Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

VAŽNE INFORMACIJE Sve što treba da znate o kupoprodaji automobila za vreme vanrednog stanja možete da pratite putem ovog linka.


Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako se menja probušena guma? – Autoznanje

Postavljeno 05.03.2020. u 13:19

U novoj epizodi našeg serijala Autoznanje učimo vas promeni gume.

Ako ste iskusni vozač koji je barem jednom promenio gumu, ovaj video za vas može da bude samo podsetnik.

Za mlade vozače trebalo bi da predstavlja slikovit prikaz neophodnih koraka pri promeni točka.

Svakako savetujemo da provežbate montažu i demontažu točka “na suvo” kao mi u ovom snimku, kako vam se ne bi desilo da zamenu po prvi put obavljate pored puta kada možda budete u izuzetno nepovoljnim vremenskim uslovima.

Komentara: 7
Pregleda: 3375
Ocena: 4.5
   
Koji automobil kupiti za 3.000 evra? – Autoznanje Koji automobil kupiti za 3.000 evra? – Autoznanje Honda HR-V iz 2001. da li je jača od vremena? Honda HR-V iz 2001. da li je jača od vremena? Mercedes-Benz A klasa sedan – najaerodinamičniji automobil na svetu! Mercedes-Benz A klasa sedan – najaerodinamičniji automobil na svetu! Kako se montiraju lanci za sneg - Autoznanje - VIDEO SAVET Kako se montiraju lanci za sneg - Autoznanje - VIDEO SAVET Renault Kadjar - Praktični francuz za celu porodicu Renault Kadjar - Praktični francuz za celu porodicu Sve o antifrizu, kako se proverava i menja VIDEO Sve o antifrizu, kako se proverava i menja VIDEO Najbolja Mercedes – Benz B klasa do sada Najbolja Mercedes – Benz B klasa do sada Tesla model S P85D  – Autotest Tesla model S P85D – Autotest Renault Clio – francuska vatrena pomorandža – Autotest Renault Clio – francuska vatrena pomorandža – Autotest BMW 118i – prednji pogon za najbolju seriju 1 do sada - Autotest BMW 118i – prednji pogon za najbolju seriju 1 do sada - Autotest

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

zoran

pogresil i ste naslov.pravilno je zamena tocka.zamena gume je nesto sasvim drugo. inace po marfijevom zakonu guma se obicno busi u nekoj vukojebini mraku kisi u sitne sate kad nema drugih ljudi i pomoci

Odgovori

Aca

Moja preporuka svim vozacima je da ne koriste sprej za popravku gume ukoliko automobil poseduje senzore pritiska u gumama (TMPS), iz razloga sto taj lepak udje u sam senzor pritiska i jednostavno ga zlepi, a to saznate kada poptavite gumu i platite vulkanizerske usluge. Onda vam ostaje kupovina novog senzora, placanje vulkanizera za motrazu i balansiranje i jos kodiranje senzora. Rupa koju moze taj sprej da zakrpi mora da bude mala, ali tu tom slucaju dovoljno je stati i doduvati kompresorom i tako do vulkanizera. Ono sto kompresor ne moze doduvati da se vozi bar pola sata sprej ne moze zakrpiti!

Odgovori

milan savic

Srafovi se olabavljuju dok je auto na zemlju. Kad ga podignes na dizalicu uopste nema potrebe da primenjujes veliku silu da ih odvrtis jer su vec olabavljeni. Isto je i kad ih vracas, dok je na dizalicu samo ih blago pritegnes, kad spustis auto tad ih jako pritezes. Nego danasnja deca su kilava za sve zivo pa i od zamene tocka napravise kao da je kvantna fizika

Odgovori

Pedja

Neka se povodom ove teme jave INSTRUKTORI , da li su buducim vozacima davali savete kako bezbedno parkirati auto prilikom zamene tocka , i nacin kako se pravilno postavlja dizalica , kao i postupak demontaze i montaze tocka !!!

Odgovori

Aleksandar

Veoma korisno za mlade vozace. S postovanjem, Aleksandar

Odgovori

DS

Još jedan mali savet: nakon podizanja automobila dizalicom, a pre skidanja šrafova i točka, zaljuljati blago i pažljivo automobil radi provere stabilnosti na dizalici. Često je potrebno jača sila da se točak "odvoji" i smakne, ili kad se stavlja rezervni da se ne pogodi iz prve pa se automobil zaljulja. Ukoliko stabilnost na dizalici nije dobra može se desiti da automobil spadne sa nje, u tom slučaju je mnogo bolje da se to desi prilikom provere dok stari točak još nije skinut. Ovde je idealna podloga i nov automobil, školski uslovi. U praksi sa zapeklim točkovima, neravan i mek teren, to zna da bude skroz druga priča.

Odgovori

Smudj

Savet je odlican, mala dopuna-dobro je u gepeku imati malu dasku, plocu od tvrdog drveta velicine 20 x 10 cm za slucaj da koristis dizalicu na mekom terenu, koju ces postaviti ispod stope dizalice da ne potone kad pocnes da dizes vozilo.