Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Video saveti za kupovinu polovnog automobila – II deo (VIDEO)

Video saveti za kupovinu polovnog automobila – II deo (VIDEO)
Postavljeno 04.12.2012. u 14:49

Nastavljamo priču o proveri prilikom kupovine polovnog automobila. U ovom video izdanju možete videti kako se proverava karoserija (debljina boje, eventualno postojanje skrivenih varova, prisustvo raznih oštećenja na vozilu i slično), šta se proverava kada se vozilo otera na "kanal" i pregleda odozdo (stanje sistema za oslanjanje i upravljanje, da li ima curenja iz menjača, stanje gumenih elemenata i instalacija) i kako se vrši procena realne vrednosti vozila.

Autor: Tim sajta PolovniAutomobili.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 15
Pregleda: 28531
Ocena: 3.5
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

bakero

svakako treba povesti nekog ko se bar malo vise razume od vas.ako mozete odvezite auto kod mehanicara,verovatno svi mi imamo po nekog prijatelja koji se bavi mehanikom.auto na dizalicu i osnovni pregled spona ramena silen blokova,da li se ulje negde sliva niz motor,zupcasti kais pk kais ,nosaci motora itd.spustiti auto upaliti pa ugasiti videti da li trese kada se gasi zbog zamajca i uopste sagledati stanje vozila.ima vozila koja i sa 300-400 hiljada kilometara rade perfektno zbog redovnog odrzavanja.naravno neki delovi nisu vecni,postoje skrivene mane koje se vide posle 1000-2000 kilometara tako da uvek trazite bar neku garanciju od 15-30 dana jer toliko i mozete preci.samo da znate da ne postoji auto star deset i vise godina na kome se nece naci kvarova od 500-1000 eura.toliko srecna kupovina.

Odgovori

Boris

Limarija se radi vakumom,,hahahaha.bang.Posto sam auto limar voleo bi da kupim taj vakum..pa kad mi dodje slupano vozilo, ja stavim vakum i ispravim vozilo bez farbanja.

Odgovori

PROFESIONALAC

Da,da..... E,pa...ovako deco... Nađete dva-tri primerka od traženog modela,pozovete broj iz oglasa,raspitate se o pojedinostima,potom zatražite broj šasije automobila,i odete(lično) u bilo koji OVLAŠĆENI servis za tu marku.. Dobar dan,evo ovaj auto,molim istoriju... To ne košta ništa a može sve da vam kaže. Kad vam se to što čujete dopadne(ili ne) odlučite se da odete na razgledanje automobila. Pa onda dalje,na pregled u OVLAŠĆENI SERVIS i slušajte šta vam kažu majstori i šta piše na kompjuteru kad ga "zakače". Ovako je najjeftinije i najbolje,a auto pregledaju majstori koji se svaki dan sreću sa tim modelima i znaju im sve mane. I znajte da je uvek dobar auto skup. A najskuplji je jeftin auto!

Odgovori

Vojkan

Ovo su uglavnom gluposti.Limarija se sada radi uglavnom vakumom tako da sve ostaje fabricki i ovakvim merenjima nista nemoze da se utvrdi. Posto duze radim sa automobilima iz uvoza tacnije prodajem ih objasnicu vam kako da najlakse utvrdite stanje motora. Ako isparava na cepu ili na meracu ulja sto vecina gleda neznaci nista , moguce da je staro ulje ili je loseg kvaliteta. Motor cete proveriti tako sto ga zagrejete na radnu temperaturu a onda ugasite.Nakon 2-3 minuta kad se stalozi ulje izvucete merac i izmerite nivo ulja u karteru. Potom vratite sipku upalite auto i odmah na 1-2 sekunde date gas do daske i gasite auto. Opet vadite merac.Ako je motor dobar nivo ulja je isti. Ako motor duva znaci da vraca kompresiju u karter i na ovaj nacin uzburka ulje a samim tim i podigne nivo na meracu. Ako se to desi nekupujte auto znaci da duva motor.

Odgovori

MunzeLjux

Ja sam zadnji auto kupovao 3 meseca i za to vreme obisao na desetine placeva i oglasa.Da sam svaki treci auto za koji sam ponudio neke pare vlasniku vozio u ovaj diznilend,jedva bi mi ostalo za skroman skuter.Jos je besmisleniji savet nekih genijalaca koji nam kazu da treba povesti mehanicara.Ako je mehanicar dobar,on ima puno posla,a koja je sansa da ga izvucete iz kanala da bi gledao nekakve krseve po gradu.Ako ga placate,odrace vas,a ako vam je prijatelj,za prvi auto ce vam reci da je super,da vas skine sa grbace.Pazite dobro.Izadjite na prometnu ulicu i ako za deset minuta ne prodje bar 10 modela koji planirate da kupite,bezite od njega.Kada shvatite da ste pogresili u odabiru,bar cete ga lako prodati,uz nadu da niste najveca budala u gradu.

Odgovori

Markoni

Slazem se da je pregled skup stotinak eura sto i nije mnogo ako kupujete vrdeniji auto.Shvatam da su na ovom forumu samo preprodavci koji kinje neciji rad jer hoce leba bez motikike nasminkaju lominu od 10do12g. vrate kilometrazu obavezno u kunu se u dete da je auto NOV NOV.Hvala Bogu da postoji AMCC.Znaci pre kupovine obavezno ovlasceni servis ili AMCC.Sve ostalo je prevara.Licno hocu da kupim auto sa 120000km.ali ne sa 320000km.moze i on da dodje u ubzir ali neka bude realno stanje.

Odgovori

sale

madajte ljudi staje ovo?koja bre procena plati auto koi vredi i cao.mibi sve jeftino a dobro e toce malo tesko pogotovo ovde u srbiji.

Odgovori

zex

ovi su smešni.Ne bacajte novac nego povedite majstora do auto placa ili kod kupca i neka pregleda auto-proćićete jeftinije nego kod ovih manekena u AMS-u

Odgovori

zex

BRAVO!Zbog ovakvih stručnjaka-savetodavaca porodaja automobila je spala na minimum.Procena vozila se formira kod njih u AMS-u i to na osnovu kataloga za obračun poreza? Pa ovi su smešni ko bioskop.Po kojim cenama vrše uslugu,od koga nabavljaju delove za popravku?NAjbolje je da AMS počne da uvozi automobile i da oni prodaju iste po tim kataloškim cenama.I sledeći put gospodin koji vrši prezentaciju neka nauči ceo tekst napamet,bez čitanja iz podsetnika koji mu je non stop pri ruci ,jer on treba sa svojim znanjem da ulije poverenje kod potencionalne mušterije.

Odgovori

VELJKO

Dopada mi se vaš video zapis i objašnjenje i možete li mi reći gde ovaj pregled i procenu mogu ovako stručno obaviti.Meni će vlasnik dozvoliti ovu radnju jer ću ispoštovati njegovu cenu za koju se dogovorimo ali želim znati šta uzimam!Ako se pokaže da auto ne vredi onda je prodavac kriv za davanje netačnih podataka i neću uzeti taj automobil!Kolika je cena ove procene? Zahvaljujem se.

Odgovori

Sale Su

Koji ce Vam vlasnik auta dati da mu uzimate vozilo i terate na procenu i pritom da mu obarate cenu??? Danas bi svi za malo para da kupe mlad i dobar auto, e pa toga nema. Kolko odvojite para za auto takav ce te i dobiti. I kad kupujete nov auto, pre cete kupiti Nemca zbog izdrzljivosti nego Korejanca koji se kvari, tako pravilo treba da bude i kod polovnog vozila, platiti vise ali kupiti kvalitetno.

Odgovori

mnfst

Jel ovaj program koji se koristi besplatan i ako jeste jel mozete da nam kazete gde da ga skinemo?

Odgovori

Srbin

Poštovani, znajući za vašu cenzuru biću malo slatkorečiv nadajuči se da će komentar biti objavljen. Molio bih Vas da što manje gledamo ovog lika, a da veću pažnju posvetite prilogu o kome je reč. Konkretno, u oba priloga koje ste nam pokazali, najmanje smo videli ono o čemu je reč. Ako neko govori o donjem postrojenju automobila, vešanju, sponama itd., valjda to trebamo i videti, a ne slušati. Pozdrav.

Odgovori

Polovni Automobili

"Poštovani "Srbine", na našem sajtu nikada ne vršimo cenzuru. Svako može slobodno komentarisati dokle god za to ne koristi psovke ili uvrede. Jedino to ne dozvoljavamo. Prihvatamo dobronamerne sugestije i kritike kao što je ova vaša jer je

nemanja

Svaka cast za ovo..samo kad bi znali koliko kosta ovakav jedan pregled tacno,ako neko zna...hvala unapred

Odgovori