Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

VAŽNE INFORMACIJE Sve što treba da znate o kupoprodaji automobila za vreme vanrednog stanja možete da pratite putem ovog linka.


Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako se montiraju lanci za sneg - Autoznanje - VIDEO SAVET

Postavljeno 14.02.2020. u 09:16

Iako u mnogim gradovima Srbije nismo imali zimu u klasičnom smislu, kada važe zimski uslovi vožnje – na kolovozu ima snega i leda, obavezni ste da imate zimske pneumatike na automobilu, a u vožnji van grada, morate imati sa sobom i lance za sneg ili neki drugi uređaj/opremu za povećanje trakcije.

Kako se montiraju lanci za sneg, pogledajte u našem videu.
 

Komentara: 3
Pregleda: 4066
Ocena: 4.5
   
Koji automobil kupiti za 3.000 evra? – Autoznanje Koji automobil kupiti za 3.000 evra? – Autoznanje Honda HR-V iz 2001. da li je jača od vremena? Honda HR-V iz 2001. da li je jača od vremena? Kako se menja probušena guma? – Autoznanje Kako se menja probušena guma? – Autoznanje Mercedes-Benz A klasa sedan – najaerodinamičniji automobil na svetu! Mercedes-Benz A klasa sedan – najaerodinamičniji automobil na svetu! Renault Kadjar - Praktični francuz za celu porodicu Renault Kadjar - Praktični francuz za celu porodicu Sve o antifrizu, kako se proverava i menja VIDEO Sve o antifrizu, kako se proverava i menja VIDEO Najbolja Mercedes – Benz B klasa do sada Najbolja Mercedes – Benz B klasa do sada Tesla model S P85D  – Autotest Tesla model S P85D – Autotest Renault Clio – francuska vatrena pomorandža – Autotest Renault Clio – francuska vatrena pomorandža – Autotest BMW 118i – prednji pogon za najbolju seriju 1 do sada - Autotest BMW 118i – prednji pogon za najbolju seriju 1 do sada - Autotest

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Zoran Bosiokovic

Lepo objasnjeno na videu. Iz iskustva, voziti samo po kolovozu prekrivenim snegom. U protivnom dolazi do nagnjecenja pneumatika i deformacije istog. Moje licno iskustvo, kada su zimski pneumatici bili obavezni samo na pogonskim tockovima, cesto sam putovao na Kopaonik. U gepeku dva tocka sa nekim istrosenim gumama. Na njima sam montirao lance dok su bile ispumpane. Kada lance zategnem gume napumpam. Tako pripremljene tockove stavim u gepek a ako mora, (subotom stoji policija), da montiram lakse mi je da montiram dva tocka, bolje su namontirani lanci jer ako se otkace naprave veliku stetu, i ne ostetim dobar zimski pneumatik. Ako vec mora, kao u videu, adekvatni lanci a na tim mestima stoje lokalni strucnjaci koji uz nadoknadu brzo i pravilno odrade montazu. Srecan put!

Odgovori

Nevolem

Zaboravio sam i najbitniji deo dodatne opreme: 10e za svaki slučaj...

Odgovori

SRDJAN GRAHOVAC

Svaka čast.

Odgovori