Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Fiat Stilo (2001 - 2007)

Izvor: Rudiecast / Shutterstock.com

Fiat Stilo (2001 - 2007)

Mnogi kažu da je ovaj model potcenjen, te da su priče o njegovoj nepouzdanosti uglavnom predrasude koje prate Fiat iz prošlosti. Ono što mu svi priznaju su odlični dizel motori. Nažalost, kada se pojavio interesovanje kupaca je bilo razočaravajuće, ali je kasnije postao vrlo popularan kao polovnjak.

Prednosti Prednosti

Cena
Udobnost
Klizna zadnja kupa

Mane Mane

Pouzdanost
Elektronika
Prostor pozadi kod kupe verzije

Opis modela

Generalne informacije

Dostupan je kao hečbek sa troja i petora vrata i kao karavan. Redizajniran je 2005. godine. Nažalost, prodajni rezultati nisu bili ni blizu očekivanih. Kod nas je kao polovnjak prilično atraktivan zbog niske cene i štedljivih i pouzdanih dizel motora. Pritom je sa njima i prilično brz. Inače, verzija sa troja vrata se prilično razlikuje od druge dve verzije, pošto se više išlo na sportski duh. Ima razlike i u prostoru, udobnosti, ukupnoj dužini, itd. Može da bude odlična kupovina za relativno malo novca ako nađete očuvan primerak. Mnogi tvrde da za “taj novac” ne može da se kupi bolji auto, makar mu pouzdanost nije jača strana.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Peugeot 307, Opel Astra, Škoda Octavia, VW Golf...

Unutrašnjost

Prednja sedišta su udobna i prostrana. Imaju dobru bočnu podršku. Sedi se nisko. U kabini su primenjeni materijali prosečnog kvaliteta. Verzija sa petora vrata i karavan imaju dovoljno mesta pozadi i predstavljaju solidne porodične automobile, dok se verzija sa troja vrata preporučuje mlađim osobama bez dece. O dodatnim razlikama između ovih verzija u nastavku.

Praktičnost

Stilo sa troja vrata se od verzije sa petora vrata i karavana razlikuje mnogo više nego što se to očekuje. Npr. u „kupeu“ se niže sedi, ima manje prostora na zadnjoj klupi i u prtljažniku i kraći je. Kupe je dužine 4.180 mm, prtljažnik 305/1.000 litara. Petovratni je dugačak 4.255 mm, prtljažnik 335/410 litara. Karavan je dužine 4.516 mm, prtljažnik 510/1.480 litara. Generalno je prostran, zadnja klupa može da se pomera napred-nazad u zavisnosti od potreba putnika i prtljažnog prostora. Karavan je pravi transporter i vrlo je popularan kod vozača kojima treba više prtljažnog prostora.

U vožnji

Stabilan i siguran, ali utisak kvari suviše lak upravljač, slično kao i kod prethodnika (model Brava/Bravo). Ima i City mode, koji u velikoj meri olakšava parkiranje. Samouveren pri višim brzinama. Neki vozači se žale na tvrdo kvačilo. Oslanjanje je prilično udobno. Benzinac od 1.2 litra je suviše slab za ovaj model. Onaj od 1.4 litra je malo bolji, ali 1.6 deluje ipak kao najbolji izbor. U krivinama se naginje malo više nego što bi to mnogi vozači želeli. Kupe verzija ima tvrđe oslanjanje, manje se naginje i deluje agilnije.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Potrošnja Komfor

Mala potrosnja, jeftini delovi, vrlo okretan.

Mane Mane

Cena/Kvalitet Pouzdanost Motor

Imao sam 1.2 benzinca. Nisu mogle da prodju ni 2 nedelje bez da moram da ga teram kod majstora. Nema sta nisam menjao (akomulator, alternator, kompjuter, dihtung glave, solje amortizera, bobine, pumpa za gorivo, anlaser i jos mnogo toga), ali je on nekako nastavio da se kvari. Od elektronike o kabini nema sta nije svakodnevno crkavalo. Auto nije imao snage, prokuvavao je na uzbrdicama. Neretko se desavalo da crkne na sred puta, bojao sam se da sa njim idem na duza putovanja. Plastike na instrument tabli bi postajale lepljive na jakom suncu. Sve na sistemu za kocenje je crkavalo, kao i na sistemu za upravljanje. Na kraju je motor zaribao i morala je da se radi generalna, sto se nije isplatilo. Auto za izbegavanje, pogotovo 1.2 benzinci.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.554 din do 8.395 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.980 din do 10.627 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 17.705 din do 36.320 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Deca:
4*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 204 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase