Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako radi ABS i zbog čega je važan?

Kako radi ABS i zbog čega je važan?
Postavljeno 18.01.2016. u 20:54

Danas gotovo svaki nov automobil ima ABS, ali mnogi vozači nisu upoznati sa njegovim funkcionisanjem, što može da bude vrlo opasno. Vozač je glavni faktor bezbednosti u automobilu. Razni sistemi i uređaji, tu su samo da pomognu. Stoga je važno da se upoznamo sa načinom rada tih “pomagača”, kako nas ne bi iznenadili u kritičnim situacijama.

ABS je odavno svima poznat. Međutim, koliko vozača zaista zna kako i kada se on aktivira, kako reaguje na različtim podlogama, koliko je u stanju da pomogne i slično? 

Šta je ABS?

ABS je elektro-hidraulični sistem koji sprečava blokiranje točkova prilikom kočenja, što se uglavnom dešava pri veoma oštrom kočenju ili kod vožnje po klizavoj podlozi (mokar asfalt, sneg, led...). ABS optimalno dozira kočionu silu - slabeći je čim oseti da se javlja rizik od blokiranja točka.

Zašto je to važno?

a) blokiran točak produžava zaustavni put automobila. Na primer, ukoliko se blokiraju svi točkovi istovremeno, trag kočenja biće mnogo duži od zaustavnog puta vozila koje je vozač uspeo da zaustavi bez blokiranja točkova

b) kada se blokira samo jedan točak, na primer prednji desni, automobil će tokom kočenja početi da se zanosi pošto je sila kočenja jača na levoj strani u odnosu na desnu

c) sa blokiranim točkovima ne možete da upravljate, a sa ABS-om čak i ako niste u stanju  da se zaustavite pre udarca u prepreku, možete da smotate upravljač i izbegnete je, istovremeno kočeći punom snagom

d) kada se leva i desna strana automobila nalaze na različitim podlogama, prilikom kočenja lako dolazi do zanošenja i potpunog gubitka kontrole nad automobilom. Na primer, istovremeno kočite i pomerate se u stranu da izbegnete vozilo iz suprotnog smera koje pretiče kamion i pritom “uhvatite” travu, šljunak ili blato – levi točkovi odlično koče na asfaltu, ali desni imaju problem.

Šta znači akronim ABS?

ABS je akronim za Antilock braking system. U prevodu - sistem protiv blokiranja kočnica ili bukvalnije - antiblokirajući kočioni sistem.

Da li ABS „pojačava“ kočnice?

ABS ne pojačava snagu kočenja. Mnogi savremeni automobili imaju sistem koji prepoznaje kritičnu situaciju po tome što je vozač iznenada i oštro pritisnuo papučicu kočnice, pa automatski povećava silu kočenja do maksimuma, ali ABS to ne radi. Sila kočenja zavisi od toga koliko je vozač pritisnuo papučicu kočnice - ABS služi isključivo da spreči blokiranje točkova.

Da li ABS skraćuje zaustavni put?

Ne, ABS ne skraćuje zaustavni put. Međutim, u najvećem broju slučajeva kada je neophodno oštro kočenje, zaustavni put će zaista biti kraći ukoliko automobil ima ABS. Zašto? Zato što vozač tada može da iskoristi pun potencijal kočnica, bez potrebe da u kritičnom trenutku dozira silu pritiska na pedalu kočnice kako ne bi došlo do blokiranja točkova, a time i do produžavanja zaustavnog puta i eventualnog gubitka kontrole nad vozilom. 

Kako radi ABS?

Osnovni elementi ABS-a su hidraulična kontrolna jedinica, upravljačka elektronika (elektronska kontrolna jedinica), ventili i senzori brzine okretanja točkova.

Senzori na točkovima konstantno mere brzinu okretanja točkova i šalju informacije elektronskoj kontrolnoj jedinici. Kada ona "zaključi" da je neki od točkova na granici da se blokira, to jest, da kočiona klješta suviše jako pritiskaju kočioni disk, odmah šalje instrukciju hidrauličnoj jedinici da preko ventila smanji pritisak ulja kojim se kontroliše rad te kočnice. 

Kočnica na problematičnom točku popušta i on nastavlja da se vrti. Međutim, pošto vozač i dalje drži papučicu kočnice punom snagom, odmah nakon toga se pojačava pritisak i klješta ponovo „hvataju“ disk - ukoliko se opet javi rizik da se točak blokira, ponoviće se opisana procedura.

Naravno, sve se odvija munjevitom brzinom, tako da praktično nije reč o doziranju kočione sile, kao što smo se izrazili na početku teksta, već kočnica velikom brzinom steže i pušta disk (i do 15 puta u sekundi), tako da se kočenje realizuje tačno na granici u kojoj se točak maksimalno usporava, ali se još uvek okreće.

Dakle, točak je stalno na granici blokiranja, ali je ne prelazi, već nastavlja da se okreće, obezbeđujući visoku efikasnost kočenja. Prilikom kočenja na veoma klizavoj podlozi dolazi i do kratkotrajnog potpunog blokiranja točka.

Šta kad se ABS pokvari?

Kada dođe do kvara ABS-a, kočioni sistem će se u najvećem broju slučajeva ponašati potpuno normalno, kao kod automobila koji nema ovaj sistem. Ipak, kočnice su najvažniji deo automobila i sa njima se ne treba igrati - posetite servis što pre.

Zašto je ABS tako bučan?

ABS kod nekih automobila tokom rada može da bude izuzetno bučan - toliko da vas uplaši, a mnogi pomisle kako se nešto lomi, naročito kada osete i pulsiranje papučice kočnice. Budite bez brige. Koliko god buke da se javlja, sve je u redu - važno je da nema proklizavanja i zanošenja kada oštro kočite (naročito po klizavoj podlozi).

Pulsiranje pedale?

Pulsiranje pedale je potpuno normalna pojava kada se aktivira ABS i nema razloga da budete zabrinuti zbog toga. Ipak, neke vozače ovo pulsiranje može da iznenadi, te da u kritičnom trenutku popuste pritisak na kočnicu. Pulsiranje se javlja zbog naglih promena pritiska ulja u kočionom sistemu.

Upoznajte se sa ABS-om

Predlažemo da nađete bezbedno mesto na kojem možete da se upoznate sa kočnicama svog automobila. Na primer, nađite neku deonicu puta daleko od naselja, kojom retko prolaze vozila i vežbajte oštro kočenje pri raznim brzinama – krenite od najmanje, kada automobil mili u drugom stepenu prenosa, pa nastavite ka većim brzinama, pritom poštujući ograničenje brzine i zdrav razum.

Pre oštrog kočenja uverite se da na vidiku nema drugih vozila! Suština vežbe je unapređenje bezbednosti, a ne izazivanje saobraćajne nesreće.

Najbolje je da pronađete neki veći parking na kom nema (mnogo) vozila. 

Vežba na klizavoj podlozi

Suština je u tome da osetite kako radi ABS, a on se najlakše aktivira na klizavoj podlozi. Iskoristite vlažan asfalt nakon kiše. Takođe, zakočite oštro na zemljanom putu ili po makadamu. Tako ćete steći neprocenjivo iskustvo – znaćete približno šta možete da očekujete kada naletite na krivinu na koju su druga vozila nanela pesak ili blato, a morate da kočite...

Naročito je važno da se upoznate sa radom ABS-a po snegu.

ABS u snegu

Rad ABS-a na podlozi pokrivenoj snegom i ledom je veoma komplikovana tema, pošto mogućnost zaustavljanja automobila sa ovim sistemom zavisi od brojnih faktora:

  • Temperature (koja utiče na karakteristike snega i leda – npr. po veoma suvom i utabanom snegu vozi se bez problema)
  • Vrste i kvaliteta pneumatika
  • Karakteristika podloge (dubina snega, rastresitost snega, led pokriven tankim slojem snega...)
  • Brzine kretanja vozila
  • Tipa i podešenosti ABS-a
  • itd.

Dakle, svaka generalizacija je vrlo nezahvalna. Zato i predlažemo da se na vreme upoznate sa svojim kočnicama i drugim pomoćnim sistemima u raznim uslovima.

Sneg je problematičan zbog toga što ABS prepoznaje blokiranje točkova i popušta kočenje, puštajući ih da se vrte i ne dozvoljavajući im da se „ukopaju“ u sneg, dođu do podloge sa većim trenjem i nagomilaju sneg ispred sebe.

Mnogi vozači su imali ovakvo iskustvo i doživeli ga vrlo traumatično. Naročito je užasavajuća situacija kada se spuštate nizbrdo i pokušate da kočite – imate osećaj kao da nemate nikakvu kontrolu nad vozilom, pošto vam pedala kočnice pulsira, ABS „lupa“, dok vi sve brže jurite ka raskrsnici iako ste pritisli srednju papučicu kao nikada do tada.

Zvanične institucije i proizvođači automobila odavno su prepoznali ovaj problem, ali tvrde da ABS, uprkos tome, u zimskim uslovima znatno unapređuje bezbednost. Pritom se javno upozorava da ABS povećava put kočenja pri vožnji po rastresitim podlogama, kao što su dubok sneg i pesak. „Dubok sneg“ je, naravno, relativan pojam.

ABS je ranije, kod nekih automobila mogao da se isključi pritiskom na dugme, kao danas ESP, ali ta opcija više praktično ne postoji. Neki terenci/SUV-ovi imaju tzv. inteligentni ABS, koji je u stanju da prepozna problematičnu podlogu i u skladu s tim da promeni način reakcije, tj. da dozvoli povremeno kratko blokiranje točkova.

Deaktiviranje ABS-a

Činjenica je da su mnogi vozači frustrirani ponašanjem ABS-a pri vožnji po snegu, naročito u regionima sa obiljem snežnih padavina. Stoga na stranim internet forumima često može da se nađe pitanje kako deaktivirati ABS? Deaktiviranje ABS-a može relativno lako da se obavi, ali to nipošto ne preporučujemo.

Šta znači „četvorokanalni“ ABS?

Četvorokanalni ABS ima senzore brzine na sva četiri točka i poseban ventil za svaki točak – ovo je danas standardan koncept kod putničkih vozila. Postoje trokanalni i jednokanalni ABS, ali se koriste samo kod teretnih i sličnih vozila.

Dragan Romčević

Ostali saveti i vesti

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Ocena:

4.8
Komentara: 29
Pregleda: 67822
   

Komentara: 29 | Pregleda: 67822

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Stanimirka

Vozim Pezo 307. kad je toplo vreme upali mi se lampica za ABS i SPE, a kad je hladno i vlazno vreme ne. Nisam ga vozila u servis. Neznam da li je opasno da ga tako vozim. Mozda bi neko mogao da mi da savet. Hvala.

Odgovori

Zarko

odlican ,temeljan i poucan tekst

Odgovori

Ljuki

Imam pitanje trazim pomoc tockovi na kombiju fijat dukato mi greju prvi kvar je bio propadala mi je pedala od kocnice i u tom trenutku povecavao gas na motoru pa sam bio bio da ocita komjuter gresku reko je da je senzor abs levi prednji medjutim bio je prsten na osovini sto senzor broji zupcanike ok promenjeno ali i dalje su grejali diskovi i blokirali pretnji tockovi ali da skratim doslo je do promene celog sistema kocnog sa abs kljestima glavnim cilindrim ulje novo abs blok i dalje blokiraju greju creva nova ali od kad je senzor uradjen od tad ne propada kocnica i gas je ok ali i dalje greju dali je moguce sa srujom nesto mislim kompjuterom njegovim ako moze neko da pomogne hvala

Odgovori

Gradina

Hvala na iz obilnom obaveštenju ...pomoglo mi je da razumem kako radi ABS i kako treba isprobati na vreme te radnje tako da kad budem u opasnosti da brže reagiram i da se ne u plašim od kočenja !

Odgovori

kovac

nesto najglupse sto su iymislili to je sistem abs

Odgovori

Sasko

Druze moj verovatno da je za tebe Jugo, Msruti zakon i da u druge savremenije automobile nikada nisi ni ulazio. Obradjuj ti njivu i dalje i ne silazi sa traktora.

tepe

stvarno su saveti opsirni i korisni postavite ih jos!!!!

Odgovori

slavisa markovic

dobra stvar,i ujedno korisna informacija.

Odgovori

Stefan Filipovic

Pohvala za tekst, i pohvala autoru. Svakako da vozaci generalno ne znaju dosta stvari o sistemima koje poseduje njihovo vozilo i o koriscenju istih, ali bar o ABS-u bi trebalo koji postaje standard. Jako lepo koncipiran i sistematizovan tekst. Pazljivo u saobracaju,posebno u ovim zimskim danima, prilagodite brzinu !

Odgovori

dzordz

u prvi mah,videh ABS ,pa pomislih tema je agencija za bezb. saob. ,i ove potvrde koje su prestali da izdaju iako smo sve platili.i kaze nije trebalo danas bombarduju? naravne ne tako ne precizno..

Odgovori

toma

zbog tih lezilebovica i bandita mi stoji auto na carini od 28 og decembra !!!!! obrazlozenje smenjen direktor nema ko da potpise !!!!!! a da su trebali da nas bombarduju trebali su da nas uniste skroz i da se dosele neki japanci ovamo jer je sve izgubilo svaki smisao sa ovim narodom koji saginje kicmu i bira desetinama godina najgore od nas da nas vode !!!!!

dzordz

mogli biste,sad je bas i aktuelno sa potvrdama o saobraznosti za uvezena vozila.platili smo sve i auta stoje u garazi.konsultujte nekog od korektnih speditera,mislim bas na struku,don-sped ili slicno..

Polovni Automobili

Mogli bismo i takav tekst da objavimo: "Kako radi Agencija za bezbednost saobraćaja". Šta kažete? :)

Igor

Imam golf 3 gti ima abs motor 150 konja. Naime prilikom jaceg pritiska na pedalu zanosi se zadnji deo automobila tj preci se i blokiraju zadnji tockovi tj jace koce i mislim da koci zadnji desni tocak najjace. Svetli mi lampica od abs non stop. Auto je kacen na kompjuter i izbacio je abs MODUL.Cenio bih ako bi mogao neko da mi napise u cemu sumnja da je problem? Pozdrav

Odgovori

Jev

Otkazao ti je modul ABS-a i kocnice su ti prebacene u mod bez njega. Imajuci u vidu da su ti dobosi pozadi (koji prirodno imaju jacu snagu kocenja od diskova) onda mozes razumeti zasto ti se to desava. Idi u servis i zameni modul ABS-a (i proveri zadnje kocnice).

Stefan

Ahahahah dobosi bolje koče od diskova,šta sve neću ovde da cujem!

Stefan

Kakav tvoj modul,brate otkazala ti je abs pumpa,tipicna boljka vw iz tog godista,a ovo za paknove,znaci ti si pametniji od porsevih inzenjera koji ugradjuju,keramicke disk kocnice,sto jednostavno ne ugrade paknove ;)

esp

Dobos ustvari bolje koci od diska, gde si ti video kamion od od 30+ tona da nosi diskove? Dobos prirodno ima jacu silu kocenja od diskova e sad zasto se dskovi ugradjuju u automobile novije generacije to je vec druga prica.

Nenad Cvetković

Ma naravno da su doboši bolji, ma kakvi doboši bolje su i one ručne kočnice od poni bicikle, a zašto ugradjuju diskove u nove automobile? Pa svetska zavera..da li ikad razmislio zašto svi sportski automobili imaju diskove? Da li možeš da razmisliš o principu rada, gde klešta stežu diskove ili gde paknovei natiskuju doboše? Ajde sad šta je bolje? Majko mila....

Alex

Sportska vozila imaju diskove prvenstveno zbog kočenja, ali i zbog izgleda.. Kad stave josš i alu felne, to je perverzija. Sto se tice dobosa, on se stavlja na zadnje tockove jer je jeftiniji i manje se trosi. Efikasnost dobosa nisu za potcenjivanje kako ovde pajdomani tvrde, iako su slabiji. Koriste ih svi kamioni jer trpe veliku silu i trenje, i dugotrajniji su. Diskovi se menjaju posle svakog drugog menjanja paknova, dog dobosi idu i na treću specijalu, dakle 4x paknova, a opet su jeftiniji od diskova. Ono što je presudilo da na kamionima ostanu dobosi jeste mogućnost tečnog(vodenog) hlađenja doboša kod velikih mašina.. Dakle disk je lep, dobar ali skup, dobos je ruzan, efikasan i jeftinij bar 3x. Pozdrav braćo

ja sajm

Naravno da dobos ima jace kocenje nego disk!!! Vece su povrsine koje stvaraju trenje, jedino razlog sto su sve manje zastupljeni kod malih vozila je njihova nepreciznost i doziranje u kocenju, pogotovu kad je vozilo starije dobi.

Miro

Hvala Vam na izuzetno dobro I razumljivo napisanom tekstu. Bravooo! Vi zaista radite u korist opsteg dobra. Ziveli!

Odgovori

Darko Ilic

Lepo je to sto ste objasnili ljudima ali bilo bi dobro da objasnite kako fukcionise asr protiv proklizavanja tockova ocu recu blokada defrenciala recimo mercedes vito kada mu po snegu prokliza jedan od pogonskih tockova pozdrav.

Odgovori

Dragan

ASR i blokada diferencijala su različite stvari, ali mislim da su svi shvatili suštinu.

cak

Posto vidim da ne znas ni da pises kako treba, dzaba da ti kazem da odes na wikipediju i pogledas kako funkcionise. Bitno je da nisi zadovoljan napisanim pa protestujes sto nije objasnjeno ono sto tebe zanima. Blokada diferencijala i ASR nemaju nikakve veze jedno sa drugim, ali sto bi ti to znao, ti samo vozis Mecku. Svaka cast na tekstu, detaljan i precizan.

Aleksandar Zivkovic

Ako neko ne razume kako mu funkcionise nesto na autu a ima problem, nije zabranjeno da pita. Ovo je bar dobro mesto da postavi pitanje pa ne vidim cemu kritika ovakve vrste. Evo i mene zanima kako funkcionise ASR, dok za blokadu diferencijala vec znam iz iskustva. A inace, Vito i nije SLR ili (ni priblizno) slicna mecka vec najobicnije kombi vozilo. Pozdrav.

Aleksandar Zivkovic

A da ne bi ispalo da samo branim Darka (koga i ne poznajem) ajd da pitam i sta to bi sa cenama registracije??? Upravo sam "proguglao" da registracija ne samo da nije pojeftinila, nego su je i POSKUPELI i ove 2016. kao i prethodnih godina kada smo imali povecanje {ionako previsokog iznosa) poreza-takse i poskupljenje saobracajne, tablica i nalepnice 2013; povecanje poreza-takse i 2014. i 2015. a i jedno, ali 45% vredno, poskupljenje obaveznog osiguranja. Zasto opet poskupljenje kad najaviste (moguce) pojeftinjenje?

Shomi

Da je moj buraz ovo znao... Ima likova kao moj brat, misle ako je auto limuzincina ,ima esp, abs , kompijutere i cuda, da moze i ono sto bas i ne moze.Tehnika koci na dugme ! majstor ga po snegu spustio niz Manjacu kao da je avgust.naravo zabo se , dobro niko nije stradao. Zato ljudi citajte i ono sto mislite da znate! Svako dobro

Odgovori

baja

hvala na ovako lepoj objavi mislim da dosta vozaca nezna prave vrednosti ABS sistema

Odgovori