Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Nova Honda Jazz osvojila 5 maksimlnih zvezdica na Euro NCAP testu

Nova Honda Jazz osvojila 5 maksimlnih zvezdica na Euro NCAP testu
Postavljeno 16.11.2020. u 08:26

Honda Jazz e:HEV koja je u Evropi predstavljena sredinom 2020. godine osvojila je maksimalni pet zvezdica u najnovijoj rundi bezbednosnih testova Euro NCAP, koji sada imaju još više novih strogih procena.

HONDA Jazz e:HEV nove generacije lansirana je širom Evrope u leto 2020. godine, dok se na našem tržitštu očekuje početkom 2021. godine.

Jazz je opremljen naprednom dvomotornom tehnologijom hibridnog pogona i predstavlja vodeći model u svojoj klasi po pitanju komfora i prostora, što dodatno dopunjuje izuzetnom „EV“ voznom dinamikom, naprednom tehnologijom i bezbednosnim elementima.

Ova kombinacija brižljivo integrisanih aktivnih i pasivnih bezbednosnih elemenata osnažila je ugled ovog modela kao jednog od najbezbednijih putničkih automobila u Evropi. Novi Jazz uvodi efikasnost i performanse hibridnog pogona na masovno tržište i ubrzava Hondine ambicija da svi evropski modeli imaju elektrifikovane pogonske sklopove do 2022. godine. 

Dostupan isključivo sa hibridnim pogonom, novi Jazz je prvi model Honde u Evropi sa centralnim prednjim vazdušnim jastukom u standardu. Vazdušni jastuk je ugrađen u naslon sedišta vozača i širi se u prostor između vozača i putnika, ublažavajući moguće direktno sudaranje sa glavom saputnika na prednjem sedištu u slučaju bočnog udara.
Novi prednji centralni vazdušni jastuk radi u kombinaciji sa još dva druga elementa za slučaj bočnog udara.

Zatezač sigurnosnog pojasa, kako za vozača tako i za suvozača smanjuje njihovo bočno kretanje, a dodatno ih podržava i centralni naslon za ruke koji je sada viši. Zahvaljujući novom pristupu, značajno je umanjena mogućnost povrede glave putnika.

Novi vazdušni jastuk je jedan od deset koliko ih se nalazi u modelu Jazz e:HEV, a među njima je takođe i „i-side“ sistem vazdušnog jastuka na zadnjem sedištu. Ovaj jedinstveni vazdušni jastuk dvostruke strukture, ugrađen u naslon zadnjeg sedišta, aktivira se kako bi zaštitio putnike pozadi od udara u vrata i C-stub u slučaju bočnih sudara. 

Pasivni bezbednosni elementi dopunjeni su Honda SENSING aktivnim tehnologijama, koje su vodeće u industriji, a služe za asistenciju vozaču i koje sada obuhvataju i poboljšanu kameru šireg ugla sa višom definicijom.

Ona zamenjuje višenamensku kameru i senzore iz modela Jazz prethodne generacije, prepoznaje širi raspon površine puta i karakteristika saobraćaja. Honda SENSING, koji je deo standardne opreme u svim modelima Honde, među brojnim drugim elementima takođe obuhvata i sisteme Adaptive Cruise Control (prilagodljivi tempomat), Lane Keeping Assist System (sistem pomoći u zadržavanju saobraćajne trake) i Road Departure Mitigation (upozorenje na približavanje ivici puta).

U projektovanju i razvoju najnovijeg modela Jazz, inženjeri Honde su takođe primenili tehnologiju strukture karoserije brenda Advanced Compatibility Engineering (ACE) koja formira temelj za odlične performanse pasivne bezbednosti. ACE tehnologija pomaže u ravnomernoj distribuciji energije sudara kroz prednji deo vozila i ujedno smanjuje energiju sudara koja se prenosi na drugo vozilo.

PR tekst

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 1
Pregleda: 3578
Ocena: 4.6
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Aca NSX

Svaka cast za bezbednost, no glavni ukras svake Honde su njeni neprikosnoveni motori...

Odgovori