Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Koliko u stvari košta KASKO osiguranje?

Koliko u stvari košta KASKO osiguranje?
Postavljeno 01.02.2018. u 11:26
Autor: Dragan Romčević

Oni koji rade u osiguravajućim kućama ili prodaju nove ili polovne automobile često dobiju jedno od najtežih pitanja: „Koliko košta kasko za taj i taj auto?“. U stvari, nije pitanje toliko teško, koliko je na njega nezgodno odgovoriti zbog toga što onaj ko je pitao želi odgovor bez „suvišnih“ detalja – a to je nemoguće!

Počnete li da mu objašnjavate kako se određuje cena kasko osiguranja, odmahnuće rukom i reći: „Ma nema veze, uzeću tamo gde mi je najbliže, sve je to isto.“ I tako nastaju problemi... Kao prvo, uskoro će verovatno saznati da je mogao da prođe mnogo jeftinije. Napomena – jeftinije kod kasko osiguranja ne znači obavezno i bolje!

Učešće

Kao drugo, kada dođe do nekog oštećenja automobila, shvatiće da učešće od 20% - koje je osetno pojeftinilo kasko u odnosu na verziju sa učešćem od 5% - u stvari nije bilo najbolji izbor. A tu je i minimalno učešće u fiksnom iznosu: ono može da bude npr. od 50 do 150, pa i 200 evra. Sa druge strane, postoje verzije bez učešća u šteti, ali one imaju neke druge „mane“.

Popusti

Tu su i popusti – npr. platite li odmah za celu godinu umesto na mesečne rate, možete dobijete popust od 10% do 15% ili dodatnih 10% ako potpišete ugovor na 2 godine. Neke osiguravajuće kuće za određene marke ili modele automobila odobravaju popust ukoliko ugradite neku vrstu zaštite od krađe, dok druge obavezno traže ugradnju dodatne mehaničke ili elektronske zaštite ili oboje (ovo se po nepisanom pravilu odnosi na Audi, VW, BMW, Porsche...).

Pojedine osiguravajuće kuće poklanjaju i pakete pomoći na putu ukoliko uzmete kasko kod njih.

Kako onda porediti sve ove uslove?

Kao što ste do sada shvatili, na cenu kasko osiguranja utiče mnogo faktora. Ne mogu ni ponude svih osiguravajućih kuća direktno da se porede, pošto ih prate različiti uslovi. Tu su i razni stručni izrazi sa čijim preciznim značenjem prosečan čovek nije dovoljno upoznat.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih bi trebalo da uzmete kasko osiguranje preko sajta www.Osiguranik.com, koji je kao i sajt Polovni automobili deo Infostud grupe sajtova. Potpuno besplatno ćete dobiti pomoć da u veoma kratkom roku nađete najpovoljnije kasko osiguranje koje pokriva sve rizike od kojih želite da se zaštitite. Ne plaćate nikakvu proviziju niti nadoknadu.

Jednostavno, popunite upitnik, nakon čega najbolje ponude stižu na vašu adresu i ostaje samo da izaberete onu koja vam najviše odgovara u odnosu na uslove i cenu. Dakle, ne morate da obilazite osiguravajuće kuće, da tražite parking i idete u banku sa uplatnicama. Možete da dobijete i bolju cenu nego što biste vi sami dobili odlaskom u filijalu osiguravajuće kuće.

Kasko osiguranje – primeri cena

U ovim tabelama možete da vidite koliko se okvirno plaća kasko za određene automobile. Kao što ćete i sami uočiti, cene se osetno razlikuju, ali se razlikuju i uslovi. Za sve navedene primere pokriven je rizik krađe i u inostranstvu.  Nećemo ulaziti u detalje, navoditi popuste ni osiguravajuće kuće koje su dale cene kasko osiguranja u ovim tabelama, kako se ne bi stekao utisak da nekoga favorizujemo ili da određena osiguravajuća kuća ima znatno bolje uslove od drugih.

Cena kasko osiguranja je za celu godinu, ali plaćanja su u mesečnim ratama.

BMW X1 - 2011. godište

Škoda Octavia 1.2 - 2017. godište

VW Passat - 2009. godište

KIA Ceed - 2017. godište

Opel Astra - 2017. godište

Citroen C4 - 2013. godište

Peugeot 308 - 2014. godište

BMW X1 - 2010. godište

 

 

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.


Rezultati ankete

Koliko u stvari košta KASKO osiguranje?

Nova opcija 0%
Ukupno glasalo: 0

Komentara: 3
Pregleda: 56070
Ocena: 3.7
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Aca

Treba napomenuti jos jednu vaznu stvar. Za svaki deo koji stave nov i originalni, vlasnik doplacuje 10% amortizacije po godini starosti, a maksimum 70%.

Odgovori

procenitelj

kao procenitelj štetea u jednom osiguranju, daću vam informaciju iz prve ruke. do 5 godina starosti, nemate nikakvu amortizaciju, preko 5 godina, imate amortizaciju po 10% za svaku godinu do maksimalnih 50%. Isto tako, i prilikom uzimanja polise, imate popust na starost vozila što dođe da ste manje platili polisu. Takođe, obaveza osiguranja je da vrati vozilo u stanje u kakvom je bilo prilikom ulazak u kasko, a to znači da je vozilo iz 2011 imalo na sebi delove iz 2011, osim onih za koje se može dokazati da su mlađi, kao što su gume, akumulator I sl. Dakle, prilikom isplate štete osiguranje će vam platiti deo star 7 godina, što je donekle I realno. Znači, amortizacija 20%. U praksi dobijete uglavnom malo vise od realne štete, osim ako niste alavi pa bi da dobijete nov auto I da vam ostane 1000e, što sam imao prilike da sretnem. Uzmimo primer pneumatika, recimo da ste na autu imali pneumatik star 7 godina sa 4mm šare I isti je za zamenu. Da li je realno da vam se plati nov? Ne. I za kraj, da ste nekoga udarili I rešite da platite štetu, kako ne bi platili kaznu I zvali policiju. Da li bi oštećenom koji ima npr golf 2, platili nova originalna vrata ili bi platili polovna? To je poenta, osiguranje vraća u stanje u kakvom je bilo vozilo.

zoran

super i p o s t e n o !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odgovori