Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Zašto je cena auta „u zameni“ veća nego za keš

Zašto je cena auta „u zameni“ veća nego za keš
Postavljeno 02.10.2018. u 15:04
Autor: Dragan Romčević

Ako ste tražili polovan automobil, verovatno ste naišli na oglas u čijem opisu piše da je moguća zamena za drugi auto, ali da je tada cena viša. U čemu je stvar? Zašto bi cena bila viša? Pokušali smo da nađemo razlog.

„Auto u odličnom stanju. Uvezen iz Švajcarske. Prvi vlasnik u Srbiji. U zameni cena 4.500 evra“ – na sličan primer smo naišli. Cena automobila za keš bila je 4.000 evra. Pozvali smo prodavca, dali svoju ponudu za zamenu i pitali zašto smatra da njegov auto u zameni vredi više.

„Zato što znam kakav auto prodajem. Garažiran, održavan redovno, u odličnom stanju...“ – dobro, dobro, prekidamo ga, ali gde je tu logika? Prodavac je odmah prešao na ti, pa prelazimo i mi.

Nastavljamo pitanje: „Prodaješ ovaj auto za 4.000 evra da bi kupio noviji auto, ali ako neko hoće da se menja „ključ za ključ“, ti onda tvoj auto ceniš 4.500 evra. Tako onda mogu i ja moj koji prodajem za 3.900 evra da u zameni stavim da vredi isto 4.500 evra?“.

Prodavac postaje nervozan i prekida razgovor shvativši da nema ništa od „trampe“. Pozivamo sledećeg koji je još brže i agresivnije zaustavio svaku priču.

Stoga smo se obratili jednom „iskusnom vuku“ koji je tokom života izmenjao preko sto automobila i koji nam je dao svoje viđenje stvari. Naglasio je da je to samo njegovo mišljenje i da možda drugi prodavci imaju neke svoje potpuno druge razloge:

Zato da bi auto manje vrednosti koji vi njima date u zamenu oni mogli da stave ispod cene u oglas, sa ciljem da ga što pre prodaju i dobiju keš . Ili da im date auto još manje vrednosti uz doplatu, tako da oni dobiju deo keša od doplate, a vaš auto će opet prodati“.

Od druge osobe dobili još jedno zanimljivo objašnjenje:

„Čovek ima npr. sportski auto, a želi limuzinu ili karavana zbog proširenja porodice. Pošto nakon dužeg vremena ne može da proda svoj auto za keš po ceni koju on smatra realnom, onda pristaje i na zamenu za vašeg karavana, ali zato u zameni svoj auto ceni više kako bi dobio boljeg karavana ili bar doplatu u kešu zbog duševnog bola, da se tako izrazim“.

Šta vi mislite?

Imate li vi neko objašnjenje za ovu pojavu? Da li ste se susretali sa takvim prodavcima kada ste hteli da obavite zamenu, bez obzira da li je reč o sistemu „ključ za ključ“ ili uz doplatu?

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 219
Pregleda: 51807
Ocena: 4.4
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Aca

Želeo bih da objasnim zašto je u zameni cena uglavnom veća jer ljudi sem što gledaju samo kako nego hoće da ih zezne a neko i živi od te prodaje automobila glasi da ako imate auto koji tržišno vredi 3000e i vi stavite na oglas cenu 3200e da bi ste spuštali kad dodju kupci često i ispod tržišne uvek se javi neki pametnjaković koji ima auto koji tržišno vredi 2000e i onda vam ponudi doplatu od recimo 700e jer on traži recimo 2500e unapred preceni svoj auto i smatra da vam doda tu razliku od 700e i vi treba to da prihvatite???zbog takvih mudraca recimo umesto 3200e stavite u zameni 3700e i reseno to je ta matematika

Odgovori

Petar

Prosto je. Jedno malo poredjenje, otede u salon namestaja i garnitura kosta 100.000 dinara, platite cekovima i vasa je... a ako platite kesom imate 10% popusta i dobijate je za 90.000 dinara. Tako isto i sa prodajom auta, samo sto je cena unaped spustena, a u zameni vracena na realnost, jer treba ponovo da prodajem jos jedan auto i da gubim zivce i vreme, a ako dobijem kes odmah idem dalje. Tako da je sve to realno, a najbolje staviti cenu auta bez popusta 5000e i ta je cena u zameni takodje, a ako ponudi neko kes, odmah spustiti na 4500e kesa. Pozdrav

Odgovori

Milos

Teško je tu naći logiku, po meni je jedino ispravno kupiti auto koji ti se svidja kao model, odn taj primerak. "Glavom" birati auto koji je polovan, je uzaludan trud. Moj drug je birao auto 2 godine, vodao majstore, gledao svaku sitnicu, svo to vreme bio bez auta...na kraju posle pregledanih milion auta, kupio auto u Rumi i na putu za NS crkne motor. (Auto bio star tada 7-8 godina). Niko tu ne racuna opadanje cene, izgubljeno vreme, nerviranje....ako čovek nije trgovac, džaba kalkulisanje - kupiš auto koji ti se svidi pa šta bog da.

Odgovori

Srdjan Horic

Svi traze doplatu, pa cak ima i ponedinaca koji traze bas takav auto kao sto imas i takav mu treba i on trazi doplatu. Evo sta se meni desilo. Pita mene lik nudi mi zamenu za moj auto salje slike i sve to ok, i ja ga pitam koliko cenis auto kaze, kaze on kljuc za kljuc mogu da ti ucinim, dobro ima li ga na oglasima, kaze on nema ga, ok. Ja pogledam po oglasima i nadjem auto a njegova cena manja od moje za. Reko druze ja ne mogu da ti dam auto kljuc za kljuc jer je tvoj auto neftiniji od moj. Stim da ja ne podizem cenu za doplatu cena mi je ista na moj auto. Kaze pa moja cena je u zameni veca a to je cena za kes

Odgovori

Milan

hahaaa.. Imao je neku ideju, ali nije on to izgleda najbolje skapirao kako funkcioniše u realnom životu.

Nenad

Из истог разлога из којег младенци више цене кад за свадбу добију 200 евра у коверти,него било који предмет у вредности од 300 евра. С готовином се може шта се жели, па зато одговара и мање. А ствар, или ауто који се добија у замену је опет мачка у џаку и „заробљен новац“, па је онда ок подићи цену, као неку врсту накнаде за тај „дужи пут“ до готовог новца којим ће се купити оно што се баш конкретно жели.

Odgovori

Boban

Ja smatram da tako nešto može samo ološ da uradi. Ako ti smatraš da tvoj auto vredi 4000 i ja smatram da moj vredi 4000 to je regluarna razmena. Na osnovu čega tvoj auto od jednom vredi više? Ako podigneš cenu svom automobilu u ovoj situaciji isto je kao da si smanjio cenu mom što je klasično nepoštovanje. Ja kad prodajem automobil meni je cena ista i u zameni i za keš. Naravno ako me intetersuje auto koji se nudi u zameni. Ako me ne interesuje nema zamene i to je to.

Odgovori

Zoran

Hoću ease nadovežem na temu na malo drugačiji način! To se radi i sa prodajom novih vozila! Uzmete novu Kiu u salonu, vozite ju 3 godine, i kada ju odvezete u salon da je date u zamjenu za opet nov auto oni vam taj auto računaju 30% manje nego što možete dobiti na oglasu! E sad to je bezobrazluk jer ste Vi stalna mušterija!

Odgovori

Mare

Da ne duzim to cena "veca ako je zamen"a mi je sibicarski da sibicarskije ne moze biti.Da ne pisem ovde sada pet strana zasto.Toliko.Cuj stavi auto 3000 evra a u zameni 3500 a auto mu vredi 2500e.

Odgovori

Milan Marinkovic

Evo baš mi je skoro objasnio jedan 'bivši' preprodavac o čemu se radi. U zameni je najveća zarada, zato oni i pristaju na takve dilove. Jednom automobilu se računa najniže moguća cena, a drugom najviša. Preprodavci lako prodaju auto dobijen iz zamene skuplje (jer su ga uzeli za bagatelu) i tako imaju duplu zaradu, pošto su već svoj auto prodali i više no što vredi. Kupac ima tu psihološku dobit, da je za male pare koje je dodao i stari auto, dobio bolji automobil i ušteo je sebe cimanja sa prodajom starog. U Srbiji još od '90-tih godina nema cash-a u opticaju i mnogi lovci u mutnom su masterizovali te trange-frange kombinacije.

Odgovori

Stefan

Svar je vrlo jednostavna, na trzistu nije ista cena vozila za kes i u zameni. jer nemaju svi kes ali svako ima nesto da ponudi u zameni bilo da je to drugi automobil ili neka druga roba sa ili bez doplate, dakle trziste u zameni je likvidnije te ce vlasnik koji se odluci da proda za kes prodati auto ispod cene jer racuna da ce novac uloziti i zaraditi tu razliku u ceni ili ustedeti vreme.

Odgovori

Boki

To bi moglo da vazi ako neko menja auto za kubike drva ili cement ili neku razlicitu vrstu robe,ali ako menja auto za auto,onda nema logike.

Borko

I ja sam se uvek pitao zasto je to tako, cak sam doziveo slicnu situaciju oko besa i agresivnosti kada nisu imali konkretan odgovor na pitanje zasto je u zameni cena veca.

Odgovori

Srle

Klasican lov u mutnom.

Sasa

To povecanje cene u zameni po meni nije realno.Onaj ko hoce da menja prvo treba da ga interesuje ponudjeni auto a onda pogleda i dogovori se za doplatu ako se obojici svidjaju auta.A ovako preprodavci povecaju cenu svog auta a drugi bi za dzabe i ako je taj auto u extra stanju.

Odgovori

ACA

Klasican lov u mutnom.

Zoran

Pa šta je čudno ??? Svako ko daje auto u zamenu nije realan sa procenom vrednosti... Onaj ko ga uzima mora da prodaje dva auta umesto jednog !!!

Odgovori

Nikola

Stvar je prosta svako gleda svakok da zajebe

Odgovori

D2

Cena za novac je ta i ta naravno moguca mala korekcija cene cena je niza zbog odlaska u inostranstvo covek daje dobar auto npr.3000e jeftinije super prilika za dobar a jeftin vauuu bajka, zamena me nezanima da me zanima zamena ostao bi ovde! molim nakupce i probne pilote da me nezovu... Ali na balkanu je izmisljen tocak i javi se neko i nudi neku zamenu pa ne da je cena veca nego vise nije za prodaju ili nije za tebe.Nasem coveku sta god da pojasnis ne nije tako vec ovako na slican nacin

Odgovori

Nenad

Svaki prodavac koji dize cenu u zameni planira Vas auto da proda lako (zicer prodaja) - samom tom cinjenicom Vas ponizava jer Vas smatra nesposobnim da i sami prodate svoj auto na isti nacin - pa sa tim parama i doplatom dodjete kod njega i trazite dlaku u jajetu (umesto tolerancije u trampi jer svaki polovnjak ima mana).

Odgovori

Dejan

Ako je tako lako prodati ga i ako ste tako sposobni zasto ga sami ne prodate za kes i dodjete sa kesom i kupite i niko vas ne ponizava ? Robna razmena ukinuta jos u kom veku u Srbiji se vraca na velika vrata.

branko

Takve oglase ne mogu da svarim, i ne čitam

Peric Slobodan

Stvar je prilicno prosta ...prodavac je spustio cenu na minimum da bi prodao auto sto pre . Za zamenu ide realna cena koju bi prodavac tazio da ga prodaje lagano. Ali to se osnosi na normalne ljude koji traze razliku u nekoj granici normalnog a to je retkost

Odgovori

Miloje

Ako taj što traži veću cenu u zameni,kaže ja znam što prodajem u kakvom je stanju,ja ko kupac neznam ali zato znam koliko vredi moj auto i nedozvoljavam ponižavanje moje robe.Lepše je napisati zamena DA cena u zameni stvar dogovora

Odgovori

Petar

Zato što je ovo SRBIJA. Srbin je naučen da prevari, da zaradi bez muke, da uvali i zavali a pritom da mu obraz ostane čist... Svako ko u Srbiji menja auto, misli da će druga strana da ga prevari i zato hoće u neku ruku sebe da osigura. Ja lično sam primenio 14 automobila za 19 godina i uvek sam u zamenu računao onoliko koliko vrede in oglasima. Ako pokuša da digne cenu svog u zamenu, ja podignem za duplo. Jer ne želim da me iko potcenjuje... Tako ih i oteram, jer ne volim takve prodavce. Ima ljudi poput mene, ali najgori su ovi sa placa koji em dignu cenu svog, em spuste cenu mom automobilu. Najgori primer je Hyundai kod Galenike koji su moju Mazdu 6 , koju sam cenio 3200 u oglasima, oni procenili na 1000 EUR. Na kraju sam posle 4 meseca prodao Mazdu za 2600 i čovek me je zvao da mi se zahvali što ga ništa nisam slagao u vezi kola.

Odgovori

Miroslav

Jel imaš sad neki auto za prodaju?

Bojan

Pozdrav svima, od nedavno sam se prijavio na ovaj sajt.Inace zivim u Nemačkoj i kada uporedim načine i odnose u kodeksima ponašanja pri prodaji i kupovini auta, to je kao nebo i zemlja.Znam mnogo primera gde je stavljen katanac na nekim auto placevima , pre svega zbog vraćanja kilometraže tako da je uz zatvaranje i veliku novčanu kaznu taj " turski recept" prilično iskorenjen.Da ne govorim o stampanju falš servisnih knjižica koje su kod nas popularne kako čujem.I ono što sam možda prvo trebao navesti u vezi teme je ta zamena.Cena može biti veća jedino ako se auto kupuje na rate u odnosu na osnovnu cenu,u zameni " glava za glavu" je totalna besmislica da auto u zameni košta skuplje.

Odgovori

Djordje

Iz iskustva, to je nazalost postalo hit iz razloga sto svako preterano ceni svoje vozilo a maximalno ocrnjuje tudje a sve naravno zbog para i casti,npr Prodavao sam BMW-a vrednosti oko 5.000eura ili menjao za skuplje uz moju doplatu i ona slede pozivi tipa jel ok da ti dam dva punta 2000god ili Crnjak Passat 5,5 2003 god lik ceni 5.500eura naravno moja doplata i tako u nedogleg,sve u svemu to i ima neke logike jer svako bi voleo npr da menja dotrajalu Peugeot 406-icu za Pugeot 508 i ako moze pritom i nesto para da izvuce pa makar za prepis...Sve u svemu interesantno pa ko Lovac a neko lovina

Odgovori

onest

Zasto onda ljudi kupujete ovde automobile kad ispadose svi prevaranti, lopovi, lazovi, ljigavci i fukare.Idite u drugu nama obecanu zemlju,tamo nema losih ljudi i krseva.Jos bolje u salon i izaberes nov.Zapitajte se sta biva kada prodajete Vi auto, mozda ste vi nekom lopov, lazov i prevarant

Odgovori

Marko

Ovo su za mene besmislice. Ako ja recimo prodajem auto za 4000 evra i hoću zamenu za skuplje a neko prodaje auto 6000 evra i zamenu za jeftinije a pri tom kaže da je u zameni njegov auto 6500, Na šta se to svodi-ispada da on meni čini uslugu a ja njemu ne i tako u nedogled ,usluge su obostrane. Kako njegov auto vredi 500 evra više tako i moj vredi. Priči nikad kraja,

Odgovori

Jovica

Poenta je u tome da kad vec svi znate da je taj sto stavi "u zameni cena veca" preorodavac onda muni ne nudite vas auto u zamenu da vas ne bi niko podcenjivao a vase izvozane i neodrzavane auto prodajte krajnjem kupcu ,pa da vidite kako taj gleda auto kad kupuje!

Odgovori

branko

Taj preprodavac i nezna šta prodaje a hvali ga kao da ga je on lično pravio, muka mi je od takvih

Војвода

ево да изнесем ја своје мишљење у вези замене, јер ја апсолутно подржавам већу цену у замени банализоваћу... нпр неко продаје голф 5 испод цене, да би га што пре продао, јер му из нког разлога треба одрећена количина новца за њему битне ствари нпр он постави цену од 3000е за кеш и у замени већу цену... зашто!... зато што ћему се јавити неки паметаковић који продаје своју голф 4-ку за 2850е и нудиче му 150е да се мењају е па да би се оградио од таквих понуда, зато се стави и оно" у замени ћу ити реалан колико и ви"

Odgovori

Logično

Logično je da si preprodavac jer da nisi napisao bi "Cena u zameni zavisi od vaše ponude"

branko

ja jos nisam video preprodavca da prodaje ispod cene,to ne pije vodu,mozda neko sto duguje za nesto pa mu treba kinta ali tih je malo druze i taj auto ode u toku dana ,ne stignes ni da se javis na oglas

vuk

Pa naravno, ali koliko vidim ljudima ne dolazi do mozgai ni kad im se nacrta.

Vlada

Apsolutno ste u pravu... I ja sam imao sličan slučaj kada sam prodavao mog Punta 2b 1.3 mjt. Spustio sam cenu da bi što pre prodao auto a javlja mi se lik koji bezobrazno nudi Punta benzinca 1.2, starijeg od mog 4 godine u zamenu sa njegovom doplatom od 150 eura. Da sam mogao zadavio bi ga kroz slušalicu. Mene si našao...

Dobrosav

Brate,reko aj da procitam par postova pa da i ja iznesem svoje misljenje i naidjem sve od reci do reci u tvom postu kako sam hteo da napisem,cak sam hteo da poredim golfa 5 i 4. Svaka cast,to je jedino ispravno objasnjenje vezano za zamene,kao i da su svi danas nevinasca,doktori,stolari i td. a bez blama mi nudi 200e i b5.5 2001 za b6 2006,ali on je svog cuvao,kaze! Svako ima pravo da pise sta oce u svojim oglasima a kome se ne svidja,paljba!

Predrag Pedja

Apsolutna glupost vacarosa i sitnih prevaranata. Ako je neko postavio cenu od npr. 4.000 evra onda taj auto po misljenju prodavca VREDI MAKSIMLNO 4.000 evra. Da li to bila isplata u evrima, zlotama, bitkoinima, perju ili zlatnim polugama cena je ta. E sada, zasto neko dize cenu u zameni je potpuna glupost i vacarenje. Ako je moj auto cenim 3.000 evra zasto onda i ja moj auto u zameni ne mogu da cenim vise ako prodavac moze svoj? Zasto je moj auto manje vredan ako ga menjam nego onaj koji uzimam? Kretenizam.

Odgovori

branko

bas tako,ako je njegov auto u zameni skuplji pa i moj je u zameni sa vecom cenom,i cemu to ondas sluzil,nasi preprodavci su uglavnom nepismeni i ne razumeju bas do detalja trgovinu,ja takve odmah eliminisem i ne pogledam vise nikada,menjao sam bar 10 puta auto nekada za jevtiniji nekada za skuplji ali sa razumnim ljudima i kod kojih ne stoji ,,u zameni cena veca,, ,jedino mi nije jasna zamena,, kljuc za kljuc,, tu nema za nikog zarade samo dobijes drugi auto e tako nisam nikada menjao jel nema smisla

Vladimir

Ovu besmislicu su prvo počeli prepordavci i placevi kada je prodaja polovnjaka stala pre godinu, dve. Jer naprosto tako zarade više, a i deluje kao da dju popust za keš (a u stvari popusta nigde). Takođe i zbog toga što kad urade zamenu, dobiju deo para ali i dalje imaju auto koji treba prodati, dakle posao nije završen iz njihovog ugla gledanja. A i budimo realni svi ljudi koji se bave prepordajom automobila žive negde u nekom paralelnom univerzumu, bez ikakvog smisla za logičko rasuđivanje i uglavnom su bahati, neobrazovani i prevaranti (čast izuzecima). A onda su i obični prodavci, tj ljudi koji prodaju svoj auto i traže sledeći naprosto to preuzeli kao šablon, nekako im se učinilo normalno, iako je totalno nebuloza ovako logički gledano.

Odgovori

Jocaskljoca

Logika je cudna stvar, 22° je22° al je nekome hladno a nekome vruce.

vuk

Ljudi kada bi umesto sto ovde gubite vreme ulazeci u neke prazne diskusije, uzeli svakodnevno da dajete svoj maksimum u radu, kupovali bi nove automobile i nebi imali vremena za nekim dokonim analizama.Visak slobodnog vremena Vas dovodi do manjka novca.Osetite se umorno za bilo kakvu praznu pricu, imacete u garazi nov auto sa punim rezervoarom goriva.

Odgovori

Titel

Isto važi i za tebe

branko

e bas si mozak,pa ko da kupuje polovnjake ako svi radimo i imamo za nov i jos pun rezervoar,a ovo isto sto neko rece vazi i za tebe ili ti mozda imas nov u grazi ,

branko m

ovo bas nema logike,sta mi treba nov auto ako nemam slobodnog vremena,ovako je bolje veruj ,za polovnjaka mozes da radis manje i imas vremena da ga popravljas ,vozis i uzivas

Jovica

Vecu cenu pri zameni roodavac trazi iz razloga sto isti ti koji nude svoj auto u zameni nemaju realnu cenu vozila vec max.naduvanu pa zato prodavac stavi npr.4000 za kes a 4500 i zameni jer mu nude auto od realnih 1500 vrednosti u 2000-2500 u zameni to je razlog i nista drugo 100%

Odgovori

branko m

onda ispada da svi nduvaju cenu u zameni,pa ko koga predje ,kod preprodavaca je to obicaj

Predrag Pedja

Ne bih se bas slozio. Postoji lepo statistika na sajtu kolika je prosecna vrednost.

branko

a sta ako mu ja ponudim realnu zamenu jel opet njegov skuplji u zameni,nego logika polu pismenih preprodavaca je da njegov vredi suvo zlato a tvoj je krljoma nije za nista,ko pametno i realno menja moze i tu i te kako da se zaradi

dzordz

zasto ne razumete? svidja vam se neki auto na oglasima? zamenili bi ste svoj i doplatili mu? ok covek u tom slucaju trazi vise za svoj auto zato sto on ne zeli neciji auto vec novac.znaci ponudite mu novac a svoj auto prodajte kasnije.sutra.. prekostura , kadgod. u cem je problem? a ima problema? aaa

Milica

Zato što će to auto koje je dobio u zamenu verovatno prodavati pa da bi se osigurao da ukupna cena bude približna iznosu koji on traži za svoje auto.

Odgovori

Debejko

Matematika je, za razliku od trgovine, veoma precizna nauka. Osoba ''A'' sa autom ''X'' zove osobu ''B'' sa autom ''Y'' za zamenu uz doplatu. Ako je zainteresovana, osoba ''B'' odredi iznos doplate, da se trgovina završi na obostrano zadovoljstvo i svi srećni! Svuda u svetu osim kod nas! Svaka dalja komplikacija ove proste matematike je proizvod alavosti, nepoštovanja, neobaveštenosti i nažalost, nepismenosti, (bilo koje) osobe A, ili B i to baš ovim redosledom. Do sada sam 4 puta uradio zamenu skuplje za jeftinije, ili obrnuto i sva 4 puta smo se dogovorili o doplati za manje od 2 minuta, bez ijednog problema. Prva zamena je bila još pre 20 godina. Odgovor na pitanje autora ''ZAŠTO?'' je ''zato što je ovo Balkan i bolje ne umemo''

Odgovori

Stevan Jankovic

Ja prodajem kamione i nikad do sad nisam radio zamene. Zna se koja je cena i mi moze da pregovaramo samo o kolicini novca. Kao sto kazu ljudi u prethodnim komentarima ne mozes da kupis dobar auto za jeftine pare, to nikad nije bilo. Kupovao sam Juga skoro iskreno gledao sam da ga ne ,,radim,, nego da kupim pristojnog jugica sa atestiranim plinom, da bude registrovan i da ima koliko toliko dobar motor, poenta price sve sam to nasao u ne toliko full stanju, otvarao motor i to me kostalo 1000e (jugo je 2006 In varijanta). A milion komentara ljudi oko mene ,,sta sine jugo za 500e da dubi kakav je,, decaci za 500e ga ne bi ni ja prodao. Tako da je zaleteo neki baja sa jugom od 500e da trazi zamenu za neku tamo astru ili sta zam vec ja bi odmah digao cenu astre jer su ljudi kvarni. Milion njih zove i pita ,,Koja je cena za kes,, bajo jel ja prodajem za cips? ili za klikere kako procita u prethodnim komentaru? pise cena drugari. Zna se cena tvog zna se cena mog auta i kraj.

Odgovori

Aleksandar

Stevo, tema je zašto prodavci auta stavljaju da je cena njihovog auta u zameni veća? Napisao si lepo "zna se cena tvog i mog auta". Logično je da ako radimo zamenu da treba da se doplati razlika ili ti misliš da tvoj auto unapred više vredi od mog?

Marijana Jeftic

Ovde su komentari u najmanju ruku bezobzirni. Jednostavno, i taj auto koji dobijete u zamenu, treba srediti i uloziti u njega da bi ga neko kupio. A uglavnom oni koji daju svoj auto u zamenu i doplacuju, na mane svog auta ne obracaju paznju, njihova cena je maksimalna za koju se taj njihov auto nikad nece prodati, a za vas auto i vasu cenu gledaju onu najnizu na sajtu. Tako da umesto realne razlike od npr 1000e, oni nude 500 ili 700e maksimalno. A takvi su vecinom ovde i ostavili komentare

Odgovori

Logično

Ako je takav slučaj onda jednostavno odbiješ zamenu.

Aleksandar

Lepoto, tvoj komentar je tipičan komentar preprodavca i potvrđuje činjenicu da upravo vi koristite rečenicu "u zameni auto vredi više" da bi unapred naglasili potencijalnom kupcu da ćete njegov auto ceniti manje. Ako ti neodgovara ono što ti je ponuđeno jednostavno odbiješ zamenu. Ne razumemo čemu komentar "u zameni auto vredi više?" Šta garantuje onome ko menja sa tobom auto da mu nisi uvalila krša? Strana servisna knjižica?

branko m

a ti si tvoj auto sredio pa ga prodajes,daj boze da si se posteno provozao u njemu,svo vase sredjivanje se svodi na dubinsko pranje i amatersko polirane boje i onda je to NOV NOV NOV muka mi je od ovakvih oglasa a kad odes ono ulickana kanta u koju treba jos dosta uloziti

ns

Mozda zato sto ljudi koji zovu i nude zamenu po pravilu debelo precenjuju svoj automobil? :) Posebna tema su oni koji zovu i nude zamenu i ako u oglasu stoji striktno navedeno BEZ ZAMENE. Ili oni koji na sve to nazovu i nude bezobrazno manju cenu uz napomenu ''ja kupujem za kes'', kao da ga prodavac inace prodaje za klikere :) To je samo 1% primera iz licnog iskustva i iskustva bliskih prijatelja, svega se covek naslusa kad prodaje automobil, pogotovo ako navede da je moguca zamena...

Odgovori

Bg

Ako Vam neko ponudi auto koji je precenio onda jednostavno odbijete zamenu. Kada se napiše "U zameni cena veća" onda to znači da prodavac u startu precenjuje svoj auto u odnosu na kupca ili onog ko nudi zamenu.

Vladimir

Slažem se, svega se čovek nasluša kad prodaje kola, naročito ako ponudi zamenu i ako prodaje tržišno gledano neatraktivan auto. I te ponude skoro po pravilu daju preprodavci. Ali iskreno ne vidim razlog da to ikoga nervira. Ko ti ponudi daleko manje od onoga što smatraš da treba da dobiješ, zahvališ se i odbiješ ponudu. Ko ti ponudi precenjen auto, odbiješ ga i doviđenja prijatno. Vrlo prosto vrlo jednostavno. Kad ti polse x meseci prodaje niko ne ponudi ni blizu one cifre koju tražiš valjda ti postane jasno da si precenio auto i spustiš cenu i zdravo đaci... Samo se u srbiji pravi nauka od prodaje kola i stoje kola na placevima i parkirani po trotoarima po godinu dana, jer neeee, svačiji konj je najbolji!

branko

ima toga,meni jedanput covek nudi debele svinje za auto,pitam ga dal si normalan sta da radim sa svinjama kaze pa pokolji i prodaj meso,predlozio sam da on to uradi i proda meso i dodje sa parama

Miki

Sve bi to bilo ok kad bi preprodavci (ili oni u pokušaju) kolko-tolko uvažili cenu onoga ko nudi zamenu :) nego njihov auto u zameni 500e više pa još i auto kupca koji nudi zamenu da se računa na minimalnu vrednost, bez obzira od stanja, jer jel' te , samo preprodavac tu čini uslugu kupcu, a ne obostrano ?

Damir Mem

To su samo halavi ljudi i to je to najbolje doplatiti razliku i cao a ne dizati cenu

Odgovori

Nemanja

Po meni veoma glupo "pravilo" kod prodavaca koje se sve cesce vidja (valjda prepisuju jedni od drugih). primer : ja prodajem fiat punto koji realno vredi 1200e a u zameni ga cenim 1500e, zasto onda "kupac" koji ima ponudu za zamenu na primer golf 2 koji realno vredi recimo 700e nema pravo da isto tako podigne svoju cenu u zameni na recimo 1000e jer i vlasnik punta i vlasnik golfa menjaju svoje vozilo i kada je punto u zameni skuplji, zasto onda nije i golf skuplji kada isto ide u zamenu...

Odgovori

alex

Poznajem čoveka koji je na tu foru, bez uloženog dinara, sada došao do auta od 7 - 8000e..a počeo od krša od 2000e, koji je "u zameni 2500e", pa je taj od 2500e "u zameni 3000e" i tako par godina unazad..

Odgovori

Dzoni

Ima jedna mislim americka serija na taj fol tipa dva lika krenu sa vibracionom busilicom i trampe je za skuter, skuter trampe za malo vrijedniji camac, camac za neki stroj ili masinu i sve tako dok ne dodju do auta ili sl. od 25-30 hiljada dolara.

branko m

druze ,nije on ulagao dinare vec svoje vreme u zamene i tako zaradio ,dok to nasi preprodavci shvate prodje voz,i zamena je vid trgovine (ako se secas iz skole ,prvobitne zajednice nisu imale novac vec samo robu i tako su trgovali medju sobom a takva trgovina se zove robna razmena)covek je to dobro shvatio i odradio i tu ima zarade samo ne mozes da je prebrojavas nije kes ,ima po neki inteligentan i radi i zamene i tako zaradjuje

Aleksandar

Jel mu ostao i kusur?

branko m

ovo su nebuloze,covek se bavio trgovinom i za par GODINA zaradio 7-8000e a i zamena je vid trgovine ali dok to neki ukapiraju pade mrak

danijel

Znam da nije tema za ovo, ali ima i malo veze sa preprodavcima i prodavcima generalno. Meni je ovde interesantnija stvar ovo sto rade razni placevi, tako i samostalni prodavci kola. Postoje automobili koji stoje na oglasima, lepo zvuce, a kada ih okrenete kazu da su ga bas rezervisali upravo, ali da imaju slicna dva. Ili fazon da spustaju cenu kola, kao za 10%, onako crveno stoji, a pre toga dignu za 10%. To polagano obesmisljava ovaj sajt i mislim da se treba protiv takvih stvari energicnije boriti. Ne dati opciju da neko moze da stavi snizenje a da je pre toga, nedavno podigao cenu. besmisleno je, a kupcima gubi vreme i skrece paznju. Takodje kao i placevi koji prodaju automobile koje nemaju, ili koja su na putu. Takodje i neki strani placevi koji prodaju ferarije, bentlije itd.

Odgovori

Debejko

Najenergičnije se boriš protiv svega toga tako što zaobiđeš ako ti ne odgovara.

Стева

То око надувавања па спуштања цене није новина. Довољно сам матор да памтим време СФРЈ и, рецимо, Симпово тихо дизање цена за 50 %, а онда громогласно најављивање попуста од 10 или 20%.

Milos Stanisavljevic

Moram opet da se ukljucim, da malo matematički sagledamo problem. Ja prodajem auto za 17,5 (jedan od jeftinijih tog tipa, prosek na sajtu je 19.900). Lik prodaje auto ta 8.500 i mrtav hladan mi kaze: "moj u zameni vredi 9.500, i doplatim ti 7". Ja se samo pitam da li ti ljudi znaju na digitron, on bi ga dao za 8 a znaci 8 7=15. Pa da mislim da vredi 15 moj auto radije bi uzeo kesa 15 pa njega zvao i uzeo njegov za 7. Je li realno da tako nude?! Sta reci.

Odgovori

branko

e ovde ima svasta da se procita ,kaze jedan ko bajagi preprodavac-,,ti meni nudis auto koji NE ZELIM a ja ti dajem auto koji ti zelis i zato cena mog auta je u zameni veca za 700e,,ovo samo moze da prodje kod nekog debila,covek rado prihvata auto koji NE ZELI uz dodatak od 700e,

Odgovori

Mare

covek ti je lepo i rekao.ti ako imas kesa odes i kupis taj auto po povoljnijoj ceni jer imas kes,a posle tvoj prodas za dobru cenu i eto tako si dosta ustedeo.al fora je sto ti nemas kes i hoces da uvalis tvoj auto po max ceni za koju mozes da prodas a da ti covek racuna svoj auto kao da si kesirao

Aleksandar

@Mare Ako imam keš i stavio si cenu auto npr. 4000e i napisao si može zamena, a u zameni cena veća. Ti bi ga realno prodao za 3700e u kešu. Al ako radimo zamenu i imam auto koji prodajem za 2000e koliko trebam po tvojoj logici da ti dam za zamenu? Da li trebam da ti dam 2000e (razliku) ili trebam da ti dam više?

DJ

Aleksandre normalno bi bilo da doplata bude 2000e ako tvoj automobil zaista vredi 2000e.

Aleksandar

@DJ čemu onda rečenica "U zameni cena veća" ?

Kika

Danas se prodaja automobila svela na zamene. Svercercici tako podcene potencijalnog kupca, umanje njegovu vrednost a svoju cenu auta podignu u nebesa. Pravdaju se svakojakim glupavim izgovorima.

Odgovori

BMW

@Mercedes Benz jako si opasan, kako si ti to energicno sredio

Odgovori

vuk

Da bi se onaj ko trazi realne pare za svoj auto odbranio od onih koji su nerealni.

Odgovori

branko m

a po cemu on bas trazi realne pare za svoj krs a tudj je u stanju da sroza na 0,a znamo da kod nas u srbiji nijedna cena polovnog auta nije realna,ekstra sto su to uglavnom havarisana vozila i sa ogromnom km koja je naravno bezobrazno vracena u nazad,ja sam prosle godine nasao na placu xsaru sa 320000km jednu jedinu sve ostale koje sam gledao imale su najvise 180000km (a isto godiste)i naravno uzeo sam je ,kaze covek evo da te posaljem da ti stave koji hoces broj samo das 30e rekao sam nije potrebno to mogu i sam da smanjim ako mi smeta ali nisam smanjio nista mi ne znaci manja cifra pred ocima,dobio sam je za 800e jevtinije od ostalih placeva i evo ide 1,5 giod bez kvara a prosla je kod mene 22000km bezali ljudi ko od kuge posto je 2.0hdi 80kw sa plivajucim koji jos uvek dobro pliva ,ne oseti se da posoji

laza

kako zašto je višlja? da li bi prodavac uopšte to stavio da lako prodaje auto? ne bi, jer bi dobar auto bio već prodat, a na ovaj način želi da se otarasi auta i još kaže veću cenu, kao auto je dobar pa hoće više para...šio mi ga đura

Odgovori

Marko Bojović

NORMALNO JE DA JE U ZAMENI CENA VEĆA,ŠTA TU NIJE JASNO?! KUPAC DOLAZI BRZINSKI DO ŽELJENOG AUTA,A TO ZNAČI NE SREĐUJE SVOJA KOLA ZA PRODAJU,NE OGLAŠAVA IH,NE SAČEKUJE RAZNORAZNE POTENCIJALNE KUPCE I SLIČNE RADNJE,A SVE TO ČEKA ONOG DRUGOG KOJEM,LIČNO, NE TREBA AUTO KOJI UZIMA U ZAMENI VEĆ TREBA DA GA PRODA,UZ SVE POMENUTE RADNJE I TO KO ZNA POSLE KOLIKO VREMENA.KAD JE CENA ZA KEŠ TO JE ZATO ŠTO ISTI TAJ KEŠ SLUŽI ZA DALJI OBRT KAPITALA I EVENTUALNU ZARADU ONOG KOJI SE BAVI TRGOVINOM AUTOMOBILIMA.POZDRAV.

Odgovori

Nenad Pajović

da evo vam odgovor klasicnog preprodavca auta i uglavnom preprodavci i koriste ovu taktiku da je u zameni auto skuplji

Steva

ČEMU VIKANJE!? Pisanje velikim slovima se smatra vikanjem i odraz je nekulture i nepoštovanja.

branko

ma kod nas su preprodavci posebni strucnjaci za ekonomiju,a sa ovim velikim slovima si me bas ubedio,preprodajom se kod nas obicno bave polu pismeni ko bajagi mangupi a u svari su vecina sitni prevaranti,cast izuzetcima a ima izuzetaka ,prosle godine sam kupio dva auta na placevima u Vrcinu i Pancevu i imao sam pozitivna iskustva ali smo trgovali po mojim pravilima ja sam taj koji ima kes i diktira i to su ovi dobro razumeli i odradilo se na obostrano zadovoljstvo,

Danijel

Nista neobicno, to se sve radi na zapadu vec vise decenija unazad. U USA ovakav vid trgovine postoji sigurno 50 godina. Problem u Srbiji je sto smo sirotinsjki narod, pa svako sve radi, neko hoce do dobrih kola pa bi prvo svoj da proda po nerealnoj ceni. Da nemamo vremena za te gluposti, vec da radimo za par hiljada eu, uzimali bi nova kola i na svake tri, cetiri godine menjali uz neki lizing ili kredit. I ako vozimo nas auto, odemo do najblizeg prodavca kola, uzmemo nesto novo, a nas auto damo 15% jeftinije nego sto ce kad taj prodavac posle prodati. I to nije nista nenormalno, i zato onaj koji zove onog sto prodaje neki auto, mora da ocekuje da ce taj manje da racuna njegova kola, ili "veca cena u zameni"

vlada

Preprodavci automobila su delimicno u pravu sto se tice same price,ali nisu u pravu,kad svoje krseve cene u nebesa,a sve ostale maksimalno potcenjuju..Ja licno nikada nisam sa takvima radio bilo kakve transakcije jer sa olosem nemam posla..Radije svoj automobil prodam ispod cene,brzo i efikasno,a onda kupujem ono sto mi se svidja,bez ikakvih ucena..

Boban Radivojević

Ovo je skroz ok stav, svidjalo se to vama ili ne. Medjutim, trgovanje automobilima je moguće i u svojstvu privatnog lica, puno ljudi to koristi i ne plaća porez - to ne valja. A sasvim je legalno da ako si trgovac nečim, kupiš jeftinije, ili ti otkupiš, a prodaš skuplje, da toga nije nema ekonomije.

aki

a ko reko da je auto sredjen ?

Đole

Cena je u zameni veća jer zamena nije ono što bi prodavac hteo i mora da se dodatno angažuje da zamenu proda za keš kako bi pazario ono što mu zaista treba. A taj rad košta.

Odgovori

Nenad Pajović

prodavac uopste ne mora da uzima drugi auto u zamenu ako mu taj drugi ne odgovara logicno zamena se radi samo ako mi taj drugi auto odgovara a ako uzimam auto u zameni da bih ga dale prodao onda sam preprodavac

branko

preprodavac mora oko svakog auta da se angazuje jel mu je to posao,o cemu se ovde radi,izgleda da mi hocemo pare bez rada ovo mi dodje kao neka cnogorska trgovina sve cetiri u vis i bleji dok ne padne sa neba,pravi preprodavci rado uzamuju zamene i samo je pitanje realne procene i taj auto nekome treba i lako se proda pogotovo ako je jevtiniji

branko

djole ,nije to prodavac vec preprodavac,a ponasa se kao zelenas ,kao da kupac mora da kupi odnjega pa ima ih na hiljade

branko m

Pajovicu pa ovde i pricamo o preprodavcima,retko ko menja auto da bih ga zadrzao i vozio,retko se poklope bas sve kockice,kod njih je cena u zameni veca. ja ako bih svoj auto prodavao a naisao na nesto sto mi se svidja cena bi bila ista bez obzira na zamenu

Velja

Najprostija ekonomija. Imati 3000 evra u kešu, i imati 3000 evra u autu (auto koji vredi 3000 evra) nije isto . Vi kešom možete odmah da kupite drugi auto, ili bilo šta što vam treba . A 3000 evra u autu je na dugom štapu . Ne možete da date auto u prodavnici da bi kupili hleb. Utrošeno vreme, pa i novac potreban da bi se auto prodao ( oglasi, notari, odusustvo sa posla i.t.d.) košta .

Odgovori

Nenad Pajović

a zasto bi uopste menjao za auto koji ne zelis da vozis nego odmah razmisljas da ces da ga prodas ali to moze da potraje

branko

preprodavcima je sve jedno dali ima 3000e u kesu ili u autu on svakako ne moze da potrosi na hleb ili racune 3000e vec samo zaradu koja mu ostane kad proda,ako potrosi sve onda je zavrsio sa trgovinom ,a kod nas su izleda svi neki ekonomski strucnjaci

Steva

Stoji to što kažeš, ali zašto onda nuditi zamenu kad ni za tu zamenu ne možeš da kupiš hleb? Činjenica je da se zamena nudi iz par razloga - ili ne možeš da prodaš to što imaš, ili se nadaš da ćeš u zameni dobiti nešto ispod cene. Opet, i takav stav je u redu kad se baviš trgovanjem jer od toga živiš. ALI, zaboravlja se da se trgovci zovu tako zato što češće dobijaju ali ponekad moraju i da izgube jer, Bože moj, takva je trgovina. Kad bi uvek bili na dobitku ne bi se zvali trgovci nego Dobitnici. Nažalost, niko nije spreman da izgubi kad se zezne sa lošom nabavkom ili lošom procenom po pitanju prodaje pa se pribegava marifetlucima u kojima je tvoj dinar vredniji od tuđih 10.

Desa

Evo ti primer iz realnog života. Razboleo sam se, ne mogu da radim. Imam auto koji vredi 4000-4500 evra . Prodajem ga jer mi ne treba više, ne mogu da ga vozim, nemam ni za gorivo ni za registraciju. Prodao bih ga odmah za keš, ali pristajem i na zamenu za jeftiniji uz doplatu, jer mi treba oko 800-1000 evra odmah. Dolaze lešinari i nude mi razne kršine koje ne vrede ni 2000 evra po ceni od 3000. E zato je moj auto u zameni najmanje 5000.

Jovan

@Desa šta se dešava kada ti dođe normalan lik sa realnom zamenom?

joca

Mislim da je to apsolutna besmislica,Svaki auto ima svooju cenu,jednu a ne dve ili pet cena.Ako vi podizete cenu za vas auto u zameni jer mislite da tako vise vredi pa i ja cu za moj auto reciprocno podici cenu i sta dobijemo igru brojki,nebuloza

Odgovori

darkside

Grešite apsolutno svi. To se gleda sa druge strane: U zameni nije veća cena auta koji se prodaje već će kupac vašeg krša koji nudite u zamenu vama manje ceniti auto i to vam na taj način kaže. Sasvim logično: umesto keša uvaljujete mu smeće u 99% slučajeva. To on zna i svakako mora da uračuna u troškove. Ne kapiram kako to ljudima nije jasno... po meni ne vredi ni da se napiše tekst o tome. Elementarna ekonomija 1/1

Odgovori

benzin i samo benzin

a po kojoj to logici si ti prijatelju siguran da taj čiji auto "u zameni vredi više" ne uvaljuje smeće?

branko m

ja sam par puta menjao auto ali ne sa onima koji misle da moj krs ne vredi nista a njhov krs je suvo zlato i onda ucenjuju ,

aca

Otkuda ti ideja da je moj auto koji zelim da menjam krs???? mozda su automobili istih vrednosti a ja bi hteo da imam bas marku ili tip vozila koji prodavac prodaje.

gavra

Mozda je to i "svetla strana" kupovine jer prodavac ne mora da uzme auto u zamenu po svaku cenu - moze da bira. Ali, posto kod nas preovladjuju sverceri onda oni uzimaju sve sto dodje pod ruku samo da se okrece novac pa zato i uzimaju sve i svasta uz povecanje cene svog vozila ako je zamena u pitanju.

branko

u pravu si,dolazi kupac i nudi neki krs u zamenu za moj auto koji imam 5 dana a koji ima 16godina i presao 98000 km a baba ga vozila samo nedeljom do crkve i nazad a na pijacu samo po lepom vremenu i onda brate naravno da vise vredi u zameni jel njegov ne vredi ama bas nista ,samo pogledajte oglase i videcete o kakvim se prodavcima tj preprodavcima radi ,naucili pet recenica napamet i ne mozes da dodjes do raeci kad pocne opis vozila

vlada

Nudio sam coveku 8000 e doplate i citroen xantia 2000.godiste/u dobrom stanju/koga sam cenio skromnih 1000 e..Prodavac je trazio 8500 e, i nudio 500 e za citroena..Ja se lepo zahvalim,Odem kod drugog,kupim pezo za 8000 e,a moj citroen prodam za 800 e..Niti sam cekao,niti se nervirao sa bilo kim,svoj automobil dao ispod cene i resio svaki problem..Jer par stotina e ne vredi da kidam zivce sa raznoraznim ucenjivacima ..

branko

vlado...covek je hteo da te oslobodi starog citroena tj da mu poklonis zato sto nemas jos 500e,ovo samo kod nas moze da prodje,drago mi je sto mu nisi dao citroen za dzabe tj poklonio

darko

uglavnom se radi o preprodavcima koji na taj nacin yaradjuju sa druge strane vi dajete auto koji nemoyete da prodate a dobijate auto koji zelite to ima svoju cenu ali svaki auto koji je ispod cene ode brzo

Odgovori

branko

zasto neko misli da auto ne moze da se proda,mozda samo covek nece da se cima oko prodaje zato i nudi preprodavcu da on to odradi i dodatno zaradi ali kod nasih preprodavaca jos mozak nije dovoljno razvijen za takve akrobacije i onda odbijaju ljude,ja preprodajem belu tehniku i uvek menjam ako neko ponudi dobije ispravnu ves masinu za neispravnu naravno uz doplatu ,posle ta neispravna kada se popravi postane ispravna i opet ide u prodaju ili zamenu a ovi automobili bas bih voleo da su skroz ispravni osim sto su ulickani za prodaju

branko

odakle tebi ideja da auto ne mogu da prodam i treba nekom debilu da ga dam ispod cene,mozda samo necu da se bakcem sa prodajom a to ne znaci da treba da mu poklonim

Mercedes Benz

Razlozi su jednostavni: -Ako čovek prodaje auto koji je u top stanju, kod njega je duže od pet godina, redovno servisiran, jer mu je PREKO POTREBAN novac, pa recimo spusti cenu sa REALNIH 3.000€ na nekih 1700, a dođe lik i nudi auto koji vredi REALNIH 400€ po ceni od 1400€ (znači totalno izrabljen, u koji treba uložiti barem 600-700€ da bi bio iole siguran da izađeš na put sa njme) i doplatu od 300€ i to u dve rate-šta da mu odgovorite??? Da spustite cenu na 1400€ i menjate ključ za ključ? Pritom, čovek ima još dva automobila u porodici, a novac mu je kako rekoh preko potreban-nije trgovac, preprodavac ili kako god!

Odgovori

benzin i samo benzin

odgovoriće mu JEDNOSTAVNO : N E !!! I to NE je sigurno jednostavnije od " auto u zameni vredi više".

Mercedes Benz

Cenu u oglasu nisam dizao, ali sam zato njemu na licu mesta podigao, on jadan počeo da menja boje, da se znoji, pita: ''Pa otkud tolika cena, mi smo telefonom pričali na drugu cenu?'', a ja mu lepo kažem: ''Preko telefona smo pričali o kešu, ako se sećam, i izričito sam ti kazao da me zamena ne interesuje, daj izbroji mi te pare i vozi auto.'' On opet kao mutav navalio: ''Pa znaš moj auto je ekstra...'' Energično sam prekinuo: ''Ako je takav, ti lepo nemoj da ga prodaješ, zdravo neka te služi i doviđenja...'' E zbog takvih bezobraznih ljudi ovi u oglasima podignu cenu za zamenu.

RobertGreen

??? zar nije logičnije da odgovoriš: Jes vala ... a zatim da mu kažeš da njegov krš vredi 350e , i da ti dođe 1350e (tj da ne dižeš cenu svoje robe već da oboriš cenu zamenske robe ) ( molio bih dežurne ko-lektore da ne ispravljaju moje lingvističke greške ) (green ne znači da sam zelen, već da sam pobornik Green tehnologija)

aca

Koji je to auto zivota ti od 400e koji je navucen na 1400e i to da proguta neko ????

branko

ajde make ti ko to spusta cenu sa 3000e na 1700e ovo bi po meni bila cista navlakusa i prevara na vidiku,,,pri tom covek ima jos dva auta,, jel i oni na prodaju po sistemu LIDL vrede po 4000e a daju se za po 1900e, trebaju coveku pare da kupi hleb,kako smrde ovi preprodavci pa to nije normalno

vlada

Mercedes,sasvim ispravan odgovor..Lepo si naglasio,cena za gotovinu je ta,nikakve zamene me ne zanimaju..Prosto i jasno,nikakva dalja pojasnjenja nisu potrebna...

sart

objasnjenje je jednostavno. Ni jednom trgovcu nije cilj bilo kakva zamena, uglavnom kes. E sad posto nekom cini uslugu, uzima vozilo koje mu opste nije potrebno, jer mora ponovo da ga stavi u oglas i da trpi da ga svaki cas neko zove, pa dolazi i gleda, zamera, spusta cenu i TD., naravno da ce u zameni hteti vise para. Da i jos nesto tu ima, obicno lik koji nemoze lako da proda svoj specifican auto, ili skrsen, a frka mu je za drugim naravno da ce zvati onog koji nudi zamenu.

Odgovori

benzin i samo benzin

Nije tačno. Trgovcima je cilj zarada ali žele da zarade i na vozilu koje nude u zameni i na vozilu koje uzmu uz keš. Primer : lik prodaje auto za 1000 eur i javlja mu drugi lik koji svoj auto prodaje za 300 eur i želi zamenu i dopalatu, ali onaj prvi kaže moj auto u zameni vredi 1300 eur. Da li će ovaj drugi da da svoj auto od 300 eur i doplatu od 1000 eur ili će jednostavnoa da kupi taj auto za 1000 eur koliko prodavac traži ( i za manje jer svi nabijaju cene očekujući cenkanje) i da zadrži svoj auto????????????

Mercedes Benz

#Benzin i samo benzin# Realnost je sasvim drugačija, nažalost! Uglavnom ti koji nude zamene cene svoje automobile za nekih 40-90% posto više, i zato su prodavci prinuđeni da dižu cene u zameni. Iz vašeg primera lik koji ima auto u vrednosti od 300€ sigurno će da ga ceni 500-600-700 i bezobraznu doplatu od 300-400€, što u realnoj prodaji znači da dajete auto od 1000€ za nekih 600-700€. U prevodu-malo je poštenih i realnih prodavaca/kupaca!!!

Nenad Pajović

ma da preprodavci nabijaju cenu u zameni da im auto koji dobiju cesto ostane dzabe pa zarade na oba (znam licno neke koji tako rade) ja jednostavno izbegavam i uopste ne zovem takve koji napisu u zameni skuplje doplata treba da bude realna razlika cene izmedju dva auta- po dogovoru one sto ucenjuju treba izbegavati i

branko

e ovo je vrh,svakom trgovcu je prioritet zarada a zarada se pravi i kada se menja auto za auto uz doplate sa bilo cije strane ,naravno nema smisla menjati kljuc za kljuc e tu nema zarade a u svakom drugom slucaju ima,ali sta da radis kod nas se trgovinom atomobila bave uglavnom ne pismeni ili polu pismeni ljudi i to ne moze da se izmeni,rosetajte malo po austriji i na placevima mozete zameniti vas auto bez problema za drugi uz vasu ili njihovu doplatu zavisi sta vam treba ,ako uzimate bolji mora da doplatite a ako vam treba kesa dobijete losiji -jevtiniji i kesa koliko se dogovorite sa preprodavcem a on sigurno ima svoju zaradu u toj transakciji nista nije za dzabe,ovo kada nasi preprodavci shvate nece biti tih oglasa,, u zameni veca cena,,ima mislim neki plac u Novom Sadu koji menja bez problema i nema,, veca cena u zameni,,ali za trgovinu mora da se ide i u skolu ne uci se po splavovima i kaficima

benzin i samo benzin

Mercedes benz - cenu dizu svi upravo zbog onog "auto u zameni vredi Vise"

Nebojša

Da učinim prijatelju koji je hteo da od mene kupi moj auto,koji sam vozio 5 godina,prihvatim zamenu za njegov i doplatu,onako kako smo preračunali gledajući i upoređujući cene takvih auta na tržištu.Meni njegov auto uopšte nije bio potreban, ali sam mu izašao u susret,a mislio sam da i sebi činim, da ću lakše prodati auto od 1900-2000€... E,taj auto me košta još oko 1000 sa produženjem registracije, popravkama svega što je počelo da se kvari iz dana u dan, a još uvek je kod mene, jer više i nemam računicu da ga prodajem... Razlika u ceni se gotovo prepolovila, a moja namera da kupim mlađi auto je još uvek samo želja .. Pozdrav svima

Odgovori

Steva

Pa eto, učinio si prijatelju pa imaš moralnu satisfakciju. Samo ne znam što ga još uvek nazivaš prijateljem :)

branko

ako sto ga naziva prijateljem ,nego sta je ako nije prijatelj licno mislim da jeste i da samo prijatelj moze da te nasamari ,neprijatelja izbegavas i nikako ne moze da ti napravi stetu,

Aca

Ja sam čuo od tvog prijatelja da je on morao da uloži 2000e u taj auto što si mu dao u zamenu.

Vladimir

Auto placevi u svetu zive od zamene ,prodaje i preprodaje auta , samo se kod nas i ostalih Balkanskih zemalaja Auto placevi trude da sto vise uvezu i prodaju krseve kao i dobre polovne automobile uvezene iz zapadne evrope a manje se trude da vec postojeci vozni park opet provrte . Zamena je normalan vid trgovine kao i svaki drugi , a sta je prodaja auta zar to nije zamena auta za novac. Problem je u Srbiji sto ljudi nisu objektivni i nisu posteni , pocevsi od Auto placeva pa do privatnih prodavaca , nerealni su sa cenama i opstom situacijom u stvari mnogo su glupi i misle da su svi ostali glupi, vrlo retko da sam u opisu nekog oglasa video posten i objektivan opis , retko da sam video pravu Kilometrazu . Recimo za automobile preko 2000 cm/3 , daju 600-1000 evra za registraciju i niko ih ne vozi , kilometraze 150-200.000 km , daju pare za registraciju i drze ih na ulici ili Auto placu, i svi treba da verujemo koji to gledamo, pa recite da nisu glupi.

Odgovori

Veljko

To kad napisu "u zameni cena visa" je samo jos jedna od gluposti i lupetanja prodavaca , poput one recimo auto nekoliko godina star, presao stotinjak hiljada a u oglasu pisu " NOV NOV" , strasno koliko ljudi pokazuju da su neinteligenti.

Odgovori

garaza

Prodajem auto '97 godiste, uvezen iz nemacke, baba vozila od pijaca i nazad, auto nikada nije video kise, garaziran od prvog dana bukvalno NOV NOV. Moguce realne zamene, u zameni cena VECA!!! Napominjem auto ide ko nevreme kao nov samo bolji posto je tek razradjen, kupci koji zovu da pitaju za zadnju cenu PREKIDAM! Cena je maksimalno spustena!!! :D

Benzin i samo benzin

Moguca realna zamena a auto u zameni vredi vise? Odlican primer REALNOG prodavca.

Nebojsa

Koji deo nije jasan?Pa jel posteno da se kupac otarasi svoga auta u zameni samnom za iste pare kao sto bih prodao ja svoj auto za kes???Kao prvo,kada bih svoj auto prodao za kes ja biram model auta koji kupujem a ne bude mi nametnut musterijin auto,kao drugo moram da drzim zarobljene pare u njegovom autu,kao trece on dobija sto mi treba,moras ga sredjivati,oprati,slikati,oglasiti .....E pa to mora da se naplati.Zato je razlika u ceni za kes i za zamenu. N auto Bg

Odgovori

Dusan

Zato smo tu gder jesmo...pa ja svog punta od 1000e realne vrednosti,treba da Vam poklonim,da bih KUPIO noviji auto? Na delu,jedan autoplac ceni auto 2700,i to bez cenjkanja,dakle cena na autu,ali ako ostavim punta (koji je skroz ok,vredi mozda i vise od 1000) moram da doplatim 2200e? Po sistemu hoces-neces,ako hoces mozes,mi punta necemo dati ispod 1000. Zelenasi Vam nisu ravni.

Benzin i samo benzin

A koji deo tebi nije jasan? Zelis da zaradis? Zelis pravu protivvrednost u kesu i zameni? Napises brate da moze zamena , covek te pozove i kaze sta nudi i dogovorite se oko doplate. Gotovo. Pa svaki auto ce u zameni da vredi vise i koja je svrha toga " auto u zameni vredi "?

Nenad Pajović

a ja neznam sta tebi nije jasno ? zasto uzimas auto koji ti ne odgovara? niko nista ne moze da ti nametne , jednostavno kazes taj auto mi ne odgovara i ako ti neko ponudi auto koji ti se svidja po realnoj ceni onda se menjas

branko

,,koji deo nije jasan,,prvo moras u skolu da naucis sta je trgovina a posle da pametujes ,niko ne tvrdi da nisi u pravu to je tvoja potreba i zelja da prodas za kes ,trgovina nije samo prodaja za kaes ,ako si trgovac kakva je razlika izmedju kesa i li drugog auta ako ti ostaje zarada,sa ovakvima ne vredi polemisati jel oni su ,,znaci brate,,uvek i samo uvek u pravu

branko

i jos nesto kod tebe ne dolazi neko da bih se otarasio svog auta vec da kupi drugi auto ali ocigledno ide na pogresno mesto,opet kazem nismo svi rodjeni za trgovinu a mora malo da se i u skolu ide ,

Miloš

Ako tako gledaš i kupac mora auto koji je uzeo od tebe da sredi,poravi, registruje, uradi veliki mali servis, možda gume i ko zna šta još od sitnica koje ne mogu da se vide kada "uvaljujete" automobile... Npr. uglavnom sve "radi" ali kada sednete i počnete voziti auto vidite koliko tu stvari ne radi kako treba... Klima negde curi, pojavljuje se greška na bordu posle dva dana, ne radi 2 zvučnika od ukupno 4ri, Svetlo od pozicije je u prekidu i sl.

Filip

Iz ugla preprodavca to verovatno izgleda ovako: "Uvezao sam auto za 6000€, platio carinu još 1000€, i tražiću za njega 8500€, a spustiću i do nekih 7700€, tako da budem dobar bar 700€. Sve iznad je bonus. Naravno bolje mi je da obrnem 700€ za mesec dana, da uzmem sledeći auto, pa onda opet, nego da godinu dana čekam 1500€. Pritom sada imam u džepu min 7700€ s kojima mogu da uzmem i 2 ili 3 jeftinija automobila, imam opcije jer keš je keš. S druge strane, ako mi neko nudi zamenu, na to ću pristati ili ako sam očajan, ili ako ću odrati nekoga. Dobijam neki random auto, za koji: - ko zna za koliko mogu da prodam i kada - da se lako prodaje, prodao bi ga ovaj što mi ga nudi - ko zna u kakvom je stanju i šta mu sve fali. - bolje da dignem cenu svom, da zaradim na doplati kao "osiguranje". Mislim da nije toliko u pitanju vrednost i to "svoj cenim više, tvoj ništa", već je samo stvar zarade.

Odgovori

Nenad Pajović

da kao sto sam vec napisao gore ovom metodom se sluze uglavnom profesionalni preprodavci auta

branko

daleko su oni od profesionalnih preprodavaca,ovde se radi o ljudima koji nisu obrazovani ni u kom smislu imaju neku kintu da kao okrecu i onda se prave prepametni a ne razumeju sustinu stvari,volim da citam kako se pravdaju i pokusavaju da budu ubedljivi

Filip

Profesionalni ili ne, neku računicu moraju da imaju. Ako je nemaju neće moći dugo da se bave tim poslom. @Branko - kako neko može da komentariše obrazovanje a da pritom ne koristi velika slova, piše ošišanom ćirilicom, od znakova interpunkcije koristi jedino zarez (a ni posle njega ne stavlja razmak)?

mitar

a jos bolji su mi ovi koji u naslovu oglasa stave prodano pa sve to velikim slovima zasto onda uopste postavljaju oglas ako je prodat auto

Odgovori

sart

e da, to je i mene uve interesovalo, sta im to zapravo znaci, drzi auto okacen na oglasu a preko slike napisano "prodat"??? zasto ga ne skine sa oglasa? valjda ima budale koji ga posle zovu da im proda ne spustajuci mu cenu jer misle da je auto super cim se brzo prodao...? ili nesto slicn...

bajica

evo zbog cega sam ja to uradio. prodavao sam auto kojim sam skliznuo sa puta i ostetio ga, ali je bio u voznom stanju. plus, jos 8-9 meseci registracije, uradjen veliki servis, nov akumulator i nove gume. stavio sam cenu od 300e, i napisao da cena nije fiksna. telefon nije prestajao da zvoni, a ponude su se kretale u rasponu 50-60e. i svi "strucnjaci" su me ubedjivali da za auto ne mogu da dobijem vise od toga i da ga nikad necu prodati ako ne pristanem na njihovu ponudu. neki su bili toliko slobodni da me zovu po vise puta dnevno, cak i posle 10 uvece. posle par dana je dosao covek, pogledao auto, upalio i provozao po parkingu. dogovorili smo se za 2 minuta i prodao sam auto za 240e. onda sam u naslov oglasa dodao "prodato" samo da "strucnjaci" vide koliko su strucni i realni...

Igor Stojanovic

Sajtu sam platio oglasavanje robe koju prodajem. Dok kupac ne dodje po auto i roba postane tudje vlasnistvo, imam pravo da za placenu sumu reklamiram robu koju prodajem. Kad auto prodam-skidam oglas, ne pisem PRODATO. Kad je rezervisan-stavim da je rezervisano. Licno smatram da to ne treba da bude zabranjeno. Sadrzaj nije uvredljive prirode ni prema kome ili cemu. Ja samo hocu da za moj novac imam reklamu, sto je svrha oglasavanja. Mozda ce neko kad pogleda auto koji je iako, rezervisan, upisati moj broj i cekati neki drugi auto u mojoj ponudi. Treba sankcionisati one koji pisu budalastine u vidu NOV, FUUL, TOOP i slicni minobacaci....

Aleksandar

Ja sam viđao da stavljaju prodato.

boki

u principu,cena u zameni je veca ako ja moj auto prodajem za kes,imam jos 2 automobila a neki genije hoce posto-poto da mi uvali u zamenu nekog krsa.onda normalno da mu dignem cenu u zameni jer ako on njegovo djubre precenjuje onda i ja mojem dizem perje.ako je ponuda zamene realna onda moze i kljuc za kljuc ako mi to odgovara ali posto je sajt pun imbecila onda sta reci kad ti za bmw x3 neko nudi iznjakanu alfu isto godiste "koja ima onaj neunistiv jtd motor".naravno,kazes mu da moze uz doplatu od 2500 e i otkacis idiota...

Odgovori

Rover

Takve prodavce treba zaobilaziti u sto vecem luku i za zamenu i za kes, jer svoje cene a tudje ne jer u 99.9% slucajeva rec je o preprodavcima a njih interesuje samo profit. Auto se kupuje samo od vlasnika barem 3-4 godina koji zna servisnu istoriju tog auta i nikako drugacije.

Odgovori

esprimo

Upravo tako! Takve oglase treba ignorisati u potpunosti.

mickers

sve je to lepo druze, a sta ako nema keša za taj i takav auto...? Nego imas neki auto(vecina) koji zelis da uvalis jer ili ne zelis da se cimas sa prodajom preko oglasa ili ne ide prodaja duze vreme ..Sta onda ??? a posto nemas dovoljno kesa za doplatu jer je j*bena kriza ..onda dizi cenu svoje rbine ne bi li sto manje doplatio za taj ( dobar..iz tvog opisa) . i na kraju se svodi ko koga prevari ..i onda logicno je sto prodavci kada prodaju svoj auto kada stave ZAMENA, malo dignu cenu jer nije sto im treba vas auto,vec zato da bi taj vas prodali malo brze ...i tako kolko tolko brze zaobilazno okoncali prodaju i dobili keš.

sart

lepo je to zamisljeno ali tesko ostvarivo, jer je potraznja bar 100 puta veca od ponude takvih automobila 4 god vlasnik, servisna istorija i td. a pogotovo kada trazis striktno odredjeni model auta.

Cedomir Mitrovic

Evo na primer ja kao neiskusan,sa nekim sitnim iskustvom od jedno 25 godina i jedno 250 automobila mogu da vam kazem prvo moja cena kao preprodavca je uvek medju najnizim jer i ja gledam da sto manje platim a po pravilu se jave veseljaci koji svoj auto u najmanju ruku cene duplo od neke realne vrednosti i misle da je neko ajde da kazem neobavesten i da tu profitiraju i to je otprilike devedeset posto te razlike u ceni da bi normalni ljudi odbili takve,drugi razlog je to sto meni vas auto ne treba i ja svakako ne mogu da ga racunam koliko bi vi hteli pa se tako pravi razlika u ceni da bi mogao nesto da zaradim,jer ta cena u oglasu je obicno zelja koliko bi neko voleo da dobije a kad pricamo o parama cene su nize otprilike tridesetak posto odnosno lep i normalan auto se prodaje u rangu prvih pet najjeftinijih iz oglasa,da ne pricam o vrednosti jacih kubikaza,rariteta itd

Odgovori

Veljko

A zasto bi uzimao auto u zamenu ako ti ne treba?

1.8t

Neki ljudi prihvataju zamenu za jeftinije vozilo jer ne mogu prodati svoj auto za kes, pa zato malo dignu cenu u zameni kako bi taj auto koji su uzeli u zameni prodali sto pre i to ispod cene za tu razliku sto si digli u zameni. Ja sam prodavao auto godinu dana i ako je bio najjeftini na oglasima a mogu da garantujem da je bio bolji od 90% auta na oglasima, jedva sam ga prodao. Tako i drugi ljudi koji ne mogu da prodaju auto, stave da moze zamena za jeftinije kako bi probali da sto pre dodju do kesa. Mada stoji i to da se kod nas prodaje mnogo lomova pa bi ljudi sto pre da ih se otarase..

Odgovori

mickers

bravo ,citam odozgo redom napokon pravi i realan komentar.

Uroš

Komentar ti pokazuje da si možda primer lošeg prodavca, a to nema nikakve veze sa ovom temom.

Djuradj Rokvic

Totalna glupost, a to rade iskljucivo nakupci i šverceri. Ja lično mislim da svako stavi realnu cenu za svoj auto i da je spreman da spusti 100 EUR u svakom trenutku. Inače svaki auto koji kupim ja prvo uradim veliki i mali servis i kupim gume ako su losije i vozim se a da li ću izgubiti na vrednosti boli me bas uvo. Barem se vozim ko čovek i ne razmisljam

Odgovori

Aleksandar

Odličan komentar.

zoran

POSTOJE 3 VRSTE ONIH KOJI VAM NUDE ZAMENA 1.prejeb,,ci 2, preveslaci 3.precenasi vidite najveci razlog je nerealnost onih koji daju ponudu tj onis sto vas zovu za zamen;; covek ima golfa 3 92g a vi golfa 4 2002g 5v tdi koji je na trzistu realnih 2500e kes i pocinje zanima li vas zamena za golfa 3 naravno zanima i kaze ja bi vam po nudio 600e doplate jer mene je ovaj golf 3 izasao 1900e ,,,,,,,,,,,, to su prejebaci ili ponudjivac sanja da ima taj auto a nema novca za realnu zamenu i onda lovi cene koje su realne i ispod realnih i nudi svoj auto koji je nerealan da bi ispunio snove ili preveslao nekoga da bi zaradio ...ovo su preveslaci ..u svakom slucaju problem je u onima sto daju ponudu za zamenu njihivi vredi tvoje nevredi dok nebude njihovo....to je 3 vrsta precenasi

Odgovori

Vladimir Latkovic

bas tako!Pravi odgovor...Ili spustaju ti cenu do te mere misleci da hoce za kes a onda kad spuste ponude svoj dres u nerealno velikoj ceni...I jos nesto pretezno svi prodavci u nadi da ce dobiti kes navode cene koje su na minimum minimuma odredjenog modela a onda dolaze ovi veslaci do izrazaja jer misle da mogu za te pare dobiti njihov auto u zameni..treba postojati sajt poseban za takve gde se pise realna cena odredjenog godista za zamenu..U prevodu veslaci ili bilmezi :-)

vlada

Zorane,ja koji sam posten kupac i prodavac,svestan starosti svog automobila,nudim doplatu,malo vecu doplatu od oko 8000 e i svoj automobil cenim 1000 e..Moj automobil koji je dobro odrzavan,puno presao,ali nisam vracao kilometrazu,jer nemam potrebe za tim..Prodavcu nudim korektnu pogodbu,jer dajem i dosta kesha,i nemam razloga da se foliram..Naravno pristajem na svaku vrstu provere gde god prodavac zeli...Ali prodavac postaje alav i nudi 500 e za moj registriovan auto,ful iprema,sve radi,itd,atest na plin..Moj automobil je ispravan,dajem i 4 letnje gume sa felnama..I sve je to malo i nedovoljno..Zahvalim se strucnjaku, odem na drugo mesto i kupim ono sto zelim..A auto kasnije prodam,i dao sam ga nekom decaku za 800 e i nije mi zao..

Gorštak

Koja je razlika između prejebača i preveslača?

Milan

I mene to jako nervira,ako ga menja onda mu auto vredi vise...Glupost obicna!To je postalo uobicajna recenica u oglasima...

Odgovori

Dragan

Prodaje golfa 7 za 9300 eura napisao je u zameni 10500,znaci nije ni video drugi auto on je vec digao cenu.Za 9300 mu stoji godinu dana vec,realno moze 8200 do 8700 eura da dobije ali ne on trazi toliko.Pa valda auto za vodinu dana izgubi vrednost,kao drugu ovo je Srbija tu retko ko ima da kesira taj novac a kao trece na svakog golfa 7 treba odmah dpf filter menjati te price o regeneraciji su za decu i svi znate koliko dpf kosta nov ali to sad nije tema.Znaci ljudska nerealnost.

Odgovori

Vladimir Latkovic

nemas pojma druze nisi u materiji u opste..taj golf 7 treba da vredi 8700 xexexexexex strasno...a golf 5 i dalje kupuju 2005 za 5000e ili isti taj nude u zameni za te pare...ljudi oglasavaju svoj na minimum zarade da kazem kao trgovac ...ali uvek neko hoce zamenu tako da tad nije normalno gledati cenu doplate nego dogovora...kaze meni lik bmw 5 3.0 nemas ispod 7500 2005 god sta treba da da svoj i npr da uzme auto 2014god zato sto ga neko oglasio na 9300 za smesnu doplatu...zato se pise cena kes i za zamenu...tj ne treba pisati nego kad ti kaze zamena kazes ok tolka i tolka doplata i cao..pozz.svako dobro

Dragan

Vladimire znam ja sta pricam,znam sta moze da se proda a sta ne a golf 5 i vredi para a sedmicu trenutno vozim i znam kakve sve probleme imam.

Vladimir Latkovic

evo ja cu ti naci golfa 5 i 2000e za tvoju 7 jel moze? golf 5 vredi a 7 ne vredi,to sto imas problema sa tvojom ne znaci da je svaka losa nego da ili ima puno km ili nije odrzavana kako treba..regeneraciju svaki auto radi sam imas pasivnu i aktivnu ako je pretezno gradska voznja ne stize uraditi redovnu i nastaje problem..jos plus ako si prekidao cesto regeneraciju gasenjem auta eto tvoj problem bez problema...on radi 2x sam koje ne znas pa onda te 3x obavestava o tome...ali 3x je vec kasno itd ali to je duga prica.. i onda naravno dobijes mnogo vise problema bez problema

mickey

Isto druze kao sto si i ti nerealan , kao i vecina ljudi kod nas..nemaju novca za pravi auto zbog hronicne nemastine kesa, ali svi imaju veliku zelju da kupe malte ne NOV auto za manje pare nego sto on kosta preko . E takvima su preprodavci doskocili tako sto uzimaju pokvarene ,udarene ,aute sa 500 000 km itd pa sve to "sredjuju" za prosečnog nerealno srBskog kupca. Pa im posle djavo kriv kad počne da se kvari i raspada....jer je pametan i "neće njega niko da dere". Jer ko ne plati na mostu plati na ćupriji.

Dragan

Ja sam moju sedmicu uvezao iz Nemacke sa carinom,velikim servisom,registracijom na moje ime,novim dpf om me je iznela oko 10500 eura.Pre nego sto sam je uvezao gledao sam duze vreme na nasim oglasima cene izmedju 10 i 11 hiljada.Pa sad vi meni recite jel u redu da date taj novac pa jos plus 2000 eura za sve te stavke a mislim da treba i vise i onda sam ja nerealan.

Zlatko Huzejrovic

Izabrana tema je aktuelna i daje nekoliko zanimljivih "uglova gledanja",a moje lično mišljenje je da je takav pokušaj po sistemu "APP"..tj. "Ako Prođe Prođe",a svedoci smo da kod nas na tržištu "prolaze" razne "umotvorine"...u svakom slučaju,pohvala uredniku za izabranu temu,a komentari korisnika će ovu temu vjerovatno dodatno poboljšati.

Odgovori

SLOBODAN

moja logika je da je auto u zameni skuplji iz razloga sto sa tom razlikom u ceni , želiš da preduprediš moguć nedostatak na zamenskom vozilu(pod uslovom da je moj auto bez skrivene mane tj nema okom vidkljivog ulaganja).

Odgovori

AJA

Pa niko nikome nebrani da stavi cenu koju hoce.

Odgovori

Milos Stanisavljevic

Ja trenutno prodajem auto. Imam situacija da me ljudi nazovu, i bude sledeća situacija: Mj auto je na oglasima, košta 18.000, njegov takodje i košta npr 12.000. I onda nastane sledeća sitacija: Pita on mene "da li bi menjali za jeftinije" uz doplatu? Ja:"da" On:"Ok, ali moj u zameni vredi 13.000" Ja sam se ispočetka nervirao, ali sam počeo da odgovaram sa "ok, moj u zameni vredi 19" Bezobrazluk je u tome što neki ljudi kad daju auto u zamenu cene više svoj, a očekuju da tvoj bude cena kao za keš. Pa čekaj, i meni je zamena ko i tebi, što i moj ne bi vredeo više :-)

Odgovori

Mare Milic

Evo konkretnog objasnjenja za sve kojima nije jasno.Ovo govorim sa strane fizickog lica,ne preprodavca.Imam auto koji je star 8godina i znam u kakvom je stanju a to je perfektno.Kupio sam novi auto pa mi je taj visak.Auto vredi oko 10000e sto nije malo za nase uslove pa sam ponudio zamenu za jeftiniji zato sto mozda neko ima stariji model i hoce da zameni za noviji.Ali recimo nema toliko kesa pa ce da pristane da da svoj auto za 10% manje od realne cene da se ne bi smarao nekoliko meseci oko prodaje svog auta i da se u medjuvremenu ne bi prodao auto koji zeli.Zasto ja necu da prihavatim njegov auto po realnoj ceni:1)Zato sto mi ne treba njegov auto 2)Zato sto je njegov auto stariji i sigurno u losijem stanju 3)Moj znam kakav je,stanje drugog ne znam 4)Taj auto uzimam sa rizikom jer tih 500e sto cu ga manje racunati moze da ode na neke popravke pa cu biti na 0,a mozda i popravke budu skuplje od 500e evra pa budem na gubitku a mozda je i odlican pa zaradim 500e to je sve rizik

wlaya

Ma sta pricali sustina je samo u tome da mamlaz hoce i jare i pare.

Odgovori

Pedja

Ako imas dobar auto i dobru cenu , prodaces ga lako, ako imas KRS, tada se radi zamena ( u vecini slucajeva je tako)

Odgovori

Glupost

Apsolutna glupost. Ljudi menjaju benzinca za dizela. Limuzinu za karavana. Stariji auto za noviji i sl. ne treba generalizovati. Ja sam npr. menjao golfa 3 odličnog za audija 4 karavana jer sam dobio dete i realno treba mi veći auto. Nisam išao na varijantu da "uvalim" nekome krša. Tu nastaje problem. Nema niko ni u koga poverenja. Ima iskrenih, a ima i ovih što mažu oči. Poenta je u tome koliko ste dobri da procenite kupca ili prodavca.

Jole

Klasicna srpska prevara,cena je ta da li ga menja ili proda zavisi od onoga sto mu treba,al zato srpski prevarant oce i jare i pare.Evo jednog u Babusnici stalno menja i prodaje krseve i uvek zavrsi sa krsem,sem sto nekad uzme i novac pa kupac tj budala kune svaki put kad se seti.Sad u "ponudi" ima dva krsa,VW Boru za 2850e i ulaganje jos 1000e i Reno Scenic ostecen ali cena 1700e,haha.Mislim da polovni automobili trebaju uvesti ocene prodavaca i preprodavaca po ugledu na neke iz EU,cak sta vise ovde je to bas i potrebno zbog velikog broja prevaranata,preprodavaca i krseva iz EU ali i same Srbije.Bio sam opsiran ali ekstra jasan:)

Odgovori

Momo

Slazem se to za ocene, samo sto bi onda veliki broj prodavaca imao ogromnu antireklamu, kad bi veseli narod poceo da pise sta su kupovali, i kako su prolazili sa krsevima. Zato se to nikad nece uvesti kod nas po ugledu na mobile.de recimo.

sart

to bi bilo najbolje sa tim ocenjivanjem. ali to nije u interesu sajta jer bi potencialni prevaranti odustali od oglasavanja na ovom sajtu, a od njih jedino mogu da zarade jer mi koji se ne bavimo tim poslom naravno ne placamo nista za oglasavanje jednog auta. ili da to uvedu i drugi slicni sajtovi pa ok.

Aleksandar

Ocene za prodavce svakako bi bile odlične ali isto tako i za kupce. Ima i tu raznih.

Momo

Zamena je uglavnom izmisljena da se covek otarasi krsa a da ne dobije cenu za auto po kilogramu. Problem je sto u Srbiji u 95% slucajeva dobije isto sto je dao. Promenio sam dosta auta, nikad auto nisam menjao, niti sam imao potrebe. Moje misljenje je da dobar auto uvek moze da se proda, pa koji god da je. Dobar auto je uvek na ceni i iznad cene. Ne kazem sad da sam sto posto u pravu, ima verovatno i dobrih auta koji se nude u zameni, tipa nekom treba veci auto zbog prosirenja porodice ili slicno, ali uglavnom meni se koncept zamene ne svidja i ja to ne radim. Skoro uvek i navedem u opisu oglasa da me zamene ne zanimaju, pa ljudi opet zovu i nude... Zamena je dobra za preprodavca ako kupac prihvati cenu oba vozila u zameni, onda preprodavac moze da zaradi x2.

Odgovori

Viktor Jocić

"Budale" - Kesić, car!

Odgovori

Milos

Mozda je cena u zameni u stvari "realna cena", a za kes nesto kao najniza, ili zadnja cena.

Odgovori

Zoran Veličković

Pisete o prodavcima koji stavljaju vecu cenu od realne i kazete malte ne da nisu korektni zbog toga, kada je u pitanju zamena!!! Mali milion puta sam stavio realnu cenu ili cak cenu ispod realne kada je zamena u pitanju. I kakve sam ponude dobijao: neopevane dresine, normalno kljuc za kljuc. Apsurd je da na autu koji dobijam u zameni ostvarujem svoju zaradu. Zato svi mi koji podignemo cenu auta u zameni se na taj nacin i osiguramo u ostvarenju nase zarade. U cemu je problem

Odgovori

Nenad Stankovic

Resenje je da odbijes zamenu ako ti dodje dres, a ne da dizes cenu. Auto vredi koliko vredi. Tako moze svako da kaze - E, danas je visoka vlaznost vazduha, auto je skuplji 300 evra. Nidje veze, kao i ovo tvoje.

Logično

Logično je da napišeš cena u zameni zavisi od vaše ponude, a ne cena u zameni veća jer time si u stvari rekao da si preprodavac i da svoju "mazgu" ceniš unapred više od tuđe. Takve oglase i treba izbegavati, a ti si sa ovim komentarom to i potvrdio.

Brzic

pa samo i ti podignes cenu za svoj auto za isti procenat. moj golf kosta 5 kila zlata u zameni, ili 4 kile srebra za kes. GTI 5-ica da naglasim

Odgovori

vlada

Daj bre manite se vise tih golfova..Golf,je bre krs najveci..Imao sam golfa 2 starog 1.5 godinu..Vozio ga 3 meseca,i ziv se ukocio koliko je neudoban..Sa voznjom do 120 km/h trosio 6 litara..A SVE preko,drasticno veca potrosnja...Tako sam ga slatko prodao,i nikad vise golf...I kad cujem strucnjake kao pricaju kako njihov golf 2005.vredi 4000 e...Sklonim se od takvih i pomislim,boze kakvih ludaka ima..

Željko

Kad prodaju auto dižu ga u nebo a kad kupuju onda bi džabe, srpska posla.Šta znači zamena,da tvoj auto uzme uz bezcenje a njegov da digne u nebesa klasično dranje i idiotizam.Kad vidim na oglasu moguća zamena taj oglas i negledam.Važno da su svi došli na točkovima .po novom da su iz Švajcarske (samo lepe CH nalepnice) i da su svi od prvog vlasnika.

Odgovori

ibg

Sada je IN ako kupis CH auto..A kupis KANTU koja je u Svajcarskoj bacena. Jad i beda u vremena krizna.

sart

Jeste tako, a zasto i nebi bilo? Ljudi koji se time bave koriste cake na koje se moroni najvise loze. Napr jos uvek ovde pali varijanta spustiti km bar 3 puta, jer budale i dalje to gledaju i veruju u to ili lazu i sami sebe.

Igor Stojanovic

voleo bih da vidim tu budalu koja kupi auto iz Svajcarske samo na osnovu CH nalepnice na braniku. Dokle god ima glupih, neobrazovanih i zatucanih ljudi, bice i onh koji ce ih iskoriscavati. U vremenu dostupnih informacija, vise se para i vremena odvaja da se preko raznih Farmi, Parova itd.. obrazuju citave generacije, a ne da saznas da svaki koji se uveze iz bilo koje zemlje stize sa originalnom saobracajnom. Plus u CH saobracajnoj pise i kad je bio poslednji tehnicki pregled koji je auto prosao, pa mozes da saznas makar nesto o autu. Plus, svaki auto ima svoju servisnu knjizicu sa upisanim km. Ako je prodavac nema, ne zna gde je...itd-preskocis auto i trazis drugi.

Dejan

Mislim da sve zavisi od slucaja do slucaja. Ja da menjam svoj auto, menjao bih iskljucivo za nesko skuplje i da ja doplatim, ali samo realno. Da menjam svoj auto za jeftiniji, apsolutno se ne isplati. Pre bi ga prodao i kad opet skupim kes kupio bi drugi, ako bi mi u tom trenutku trebale pare.

Odgovori

Život

Nemoj da kažeš dva puta. Čudni su putevi božji. Ja sam eto menjao auto koji vredi 10000e za auto od 5000e. Trebao mi je keš da uradim sanaciju kuće. Već sam bio u buli sa kreditima.

Mile#

To sa servisnom knjižicom zaboravi. Moj auto je 2012 godište i nema servisnu knjižicu. Svi podaci o servisu se upisuju u njegov ugrađeni čip na tahotabli. Ne vidim da ovde iko koristi Schwake bewertung. Jel on nepoznat ili je izumro?

Dušan Mitrović

To su budalastine kad napisu u ceni je zamena veća jer i onaj koji nudi auto može da podigne cenu svog automobila za sličan procenat...Tu je na neki način najbitnija doplata, vi možete da cenite auto po jednoj ceni a onaj drugi po drugoj, na kraju ako doplata odgovara obojici eto dogovora.Kad god menjam auto gledam cenu koju neko trazi za auto u kesu pa tako i ja napravim cenu za svoj.Bude razlika po nekad ne veca ili manja od 200 evra od trazene odnosno ponudjene.Onaj koji napise u zameni je druga cena takve ne gledam uopste.

Odgovori

Zoro

Poenta cele price je da je danas tesko nesto prodati za kesh,pa tako ako neko prodaje auto i neko mu nudi zamenu a u zameni danas hoce da nude raznorazne stvari za koje nikad neces izvuci kesh normalno je da se onda u zameni vise ceni,posto neko nema para pa nudi u zamenu razne stvari koje ni sam ne moze nikom da proda.Ako prodajes auto od 4000e i neko ti nudi auto od 2000e krs koji ne vredi ni 1500e i doplatu 2000e normalno je da svoj auto u zameni cenis vise jer si za svoj mogao dobiti 4000e u keshu i da se ne cimas a umesto toga si dobio krsa od 1500e i doplate 2000e i onda je tvoj auto izasao 3500e ako i uspes tog krsa da nekom uvalis za 1500e

Odgovori

vlada

Zoro,poenta price je ta,da niko zivi ne razume sta si ti hteo da kazes..Propustio si da procitas obaveznu lektiru u osnovnoj skoli..

Primer

Zoro je pravi primer obrazovanog i pismenog prodavca...khm...khm da se ispravim preprodavca, preveslača, prejebca ili kako god. Jel može još neki primer Zoro?

Ivan Ivan

Razlog je pre svega, sto su ljudi nerealni. Svoje precenjuju, a tudje potcenjuju. Na primer, kada sam ja prihvatao zamenu za svoj automobil koji sam prodavao, nisam podizao cenu. Uvek sam realan, a glupe ponude slatko odbijam. Ne vidim drugi razlog podizanja cene u zameni.

Odgovori

Tajkun

Ljudi svašta nude, a ti ne moraš da prihvatiš. Čovek ovako ne zna da li da ti odmah ponudi 10.000l rakije da bi mu rekao u zameni da treba da da 12.000l ili da ti odmah ponudi 12.000l rakije da bi mu ti rekao 14.000l. Dakle, čim pročitate ovakak komentar od dotičnog i čim vidite na oglasima "cena u zameni veća" unapred znate da je to preprodavac i da će Vaš auto da ceni ispod realne vrednosti kako bi mogao da zaradi. Hvala i prijatan dan

Stefan014

Ima ljudi koji stave vecu cenu u zameni zato sto uzimaju auto koji njih ne zanima dok vi uzimate auto koji vam odgovara jer vi zovete njih u vezi zamene. ~To je uglavnom razlika u ceni 500-1000e za auto koji je 9000 i vise. A ima i ljudi koji su totalno ne realni i cene auto 3000-4000 vise u zameni a prihvataju samo vozila do 5000e. Npr zovete coveka za X5 od 14000e i nudite auto koji vredi 9000 i novac. On naravno dize cenu u zamneni na 17000e i kaze da prihvata samo vozila do 5000e... Koliko lud treba da bude taj kupac koji ce pristati na takve uslove? Jos bolji su vlasnici vozila 3000ccm koji menjaju iskljucivo za 2.0 dizel....

Odgovori

Aleksandar

Aha pa sigurno ce da menja za auto koji ga ne zanima.To je samo neki trend preprodavaca za lakoverne ili one kojima se ucini da su pronasli auto svojih snova.

benzin i samo benzin

"moj auto u zameni vredi više" - najveća glupost koju možete naći u oglasima. Razlog je jednostavan : ni jedna kupoprodaja ili zamena se ne može obaviti bez dogovora na koji pristaju obe strane - jedna strana doplaćuje drugoj razliku u vrednosti vozila koju dogovore i najnebitnija stvar na svetu koilko ta vozila vrede pojedinačno. Kao što i stoji u textu : ako tvoj auto vredi u zameni više onda i moj vredi više i doplata ostaje ista. Ali to je neki pametnjaković jednom napisao ,a ovce pomislile da će tako izvući neku paru više pa krenule za njim i onda po oglasima odzvanja : "BEEEEEEE"!

Odgovori

Stefan

Tačno tako! Kao kad me pitaju koliko ti računaš taj auto, a ja odgovorim "možeš ti da računaš koliko hoćeš, ali ako hoćeš da voziš ovaj auto razlika ti je 1000e" ;)

Dragan

To je realnost ljudi nema tu objasnjenja,stoji mu auto dve godine u oglasima i on kao nesto trazi a u zameni jos+1000 eura,pa onda je i moj auto isto toliko +gore,zar nije tako.A realnost je da i to koliko trazi u kesu ne moze da dobije jedino minus 1000 pa bi ga i prodao.Ali opet kazem ko hoce nesto da proda taj i stavi cenu da proda,ovi glumci sto prodaju po dve godine to zaobilaziti.

Odgovori

Laf

Da bi mogao sverceric da ucari

Odgovori

Joe

Naravno e ne da vi uvsljate svoje egzoticne marke vozila.po full ceni!

milenko

Potpuno mi je logicno kad neko menja auto za neki potpuno drugaciji tip auta, ali kad vidim ono moze zamena za bilo sta, 99% sam siguran da je to neki krs kojeg prodavac zeli da se resi posto-poto.

Odgovori

Marko Filipovic

Od sveg ovoga recno je istina samo, da onaj ko prodaje vozilo u zameni hoce sto pre da uzme kech i zato ceni auto vise u zameni, u svakom slucaju kupac koji doplacuje i daje svoj auto ako mu se ne svidja iznos doplate, proda svoj auto i dodje sa kechom i onda se lako dogovore. Vrlo prosto prodaj svoj auto pa ides sa keshom.