Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Audi A3 druge generacije (2003 - 2013)

Audi A3 druge generacije

Prva generacija je bila prava mala senzacija 1996. kada se pojavio godinu dana pre Golfa IV. Druga generacija je privukla istu, ako ne i veću pažnju. Premijum imidž marke Audi u “golf” klasi - po ceni dovoljno nižoj da bude dostupan onima kojima je A4 preskup. Njegov uspeh je naveo i druge premijum proizvođače da ponude modele u ovoj klasi.

Prednosti Prednosti

Kvalitet generalno
Udobna sedišta
Dobro drži cenu

Mane Mane

Visok rizik od krađe
Skupo održavanje
Preglednost

Opis modela

Generalne informacije

Vrlo popularan kao polovnjak, iako drži prilično visoku cenu, a ni održavanje mu nije baš jeftino. Postoji više verzija. Klasičan hečbek sa troja vrata (dužine 4.240 mm) i Sportback sa petora vrata koji je oko 8 cm duži. Tu je i kabriolet. Redizajniran je 2008. kada je između ostalog dobio drugačiji prednji i zadnji kraj, kao i “common rail” 2.0 TDI motore. Tada je stigla i kabriolet verzija. Pokreću ga poznati motori iz VW grupacije, pri čemu je najsnažniji 2.5 TFSI sa 340 KS u verziji RS3. Generalno je pouzdan, uz poznate probleme pojedinih motora. Antikorozivna zaštita je odlična.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: VW Golf, Seat Leon, BMW serije 1, Ford Focus, Volvo C30…

Unutrašnjost

Sportback ima za nijansu više prostora na zadnjoj klupi. Kvalitet materijala i završna obrada su odlični. Vozačeva pozicija sjajna. Obično ima prilično bogatu opremu. Sedišta su udobna. Prostora za putnike na zadnjoj klupi ima dovoljno. Instrument tabla je pregledna, a centralna konzola ergonomična.

Praktičnost

Sportback ima za nijansu više prostora na zadnjoj klupi. Kvalitet materijala i završna obrada su odlični. Vozačeva pozicija sjajna. Obično ima prilično bogatu opremu. Sedišta su udobna. Prostora za putnike na zadnjoj klupi ima dovoljno. Instrument tabla je pregledna, a centralna konzola ergonomična.

U vožnji

Upravljiv i stabilan, mada preko volana ne šalje vozaču dovoljno informacija. Za sportski nastrojene vozače volan je suviše lagan. Više je orijentisan na komfornu i opušteniju vožnju. Udobnost je prosečna, mada mnogi primerci imaju velike felne sa gumama nižeg profila što kvari utisak. Među popularnijim motorima su 1.9 TDI sa 105 KS i 2.0 TDI sa 140 KS. Slabiji se pokazao pouzdanijim.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Potrošnja Motor

Posedujem auto sa motorom 2.0 TDI BKD uvezen iz Švajcarske ove godine u aprilu sa pravih 235.000 km. Poseduje najjači paket opreme. Sa njim sam prešao 20.000 km do sada. Perfektan automobil za mlađe ljude, motor je fantastičan, odlikuje ga pouzdanost i mala potrošnja na otvorenom. Napravljena je odlična korelacija između snage i štedljivosti. Od servisa sam mu radio veliki i mali, zamenu plivajućeg zamajca sa kvačilom (kupio sam ga sa tim problemom) i još neke sitnice (poput manžetne, pločica itd.). Mislim da je cena održavanja okej i da mogu da se priušte novi delovi. Auto vozim u odnosu 70:30 (otvoren put:grad). Prosečna potrošnja mi je 5.0 l. Na otvorenom ga vozim u proseku po ograničenjima, tako da je potrošnja smešna (3.3-3.8 l), potrošnja u gradu je oko 6.5 l).

Mane Mane

Problematičniji ulazak na zadnju klupu. Tako da ako imate porodicu ili planirate vožnju više putnika zaobiđite model sa 3. Vrata.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 205/55/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 15.202 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 5.437 din do 14.390 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 25.043 din do 36.320 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Deca:
3*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 709 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase