Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

North Side Tuning Show #6 – I deo (okupljanje za pamćenje)

North Side Tuning Show #6 – I deo (okupljanje za pamćenje)
Postavljeno 25.06.2018. u 17:21

Održan je i 6. po redu „North Side Tuning show“ na prostoru kasarne Kosta Nađ, na 10.000 kvadrata – bilo je mnogo prelepih automobila, i domaćih i stranih, kao i mnogo posetilaca. Tog 24. juna 2018, u nekoliko navrata pojavili su se preteći oblaci, ali je vreme ipak bilo fantastično, kao i atmosfera.

Vrhunska zabava uz odličnu muziku, iznenađenja, poklone... Veoma bogat prateći program – pored standarnog biranja najbolje sređenog automobila, održana su takmičenja za najglasniji muzički sistem, najglasniji auspuh, brzo skidanje točka, držanje zvučnika, „limbo car dance“, vuča automobila konopcem i slično, do neizbežnog „sexy car wash-a“.

Veliku pažnju privuklo je paljenje guma i takmičenje u driftu, pri čemu su adrenalinski zavisnici među publikom imali priliku i sami da sednu na suvozačko mesto „drift taksija“ i uživaju u spektaklu iz samog automobila.

Generalni sponzor bio je ponovo sajt Polovni automobili, na čijem su štandu, odnosno „launge“ zoni, posetioci mogli i da se odmore u lejzi begovima ispod tendi.

„Polovnjaci“ su organizovali i nagradni kviz za posetioce – pitanje je bilo „Koliko kilometara prosečno pređe naš terenski prodavac mesečno“.

U našem timu je bio i Marko Tomanović iz Beograda, vicešampion Srbije u kartingu (čiji smo, inače, ponosni sponzori), koji je prezentovao svoj karting i promovisao ovaj sport odgovarajući na brojna pitanja radoznalih posetilaca.

Pored kartinga je bio i simulator za vožnju, a svi zainteresovani su mogli da se oprobaju za njegovim volanom. Najbolji su dobili nagrade.

Najmlađi su mogli da uživaju i u vožnji automobila na daljinski, mada su i stariji bili više nego zainteresovani.
 

Atmosfera je bila sjajna, sa mnogo posetilaca.

Žiri sajta Polovni automobili proglasio je pobednika po svom izboru – Mitsubishi Eclipse. Njegov vlasnik Romoda Ferenc rođen je 1988. u Novom Sadu, a živi u Inđiji. O svom ljubimcu priča:

„ Moja ljubav prema automobilima je počela još kada sam bio dete. Oduvek sam voleo automobile i njihove makete. Ljubav prema njima dala mi je volju da napravim kolekciju maketa koju i dalje čuvam. Pored oca naučio sam dosta stvari i zahvaljujući tome uspeo sam da ostvarim svoj san i napravim auto o kojem sam oduvek maštao.

Moj  tjunirani automobil i ostvarenje velikog sna, svima poznat iz filma i same igrice - Mitsubishi Eclipse. Kupljen je kao polu-modifikovan. Nakon kupovine počele su prepravke da bi izgledao baš onako kako sam zamislio. Inače, motor je atmosferski od 2.0 litra sa 150 KS.

To je podrazumevalo kompletnu restauraciju, troslojnu boju koja ima poseban efekat u zavisnosti od svetla, ceo Street X body kit branika sa spojlerom na vratima gepeka, haubu urađenu u air-brush tehnici sa usisom na sredini... 

...retrovizore u Ferarri F430 stilu, unutrašnjost farova ofarbanu u crnu ksilarit boju sa crvenim angel eyes prstenovima i xenon projektorima, montiranje felni Baracuda Racing od 18 inča, širine 8,5 inča, sa distancerima pozadi... 

...unutrašnjost auta osvetljenu plavim diodama, a spolja RGB diodama sa kontrolerom, stavljanje usisnika vazduha umesto fabričkog šibera, ugradnju sportskog vešanja (opruge , amortizeri i ceo trap je ojačan), vađenje celog motora i farbanje do poslednjeg detalja, K&N filter vazduha, providno kućište bregaste... 

...providnu posuda za vodu, crvena creva za vodu, ojačan set kvačila, sređen menjač da bi se brže menjali stepeni, prohromski izduv, sportski lonac, presvlačenje enterijera u crnu čoju i naradžasti skaj, instrument table, centralne konzole, krova i volana u kožu...

Plastike su uradjene u hidrografiji. Ubačena su sportska sedišta DTS sa spotskim pojasevima. Ubačeni  su sigurnosni satovi za pokazivanje temperature vode, pritiska ulja i volt-metar, kao i tablet koji je povezan sa računarom koji očitava sve parametre.



Tu je multimedija od 7” i video sistem u gepeku od 5” i 7”. Ceo audio sistem od Hifonicsa, veoma snažan. Jedno pojačalo pokriva obične zvučnike, a drugo dva sabvufera.

Bilo je tu još prerada, ali ko će ih sve nabrojiti... I naravno, to ne bi bila prava ljubav da nisam sve radio svojim rukama uz malu pomoć, i sa puno strasti.

Uspehe brojim u mnogim poznanstvima koja sam stekao i jako sam ponosan na to, jer sam sa svojim ljubimcem obišao skoro celu Srbiju, pa i šire. Od Bosne, Hrvatske, Makedonije i Mađarske, a planiram i dalje."

Dragan Romčević

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 5550
Ocena: 5
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.