Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Lažni bračni par vara iz inostranstva – kojim taktikama se služe

Lažni bračni par vara iz inostranstva – kojim taktikama se služe
Postavljeno 01.12.2020. u 14:25
Autor: Dragan Romčević

U poslednje vreme uočili smo više sumnjivih oglasa koji su očigledan pokušaj prevare korisnika našeg sajta. Takvi oglasi su odmah uklonjeni, ali ih prevaranti, koji ovaj put očigledno dolaze iz inostranstva, u sličnom obliku ponovo postavljaju.

Opisaćemo ukratko poslednji primer za koji možemo reći da je već viđena „priča“ sa novim „začinima“, a na sve naše korisnike apelujemo da nikako ne uplaćuju novac bilo preko bankovnog računa, niti preko firmi koje se bave elektronskim transferom novca.

Ovi prevaranti se trenutno predstavljaju kao stariji bračni par iz Grčke. U oglasu ostavljaju broj na koji se ili niko ne javlja ili je nedostupan i čekaju da im se javite preko poruke u oglasu na našem sajtu.

Nakon toga vam kažu da ne govore srpski, da im ostavite svoju mejl adresu ili da im se mejlom javite na njihovu.

Navodno, automobil se nalazi u Srbiji, registrovan je na naše (srpske) tablice i oni sada žele da ga prodaju. Spremni su da dođu da vam ga pokažu, poslaće vam čak i svoje navodne fotografije, ali žele da im prvo uplatite kaparu preko određenog servisa za transfer novca kako bi bili sigurni da ste ozbiljan kupac jer su, tako će vam reći, već više puta dolazili u Srbiju i kupci su ih prevarili, odnosno, iako su rekli da će sigurno kupiti auto, to nisu učinili.

Nastaviće da vas ubeđuju da uplatite taj novac da biste dokazali da ste ozbiljni u nameri da kupite auto, čak će vam pokazati da su kupili avionsku kartu za Beograd.

Nakon što im žrtva uplati novac na željeni servis, gubi im se svaki trag, a i vašem novcu.

Ovako ukratko izgleda pokušaj prevare, a ukoliko vi primetite ovakve oglase ili neko pokuša vas prevari, molimo vas da nas obavestite na e-mail [email protected].

Ponavljamo, najsigurniji način da se zaštitite od prevare jeste da ne uplaćujete nikome novac unapred.

Naročito ako niste sigurni da taj prodavac i auto uopšte postoje!

Kako sve možete da prepoznate ovakve prevarante?

Stranci su veoma aktivni na ovom polju. Uglavnom komuniciraju na lošem srpskom – otvoreno kažu da koriste Google Translate (program za online prevođenje).

„Glume“ da su direktori ili menadžeri predstavništava stranih kompanija u Srbiji, ali da su morali hitno da se vrate u otadžbinu ili su ih prebacili na radno mesto u drugu zemlju. Njihov auto je ostao u Srbiji i oni sada žele da ga prodaju.

Problem je u tome što prevaranti menjaju taktiku i postaju sve lukaviji. Što je veći plen koji prevarom planiraju da dobiju, to će više truda uložiti u čitav „projekat“.

Šalju razne dokaze da vas uvere da nije reč o prevari, prave lažne sajtove firmi u kojima navodno rade, banaka ili agencija preko kojih se vrši uplata avansa „na siguran način“, itd.

Tako i kada vi počnete da ih proveravate – od toga da li zaista rade u toj firmi, do slike pasoša – oni već imaju sve spremno.

Na primer, pošalju vam link izmišljene firme u kojoj rade, a pre toga naprave sajt, Facebook stranicu, email; daju vam telefon, ali i opciju da koristite Viber, Skype ili nešto drugo da ih kontaktirate...

I ne zavaravajte se time da su male šanse da bi neko uložio toliko truda samo da bi od vas ukrao 1.000 ili 2.000 evra. Vi niste jedina žrtva. Vi ste samo jedna „riba“ u okeanu punom potencijalnih „mušterija“.

Ovo su samo neki od znakova kako da ih prepoznate:

  • komunikacija sa prodavcem ide isključivo preko emaila ili tekstualnih poruka neke od brojnih aplikacija (Viber, WhatsUp, Facebook...)
  • prodavac izbegava direktan razgovor čak i kada mu kažete da odlično znate engleski ili neki drugi (njegov) jezik
  • morao je iznenada da napusti Srbiju (npr. firma ga prebaci na drugo radno mesto u Norveškoj)
  • ne postoji način da vidite auto uživo – čak ni da bacite pogled spolja, pošto je u nekoj garaži koju nema ko da otvori
  • menja priču kada tražite dodatne slike auta, njega (prodavca) pored auta, dokumentacije...
  • traži da uplatite novac (kaparu) na račun „proverene“ kompanije koja se bavi upravo takvim transakcijama i koja garantuje da niko neće biti prevaren...
  • auto je inostranstvu, prodavac će ga poslati na kamionu za Srbiju, vi ga proverite u ovlašćenom servisu ili kako god želite, a ako niste zadovoljni, ne morate da ga kupite. Prevara je u tome što prodavac traži da vi platite transport vozila! Ali ako niste zadovoljni stanjem auta, prodavac će vam vratiti taj novac...
  • prodavac traži od vas razne lične podatke, broj bankovnog računa, itd.
  • itd.

Prevarantske taktike

Prevaranti umeju da budu izuzetno lukavi i koriste se raznim trikovima. Na primer, čak će da vas ubeđuju da dolaze u Srbiju sledeće nedelje, ali ipak traže kaparu pošto imaju i druge potencijalne kupce.

Kao dokaz mogu da vam pošalju sliku avionske karte, rezervacije hotela u Beogradu, rezervacije rent-a-car automobila u Beogradu i slično.

Mogu da utiču na vas i svojim „problemima“, od toga kako skupo plaćaju garažu u kojoj je auto, pa im je zato hitno da ga prodaju i upola realne cene, da su već dolazili u Srbiju ali je kupac odustao, te stoga insistiraju na velikoj kapari i slično.

Protiv vaših pitanja koja im ne odgovaraju bore se prostim ignorisanjem pitanja. Ako počnete baš da insistirate na odgovoru, prekinu komunikaciju nekoliko dana, da bi se ponovo javili sa opravdanjem da su iznenada morali na put, ali i da se u međuvremenu javio drugi kupac, pa da im što pre javite da li ste i dalje zainteresovani...

Lažne firme za posredovanje između kupca i prodavca

Prevarant vas ubeđuje da postoji firma koja posreduje između kupaca i prodavaca iz različitih zemalja, odnosno brine o tome da niko ne bude prevaren.

Navodno prodavac sve prepusti upravo toj firmi, koja garantuje i da je auto ispravan, i da je u dobrom stanju, i da će biti isporučen u Srbiju, i da će vratiti novac ukoliko kupac odustane kada vidi auto uživo ili ukoliko se ispostavi da se ne slaže sa opisom iz oglasa.

Često prevaranti koriste ime prave, postojeće firme, velike i renomirane, koja je na ovaj ili onaj način u vezi sa transportom, špedicijom, trgovinom, automobilima... Žrtva potraži informacije o toj firmi preko interneta i pomisli da je sve u redu.

Za prevaru se često koristi ime firme DB Schenker, gigantu na polju transporta robe širom sveta. Zbog toga je ova firma na svoj sajt postavila i zvanično upozorenje da se ne bavi nikakvim posredovanjem između kupaca i prodavaca.

Međutim, prevaranti prave lažne sajtove koji vizuelno izgledaju kao originalni, a adresa je takođe veoma slična originalnoj (npr. www.dbs-spedition.com, www.dbschenker-spedition.com, www.db-shenker.comwww.dbschenker-logistiks.com).

Prevarant vam pošalje jedan od tih lažnih linkova. Vi poverujete da je reč o pravom sajtu, kontaktirate firmu preko podataka na lažnom sajtu i dobijete broj bankovnog računa na koji treba da uplatite novac.

Tri znaka da je reč o prevari

Kako vas prevaranti ubede da uplatite novac osobi koju nikada niste videli i to za auto koji nikada uživo niste videli? 

Tako što postave oglas za auto koji odlično izgleda, sa malom kilometražom i nerealno niskom cenom. Kada saznate da je cena toliko niska zato što je prodavac stranac i da mu je zbog selidbe hitno da proda auto, vi pomislite da ćete jeftino doći do sjajnog vozila.

I generalno - ako je cena sumnjivo niska, nešto vrlo verovatno nije u redu sa automobilom.

Još ako:

  1. prodavac nije u Srbiji
  2. ne možete da vidite auto uživo
  3. treba unapred da uplatite novac (koliki god iznos bio)

 – budite sigurni da je reč o prevari.

Foto: Pexels.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 72
Pregleda: 42434
Ocena: 4.8
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Goran

Pozdrav svima. Isti slucaj se desava i sa poljoprivrednim masinama, samo sto tu rade nasi prevaranti traze da se upalti 5000din ili 50eur da sacuvaju traktor. Imaju po nekoliko oglasa, stalno se oglasi brisu ali uvek menjaju broj telefona. Ocigledno kad nekog prevare jednostavno za 200din kupe novi broj za sledecu zrtvu. Slike su uglavnom skinute sa neta sa oglasa iz BIH ili SLO ili HR pa se ubacuju kod nas, ali naravno samo par komada i da nema tablice. Evo par linkova koji su trentno aktivni svakog dana novi oglas.... https://www.polovniautomobili.com/traktori/18178298/imt-533?ref=search-normal&position_ref=14 https://www.polovniautomobili.com/traktori/18178283/imt-539?ref=search-normal&position_ref=15 https://www.polovniautomobili.com/traktori/18178244/imt-539?ref=search-normal&position_ref=16 https://www.polovniautomobili.com/traktori/18176130/imt-533?ref=search-normal&position_ref=23 Ima ih jos nekoliko. Dobro se pazite prevaranata.

Odgovori

Bane

Zar nema nekakve identifikacije prilikom registracije prodavca tipa "pošaljite nam skeniranu ličnu kartu"? Ako nema, možda bi to trebalo napraviti.

Bojan Despotovic

Da li uspio da povratis pare koje si im poslao i jesi li nekome prijavio.

Odgovori

paki

Ti iz grcke ja iz belgije

Odgovori

paki

Imali golfa 5 1950e kao nov zive u belgiji trazili kaparu kao prodali kucu stara pazova imam sve njihove poruke

Odgovori

ra v

Na sajtu moj auto samo vikendom prevarant daje oglas,vise modela ekstra pivoljno.u ponedeljak oglas obrisan.,,njegova losa srpski,pisite na engleskom,,auto na nase tablice ali ga je odvezao u englesku pa mu se ne isplsti da ga vraca ali ce vam ga prodati povoljno i platiti prevoz ako uplatite novac firmi koja vrsi transport.verovatno da neko i nasedne na ,,dobru ponudu,,

Odgovori

Игор Глушчевић

А нама сеоски туризам у Белгији пошто се сада представљају да су одатле.

Odgovori

Игор Глушчевић

Сада се представљају као брачни пар из Белгије и продају Сузуки Гранд витара за 2900 евра. Иста прича све ишао сам до краја са њима док нису почели да траже паре да се уплате на Вестерн Унион као покриће за њихов долазак.

Odgovori

Bane

Možda prijaviti odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a? Možda ništa ni ne bude, ali valja iskoristiti sve mogućnosti. http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/saveti/!ut/p/z0/nZDNTsMwEIRfJRXKEdlxS5QerbYElUaRaFGLL9E2mHST1E6dJfw8PY4QRzhwWq12NN_MMsUOTBkYsAJCa6D1-5OKi3yexVHKxX0y4xGXsUwTfpOINJqybe-Kh21xtQEybM2UV0diLu6mKd_kK3HLZZQvd4-rbL2b8dEO68tFSaZKa0i_Ezt0r8cWy6L1SBPyzpaaDIS8cvBcg8GQo3mx7gwl1jr4hKAnB6bUXuqwhgGCo3U-ck8_JxgxwmWLrGKqAzpdjw4e9Kv-O_cfLf-Vu4dBk5-eZRtL-mRsa_sGg8bhGcfvdk26Tyj5eJOTyRenHOg0/

Цветак Зановетак

Исти ти мени и мужу Сузуки Гранд Витару за 2900€ продају иста прича, ауто у Чачку.

Odgovori

Milorad Bozic

Btacni par iz norveske prodao stan u N.Sadu i prodaje Opel Zafiru. Ista prica kao i sa grcima, zavlacili drugara, trazili da uplati avans ali na svoje ime u belgiju, slali sliku avionske karte, rezervacije hotela. Naravno nije nista uplatio i prekinuo kontakt.

Odgovori

Jovica Kolarevic

Ja sam našao oglas VW Sharan 2006god, isti bračni par, isti text poruka,samo što je auto navodno u Užice u garaži i niko nema ključ osim njih. Tražio sam broj tablica navodno nisu znali jer je saobraćajna u autu. Čak su me pozvali da odem kod njih u Grčku na letovanje. Nisu znali koliko je težak moj dinar... ,

Odgovori

Nikita Nesterov

Sad sam bio naišao na drugom sajtu na Seat Altea XL i prodaje ga porodica Peeters iz Belgije. Ista priča. Insistiraju na Ria transferu novca u Belgiju pa da im se pošalje Pin kod tranzakcije da mogu da je "provere". Dosta su uverlivi.

Odgovori

Demir Hajdarevic

Ja sam uplatio trazenu kaparu i dobio sam... ali otpozadi. Neznam koliko su takvih naivcina kao ja naseli na ovu pricu.

Odgovori

Miroljub Nikolić

Дакле да резимирамо, прениска цена, тражење новаца унапред (пре него и што сте могли да видите аутомобил) су 99% случајева сигуран показатељ да је реч о превари. А онај 1% који заиста и продаје свој ауто по нижој цени, или се можда сели из наше земље или ће продати одмах без неке дуже преписке или ће му то завршити нека агенција. Свакако без виђења не уплаћивати никакав новац. Можете да се дописујете то није проблем

Odgovori

Zoran Pesic

Pre par godina ista priča.U pitanju je tada bio BMW serija 5.Američki vojnik,bio u Grčkoj,prebacuju ga u Nemačku ,bla,bla,bla....

Odgovori

Ranko Popović

Ista situacija suzuki grand vitara,naravno vidi se da je prevara.Uplata koja je izvresena proverom broja sa uplate je nepostojeca,pošta postnord se nalazi u svedskoj a ne u grckoj,turkish airlines proverite taj let i naravno taj let nepostoji,fotoshop je ocigledan,i jos mnogo drugih propusta, ne znam odakle je ova ekipa nisam imao vremena da se bavim sa tim ,samo znam gda ova ekipa radi ovakve prevare i u rusiji i okolnim zemljama.

Odgovori

Bane

Prevaranti igraju na velike brojeve, a mi svi zajedno mlatimo praznu slamu. Ako od njih recimo 2.000 jedan se zakači, a svaki deseti plati 100€, oni su odradili posao za taj dan. A budala raznih ima, jedan u 20.000 će se naći da uplati lovu na lepu priču. Ne mora ni da je budala, dovoljno je da mu amigdala radi različito od ostalih ljudi i da ne može da raspozna lepu priču od prevare. Jednostavno - nisu svi ljudi isti.

Odgovori

nikola tanovic

Ista prica i kod mene provalio sam odmah da je prevara samo sam isao sa porukama da vidim dokle mogu da se foliraju bio je u pitanju Mercedes c230Amg

Odgovori

Dusan Milicevic

Skoro pre godinu dana, naletim na oglasima na bmw-a serije 1, 123d, u fulu, niza cena malo, ali ajde ono kao i uvek da pitam nista ne gubim. Pozivam broj nedostupan, neki strani jezik, posaljem e'mail.. i tu krece haos i identicna prica kao i sve vase.. ali nije me mrzelo pa u toku razgovora, pokusam da lociram ip adresu, i skontam da su iz Srbije, kakva grcka, to su nase neke barabe.. koje su mislile da smo svi ovce..Pride, sugerisem sajtu polovni automobili, zvao sam vise puta tada vasu redakciju ali niko se nije javljao.

Odgovori

Dejan Nikolovski

Ljudi, ja ne razumem o cemu bre vi pricate. Pa ko ce bre normalan da plati bilo kakvu kaparu, neka je i samo 100 €, samo da bi video auto. Ne dajem nikome ni dinara dok ne vidim sta kupujem. Zivis u inostranstvu pa ne smes da rizikujes da dolazis cak u srbiju samo da bi mi pokazao auto. Ma zabole me bas, tvoj problem, sto si ti tamo, a auto ti ovde. Ili dodji i pokazi mi auto ili cao. Ja stvarno ne razumem koga tako mogu da prevare. Pa cak i da nije prevara, da je sve to sto kazu istina, pa to znaci da treba da dam soma €, samo da taj neko dodje i da mi pokaze auto, i na kraju da se ispostavi da mi se ne svidja auto i da ne zelim da ga kupim. Znaci cao 1000€. Ma vazi.

Odgovori

Mića Mihić

Ista prica za Vektru c, kakav je bio na slikama i kakva oprema da nisam znao da postoji takav auto. Hteo sam da ih zavlacim sto duze i da posaljem sliku lazne uplatnice ali su prekinuli komunikaciju.

Odgovori

Asmir

Ja sam dobio sliku uplatnice,rezervaciju hotela i avionske karte od tih "Grka" :)

Petar Srdic

Mene su na istu priču probali da prevare ovde preko polovnih automobila.

Odgovori

Nemanja

Bio je i oglas sa reno megan karavan automatik 2010god za 2400e, ljubazan neki dekica, dok nije dobio jedan SRPSKI mejl gde sam mu objasnio ko koga ovde z...

Odgovori

Инжењер

Па само ви тражите луксузна возила. Ја сам заинтересован за Заставу и тих проблема немам :D Поззз

Odgovori

milan tanaskovic

nije ovo nista da vidite tek poruke iz sirije kao poslace vam novac cak i ne traze podatke bankovnog racuna nego kao ako pristajete posalju i bar kod za pracenje posiljke i onda vam kazu ali agent mora da donese morate da mu platite do 950 evra za kartu itd a sto je jos gluplje kada im ne uspe oni salju posle mesec dana na istu foru istoj osobi xexexe

Odgovori

Stefan Gavrilović

Ma znam, nego neko u kom napisao "pa sto si se zaleteo"... niko pametan se nije zaleteo, svakome bi bilo sumnjivo... ja sam npr imao zelju da vidim dokle ce ici njihova prica... slali su "njihove slike", onda njihove farme u Grčkoj, smeštaja koji iznajmljuju, cak sam dobio i pozivnicu za letovanje :-D poenta je da se niko pametan ne peca, samo gleda dokle idu ljudi sa svojim prevarama....

Odgovori

Dragan Veskovic

Рено Калеос су ставили

Odgovori

Nebojsa Todorovic

Taj sam i ja video. 2900e

Odgovori

Nebojsa Todorovic

Ja sam nasao A6 plave boje, nekoliko poruka je tu bilo i onda su nestali.

Odgovori

Bojan Zecevic

Ja sam ih vukao 10 dana

Odgovori

Bojan Zecevic

Ista prica do prekljuce,u pitanju mazda 5 2009. Skinuta je sada sa oglasa

Odgovori

Aleksandar Jeremic

Ovce sluze za sisanje... Ako je neko zaista toliko naivan da nasedne na ovakvu pricu onda i treba da plati jer je to JEDINI nacin da pocne da razmislja... Mozda... A sa druge strane, to vam je kao kockanje, poredjenja radi, kockar zeli da ulozi malo jer mu deluje kao dobra prilika da dobije mnogo, isto tako i naivni kupac - zeli da kupi auto koji je presao nerealnu kilometrazu i za nerealno nisku cenu, i opet kazem, neko ko je toliko naivan (a i pohlepan) i zasluzuje da bude prevaren. Da me ne shvati neko pogresno, ne podrzavam prevaru ni prevarante, treba ih uhvatiti i kazniti naravno, ali me jos vise izludjuju oni koji bi hteli "preko leba pogace" pa su im posle svi krivi zbog njihovog nerazmisljanja...

Odgovori

misa r

[email protected] bar su taj mail meni slali za kontakt pa onda taj grcku.honda crv isto nesto 2 soma i registrovana ali tablice zamucene na soferci nema nalepnicu auto u uzicu.neki nasi prevaranti

Odgovori

Grand Vitara

Pokusali, ispusili. Suzuki Grand Vitara 2800 evra. Na prvu loptu ih oduvao, vidi se prevara iz aviona.

Odgovori

Nenad Popović

Imali su i Discovery 2003.....vila Karla, Moneygram, avionska karta. Izgleda kao da rade puno radno vreme

Odgovori

Dusan

Isto kao I vecinu, I mene su pokusali da prevare. U pitanju je bio golf 5 u top stanju. Trazili su pare da Im uplatim, bili su uporni. Trajala je nasa prepiska dobri 5,6 dana I preko 20 mail-ova. Dobro osmisljena I uverljiva prica, Ali kad Sam trazio broj sasije ili broj tablica kako bih proverio automobil, nisi imali I tad sam bio uveren da je pokusaj prevare.

Odgovori

Srdjan Milovanovic

Taj par iz Grčke je prodavao Pežo 307 koji je navodno u Obrenovcu.Preko maila smo se čuli. I ista priča kao iz teksta. Oglas je potrajao 2,3 dana neko ga je sklonio. Nadam se da nisu nikog prevarili.

Odgovori

Ibrahim Aljišani

Ljudi moji evo jedan savet svima vama u vezi ove teme sa prevarantima automobila, gledajte samo oblast u srbiji i nemojte da trazite evropu ako ne mozete licno da odete na zeljenu lokaciju i da sklopite dogovor sa prodavcem vozila na licu mesta.

Odgovori

Darko Jeremic

Ja sam primetio oglas za Mercedes c180 kao iz fabrike stanje a cena upola...znao sam da je neka prevara al ajd da ih malo zainteresujem i posle par poruka oni ponude da se adjemo kao negdw na pola Srbije..ali kada sam ih pitao gde su trenutno oni kao u Grckoj oblast Katerini .Kakva slucajnost rekoh..pa imamo tamo vikendicu gde ste tacno...kad ono cvrc izbrisali oglas.Cuvajte se ima ih dosta.

Odgovori

Milan

Letos sam ja trebao da "nasednem" ali Srbin nije sisao tatu nego mamu.....Radi se o nekoj porodici Panagakos,prodavao je Suzuki Grand Vitaru sa bruka opremom i izgledom koja se nalazila zaključana u jednoj garaži navodno u Bariču....Cena za 40% manja nego kod nas isti takav .Tražio je pare unapred da mu se uplati preko Moneygrama,navodno kao garancija jer je za dzabe dolazio par puta i kupac nije hteo da kupi ili su ga ucenjivali.Slao mi je o sliku avionske karte (za koju smo provalili da je rađen fotošop) i slikuda je preko bookinga rezervisao hotel u Obrenovcu.Ja sam zvao taj hotel da mi potvrde rezervaciju a oni su rekli da imaju problema sa tim "Nikolasom" jer već 5 puta zakazuje i otkazuje rezervaciju tako da su ga prijavili YUTI.Slao mi je i slike njega i njegove žene,kako drže neku vilu za izdavanje između Leptokarije i Platamona.....Ma piš živi....Taj oglas sam video u Halooglasima i pisao redakciji da ga blokiraju što su i uradili.Imam sve mailove i slike od njih sacuvane.

Odgovori

Nelica

Iste slike, ista prica, isto sve su slali i meni , uporni da uplatimo novac pa su i slikali laznu uplatu na ime Nikolos Panagakos uplatila kao njegova zena Karla....sve lazno, strasno

Rada

I mene su isti pokusali...Senik iz Kragujevca me cekao tamo

Nemanja Petrovic

Ako se zna tacno ko su, prosledite Grckoj ambasadi i neka ih tamo uhapse i deportuju stoku ovde i odmah 5 god zatvora pravosnazno. Nema tu mnogo filozofije...

Odgovori

Milan

Ma ne bi me čudilo da je to neki Srbin odavde a da se predstavlja kao Grk.

Stefan Gavrilović

Naleteo na oglas Suzuki Grand Vitara 2008. Auto u full-u, a cena 2800€... Ubedjivali su me nekih 15 dana da uplatim lovu, slali slike automobila, njihove vile u Grčkoj gde ce mi obezbediti smestaj za letovanje

Odgovori

Milan

Driže,naleteli smo na isti oglas....Eno ga moj komentar iznad.

Ljubomir Popović

Osim brisanja, oglasa, odn. prijave sajtu, potrebno je i prijaviti policiji. Nadam se da to neko i uradi?

Odgovori

Vlada

Sto je vece siromastvo,ljudi su naivniji..Mnogi od nas se secaju piramidalne stednje koju su osnivali nasi hohstapleri..Obecavali velike devizne kamate od 10 posto pa navise,u osiromasnoj zemlji pod ekonomskim sankcijama.Novac gradjana su trosili na sopstvene provode i samoreklamiranje preko belosvetskih baraba.. itd..Najgore od svega je to sto su tadasnje vlasti sve to aminovale,znajuci za prevaru i uzimale drzavni reket..Kriminalci raznih fela se enormno bogatili a narod nasedao,na prazne price i ulagao do zadnje pare..Zato me ovi oglasi uopste ne cude,jer narod je i dalje naivan,zeljan lake zarade..

Odgovori

Prevara

Bračni par iz Grcke varaju ljude vec godinu dana Mene su

Odgovori

Dr..

Šta su TEBE...

nelica

suzuki grand vitara dzip nov ko iz fabrike a cena extra 2850 eura, na moj zahtev poslali su svoje slike, slike auta, slike vile Karla ...lazno sve i naravno kopija avionske karte, rezervacija hotela i njihova uplata 2600 eura kao dokaz da ce doci i toliko i mi da uplatimo...naravno na moj zahtev da posalju kopiju licne karte i pasosa prestaje komunikacija...sve odradjeno skoro savrseno ali ipak se da videti da je u pitanju dobro smisljena parevara...

Odgovori

jaro

Vidis da je cena sumnjiva a auto nije ostecen, sto si uopste i zvao?

Milan

Isto za isti oglas

Nelica

Isti tekst, iste poruke, drugi auto, naravno nov ko iz fabrike a jeftin samo 2850 eura suzuki dzip, u Obrenovcu, sve savrseno i novo, na moj zahtev poslali su sve detalje o autu, slike, svoje slike, slike vile Karla, sve lazno proverili smo, i naravno kopija avionske karte, rezervecija hotela i uplaceno 2600 eura kao garancija da ce doci, jos smo samo mi trebali da uplatimo toliko ...naravno ko ce poverovati u takvu " bajku" , nismo naseli na njihovu pricu, malo smo ih zamajavali i zezali se sve dok nisam pitala za kopiju licne karte i pasosa i komunikacija prestaje...

Odgovori

Milos

I ja sam naleteo na njih prodavili su oktaviju 2006 Ista prica sve isto samo je auto bio u garaži u BG-u. Stim da sam pomenuo da cu ih prijaviti ministarstvu unutrašnjih poslova odeljenju za visokotehnoloski kriminal ali oni su i dalje nastavili pricu i tvrdili da je sve istina i da su stari i da ne mogu da rizikuju da krenu na put bez uplacenog novca. I posle toga su obrisali oglas. Naravno novac nisam teo da saljem nikome.

Odgovori

Nevena

Ljudi, javljajte im se sto vise i zavlacite ih, to im trosi vreme i zbog toga ga ne mogu upotrebiti da varaju neke druge naivne zrtve!!

Odgovori

samo

Kada se desi da takvi prevaranti prevare odredjenu osobu na takav nacin, to bi se moglo jos nazvati "porez na alavost" Jer, ko bi se jos normalan nalozio na takvu pricu? Svi znamo da dobar auto sa relnom cenom traje na oglasu par sati, a ne da visi danima i ceka potencijalnog kupca, ustvari zrtvu.

Odgovori

Ivan

Naleteo sam na njih jos krajem leta. Prodavali su Ford Mondeo pete generacije 2.0 benzin iz 2008. u izuzetnom stanju, felne 18", alkantara enterijer, predjenih 100.000km, auto je bio u Nisu, registrovan na NI table sa zamucenim ostalim brojevima i slovima. Cena je bila 2.300 eura, a isti takav ovde u Beogradu je bio 5.500. Tekst oglasa vrlo kratak, sa jasno izrazenim pravopisnim greskama. Telefon iz inostranstva nepotpun kao da nedostaje neka cifra...okrenuo sam i broj je nepostojeci. Odmah mi je bilo jasno da sa oglasom nesto nije u redu...

Odgovori

Boban

I s tobom nesto nije u redu cim si zvao,a vidis da je prevara

Ivan

@Boban Zvao sam iz ciste radoznalosti da vidim ako se jave sta ce da kazu. Mozda recimo postoji problem sa motorom ili je vlasnik preminuo pa je zato ta cena... Uglavnom, nisam neko ko bi mogao tako lako da nasedne na prevaru, imam iza sebe za ne tako puno godina puno iskustva...

Dr..

Lično sam upoznao ljude koji su naseli na ovu prevaru i začudio sam se kad su mi rekli da nije problem što su dali 500e kapare nego im krivo što nisu uspeli da kupe taj auto...ljudskoj gluposti nema granica,pokušao sam da im objasnim da su prevareni,ali oni kažu sigurno je neko stigao da ga kupi pre njih i čekaju da im se prodavac javi da im vrati kaparu.Inače trebali su da kupe auto koji realno vredi 4500e za 2500e i još uvek ne veruju da su prevareni.Sa takvim mozgom i razmišljanjem mogu vam reći da mi ih nije bilo ni malo žao.

Odgovori

djordje vukicevic

molim te upoznaj me sa njima

Dr...

djordje...Samo postavi lazni oglas sa duplo manjom cenom i oni će se sami javiti...hahahahaaa

Zorica

Prodaju i Opel Astra H 2006.godiste.

Odgovori

Mirko Vukajlovic

I ja sam naleteo na njih za Hondu Jazz

Odgovori

Sasa

Za malo oboje da je kupimo u Nišu...ali mi nisu pustili adresu da je pogledam i br tablica da proverim.

Goran Kostadinović

Susreo sam se sa njoma prodaju audija a 8 2,0 2006

Odgovori

Miloš

Ne postoji Audi A8 sa 2.0 motorom...

Dejan Djuric

Prodavali su audi A6 2005 godište 2.0. Ja sam ih prijavio i sajt je obrisao oglas.

Marko

Postoji 2.0, ali nije 2006, već je hibrid D4 verzija...