sa moje tacke gledista. Jednostavno, meni tolika kolicina touchscreen-a unutra nikako ne prija ni oku, a ni funkcionalnosti.

Odgovori

Velja

Škodica ... :D To je ono, skupio si neke pare, ne razumeš se u automobile, društvo ispred trafike hvali VW , ti nemaš baš za Golfa ali nek bude Oktavija .

Odgovori

Relja

Pogledaj malo cene polovnjaka pa komentarisi. Kupio sam Pasata karavana u aprilu 2020. 2008 2.0 TDI 140 ks DSG alkantara, solidan auto, za 3800 evra. Superba to godiste i oprema nemas ispod 5500, a da valja 6000.

Djoka

Hahaha, a golf jak auto cudo jedno, premijum segment

Vlada

@Velja..Oktavia je vrhunski automobil u odnosu na bilo koji Golf..

021

Škoda oktavija i golf su ustvari automobili na istoj platformi, kad budeš prebacivao delove znaćeš. Po meni je oktavija lepša i udobnija od golfa, kao što je superb veći od pasata.Možda je golf popularniji, a to je stara slava, sad škoda ne zaostaje po ničemu. Ko šta voli to je stvar ukusa i o tome ne vredi raspravljati, ali ni sa škodom se čovek ne može postideti kad izlazi iz nje na parkingu.