Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Početak rada web servisa za elektronsku naplatu putarine

Početak rada web servisa za elektronsku naplatu putarine
Postavljeno 29.12.2022. u 12:17
Autor: Dragan Romčević

Javno preduzeće „Putevi Srbije“, obaveštava javnost da počev od petka 30.12. 2022. godine, pušta u rad web servis za elektronsku naplatu putarine.

Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i biti dostupan isključivo fizičkim licima.

U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekuje se pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zemalja.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novo kupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, možete preuzeti sa internet prezentacije JP „Putevi Srbije“, link: https://www.putevi-srbije.rs/images/putarine/web-portal-korisnicko-uputstvo.pdf

Navedena usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu JP „Putevi Srbije“ u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu 07-22 časa.

U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

JP „PUTEVI SRBIJE“

Foto: Pexels.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 4
Pregleda: 13371
Ocena: 4.2
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Xy

Zasto treba da kupimo tag uređaj, kad imamo registarsku tablicu? Zar sistem ne bi mogao da povezuje registarsku tablicu sa visa karticom isto kao sa tag uređajem?

Odgovori

Damir Milosavljević

Moglo bi se u poziv na broj uneti broj tablice i da u sistemu stoji kredit koji bi se automatski skidao kada naplatna stanica očita tablicu. tako bi se eliminisala potreba za tag uredjajima.

Предраг

Али, онда не би могли узимати паре за таг!

Dejan

A šta se dešava ako već imam neki novac na tag uređaju?

Odgovori