Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Audi „S line“ – šta je to uopšte i zašto se toliko naglašava u oglasima

Audi „S line“ – šta je to uopšte i zašto se toliko naglašava u oglasima
Postavljeno 20.02.2020. u 11:37
Autor: Dragan Romčević

Ljubitelji i vlasnici Audija prosto obožavaju oznaku „S line“. Ali ne samo u Srbiji. I u bogatim zemljama izuzetno veliki procenat kupaca odlučuje se da kupi Audi sa „S line“ paketom.

Međutim, mnogi ne znaju šta konkretno podrazumeva „S line“, a neki mešaju Audi „S line“ sa sportskim S ili RS verzijama.

U ovom tekstu ćemo zbog lakšeg razumevanja koristiti izraz „S line“ Audi za bilo koji model marke Audi sa „S line“ paketom opreme.

Šta je to „S line“?

„S line“ je paket opreme koji može da se dobije uz većinu Audijevih modela, osim naravno S i RS modela - npr. S3 ili RS3 koji su praktično već sportske verzije modela A3.

Ovaj paket opreme nije vezan za motorizaciju – kubikažu, snagu, vrstu goriva, menjač...

Prvenstveno donosi sportski izgled, kako spolja tako i u kabini, ali pošto gotovo uvek uz njega idu i veće felne sa gumama nižeg profila, utiče i na vozne karakteristike. Uz njega često ide i sportsko vešanje - ali ne obavezno!

Dakle, oprema koju „S line“ paket donosi nije ista kod svih, već to zavisi od modela, generacije, postojeće standardne ili dodatne opreme, nekih posebnih opcija koje kupac izabere…

Recimo da ipak „S line“ podrazumeva branike agresivnijeg izgleda – prednji sa većim pravim ili lažnim usisnicima/otvorima, nižim spojlerom, oštrijih linija i slično, dok zadnji dobija sličan „tretman“ (npr. difuzori). Zatim sportska sedišta, veće i atraktivnije felne, „S line“ logo na raznim mestima, razne sportske detalje u enterijeru i na karoseriji, „suknjice“ da bi vizuelno bio niži…

Uglavnom donosi i bogatiju opremu. Kod najnovijih modela, može da podrazumeva i bolje farove (ksenone ili LED) ili jednostavno farove drugačijeg (agresivnijeg) izgelda, drugačije zadnje svetlosne grupe, itd.

Da li je „S line“ Audi tvrđi i neudobniji od standardnog?

Ne mora da bude - Audi „S line“ ne mora obavezno da ima sportsko vešanje. Može da ima potpuno standardno vešanje, što znači da udobnost neće biti narušena.

Međutim!

Audi „S line“ gotovo uvek ima felne većeg prečnika sa gumama nižeg profila. A niskoprofilne gume automatski utiču na udobnost. Koliko utiču? Nemoguće je reći, pošto to zavisi od slučaja do slučaja.

Ako se pređe sa 16-ica na 17-ice, vlasnik možda neće ni primetiti razliku. Ali ukoliko se pređe sa 16-ica na 18-ice vrlo verovatno će primetiti razliku.

Da li je „S line“ Audi obavezno ima sportsko vešanje?

Ne - ne mora obavezno da ima sportsko (tvrđe) vešanje. To zavisi od modela, verzije, pa i želje kupca.

Da li je „S line“ Audi niži od Audija bez ovog paketa?

Može da bude, ali i ne mora. Već smo rekli da „S line“ paket ne donosi obavezno sportsko vešanje, a i kada ga donosi, to ne znači obavezno da će auto biti spušten.

Možda će vešanje biti samo tvrđe, a visina će ostati ista.

Situaciju komplikuju napredni, po visini podesivi sistemi vešanja kod novijih modela, pa opet sve zavisi od slučaja do slučaja.

Da li postoje Audi „S line“ lažnjaci?

Da, apsolutno!

Neki vlasnici Audija sa standardnom opremom „za svoju dušu“ po kolima lepe „S line“ oznake/ambleme: na masku, pozadi, na krila, na pragove, na volan...

Drugi stavljaju hromirane završetke izduva, veće felne na koje stave „čepove“ sa „S line“ oznakom...

Treći idu mnogo dalje, pa zamene i kompletan prednji i zadnji branik, volan, ručicu menjača, stave nožne komande od brušenog aluminijuma sa „S line“ oznakama, patosnice sa ušivenom „S line“ oznakom…

Četvrti idu do krajnosti… Ubacuju originalna „S line“ ili bilo kakva druga sportska sedišta iz nekog polovnjaka, stavljaju crno „nebo“, sređuju vešanje (spuštanje, tvrđe opruge i amortizeri…), ugrađuju ksenone…

Uostalom, na našem sajtu (Polovni automobili) možete klikom na ovaj link da bacite pogled na ponudu polovnih originalnih i novih delova i detalja „S line“ opreme, od sedišta, volana maski i branika, preko raznih lajsni, ručica menjača, spojlera, amblema, opruga, pragova, do raznih LED projektora koji se montiraju na donju stranu vrata i „bacaju“ svetlosnu „S line“ oznaku na površinu ispod vrata kada ih otvorite...

Kako da proverim da li Audi ima originalnu „S line“ opremu ili je naknadno „pakovan“?

Postoji više načina kako to da proverite, u zavisnosti od modela  i generacije, ali je najsigurnije da se obratite ovlašćenom servisu koji može po broju šasije da obavi proveru.

Kako se pravilno piše „S line“?

Pravilno se piše - S line.

Mi smo u ovom tekstu oznaku „S line“ stavljali pod znake navoda da bi se lakše čitalo.

Dakle, NE piše se:

  • Sline
  • S-line
  • S-Line
  • S Line

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 34
Pregleda: 83693
Ocena: 4.2
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Branko

Imam S line audi 6 Malo ne nizi postoji li nacin da se podigne auto za 2,3 cm 5 Hvala

Odgovori

Aleksandar Milosevic

Kakvi carski komentari,crko sam od smeha

Odgovori

Vlada

Koliko sam ja shvatio s line je agresivna linija auta,i malo, se razlikuje u odnosu na standardnu verziju automobila..Namenjena je prevashodno za napucane i agresivne tipove koji nemaju novca za sportske i skupe automobile,pa sa tom linijom zele da izgledaju vazni i bitni u nekom svom okruzenju..Autor teksta je naglasio da se s line ne odnosi na kubikazu i snagu motora,vec prevashodno na kozmeticke izmene automobila....Sportski izgled bez stvarne snage motora je sarena laza..Ipak,svako po nesto voli i ne treba zameriti..

Odgovori

Mladen

Naprotiv, to nije nesto o cemu Vi pricate, ne sluzi kao sarena laza. S line je paket (nivo) opreme za Audi vozila. I taj paket ne mozete dobiti uz bilo koji motor, vec iskljucivo uz jacu gamu motora. Sa ovom opremom dobijate mnogo lepsi dizajn automobila, fabricki dodaci, ne lajsne koje se kupe na pijaci i postave gde im nije mesto. Ogromna je razlika u sedistima, S line su profilisana i doprinose drzanju tela u krivinama, jer vam potpora treba ukoliko imate S line ogibljenje, pa mozete da "peglate" krivine. Odete na audi konfigurator, odaberete neki auto, dodate S line paket i vidite kako cena lagano skoci za 20%. Pogledate slike auta sa i bez tog paketa i vidite o cemu se radi. Da se barem malo razumete u vozila, znali biste o cemu pricam. Ali vozaci francuza to nikad nece razumeti. Pozdrav

Vlada

@Mladen..Mladene,pa ja sam procitao isto sto i vi..Autor teksta je naglasio da uz opremu ne ide jaca gama motora i luksuzniji automatik menjaci..I znam da lux oprema ima svoju cenu..Mladene nemam Audi..I ne zanima me..Trenutno imam lux vozilo od 95.000 e,placeno u De,plus porezi i troskovi carnjenja..Imam i Pezo 308 za grad i zena vozi c4..Zamisli kada bih sada napisao stotinak stavki opreme,te kubikaze i kw,menjac itd..I tek sa 54 godine zivota sam uspeo posle raznih peripetija firme, da kupim malo jace vozilo,da napokon vidim lux opremu u pravom smislu..A mojoj firmi su plate na vreme,porezi se placaju na vreme i drzavi ne dugujem ni dinar..Zato moj komentar na temu s line,ako sam te uvredio nemoj da se ljutis,jer samo sam pisao na osnovu texta...Nemam Audi i ne volim ga..A tebi bih pozeleo da jednog dana sednes u automobil cija unutrasnjost izgleda kao pilotska kabina..I da ga vozis i odrzavas,mada je i to cisto bacanje para..I nije za ljude poput mene..

Vlada

@Mladen..Zamolio bih te da pazljivije procitas sta je autor napisao..Naglasio je da paket opreme nije vezan za motorizaciju...Procitaj i ostalo.ponovo i pazljivo..Obracas se osobama koje komentarisu sustinu teksta koji je neko drugi napisao..Autoru napisi svoje zamerke i vidjenje,i argumentovano ga demantuj..Ja nemam nikakve veze sa tekstom..Na osnovu teksta sam izneo svoje misljenje..Ne sporim cenu opreme,ne vredjam nikog..A grad je pun takvih automobila,kao sto je autor naveo..Lepih,naizgled sportskih,dok se sportski Audi automobili mogu na prste jedne ruke izbrojati..A takvi deeebelo kostaju,to i sam znas..

Vlada

@Mladen..Moj Mladene,kada bi se bar malo razumeo u zivot,i sve probleme,drugacije bi pricao..Dok je mame i tate,sve je lako..Kada pocnes samostalno da zivis,i radis,drugacije ces razmisljati..Pa ako je tata ostavio firmu,pocnes da razmisljas o poslu,radnicima,njihovim platama i problemima,svojim problemima,dugovima ili firmi ili drugima,ne bi ti razmisljao o sportskom sedistu i krivinama...Mene krivine ocekuju svakog dana,od kojih puca glava..Borba svaki dan...Moj Mladene,kada odrastes,znaces da je automobil kap, u moru problema..

Duško

Ljudi kojima je nebitno da li im je auto lep ili da li ima neku lepu opremu nemaju ni lepe žene. Osećaj za lepo nije parcijalan nego opšti ! Zašto sad neki pokušavaju da ljubitelje dobre opreme na autu predstave kao budale ! Jwednostavno ste ljubomorni i za takve ljude nema pomoći. Da je besplatno ovi što im je ,,fake" bi uzeli prvi !

Odgovori

Vlada

@Dusko..Dule,a sta podrazumevas pod lepom zenom?Dakle imas opremu u automobilu i to ti je reper za lepotu..Dakle,ja koji vozim malo skuplji automobil od vecine.a bas me briga za sportski izgled i sportske performanse,jer udobnost,automatika i druga oprema mi je vaznija od beskorisne lepote..Znaci sa svojim automobilom bi /po vrednosti /trebao da imam Miss od lepote..Bas me briga za miss,to neka paljevine setaju.Dule ako si baja ne treba ti sportski izgled automobila,dovoljan je sasvim obican auto za prevoz,plata i normalna zena,a svojim radom stvoricete/ako se stvore uslovi/,ono sto vam je dovoljno za zivot..

chrchut

Vlada ti sve dok vozis tog francuza neces moci razumeti poentu audija, i sto se hvalis kao skuplji auto, pa francuz star sest godina je maltene bezvredan, cena mu pada ko prezrela sljiva. A ovo za S line ostavi neka komentarisu oni koji poznaju tu oblast!

Vlada

@Chrchut..Pa ko kaze da se radi o francuzu..Jesam li to rekao,nisam..Rekoh malo skuplji od vecine auta..A od s line,skuplji 4-5 puta/mislim na polovna vozila..Manite se vise tog Audija ima mnogo,mnogo boljih automobila..Moj auto je u klasi Q7 ..A nije Audi..Ima i bolje od Audija..

Aca

S line nije paket opreme nego dijagnoza.

Odgovori

Mladen

U pravu si verovatno konstuktori u Audiju imaju dijagnoze čim prave te modele... Problem je u ljudima koji ne mogu sebi da priušte neke stvari u životu pa onda vređaju druge. Nisu Srbi izmislili S opremu i M opremu,ABT.......Jednostavno sede iza svojih tastatura i imaju priliku da se bar negde dokazuju ako ne mogu u stvarnom životu.Mercedes ,BMW,Audi su sami po sebi premium brendovi,još sa sportskom dodatnom opremom su nešto što bi se svakom svidelo sem nekim neostvarenim likovima.

Vlada

@Mladen..Sve si u pravu sto kazes,i realno je tako.I to niko ne spori..Ali ima i nesto bolje od tamo neke s line opreme u Audiju..Svako nesto voli,i o tome ne treba raspravljati..Mladji vole sportski izgled, a stariji poput mene,iskljucivo komfor..A to kosta i to je fakat.Deebelo kosta..Uz taj komfor idu i kilovati i sve ostalo..A koga je to briga?Gde da izvucem te kw/u nasoj zemlji /,na kom putu?Jako je vazno,da posle naporne i duge voznje izadjes iz automobila odmoran i vedar..Sa kojim sportskim autom i tvrdim ogibljenjem ces to postici?Podjes iz Bgda,i stignes u Frankfurt/De,gde cesto idem..Izadjes iz auta,a kao da se nisi vozio..Ne bole ledja,a ti u dobrom raspolozenju,ides da zavrsavas posao..Malo smo se udaljili od teme,ja nemam nista protiv audi i s line,i koje cega..Autor texta je napravio konfuziju..

Milos

Vlado budi ljubazan pa podeli sa nama informaciju koji to automobil vozis koji je tako udoban da iz kola mozes na sastanak. Ides kao kisa oko Nisa, svud kritike na ovo ili ono. Nas koji se interesujemo za automobile interesuje i poredjenje.

devla

Duh devedesetih u Srbiji je uvek prisutan, u svim sferema zivljenja, tako da ne iznenadjuje ovo sa fejk S line opremom. Da budem iskren, i ovi koji mozda imaju pravi S line su, takodje, zaostali u devedesetim. Voziti S line po nasim rupama i putevima nije bas prakticno, a i sama cinjenica da su kupovali i trazili takvu opremu, ukazuje na uglavnom muski rod, koji time zeli da privuce zenski rod, kao i divljenje okoline. Secam se da smo ko deca zvali ljubitelje audi jaje modela "jajare", i mislim da nije daleko od istine. Profil vozaca audija, sve vece od A4, nije bas ocaravajuci.

Odgovori

Korle

Slicno je i sa Full opremom... Velikim slovima napisu FULL a od Fuul-a jedva ima klimu koja pritom ne radi kako treba.

Odgovori

Branko Anđelković

tako i sa gti -jevima .u srbiji ima vise golfova gti nego sto je fabrika napravila

Odgovori

sajky

upravo tako. slicna situacija i sa bmw M

Rade P.

Objašnjeno korektno, samo treba dodati, pošto vidim da se provlači kroz komentare, a i po oglasima, 2x S line, 3x S line i tako to. To su takođe "fejk" varijante. Ako je iko od tih koji napišu takvu kvalifikaciju opreme, ikada išao u prodajni salon ili makar pokušao da konfiguriše preko sajta neko audi vozilo, video bi da varijacije 2x, 3x i slično ne postoje. Postoji samo S line paket opreme koji može da se odnosi posebno na spoljašnost, posebno na unutrašnjost ili izbor obe varijante i paketi, tipa business, audi exclusive i tako to. Možda bi se moglo uzeti u tumačenje 2x S line oznake, kad neko napiše, da se odnosi na spoljnu i na unutrašnju varijantu paketa, recimo može tako da se protumači, iako je zvanično nepostojeća kao takva oznaka, a 3x S line ne postoji u nijednoj varijanti. Samo sam hteo da doprinesem tumačenju i ispravnim oznakama, jer zaista ljudi preteruju sa iskazivanjem nekih varijanti paketa i opreme, ne znajući pritom, ni šta sadrže paketi, ni kako se označavaju.

Odgovori

Zeljko

To 3 S line se odnosi iskljucivo na vesanje i tvrdje upravljanje...dakle s line spolja s line unutra i to 3 s line ide na vesanje i upravljanje samo sto se u nemackom govornom podrucju to pise kao sportfahrwerk...ja licno imam takav audi a4 i veruj drzanje na putu nema veze sa standardnim modelom...ps.imam i fabricko crno nebo i automatski menjac

Miloš Čančarević

Dobar tekst, ali, trebalo je još samo da objasnite značenje 2xSline, 3xSline...

Odgovori

Polovni Automobili

Nezvanično: 2X: sportski enterijer i eksterijer, 3X: sportski enterijer i eksterijer, plus sportsko oslanjanje.

Nemanja

Dobra tema. ako moze istu da napisete samo za nas BMW MMMMMMMM PAKET I da vesanje nije obavezno nemora bas u celom tekstu da se napise pozzz

Odgovori

slavko popovic

Video sam sjajnu fotku na net-u... Pun, skoro zatrpan sto nekih znacki, amblema, oznaka. Oko stola desetak ljutih i veoma ozbiljnih policajaca ( POLIZEI), a ispod slike komentar. Nemacka policija izvrsila najvecu zaplenu do sada laznih M oznaka.

Odgovori

Uros Brankovic

Bitno je samo reci da imas sline :D

Odgovori

laki laki

Znaci kad mi riknu amortizeri na Audiju, onda je S line?

Josif Sekac

Sve ste rekli o S paketu-Moze biti ali nemora znaciti.

Odgovori

Igor

Da dodam, cast izuzetcima...

Odgovori

Igor

A pritom lazu kao psi... 2xsline, 3xsline itd ... a sam auto nije prosao pored es-a ... skolski primer klotine ... nije mi jasno kako ih nije sramota? Isti slucaj i kod Bmw-a ... bitno da stavi M a auto gadan i pritom klot neopevan.

Odgovori

Milica

Da tacno tako. Ispasce nase najjace trziste. 90 posto 2 ili 3xSline... Bitno da stave da je u e-su a auto sam crveni od sramote koliko prodavac laze... Pocece da stavljaju i 4xSline hahahaha..

Duško

Ja sam 2008 godine u Sloveniji kupio BMW 525 d (3.0 197 ks) u M paketu i pisalo u saobraćajnoj i u homologacijskom listu. Bila je naizgled obična petica i onda sam pronašao u papirima da je vešanje M-sport. Naizgled je samo volan bio M. I šta sad, ja da dokazujem nekome ko ne zna da postoji 100 konfiguracija opreme koje nose M oznaku. Tačno je da razne dileje M i Sline dodaju u oglasu ali ne može se generalizovati glupost !

Borislav

Dosta ljudi ne zna da napravi razliku izmedju 2x i 3x S line ....

Odgovori

Dejan

isto kao M paket kod BMWa.

Odgovori