Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Šta sve morate da uradite kako biste ugradili kuku za vuču?

Šta sve morate da uradite kako biste ugradili kuku za vuču?
Postavljeno 09.04.2015. u 16:01

Koliko košta ugradnja kuke? Šta je potrebno od dokumentacije? Koji su ostali uslovi? Gde može da se obavi i koliko košta atest? Dajemo odgovore na ova pitanja.

Zakon kaže da kuka za vuču na automobilima koji su prvi put registrovani u Srbiji nakon 1. jula 2011. godine, ili je kuka naknadno ugrađena posle tog datuma, ne sme premašiti dužinu gabarita automobila kada ne vuče prikolicu.

Dakle, obavezno je da ugradite tzv. euro-kuku koja može da se demontira kada ne vučete prikolicu.

Inače, iako je bilo najavljeno da će od ove godine za ugradnju kuke za vuču morati prvo da se pribavi odobrenje Agencije za bezbednost saobraćaja, ova obaveza je odložena za godinu dana, a ukoliko se steknu uslovi, biće i u potpunosti ukinuta.

Šta je sa vozilima koja imaju stari atest?

Ukoliko ste ugradili kuku pre npr. desetak godina po tada važećim pravilima, dovoljan je atest koji ste tada dobili. Dakle, ako u međuvremenu niste izgubili atest možete bez problema da nastavite sa vožnjom vašeg automobila.

Mogu li sam da ugradim kuku za vuču?

Ne – kuku za vuču smeju da ugrađuju samo pravna lica.

Gde da ugradim kuku?

Kuku za vuču možete da ugradite u bilo kom servisu. Obično na istom mestu možete da kupite i kuku, a možete i da je donesete na ugradnju.

Koliko košta ugradnja kuke?

Oko 20.000 dinara ukupno (kuka plus ugradnja) za automobile kao što su Citroen Xsara i Fiat Brava. Cene mogu osetno da se razlikuju u zavisnosti od modela vozila i vrste kuke, pa proverite na više mesta pre nego što donesete konačnu odluku.

Koliko košta atestiranje?

-    Smernice (potvrda) proizvođača vozila: cena zavisi od marke vozila
-    Ispitivanje (atestiranje): 3.000 dinara
-    Izdavanje uverenja: 3.000 dinara
-    Republička administrativna taksa: 290 dinara
-    Tehnički pregled: npr. 1.000-1.500 dinara

Potvrda (smernice) proizvođača

Da biste mogli da atestirate kuku, neophodno je da nabavite i potvrdu da je prepravka izvršena u skladu sa smernicama proizvođača automobila, što npr. za automobile marke Audi, Seat i VW košta 3.000 dinara, a za automobile marke Fiat preko 10.000 dinara.

Neke marke vozila su problematične, pošto je za njih gotovo nemoguće dobiti potvrdu proizvođača. Potvrdu tražite isključivo od glavnog zastupnika za tu marku u Srbiji, pošto u slučaju da pitate neku dilersku auto kuću, može se desiti da vam kažu da takvu potvrdu ne izdaju uopšte ili izdaju samo ako kuku ugradite kod njih.

Neophodna dokumentacija

Kompletno uputstvo i neophodnu dokumentaciju možete da nađete na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja http://www.abs.gov.rs/zahtev%20za%20ispitivanje.html :   

a.    Dokumentacija o vozilu, opremi i delovima (saobraćajna dozvola, račun, kupoprodajni ugovor, carinska deklaracija, itd.)
b.    Podaci o vozilu koje je predmet prepravke (marka i tip vozila, kao i osnovne tehničke karakteristike)
c.    Naznaka i opis prepravke
d.    Tehnička dokumentacija (opis, skice, crteži…)
e.    Dokaz da je prepravka izvršena u skladu sa smernicama proizvođača vozila koje se prepravlja ili na način za koji je proizvođač potvrdio da se može izvesti na vozilu, a potvrdu mogu izdati samo zvanična pravna lica 
f.     Izjavu izvršioca prepravke o njenoj usaglašenosti sa prilogom proizvođača vozila ili ugrađenih delova
g.    Dokaz o plaćenoj republičkoj administrativnoj taksi u iznosu od 290 dinara
h.    Dokaz o plaćenoj ceni usluge izdavanja uverenja o ispitivanju vozila u iznosu od 3.000 dinara

Za detalje se raspitajte u servisu u kojem planirate ugradnju ili pozovite neku od institucija koje se bave ispitivanjem (atestiranjem).

Gde može da se obavi atestiranje?

1.    Mašinski fakultet u Beogradu;
2.    Centar za motorna vozila AMSS;
3.    Institut za nuklearne nauke Vinča;
4.    Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu;
5.    Mašinski fakultet u Nišu;
6.    Tehnički fakultet u Novom Sadu

Da li i sama kuka mora da ima atest?

Da – morate da ugradite kuku koja je u skladu sa evropskim standardima.

Šta da rade oni koji su imali atest, ali su ga izgubili?

Oni moraju da skinu staru kuku i da ugrade novu, pri čemu su obavezni da isprate kompletnu proceduru ugradnje i ispitivanja.

Šta je sa vozilima koja imaju fabrički ugrađenu kuku?

Za fabričku kuku nije potreban atest, već samo homologacija iz koje se vidi da je kuka stvarno fabrički ugrađena.

Šta ako me zaustavi policija sa neatestiranom kukom?

Ukoliko saobraćajac odluči da ispoštuje sva pravila, može doći do isključenja iz saobraćaja, skidanja registarskih tablica i novčane kazne od 6.000 do 20.000 dinara.


Autor: Dragan Romčević                                                                                                                                                                

Ostali saveti i vesti

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Ocena:

3.7
Komentara: 64
Pregleda: 86624
   

Komentara: 64 | Pregleda: 86624

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Ladislav Pap

Ovo je dosta komplikovano. i Izgleda da se suglasavamo sa EU zakonima. Mislim kad bi se zajebavali!

Odgovori

lud zbunjen normalan

auto je vvezen iz amerike 1992 nov na njemu je postavljena konzola ispod branika na kojoj se montira kuka kuka nikad nije montirana niti postoji instalacija sve normalno dosad registrovano sad traze da se ta konzola skine na pitanje dali daradim atest kaze nemoze pribavi odobrenje proizvodjaca ali ta firma n e m a prestavnistvo u srbiji znaci problem neresiv kuka mi netreba ali hocu da vozilo ostane originalno posto za dve godine postaje oltajmer i skidanje tog dela bitno narusava izgled vozila ne posedujem kuku ameri na vozilima ugradjuju mogucnost stavljanja kuke a kuku kupuje naknadno onaj kome je potrebna kladim se da za ovaj problem niko u srbiji nema resenje

Odgovori

Filip

Jeste da je tema stara, ali imam nedoumicu, pa bih postavio jedno pitanje na ovu temu, možda je neko imao slično iskustvo. Naime, treba da mi stigne auto (Ford C-Max 2007. god.) iz uvoza (Nemačka) na kome postoji fabrički ugrađena kuka za vuču. Kuka je upisana u Nemačkoj saobraćajnoj, a na samoj kuki postoji pločica o homologaciji sa Fordovim znakom. Ali ima jedan problem, verovali ili ne, kuka nije demontažna (nije Euro kuka). Koliko sam se ja raspitao, vozilo bi trebalo da bez problema prođe ispitivanje Agencije za bezbednost saobraćaja i da na uverenju o ispitivanju upišu da na vozilu postoji uređaj za vuču. E sad glavno pitanje, da li će vozilo proći tehnički pregled, sa kukom koja ne može da se skine, a u uverenju od Agencije za bezbednost saobraćaja stoji da vozilo ima uređaj za vuču? Na jednom tehničkom pregledu su mi rekli da ću i pored toga ipak morati da je skinem. Jel imao neko slično iskustvo?

Odgovori

VOJISLAV JEFTIĆ

imam ladu 110 Dobio sam saglasnost da mogu da ugradim kuku od njihovog predstavnika u Srbiji. Original kuku sa nosačem nemam gde da kupim i kad bi nabavio neku polovnu ona nema homologaciju. 1. pitanje da li može da se uradi homologacija na polovnoj kuki i ako može gde. 2. Ako nema original nosač i kuka da li može da se napravi i ko treba da atestira

Odgovori

Polovni Automobili

Najbolje da se obratite Centru za motorna vozila AMSS na brojeve: 065/987-8882 065/987-8883 065/987-2539

Ištvan Kožik

2008 god. ugradjena mi je kuku na LADU 2110 i dobio TEHNICKI KARTON ZA VUCN KUKU kao i tadasnji reg. broj vozila, Na kome pise: PRIKLJUCAK UGRADIO ime firme koje je NAPRAVILO I UGRADILO vucnu kuku. A na drugoj strani kartona stoji:VUCNA KUKA UVERENJE {ATEST} 09/888/91 MFBGD. Dalje PRIKLJUCAK PROIZVEO SZR "METAL" iz Alibunar sa br. tel. kopija se nalazi u SUP-u do juce je VAZILA a od 1.1.2019 ne VAZI.

ake

Kao i mnogi imam problem sa atestiranjem kuke.Na ford escorta 85 god montirao sam euro kuku 2011 autohak ali sada ne mogu da je atestiram jer na plocici nema homologacije.Ne mogu da kupim novu kuku jer se za to godiste vozila ne proizviode.Da li mogu da kupim kuku za 86 godiste pa da legalno atestujem ili postoji neko drugo resenje.U AMSS koji vrse atest rekli su mi da postoji oznaka homologacije mogao bih da prodjem na atestu.Unapred zahvalan.

Odgovori

Polovni Automobili

Postavite to pitanje AMSS - najsigurnije je da Vam oni kažu iz prve ruke.

BojanC

Mene interesuje sta da radim u ovoj situaciji. Kupio sam polovno vozilo na placu, koje ima fabricki ugradjenu kuku ( Demontazna Westfalia kuka, na Renault Meganu). U uverenju AMS, koje je izdato za vozilo prilikom uvoza, ne stoji upisano da vozilo poseduje kuku. Autom sam normalno prosao prvi tehnicki pregled i registrovao ga. Sad me interersuje, po novom pravilniku za tehnicke preglede, da li cu moci da registrujem vozilo, ili cu morati da radim atest za kuku? Ukoliko moram da radim atest, da li postoji mogucnost da se zalim na rad centra za ispitivanje vozila AMS, posto ocigledno nisu svoj posao odradili kako treba i izostavili da upisu kuku na vozilu?

Odgovori

Polovni Automobili

Najbolje je da odvezete auto na nekoliko tehničkih pregleda i da pitate da li može da prođe tehnički. Ukoliko Vam kažu da morate da radite atest, obratite se prvo Centru za ispitivanje vozila i objasnite situaciju. Nije nam poznato da li je moguće uložiti žalbu i da li bi to uopše imalo efekta.

Vuk

Isto sam prosao ,imam euro kuku brink sa plocicom i svim oznakama ali posto je stojala u gepeku gospodin iz amss nije se udostojio da pogleda malo bolje,na tehnickom ne mozes proci vec treba da glumis kao da si sad ugradio,atest itd,sta reci ...amss su bogovi i neodgovaraju ni zasta,slao mail dzaba,pitao u poslovnici b.palanka to ti je sto ti je

predrag

imam golfa 1981 godiste tasovac moze li mi neko reci dali je tada fabrika ugradjivala kuke na golfa i kako sa tim na sledecoj registraciji

Odgovori

Zoran Jovanović

Imam Volvo 760 GLE iz 1987 godine sa fabrički ugrađenom kukon, na kojoj stoji pločica proizvođača sa svim podacima. Da li može takav auto da prođe tehnički pregled, jer je iz 1987 godine?

Odgovori

Polovni Automobili

Trebalo bi da može. Godište nije važno - samo je neophodno da na osnovu podataka sa pločica može da se utvrdi da je kuka fabrički ugrađena.

verko

more dok se digne opet kuka i matika

Odgovori

vuk

2017 sam kupio hyundai santa fe 2003g,auto uvezen u decembru 2016 i pregledan od amss i nisu ubelezili euro kuku brink ????ali su dali dozvolu za registraciju itd i naravno sad kad treba da registrujem trazi se atest a amss nije odradio svoj posao a ja vec imam ugradjenu kuku koja je sa autom dosla iz italije...sta reci

Odgovori

WOYO

AKO NA PLOCICI OD KUKE NEMA ZNAK ILI NAZIV PROIZVODJACA AUTA NA KOJI JE KUKA UGRADJENA, TO ZNACI DA JE KUKA NAKNADNO UGRADJENA A NE U FABRICI, TJ NIJE FABRICKA KUKA .

nesa

od cega zavisi kazna da li ce da bude 6000din ili ce da bude 20000din

Odgovori

Polovni Automobili

Od sudije.

miksajlo

mogu da placem ili da se smejem od muke .komentar nemam.

Odgovori

Petar

Kupio sam polovnu kuku za pasata b5.5 pre 3-4 meseca i sad u oktobru mi je registracija i taman sam mislio da uradim atest za kuku i da reg auto, medjutim odem do amss da vidim sta i kako u vezi kuke i oni mi kazu da mi treba neki papir od atesta ako je atesstirana, ja mu kazem nemam nikakav papir jer sam je kupio polovnu a imam plocicu na njoj, on nije hteo ni da pogleda plocicu, tako da me zanima da li moze da se napravi nekako taj novi atest za tu istu kuku jer mi se ne daju opet pare da drugu, hvala u napred!

Odgovori

Polovni Automobili

Možete da je atestirate, ali morate da prođete kompletnu proceduru atestiranja kao što je opisano u tekstu. Ta pločica na kuki ne znači ništa po pitanju ugranje na Vaš automobil. Dakle, zovite ponovo AMSS ili idite kod njih i raspitajte se za proceduru atestiranja kuke nevezano za tehnički pregled.

lazar

Ćorava je ovo država,nema nam spasa!!!!

Odgovori

Miroslav

Imam na automobilu ugradjenu kuku, automobil je tako uvezen 2016 godine, i kako zakon kaze svaki uvezen automobil mora da ide na AMSS i tamo bude pregledan, auto je prosao AMSS sa sve kukom, ali mi sada po novom zakonu kuka nije atestirana, kako to da je auto prosao tad AMSS kad je uvezen a da tada nisu napisali da ima kuku, a kako vidim po zakonu od 2014 bi trebalo da se upisuje kuka u saobracajnu... da li ima neko nadlezan da se upita za ovo?? Kako mi se cini u ovom zakonu rupa koliko hoces, a samo onaj ko hoce da mu sve bude po propisima nadrlja najvise... ipak se ovde vise isplati podmititi jer legalnim putem ustvari ne moze da se resi nista, nazalost.

Odgovori

Polovni Automobili

Ako je tad uvezen i pustili su vas na AMSS pregledu, onda treba tehnički da prođete bez problema po pitanju kuke.

Nebojša

Da li možda znate na koji način da dođem do homologacije za fabričku kuku? Konkretno za Opel Insigniu 2009 god. Hvala.

Odgovori

Polovni Automobili

Obratite se ovlašćenom uvozniku - www.opel.rs

Dejan

Zvao sam opel, cena saglasnosti za prepravku opelovih vozila kosta 12000 dinara. Nisu normalni.

Odgovori

Milos

Postovanje, Zelim da ugradim kuku. Kako sam shvatio, koraci su sledeci: 1. Servis treba da ugradi kuku sa atestom 2. Ugradjeni sklop (auto + kuka) se atestira npr na masinskom fakultetu 3. Idem na tehnicki pregled Koji dokument predstavlja dokaz da sam prosao kroz celu proceduru? Da li idem u sup da se upise u novu saobracajnu? Poz!

Odgovori

SASA

Posedujem Pasat star 33g sa fabrickom kukom (nije euro),sa plocicom na kojoj sve pise, sta sad nevazi to sto Nemci napravili nasi znaju bolje. Prikolici izgubljena dokumentacija, da uradim sve sto traze skuplje od prikolice a oni "izgubili". Neko uzeo racun i napravio. Trazim da ukucaju fabricki broj jer ce kompjuter da izbace toga sto je uzeo racun, oni nece. Banda.

Odgovori

SASA

Posedujem VWPasat 1,6 dizel 1984g. Uvezen pre dvadeset godina, Beli Manastir. Ima fabricku kuku sa plocicom, nikakav papir. Kakva je situacija na plocici sve pise sta treba jos papir, dva svedoka, overen potpis, vojna knjizica, snak zuba, uverenje da nisam osudjivan, itd.

Odgovori

zoran

Hrvati su ukinuli obavezu da mora da bude euro kuka. Moze da bude i obicna koja se ne skida i ostaje stalno da viri tih par santimetara. To je pravi zakon koji vazi u EU . Ovo u srbiji je lopovluk da bi se u svi malo ogrebali. i kurta i murta.

Odgovori

Dragisa

Kod nas je pljacak a

Vidoje

Imam putnicku prikolicu atestirana 1994g. od tada pa do promene novih tablica redovno registrovana na svako vozilo koje sam imao. MUP mi je izdao potvrdu da je dokumentacija unistena prilikom bombardovanja 1999g i da nemogu da mi pomognu. Zvao sam agenciju za bezbednost saobracaja i rekli su mi da ne rade atest na pravljenim prikolicama i da mi treba neka homologacija i da bi to sve kostalo oko 30 000 dinara. pitam se dali je ovaj ministar saobracaja na celu sa vladom normalan.

Odgovori

djordje

savrseno normalan za njihove interese, tako ce biti dokle god ih narod trpi tj dok se ne digne kuka i motika..

ilija

Ova vlast organizovano pljačka svoj vlastiti narod.Ovakvi propisi ne postoje ni u zemljama evropske unije.Npr. u Austriji možeš da nosiš i kuku koja nije tzv. evro kuka i ništa nemoraš da skidaš.

kuku narodu

placamo ceh nestrucnih,partijskih,maminih,tatinih,rodjackih i ostalih veza i vezica koji su primani svih ovih godina.Vrlo skup ceh narode... kuda sve ovo vodi ??????. Direktor agencije za bezbednost saobracaja je bio Stojadin Jovanovic-slucajno!Turci su nas napustili posle petsto godina,a Srbi napustaju sada.Izgleda ostace strucnjaci samo.

Odgovori

lotus

U EU je fabricka kuka ( fabricka) i nema o tome diskusije, a kod nas moze da bude, ali ne mora da znaci i to tek treba da dokaze te uz odredjenu novcanu nadoknadu, jer su kod nas kriterijumi iznad Evropskih. U Evropi vaze jos uvek stare tablice, a kod nas ni ove nove posle isteka registracije, a koje imaju rok trajanja 7 godina.

Odgovori

svasta nesto

Zato nećemo nikad u Evropsku uniju ni ući a uvek ćemo pričati o njoj.

deki

ukoliko saobracajcu date 1000 dinara,on ce se praviti blesav i gotovo...

Odgovori

Ivan

Prvo mi ne date da registrujem prikolicu sa atestom koja je bila registrovana vec 20 godina sad iznenada vam dunulo da atesti ne vaze, sad mi trazite atest za kuku dokle bre vise.... Juce odem na pumpu da zamenim plinsku bocu i... NARAVNO ne daju treba opet neki atest, za drugo auto mi trazite atest za bocu pa atest za isparivac dokle bre vise.... Zelim bre ljudi samo motokultivator do njive da prevezem da preorem i posadim nesto sta vam je mile vam majke, da li ste bre normalni kakvi bre atesti vise pustite posten narod da radi

Odgovori

Aca

Najbitnija stvar nije recena da se ne moze ugraditi polovna kuka na vozilo, jer ista ne moze da prodje pregled u ovlascenoj ustanovi!

Odgovori

Srbin hamza

Pa ovo je da ne poveruješ. Koji bezobrazluk i otimačina nizašta.

Odgovori

mikan

Recimo da covek vozi Nivu staru preko 30 godina (koja se realno, nazalost, nista ne razlikuje od nove, kako po dizajnu, tako i po kvalitetu) i da ima fabricku kuku sa koje je spala plocica sa podacima, a papire nema jer je npr. 5 vlasnik... Njega ce procedura nametnutne ugradnje nove kuke kostati vise nego sto je vrednost automobila...

Odgovori

speedy46

Vozilo je stiglo iz uvoza i ima na sebi kuku ali koja nije tip "EURO" već se skida pomoću dva šrafa. Ne postoji namera da se kuka koristi i ona je skinuta (deo koji viri van vozila). Da li je potreban atest?

Odgovori

Igor Mladenovic

"euro" kuka je svaka kod koje se skida deo koji prelazi gabarite vozila. Dali pomocu dva srafa ili automatska koja se zakljucava oba dve varijante su "euro" kuka. Ako je vozilo stiglo iz uvoza na njemu moze biti iskljucivo euro kuka. Znaci ona kod koje se skida deo koji viri van vozila. Na homologaciji kuka mora biti kompletna ili kompletno skinuta i umesto nje vracen fabricki celicni deo branika koji stoji kod automobila koji nikada nisu imali kuku. Inace moje misljenje je da bez obzira sto ne postoji namera da se kuka koristi nema razloga skidati je . Mislim na deo ispod branika, koji se ne vidi.

Ivan

Meni su u AMSS rekli da jeste.

Sole

Izdavanje uverenja 3000 din!!!???Kakvog uverenja???Od koga???Pa tehnicki pregled???Smeske!!!Stvarno ne mogu da verujem u kakvoj zemlji,drzavi zivimo!A moze doci i do iskljucenja iz saobracaja!!!???Jao Stefanovicu upisi se u obdaniste!!

Odgovori

Stefan

Atest za kuku kao takav danas ne postoji. Vozila kojima je kuka ugradjena i atestirana pre uvodjenja novog tipa saobraćajnih dozvola su u staroj saobraćčajnoj imala napomenu za treću tablicu. Sada treća tablica više ne postoji, prikolice imaju svoju saobraćajnu, a podatak da je vozilo imalo ili ima kuku ne postoji u novoj saobraćajnoj. Na taj način svako vozilo sa predjašnje ispravno ugradjenom kukom gubi svaki papir od istoj, a stavka "Šta da rade oni koji su imali atest, ali su ga izgubili?" u ovom teksu postaje apsolutno NEISTINITA.

Odgovori

nikola

cista glupost

Odgovori

raxi

Odustajem od kuke.Ipak mi je lakse da otvorim raketnu stanicu.

Odgovori

Siniša

Euro kuka sa svim papirima i ugradnjom u fabrici autoprikolica i kuka u "Knot auto flex" u Bečeju izaćiće vas oko 13000 dinara zajedno sa ugradnjom.

Odgovori

Milan

Poštovanje potrebna adresa ili telefon za ugradjivanje kuka na autu u Bečeju pošto vidim da su jako solidni sa cenom. Vaš komentar me iznenadi jako su solidni sa cenom. Pozdrav.

Mile

Uz to morate dobiti od npr.Renault Srbija odobrenje koje kosta 12000 din.

darko

lopovi

Odgovori

mića

gde god se okreneš dupe ti uvek pozadi, gde god se obrneš oni te pljačkaju. MOŽEMO I BEZ KUKE !!!

Odgovori

Aleksandar

KUKU NAMA!!!

Odgovori

sasa

Kuku obavezno skinuti kada se nekaci prikolica ,jer najvise ti sa kukama po parkinzima udaraju auta kukama .Nego sta nego atest .

Odgovori

nikola

ne pametuj! to sto je tebe neka corava baba udarila iduci u nazad ne znaci da smo svi sa kukom pozadi nesposobni. stra treba svakih 3-4 dana da skidam i stavljam kuku jer prikolicu koristim bar 2x sedmicno.. klasicni mentalci pisu ove zakone

Pavle Spasojevic

lopovi

Odgovori

Zoran

Gde god da se okreneš neka pljačka ! Ova naša država gora od Osmanlija .U Srbiji se haraču ne vidi kraj...

Odgovori

Srbija do Tokija

Krajnje jednostavna procedura...samo sto ne traze i DNK od vlasnika automobila..Srbija..:)

Odgovori

Arpad

A sta mislite na ciji trosak ce ici DNK analiza? Imate pravo na jedan pokusaj! Ovo je Balkan, pardon, balkan. NIje zasluzio ni veliko slovo.

Miki

Svi ste vi nepismeni vaćaroši, to vam kaže saobraćajni inženjer i diplomirani ekonomista,sa tri meseca do zaslužene penzije. Uništiste ovaj narod nepismeni službenici i dobrostojeće gospođe ugurane u državnim institucijama Srbije.Hvala na pažnji.