Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Izbegnite najčešće greške kod slikanja auta za oglas

Izbegnite najčešće greške kod slikanja auta za oglas
Postavljeno 29.08.2019. u 11:06
Autor: Dragan Romčević

Mnogi slikaju auto kao da ne žele da ga prodaju. Lenjost, neznanje ili stav „nije to Ferrari“? Uglavnom, vi nemojte da dozvolite da vam zbog loših slika auto dugo stoji na oglasima.

Kupcima su slike izuzetno važne! Kupci vole da vide kvalitetne slike i da ih listaju slike kako bi na osnovu njih procenili kakav je auto – da li je udaran, izgreban, koja mu je prava kilometraža, kako je održavan...

Niko ne želi da troši vreme i gorivo da bi išao uživo da vidi auto za koji prethodno preko slika nije mogao da utvrdi ima li uopšte svrhe ići da se gleda. Nažalost, u oglasima je mnogo loših slika - mutnih, slikanih kada je previše mračno ili sa zaslepljujućom refleksijom sunca...    

Postavite se u poziciju kupca - pogledajte druge oglase. Zapišite šta vam najviše smeta, a šta vas je najviše privuklo.  

1)   Sredite auto (pranje, usisavanje...)

Operite auto – možete sami ručno (tekst: Kako pravilno oprati auto?), u samouslužnoj perionici (tekst: Kako se pravilno pere auto u samouslužnoj autoperionici?), „na četke“ (automatska perionica) ili u klasičnoj autoperionici.

Izbor je vaš, u zavisnosti od toga koliko je auto prljav, koliko vremena imate, koliko novca želite da potrošite... U svakom slučaju, potrudite se da bude potpuno čist.

Sredite gume i felne – detaljno operite gume i felne, a zatim ih isprskajte ili namažite nekim sredstvom za sjaj.

Pranje motora - ne preporučujemo, naročito kod novijih automobila. Ako ga ipak perete, budite pažljivi. U autoperionici perite motor samo ako ste potpuno sigurni da zaposleni znaju šta rade. U suprotnom može doći do raznih problema. Možete i sami uz pomoć nekog od posebnih sredstava za odmašćivanje motora. Prethodno se dobro upoznajte sa procedurom i zaštitite sve osetljive komponente.

Sredite unutrašnjost – usisajte, obrišite prašinu i nečistoće, premažite plastične/gumene površine nekim sredstvom za održavanje i postizanje sjaja. Uklonite fleke sa sedišta ili još bolje - kompletno ih operite (postoje razna sredstva za „uradi sam“ pranje). Ako imate kožna sedišta, i za njih postoji obilje sredstava za čišćenje, održavanje, vraćanje mekoće i sjaja...   

Ne zaboravite prtljažnik! Prljav gepek odaje utisak da je auto često korišćen za prevoz većeg/težeg tereta.

Izbacite sve iz auta – na slikama ne treba da se vidi ništa od vaših ličnih stvari, uključujući ono što visi na retrovizoru, dečja sedišta, mape/papire/krpe u pregradama u vratima, alat u gepeku... 

2)   Ne slikajte auto dok je mokar

Mokar auto na slikama govori potencijalnom  kupcu da želite da prikrijete u kakvom je stanju lak. Na mokrom autu je teže uočiti ogrebotine, izbledele površine i sva druga oštećenja.

Upravo zbog toga mnogi prodavci koriste ovu tehniku. Mokar auto deluje „svežije“ – sija se, gume su crne kao u salonu... Kod nekoga će ovaj trik da upali, ali kada dođe da vidi auto uživo, razočaraće se.

3)   Izaberite lokaciju

Na vreme odredite mesto ili više mesta na kojima ćete slikati auto. Tako nećete gubiti vreme na traženje lokacije kada sredite auto i odlučite da ga slikate.

Treba vam mesto na kojem:

  • ne smetate nikome i niko ne smeta vama
  • možete da se krećete oko automobila
  • možete da pomerate/okrećete auto (zbog svetlosti/sunca)

Takođe, lokacija treba da deluje iole pristojno, pošto ona u velikoj meri doprinosi opštem utisku o autu, ali i o vlasniku.

Dakle, ne slikajte auto:

  • u maloj i uskoj garaži, sa gomilom stvari okačenih po zidovima
  • pored svinjca, kokošinjca, građevinskog materijala...
  • na parkingu, zbijenog između drugih vozila
  • u dvorištu ukoliko je usko i neugledno
  • parkiranog uz neku raspalu ogradu
  • u žbunju (bukvalno) pored puta
  • pored kontejnera
  • u visokoj travi
  • itd.

Na primer, nađite neki veći parking ispred zgrade, tržnog ili sportskog centra i slično. Veće uređeno dvorište, travnjak, livada ili bilo koja druga asfaltirana/betonirana ili zelena površina (osim tamo gde je zabranjeno) takođe mogu da budu odličan izbor. 

Automobil možete da okrećete po želji ukoliko ne želite da se neki objekat vidi u pozadini.

Ako ga slikate na nekoj ulici ili putu sa slabim saobraćajem, što ne preporučujemo, budite izuzetno oprezni – obavezno obucite reflektujući prsluk, upalite sva četiri migavca i stavite trougao na odgovarajuću udaljenost iza auta.

4)   Napravite probne slike

Deluje nelogično, ali previše sunca nije dobro za slikanje. Jako sunce u stvari može da vam bude najveći neprijatelj. Zato je leti obično bolje slikati ujutro ili kasno posle podne.

Međutim, univerzalno pravilo ne postoji. Saveti profesionalnih ili nešto naprednijih fotografa će vam biti od slabe koristi, čak i ako uspete da razumete njihovu terminologiju.

Rezultat zavisi od toga čime slikate, pod kojim uglom je sunce, kako ste vi okrenuti u odnosu na sunce, koliko su vam mirne ruke, na koji deo se kamera fokusira... Obično je najbolje slikati u senci, ali sa ipak dovoljno svetla.

Zato pre glavnog slikanja napravite probne slike – ujutro, u podne, posle podne, predveče... Slikajte auto bilo gde, bez obzira na to što je prljav; samo da vidite kako će da ispadnu slike. Ako ne budu dobre, promenite „taktiku“.

Slikajte tako da vam sunce bude iza leđa i pazite da vaša senka ne pada na auto.

Napravite nekoliko slika na parkingu ili u dvorištu, nekoliko na ulici, nekoliko na parkingu tržnog centra... Probajte, eksperimentišite, budite kreativni.

Prebacite slike na kompjuter i proverite kako su ispale. Na telefonu mogu da deluju odlično, ali kada se prikažu na većem ekranu, to može da bude potpuno druga priča.

Ako nemate kompjuter, onda ih „zumirajte“ na telefonu da biste videli šta ste dobili – možda je slika mutna iako vama deluje da je dobra ili nešto drugo nije u redu.

5)   Slikajte sređen (opran automobil)

Što više vremena uspete da izdvojite za slikanje, to bolje. Napravite što više slika, iz različitih uglova, okrećite auto i vi se pomerajte da izbegnete svoju senku ili neki objekat u pozadini, da ne biste slikali ka suncu, kao i da vam odsjaj sunca sa automobila ne bi išao u kameru.

Kao što smo već rekli, ukoliko ste u mogućnosti slikajte na više lokacija.

Potrudite se da slike budu što bolje, ali ne opterećujte se sitnicama. Kupcu je važno da se jasno vide razni detalji na automobilu - umetnička dimenzija mu nije prioritet.

Pošto sunce ponekad može da smeta, enterijer možete da slikate i u garaži – svojoj ili nekoj javnoj.

6)   Ne izbegavajte oštećenja

Slikajte oštećenja i ogrebotine, a kasnije u opisu objasnite kako je oštećenje nastalo, koliko može da košta da se popravi, koliko je ogrebotina duboka i slično. Tako ćete pridobiti poverenje kupca, a on će u svakom slučaju videti ogrebotine i druga oštećenja kada dođe da vidi auto uživo.

7)   Šta sve da slikam?

Ovo je okvirna lista:

  1. prednji profil (levi)
  2. spreda
  3. prednji profil (desni)
  4. bočno
  5. zadnji profil (levi)
  6. zadnji profil (desni)
  7. otpozadi

Ovako ste praktično napravili krug oko auta. Slikajte sa visine očiju. Možete da ubacite i jednu ili dve atraktivne fotke sa tla, ukoliko želite da istaknete spojler, felne i slično.

  1. kompletna prednja konzola
  2. volan
  3. vozačko sedište
  4. suvozačko sedište
  5. zadnja klupa

Ovim ste pokrili unutrašnjost. Zatim možete da pređete na detalje koje želite da istaknete, kao npr:

  1. far u krupnom planu
  2. točak u krupnom planu
  3. multimedija u krupnom planu
  4. motorni prostor
  5. prtljažnik

8)   Dodatni saveti

  • Prednju konzolu slikajte sa zadnjeg sedišta
  • Ne slikajte vertikalno!!!  Držite horizontalno telefon kada slikate
  • Ako već krijete tablice, sakrijte ih „kulturno“. Prljava krpa preko tablica definitivno ne doprinosi pozitivnom utisku
  • Slikanje enterijera, bez blica ili sa njim? Probajte obe opcije, ali generalno bolje je sa njim, mada „automatika“ obično najbolje obavi posao

9)   Izaberite slike koje ćete staviti u oglas

Dajte sebi dovoljno vremena da izaberete najbolje slike. Ponavljamo – zamislite da ste vi kupac. Koje i kakve slike biste želeli da vidite?

Što se tiče broja slika, ljudi vole da ih gledaju – dakle, što više to bolje. Na sajtu „Polovni automobili“ maksimum je 20 komada. Ako stavite samo 3-4 delovaće kao da krijete nešto ili da ste neozbiljni.

10)   Pažljivo izaberite prvu (glavnu) sliku

Prva slika je izuzetno važna zbog toga što se ona pojavljuje kao jedina slika vašeg auta kada izađu rezultati nečije pretrage.

Stoga, ako kao prvu sliku stavite npr. prednje sedište ili volan, drastično povećavate šansu da potencijalni kupci jednostavno preskoče vaš oglas.

11)   Niste „osuđeni“ na slike koje ste stavili prilikom postavljanja oglasa

Možete da dodajete nove slike, da brišete stare, da im menjate redosled... Dakle, ako ste postavili oglas i ne sviđa vam se kako su ispale slike, možete privremeno da deaktivirate oglas (ukoliko želite), da sredite slike i zatim ponovo aktivirate oglas.

12)   Velika zabluda – kupcima starih i jeftinih automobila nisu važne slike

To što prodajete auto za 700 evra ne znači da je dovoljno da „nabacite“ tri slike i napišete da je u dobrom stanju.

Ne samo što 700 evra uopšte nije malo novca, nego i kupci takvih automobila žele što detaljnije da vide u kakvom mu je stanju npr. limarija kako bi mogli da procene koliko će još morati da ulože u njega nakon kupovine.

A ako neko kupuje auto za 700 evra, budite sigurni da mu je svaki dinar važan. Nažalost, primetan je veliki broj oglasa automobila sa cenom ispod 1.000 evra, koje su vlasnici slikali u takvom okruženju i u takvom stanju da potencijalni kupac u startu izgubi želju da gleda ostale slike ili eventualno pozove prodavca.

Zaključak

Umesto zaključka, navodimo deo komentara jednog vozača, koji nam je i dao predlog za ovaj tekst:

„Neko slika Golfa IV sa 10 metara i još mu sunce ide u objektiv. Ja odlično znam kako izgleda Golf IV i ne zanima me njegova forma, nego detalji koje ću ionako videti kada dođem na adresu prodavca. Na nemačkim sajtovima se mogu videti slike sa nedostacima, ogrebotinama, ulubljenjima i drugim oštećenjima koje vlasnik očigledno ne želi da sanira, već to prepušta budućem kupcu, pa se na osnovu toga može odlučiti da li je taj auto za mene ili ne“.

Foto: Dragan Romčević

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 44
Pregleda: 27394
Ocena: 4.6
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

VLA STA

slike su vrh,dobri saveti za slikanje vozila.

Odgovori

Kika

Nisu prodavci naivni. Namazani su svim bojama. Krsevi se fotografisu iz daljine, prljavi ,u senci drveta. Kvalitetni automobili se fotografisu iz blizine, cisti, nalickani. Slike su jedno, golo oko je nesto drugo.

Odgovori

Sasa

Sad sam kupio Polo varijant redizajn za 1500 eur 2001, sa ulaganjima u limariju. (rubovi i sajtna jedna) I iskreno auto nije bio uopste lickan, znao sam vlasnika i znao sam stanje tog SDI motora i potrosnju i sve mu radi i klima, utegnut maksimalno. Kad sam ga odveo kod druga mehanicara on je hteo da ga kupi umesto mene. Na oglasima sam mogao da kupim za 1200 ili 1500 mnogo mnogo ozbiljnije automobile (posto moj spolja izgleda kao da je 96 , u principu mali auto nista sto me zadovoljava...) ali to su vam sve macke u dzaku. Gledam po fb grupama Stilo i Megan i 307 pa po 1200 ih daju da li mislite da je to normalno da toliko bude mala cena, sve grobovi... Al zato islikani ko ribe za instagram oprani polirani....

Odgovori

Vlada

@Sasha..Ma tvoj autic je odlican,18 godina star..Zasto mislis da je bolji od tih sa oglasa..Taman si ga na vreme uzeo,popravis limariju,a onda na red dolazi mehanika,elektrika i sve ostalo na vozilu..Ti si srecan covek..

Sasa

Moze brate, spreman sam naravno. Nema turbine, nema zamajca, nema dizni, a stanje mu je ko casa

Vlada

@Sasha..Ako se tesis time,nema turbine i zamajca,dizni itd..Videces kad ta casa,naprsne//A ne dao ti bog da popravljas sve te kvarove,auto bi te kostao 5 x vise od cene kostanja samog automobila..Na zalost doslo je tuzno vreme da se radujemo,autu od 18 godina starosti..I opet ponavljam,ti naravno ne verujes,da si ga uzeo taman kad mu dolaze na red sve vrste popravki..To je surova istina,i uverices se uskoro..Najgore od svega je sto kvarovi dolaze jedan za drugim..Ako mozes popravi to sto imas i prodaj..

Aleksandar

Ja nista nisam lickao 307, stavio neke slike koje sam imao u mobu, neke kad se parkiram u blatu ili sa ulice kad se parkiram polupropisno pa fotkam za neki dokaz eventualno kao, neke slike sa verenicom... A zvali me non stop, mozda i zbog verenice hahha

Odgovori

Miloš

Ne znam, ja nisam preprodavac ali npr imam lose iskustvo sa prodajom automobila (doduse prodao sam do sada svega dva) za ovih 15ak godina koliko vozim. Isto tako nisam ni prevarant, sve sto jeste ja kazem, ali kupci su cudni kod nas. Svi bi da se .... a da ne udje. Za male pare da kupe najmladji i najbolji auto, po mogucstvu nov. Pred 1 maj posto sam ustedeo nesto novca komsija mi ponudi svoj auto povoljnije i ja ga uzmem za zenu, ima dozvolu a ne vozi pa da joj uzmem da pocne malo da vozika po kraju, treba zbog deteta, uglavnom nece karavana veliki joj zbog parkinga, i ja kao nema veze platio sam ga manje stavicu u oglas koliko sam dao i auto ce se prodati. Auto je mehanicki odlican, ali ima sitnijih karoserijskih ostecenja od parkinga. Sve naveo u oglasu slikao. Dosla tri coveka da gledaju auto za 4 meseca i svaki kuka kako mora da ulozi u auto za sredjivanje karoserije 200-300€, a auto jeftiniji od istih takvih to godiste 1000€, tako da nasem kupcu ne mozes udovoljiti.

Odgovori

Sezam

Urednik ne treba da dozvoli pljuvanje po komentarima nego jedan covek jedan komentar,eventualno odgovor. Pa nije ovo seoska zadruga....

Odgovori

nisam prodavac vozila

Kupi nov auto! hehehe :D

Samiii

Vlada sa tobom se slazem. A ko kaze da nisam spreman platiti mnogo vise para da bih dobio to sto trazim? Nego sve gledam u oglasima automobile kojima je cena jaca od prosecne, zovem i pitam dali je stvarno vozilo takvo kako stoji u opisu, naravmo da mi prodavac naprica sve najbolje, i kad dodjem ono sve suprotno. A da si na mom mestu sigurno bi se slozio sa mnom.

Odgovori

Vlada

@Samii...Pa naravno..

laza

kakvo bre lickanje i pranje auta pre slikanja??? pa valjda treba da se vidi šta se prodaje a ne da se sakriva kojekakvom šminkom...čuj, mazanje guma! prvi sam vlasnik, kupio auto u srbiji, servisna istorija, svi računi u fascikli, pazi da ga ne glancam...kad ga budem prodavao prodaću ga prvom koji dođe kao i do sad, uostalom. ps ovim tekstom navlačite ljude na teške preprodavce

Odgovori

Rasko

Nemoj da ga peres uopste, nema potrebe...tako nemoj ni da se tusiras, peres zube, umivas....Sve sto je prvo a nedoradjeno ostaje zauvijek, tako je i najljepse a i najbolje mirise...

Pera

Nisi procitao tekst uopste,mozda samo naslov cim tako lupas

laza

@rasko bolje pravi decu, nego što auto doživljavaš kao svoje dete auto perem kad je prljav a ne zato što ga prodajem...smanji doživljaj

Kimi

Svasta ljudi, bas ste naivni...pa nema tu znas-ne znas da fotografises..poenta je samo u tome sto prodavci koji posjeduju grobce od automobila a takvih je 70-80 % slikaju polovicno tj, ne smeju slikati iz svakog ugla i ne smeju puno da zumiraju jer bi se sve bilo crno na bijelo i.....sta onda , ko i kad da im dodje na oglas. Ne uvlacite samo trgovce u ovu temu jer je puno ljudi koji prodaju svoje leseve i prave se ludi, pri tom vadeci se kao na fakultetsku diplomu kao on je neki skolovani faktor i to je kao garancija kvaliteta vozila, nije on kao preprodavac vec ponosni vlasnik a prodaje grobce slikano iz uglova SAMO koji njima odgovara, ono sto je lose ne zahvata objektiv....

Odgovori

nisam prodavac vozila

Kupi nov auto!

šONE

Коначно се неко сетио да напише о једној (по мени) веома важној ствари за продају аутомобила или чега већ. СЛИКЕ су, не пресудне, али веома важне, као и додатно објашњење. Годинама пратим купопродају кола и нервирам се за више од 50% огласа. Као да су продавци хтели да не продају возило. За највећи број слика бих питао продавца : Мајке ти, шта си хтео са XYZ сликом ? Уколико не познају фотографију, као (за мене) уметност, па нађи неког ко зна да слика. На крају крајева плати, добра је инвестиција. Свака част на написаном.

Odgovori

Vlada

Ja licno nikada nisam lickao auto za prodaju..Niti znam da prodam auto,i zato i ne gubim vreme sa tim..Moji automobili su uvek bili izvozeni/sa velikom kilometrazom/ali uredno odrzavani,pocev od unutrasnjosti vozila,limarije i motora..Spustim cenu,za 200-500 e,i odma prodam.Auto se ne vuce mesecima po oglasu,a ja sam u stvari u dobitku,pocev od izgubljenog vremena,nerviranja zbog budala sa uvredljivim ponudama itd..Zadnji auto sam sa predjenih 550.000 km/ prodao za 1200e..Nikog nisam prevario,rekao pravu kilometrazu,potencijalne kvarove,i to je to..I naravno originalna servisna knjizica..

Odgovori

Aleksandar

Brate to i ja volim, reci covece kako jeste iskreno, pre ces ga prodati, sta ti znaci 300 eur gore dole na te krseve do 2000 pa to ti je samo nocna mora da te neko smara da nesto nije ok itd... Mene zvao kupac pita kakav je, ja kazem los ... Stavio sam tu cenu zato i to je to. I covek dodje napravi racunicu malo mu spustim i kupio auto, al sve sam mu rekao sta mislim da nije ok, necu za 300 eur da budem gov*o od coveka da izvinem i da neko prstom upire u mene

Dragan Simic

Sve je u tekstu lepo opisano ali mislim da je vise onih koji izgledaju vrhunski na slikama a uzivo se pitas dal je to taj auto. Ne vidim potrebu za mazanjem guma ako su one matore pa da izgledaju kao nove a ovamo DOT iz 2002., plastike namazane me odmah odbiju a i najveci krs moze da se namontira da izgleda na slikama vrlo dobro ali sta kada dodje kupac? Treba biti iskren i realan, opisati dobro i mane i vrline a dok se auto ne pogleda nema nista, to sto nas narod misli da ce za tih 700e kupiti auto nikada nije bilo niti ce biti...Ima i onih sto idu na to da naprave top slike bez obzira na stvarno stanje auta i kod njega dodje npr 50 kupaca i nadje se jedan koji ce da to kupi - to je princip sigurne prodaje. Ljudi gledajte ono sto kupujete i proverite i budite realni samo nov auto bez mane verovatno a za 700e nema dobrog auta mozda dobar bajs. Nema vise baba koje voze do pijaca samo i sl.

Odgovori

milan

Ja kad vidim auto nalickan za prodaju kao sto ste vi ovde opisali, ja takav auto zaobilazim jer znam da samo matrapazi imaju vreme da se mlate sa tim i slikama pokusavaju lazno da predstave auto. Posten covek koji prodaje auto nema vreme da gubi ceo dan da bi nalickao auto za slikanje

Odgovori

Deki

Probao da kupim autobil (naravno polovnjak) iz uvoza. Pregledao ih na sajtu polovniautomobili i pronadjem par koji dolaze u obzir i koji mi se dopadaju. Uvoz iz Holandije i Nemacke. Odem na plac i oni stvarno izgledaju kao na fotografijama. Ispolirani, namazane plastike, dubinski oprani... sve savrseno. Povedem brata automehanicara jer za mene to nije mali novac koji treba da dam. U svaki taj nalickan automobil je po bratovoj proceni , pored velikog servisa i dokumentacije trebalo uloziti jos najmanje 1000e da bi to bio kolko tolko auto za voznju. Novi Sad.

Kolja

U pravu si za to sminkanje krseva. U NS se uglavnom prodaju kola(krsevi) iz Holandije i Nemacke. Uvezu krsinu koja je presla 500.000 vrate brojac uglavnom na oko 170.000. Poliraju, dubinski peru, maste plastiku imalinom, prefarbavaju... poznajem licno par ljudi koji uvoze automobile(krseve) i lepo zive od toga, ali su izgubili sve prijatelje jer su nacin poslovanja preneli i na privatni zivot. Sa tim ljudima vise niko posten nece da se druzi. Ja ih izbegavam jer me je sramota toga sta rade i kako unesrecuju druge ljude zarad par stotina eura. Njihovo vreme bogacenja polako prolazi i ostaju sami bez prijatelja i rodbine. Uglavnom , bezite ljudi od nasminkanih polovnjaka iz Holandije i Nemacke jer se tu niko nije usrecio.

Vlada

@Deki..Ja bih ti rekao da tvoj brat nista nije pogresio..Ali nemoguce je uzeti auto sa placa.a da mu je bas sve u redu.I bilo gde,uostalom..2017.sam uzeo sa placa Peugeot 308,2013 god..Platio 6500 e,dobio fiskalni racun,kupoprod.ugovor,primerak carinske deklaracije,garanciju na odredjenu kilometrazu zatim uradio veliki servis-300 e,zamenio sve gume-300e,registracija-250e..Auto je bio ulickan i cist,i mirisao na novo..Posle par hiljada km skinuo dpf filter -150e..I eto ulaganja od dodatnih 1000 e..Ali sem potrosnih delova/presao sam oko 50.000 km/daljih ulaganja nisam imao..Set zimskih guma ne racunam u ulaganje..Zato, gde god kupio auto,1000 e je minimum ulaganja..

Vlada

@Deki u NS ima 5 uvoznika auta..Cesto ni oni ne znaju sta dobijaju prilikom uvoza..Tek kasnije vide sta su dobili,a na njima je posle da vade stetu kako znaju i umeju..Realno stanje je takvo,a njima se ne isplate detaljne popravke zbog male zarade..Ako uzmu skupe i dobre automobile,ovde nema ko da plati..Dakle vrzino kolo,pa ko koga prevari,ovako ili onako..Na zalost to je tako..Veruj mi da imam dvojicu rodjaka uvoznika auta..Ja sam lepo otisao kod meni nepoznatog,i uzeo za sta sam imao novac..Nisam hteo da se svadjam sa rodbinom..

Željko Lalić

Mozda glupo zvuci ali meni auto prvenstveno sluzi da bih ga vozio a od gledanja nemam puno vajde.Ono sto je kod auta bitno ne moze da se opere i nalicka, dzaba lepota i cistoca ako je motor lose odrzavan, jer za cenu jedne brizgaljke kod prosecnog dizelasa mozes da kupis komplet enterijer al dobro svako zna svoje, neko vozi a neko gleda i divi se svom ljubimcu.

Odgovori

Pedja

Slike jesu vazne, ali nasim kupcima je CENA na prvom mestu , gledaju sto mladje godiste i nizu cenu , tako da je greska neminovna !!!

Odgovori

xxx

Knjiga utisaka je mrtav od 09.04.2018

Odgovori

Polovni Automobili

Nije mrtva - živa je i zdrava. Svaki utisak koji čitaoci i korisnici sajta postave biva pročitan.

samiii

Da znas da si u pravu! Evo upravo trazim automobil da kupim, bio sam ve na tri mesta udaljena od mene150km, i naravno prevare me, kune se u perfekciju auta, kao platice mi gorivo ako nije tako, i naravno prevari me. Ma stoka lazljiva, mahom auto placevi. Da Bog da ni jedan od nji ne proda taj auto jos bar godinu dana!

Odgovori

nisam prodavac vozila

Kupi nov auto!

samiii

i ti kao kupujes nov auto, jel? Vi sto dovlacite te kante sa zapada manje vise ste prevaranti u dusi, jer u suprotnom ne bi se mogli baviti ovim poslom. Sad mi je jasno zasto poneki ne vole auta sa placeva, i zesce kritikuju. Najgore iskustvo imam sa Valjevcanima i Sabcanima, najveci prevaranti.

nisam prodavac vozila

Nisi ti picajzla, nego si bahat! Idi kupi "nov" ili "gla(j)nc nov" auto u Nemačku iz salona! Idi po auto u inostranstvo. Nemate para za auto a želite da ste prvi koji će sesti u auto! E neće da može! Da ponovim; NISAM PRODAVAC VOZILA! Dobar auto se plaća, bez obzira kako spolja izgleda i koliko ogrebotina ili ulubljenja ima i da li je opran ili se jato goluba i krdo stoka se iskenjao na auto. Dosadni ste koji kupujete vozila a držite pridike i morališete. Imaš gomila vozila u prodaju ali baš ti ne možeš sebi da nađeš. Ajde bre sjašite sa kuknjavom i otvorite pendžer!

Dr...

Samiiii verovatno kupuješ nešto za 2000e-15tak godina staro i tražiš da bude nov nov top top i onda su svi krivi a ti jadan naivan,i svi hoće da te prevare...I zašto ideš 150km da gledaš auto,kupi neki od komšije za koji znaš da je dobar,ali je verovatno 500e skuplji od drugih..Znači da bude nov,garancija itd za 2000e E PA NEMA....

samii

dr tebe bih mogo kupiti sve sa imovinom, nego za nov auto pare ne dam!! bar dok sam u srbiji, da sipam zbrlju od goriva ili razje.em trap po ovim kaldrmama, a da ne pricam grebanje na parkinzima ili eventualno nekog pozajmljivaca. E da, i da Bog da ne prodao godinu dana svaki auto kada pokusas nekog da prevaris! Drago mi je sto vas sve veci broj ljudi prevaljuje koliki ste prevaranti!

Dr...

SAMIII Nemoj se nervirati,naj bolje da se ti vratiš tamo odakle si došao i gde ti je dobro,pošto vidim da ti kod NAS nista nevalja i ne odgovara...Ja na primer volim našu kaldrmu jer drugu nemam,a ti pošto možeš da biraš kaldrme izaberi bolju i gasssss...

Dr..

A na stranu to što si malkice ne pismen,bahat,kuneš javno itd..to samo govori o tebi,a po tvojim komentarima a i imenu svi znamo KO SI...AJ pa ćaoo i vidimo se na nekoj Bečkoj kaldrmi.

Dr..

I samiii BAUŠTELAC...SRBIJA SE PIŠE SA VELIKIM SLOVIMA..KAPIŠ A Wien možeš kako hoćeš.

Vlada

@Sami,a i svi ostali..Staro je pravilo glasi..Dobar i ocuvan automobil je skup,ma gde se nalazio..I zato,otici par stotina kilometara da bi se ustedelo 100-200 e.je cisto gubljenje vremena,zivaca,para,a vratis se neobavljena posla..Pogotovo ako je starije godiste u pitanju..Automobili u inostranstvu se voze,bas voze..Voze se i kod nas,a nema adekvatnog odrzavanja...I zato kad se kupuje star automobil,niko nema prava da se ljuti na prodavca..Auto od 15 god i vise je bure bez dna..Ko kupuje star auto mora biti svestan toga,i ne moze drugi biti kriv..Za polovnu i staru robu nikad nije bilo garancije..To svi znamo,ali se ne obaziremo..TReba realno sagledati situaciju..I ocekivati velika ulaganja posle kupovine..

pepo

dr@ nepismen si

Aca

Pa naravno da ce da ga slika sa 10m udaljenosti jer je svjestan sta prodaje , zna da je grob. Ovo ne vazi samo za trgovce kojima se to odmah pripisuje , bezbroj gospoda koji se biju u grudi da su vlasnici sprovode ovakve mahinacije.

Odgovori

nisam prodavac vozila

Kupi nov auto!