Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Opel Antara (2006 – 2015)

Izvor: Renovacio / Shutterstock.com

Opel Antara (2006 – 2015)

Kao naslednica modela Frontera, koja se nije baš proslavila, Antara je imala vrlo težak zadatak. Istina, između ova dva modela prošlo je mnogo godina. Reč je o gradskom krosoveru koji je u stanju da se izbori sa visokim ivičnjacima, u njega se lako ulazi i izlazi zahvaljujući povišenoj poziciji sedenja, a ukoliko je reč o verziji sa pogonom na svim točkovima, može solidno da posluži i van asfalta.

Prednosti Prednosti

vozne osobine na asfaltu
ergonomičnost komandi
preglednost instrument table

Mane Mane

prtljažnik
udobnost
slabe ofroud mogućnosti

Opis modela

Generalne informacije

Vrlo bliska rođaka modela Chevrolet Captiva, sa kojom deli gotovo svu mehaniku, motore, menjače i slično. Antara definitivno nije namenjena ozbiljnijoj terenskoj vožnji, niti tako pokušava da se predstavi. Kod verzije sa pogonom na svim točkovima u standardnim uslovima vuku samo prednji točkovi, a zadnji uskaču u pomoć po potrebi. Takođe nema reduktor ili blokadu diferencijala. Dakle, ovo je krosover za asfalt koji u slučaju nužde može da se snađe i van asfalta. Redizajnirana 2010. godine. Spolja imamo drugačiji prednji kraj sa novim farovima, kao i drugačiji zadnji kraj sa drugačijim svetlosnim grupama, dok je unutra između ostalog je dobila drugačiju centralnu konzolu sa više prostora i raznim drugim izmenama. Dizelaš od 2.2 litra proizvodio se u dve verzije - sa 163 i 180 KS. On je zamenio prilikom redizajna dvolitarski motor. Što se tiče benzinca od 2.4 litra, retko kome je bio zanimljiv - u kombinaciji sa teškim vozilom dobijale su se loše performanse i elastičnost, ali i velika potrošnja i naročito kod nas skupa registracija.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Chevrolet Captiva, Kia Sorento, Renault Koleos…

Unutrašnjost

Kabina je dovoljno prostrana. Sedišta su komforna, mada je bilo žalbi na kožna sedišta. Materijali u kabini su prilično otporni na habanje, s tim što nije ista situacija kod svih primeraka. Na zadnjoj klupi ima dovoljno mesta, mada još par centimetara definitivno ne bi smetalo. Vozač naravno sedi povišeno, ali ne suviše - taman dovoljno da ima dobar pregled saobraćaja ispred sebe. Komande i razni tasteri su dobro i ergonomično raspoređeni. Enterijer ne ostavlja luksuzan ili premium utisak, ali viši paketi opreme u velikoj meri popravljaju situaciju.

Praktičnost

Osnovna zapremina prtljažnika nije uopšte impresivna. Konkretna zapremina zavisi od verzije, opreme i izvora informacija. Generalno kreće se od 370 do 475 litara u zavisnosti od toga koji izvor informacija koristimo, a kada se obore nasloni zadnje klupe takođe u zavisnosti od izvora informacija dobija se od 1.420 do 1.575 litara. Zadnje staklo na vratima prtljažnika ne može posebno da se otvara, što bi u raznim situacijama bilo vrlo korisno. Kada se obore nasloni zadnje klupe dobija se ravna tovarna površina. Uz doplatu moglo je da se dobije i opcija potpunog preklapanja suvozačkog sedišta.

U vožnji

Kada je u pitanju verzija sa pogonom na svim točkovima, kod nje vuku samo prednji točkovi, dok zadnji uskaču u priču u slučaju potrebe. Ne postoji reduktor ili blokada diferencijala. Van asfalta se ne snalazi najbolje bez obzira na vrstu pogona, pošto ima velike prepuste, relativno mali klirens, kao i nedovoljan hod točkova. Pri oštrim manevrima osetnost se naginje, ali je sve vreme sigurna i stabilna. Ima dobre kočnice. Vozi se lako, mada bi upravljač mogao da bude nešto ,,brži’’. Dobro se pokazuje i kod iznenadnih skretanja, odnosno izbegavanja prepreka, što je dokazala na testu ,,severnog jelena’’.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Održavanje Komfor Motor

Komfor, pouzdanost, cena/kvalitet, visok klirens, veliki prtljažnik

Mane Mane

Potrošnja

Malo viša potrošnja...Auto ima skoro 2 tone što je i normlano za tu težinu.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/70/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 10.633 din do 16.345 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 8.422 din do 15.966 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 22.000 din do 32.900 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

Nemamo test sigurnosti za ovaj model

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 90 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase